İzmir'e Yeni Otobüs Geldi !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KesKin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KesKin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İzmirliler müjge yeni belediye otobüsümüz gelmiştir. Gelen büyük filo şimdilik sadece "1(bir)" arabadan oluşuyor ;D Daha önce sanırım Karşıyaka bölgesinde kullanılmış bu otobüsler, fakat şimdi Narlıdere'nin de bir adet geniş aracı var. Ürünün resmini bulamadım hiç bir yerde bende sembolik ona benzer bir resim eklemek istedim.
belde_220_sb_servis.jpg
Bu resmin geniş olanını ve körüklü olanını düşünün. Bu otobüs şu an 8 numara yani Güzelbahçe arabası. Sanırım otobüs 5 saatte bir kalktığı için verilmiş :)

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bir İzmir'li olarak bu filonun 1 otobüsten oluşmadığına gözlerimle şahit oldum.Ve olduruldum.İzmir'de toplu taşımada konfot sağlanıyor gibi Mercedes otobüslerden sonra bmc ler güzel otobüsler çıkarttılar.
Artık Hungary yapımı Ikarus marka dönen bir tekerlekten fazlası var İzmir yollarında...
Ama Sanos'lar vazgeçilmezler zaten trafiğide mahveden onlar :)
Hayırlı olsun ne diyelim...

KesKin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sanoslara diyecek birşeyim yok. En çok sevdiğim otobüsler, sade, ve güzel. Fakat Ikarus'lar artık kaldırılsa çok iyi olacak gibime geliyor.

hateikarusbr5.jpg

TayFun KesKin

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bundan eskileride var hiç yorma kafanı :) vites kolu var ama sanki arada bir gacırdasın diye duruyor orda.Ikaruslar zaten 3 numara seferleri tamamlayamıyorlar :) arızalanıp arkadaki otobüse miras bırakıyorlar yolcularını...

KesKin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ondan eskileri olduğu mevcut. Fakat Ikarus'lar zaten vitesli değil mi ??? Genelde bana rast gelen tüm Ikarus'lar vitesli. Örneğin bu arabayı hiç birşey yokmuş gibi 670'e veriyorlar. Belki diğerlerine göre daha sağlamdır. Ama nedense seninde dediğin gibi Tınaztepe-Buca-Narlıdere yolunu tam olarak bitiremiyor bu arkadaş :)

TayFun KesKin

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Tamam vitesli olmadığını söylemedim bende zaten.Ayrıca şu bmclere de bir kez daha bindim,509 numaraya vermişler.Koltuklarda kolları sağa sola dayamak için yerler var mantık olarak 15 20 dk lık yolculukta kolduğa kaç kişi oturup kalkar otobüs koltuğunda kolluk olmaz abi.Kötü sadece o yönünü gördüm ve hiç merdiven çıkmadım alçak olması daha güzel.

Her mesajının altına neden isim yazıyorsun.Alıntı yaparlarken alıntı yapılan kişi üstte yazıyor yani ondan korkuyorsan eğer. :)

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
en iyi belediye otobüsleri adanada arkadaşlar. bir gazetede okumuştum, canım ülkemin 4 büyük kentinden sadece adanadaki belediye otobüslerinde klima sistemi varmış ki gerçekten öyle. istanbul ve izmir de bindiğim otobüslerde yoktu ama adanada o canavar sıcaklarda dahi püfür püfür klimayla yolculuk bir başka oluyordu :D
bu arada en üstteki resimde belde tipi otobüsler zaten bizde vardı. yoksa sizde yok muydu? eheheheh :} ;D :D

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Onurair İzmir de 5 6 model otobüs var bmc,mercedes,sanos,Ikarus,man,Volvo
man hariç artık hepsinin körüklüsü var.Körüklü otobüslerde klima yüksek ücret gerektiriyor bmc nin son otobüsü işte bir o yukarıda ki otobüs 2005 yılında geldi İzmir'e bizim bahsettiğimiz o resimdekinin çiftlisi.

Ayrıca değinmeden geçemeceyeceğim,turistik bir yere gidip geliyordum her gün,yaz aylarında ağustostan sonra Gümüldür,Özdere gibi tatil yerlerine giden insanlar için ve turist yoldaşlarımız için mümkün olan otobüslere klima ekleniyor.
Ayrıca otobüs şöförleri otobüslerine bakarlar,bir Ikarus var otobüsün yapım tarihi yazılı metal küf tutmuş ama şöför arabaya bakmış ki ne bakmış,gelin gibi olmuş :) O şöförden başkasına vermiyorlar zaten o otobüsüde.İzmir'de toplu ulaşım bir nevi özel fakat her şöför maaş alıyor ve memur.

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
kriptograf, bizde de model farklılıkları var tabi.belediyenin yanı sıra özel toplu taşıma araçları var. benim bahsetmek istediğim klimanın yüksek ücret gerektirmemesi yani standart olması. burada da eski model otobüsler var ve yaz aylarında kliması olmayanlara mümkün olmadıkça insanlar binmemeye özen gösteriyorlar. adanalı arkadaşlarımız iyi bilirler büyükşehir belediyesinin araçlarının yaz aylarında nasıl rabet gördüğünü ki şehrin bir ucundan bir ucuna aynı ücretle gidebiliyorsun böylede güzel bir yönü var( bizde de çiftli otobüs var ki eğer bahsettiğin bizim körüklü diye tabir ettiklerimizdense:D ) diğer özel toplu taşıma araçlarına gelince modernizasyon hızlı bir şekilde görülüyor araçlarda.mesela üstteki bmc belde otobüsünün klima + tv li versiyonları var burada. hem tv izliyorsun ki bu güzel bir film olabilir yada haber kanalı olabilir, hem de serin serin gidiyorsun oh mis yani.
şunu da eklemek isterim ki toplu taşımada ben buradaki kadar ucuz bir yer görmedim. öğrenci 75 Ykrş, tam 90 Ykrş. ve de öğrenci için pasoya falanda gerek yok. güzel şehir ya bu adana :D

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
İzmir büyük bir şehir olduğu için bir ucundan bir ucu 2.5 saate kadar varabiliyor şehir içinden gidilirse.
1. numara otobüsler ufak semtlerde çalışıyorlar.
2. numara otobüsler ufak semtlerden şehir merkezine çalışıyorlar(Konak,Alsancak)
3. numara otobüsler otogar yakınlarından tam zıttı istikametlere çalışıyorlar ve en pahalıları bunlar ki onlar bile öğrenci 0.65 ytl tam 1.30 ytl
Öğrenci kartı gerekiyor.
Ayrıca klima yüksek ücret gerektiriyor derken yolcuya değil belediyeye yüksek ücret gerektiriyor demek istedim.Körüklü otobüslerde klima masraflı oluyor diyorum yani o yüzden.Ayrıca şu Tv olayına bayıldım :)

Aynı körükten bahsediyoruz sanırım,ortasın da iki tarafı birleştiren makaslı,siyah kıvrımlı lastikler var dimi?

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Yahu biz bu otbüsleri sıttın senedir kullanyoz :D
çok ciddiym

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
cathlack dedi ki:
çok ciddiym

öyle abi. o kadar yıldır kullanıyoruz ki yeni bir otobüs gelince sevinç yaratan bir adam görmedim buralarda. gerçi görseydim büyük bir ihtimalle deli derdim :D birde unutmadan ekleyeyim Türkiye' nin tek bayan belediye otobüs şöförleri bizdee ;) hemde 3 tane yaaa ^^ şehir içinde bir gidiyorlar ki sormayın. 100. yıldan başlıyor taa yüreğir başkent e kadar, birde tellidere de süren var onu hesaba bile katmıyorum.
Klimanın belediyeye ek ücret getirdiğini söylemişsin.belediyenin esas amacı halkını rahat ettirmek değilmidir ki? Türkiye belediyeler birliği başkanı olan bizim büyükşehir belediye başkanımız Aytaç Durak hiç bundan bahsetmedi yada ben duymadım. bilmiyorum cathlack duydu mu. içme suyumuz da taaa çatalandan geliyor, seyhan barajının üstünde bir köprümüz var ki boğaziçi köprüsünden uzun olduğu belgelendi. daha var da var.

Ne reklam yaptım be ;D Aytaç Durak' tan reklam parası isteyeyim bari yada belkartıma sınırsız kontör yükletsin :D :D :D

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Hiç Sanos marka otobüse bindiniz mi?Klima takılmak istense otobüsü parçalayıp parçalarını kilo demir hesabı satsanız çıkmaz parası. :)

Arkadaşlar yeni otobüs bu resimde ki değil bunun körüklüsü yani bunun 2 katı uzunluğunda ortası lastik makaslarla birbirine bağlı bir otobüs.Otobüs 2007 model.Arkadaşta belirtmiş zaten "asıl resmini bulamadığım için bunu koydum"demiş sanırım gözünüzden kaçtı bu.

sinan_253

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ankara dan yavaş yavaş o ikarüsler kalkıyo.Doğalgazlı otobüsler ikaruslardan daha fazla olmaya başladı...

165.jpg

k_Selahattin_Selo_EGO_Otobus1.jpg

KesKin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bizde bu Beldesan otobüsler hep vardı. Fakat Narlıdere istikametine verilen tek otobüs bu. Bu otobüs diğer B*C otobüslere göre çok daha geniş. Ben bu otobüsleri ilk fuar'da görmüştüm. Gerçektende diğerlerine göre çok geniş. Ve fuar'da binme şansımızda olmuştu. Birazcık bilgi vermek gerekirse Şhriç olarak en uzun mesafe yapan araçlar 509 ve 670. Her ne kadar 725 numara'da uzun yol gibi gözüksede o kadar uzun yol değil.

Eshot resmi web sitesnden aldığım otobüs istatistiklerin göre;
Şuan 1072 Solo Otobüs(Yani Körüksüz), 39 Körüklü Otobüs, 5 Çift Katlı Otobüs, 0 adet'de midibüs mevcut. Yani toplamda halka hizmet sağlayan 1518 beldiye otobüsü. Midübüs'ler genelde uzun yollar için tercih ediliyor. Ve ücretleri diğerlerine göre biraz daha fazla. Bu ücretre Burdan bakabiirsiniz...

Tayfun KesKin

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Uzun mesafe kat eden şhriçi otobüslerden 163 unutmamak gerekiyor.Beyazevler-Otogar şöföre ulaşması için verilen süre sabahları 1 saat saat 1 den sonra 2 saate çıkarılıyor çünkü Kamil Tunca bulvarı felç o saatlerde statlarda maç olsun gece yola çıkmış olsun otobüs rahat bir uyku çekersiniz otobüsün içinde.Yol uzun değil fakat en uzun süre yol alan otobüs olabilir. :)
Ayrıca sadece Eshot yok İzmir'de İzulaş şirketide var bu rakamların yarısı kadarda İzulaş otobüsleri var...
Eshot=elektrik-su-havagazı-otobüs-troleybüs tür açılımı yıllar önce İzmir'in bütün işleri üstündeydi.Şuan ise belediyeye kısmen bağlı fakat çalışanlarının memur olduğu bir A.Ş. diyebiliriz.
İzulaş ise tamamen toplu taşıma için kurulu bir şirket fakat o da Eshot ile aynı statüde.

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
onair dedi ki:
cathlack dedi ki:
çok ciddiym

öyle abi. o kadar yıldır kullanıyoruz ki yeni bir otobüs gelince sevinç yaratan bir adam görmedim buralarda. gerçi görseydim büyük bir ihtimalle deli derdim :D birde unutmadan ekleyeyim Türkiye' nin tek bayan belediye otobüs şöförleri bizdee ;) hemde 3 tane yaaa ^^ şehir içinde bir gidiyorlar ki sormayın. 100. yıldan başlıyor taa yüreğir başkent e kadar, birde tellidere de süren var onu hesaba bile katmıyorum.
Klimanın belediyeye ek ücret getirdiğini söylemişsin.belediyenin esas amacı halkını rahat ettirmek değilmidir ki? Türkiye belediyeler birliği başkanı olan bizim büyükşehir belediye başkanımız Aytaç Durak hiç bundan bahsetmedi yada ben duymadım. bilmiyorum cathlack duydu mu. içme suyumuz da taaa çatalandan geliyor, seyhan barajının üstünde bir köprümüz var ki boğaziçi köprüsünden uzun olduğu belgelendi. daha var da var.

Ne reklam yaptım be ;D Aytaç Durak' tan reklam parası isteyeyim bari yada belkartıma sınırsız kontör yükletsin :D :D :D
Aytaç Durak üstüne para alır yaa..ne reklam parasından bahsediyon :D
Evet kardeşim ..kadın şöfürlerimiz harikalar..erkeklerden daha iyi kullanyolar..
sanırım bizde de BMC yerine MERCEDES marka otobüsler kullanılacakmış..yakın zamanda ihalesi yapıldı
Ama daha faaliyete geçmedi

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
onair dedi ki:
birde unutmadan ekleyeyim Türkiye' nin tek bayan belediye otobüs şöförleri bizdee ;) hemde 3 tane yaaa ^^ şehir içinde bir gidiyorlar ki sormayın.

Ankarada'da var bayan şöför :) Denk gelmiştim bir keresinde. Belki de 4-5 sene oldu :) Tek değilsiniz yani (:

Jumb0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ahhhh ahh şu Ikarus' lardan en cok çeken benimdir heralde...Yolda bozulmasını mı dersin , yağmur yağınca körükten su akmasını mı dersin, otobüs kalabalık olunca durakta durmayıp transit geçmesini mi dersin.. :@ :@ :@ Çok sinir bozucu bişey . Hele bir de benim gibi her gün 270 - 670 e binenler iyice ayvayı yiyor ;D Bu yeni otobüslerin İkarusların yerine geçmesini ONDÖRT gözle bekliyorum :}

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ikarus'lar kalkmaz çünkü mazot masrafından başka masrafları yok onların belediyeye :)

Onlar zamanında Sanos'larla birlikte Macaristan'dan getirildiler.Ucuz ucuz alındı İzmir'e verildi hala Ikarus'ların ön kapılarının sağ taraflarında üretim tarihi ve üretim yeri yazar küflerini sıyırıpta okuduğunuz da ise Made in Hungary yazdığını görürsünüz.
Ayrıca tek çalışan göstergeleri kapı açma kapama ışığıdır :)

world-18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güzel İzmirimize bol bol yeni 86 ve 81 gelmesiyle.. Amin. :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
İzmir
3. numara otobüsler otogar yakınlarından tam zıttı istikametlere çalışıyorlar ve en pahalıları bunlar ki onlar bile öğrenci 0.65 ytl tam 1.30 ytl
bu mu pahalı istanbulda akbil kullandığın taktirde öğrenci 80ykr tam 125ykr ama akbil yoksa sadece tam bilet alabilirsin o da 130 yada 135 ykr olması lazım ve hiçbir yere tek vesaitle gidemiyorsunuz bu yüzden mutlaka akbiliniz olmalı aktarma olayı vardı 90dk içinde ücretsiz idi ancak onu da yarı ücretli olarak yeni değiştirdiler
bkz: akbil

klimalı otobüsler var elbette ama sayılar az iyi semtlere veriyorlar sadece yeşil mercedesler
yenisi engelliler düşünülmüş basamak yok otobüste
iett-mercedes-otobus.jpg

eski versiyon
15123.jpg

ayrıca doğalgazlı otobüsler geliyormuş
metrobusyatirim.jpg

ikaruslar çok fena frens mekanizması çok dandik yoksa yok mu :D

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ya arkadaşlar biraz saçma olacak ama konu başlığını okuyunca şimdi aklıma atv de yayımlanan ve benim çok sevdiğim bir dizi olan Elveda Rumeli dizisinde sütçü Ramiz' in " Bize Namik geldi" sözleri geldi. ne alaka bilmiyorum ama paylaşayım dedim sizlerle :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
onair dedi ki:
ya arkadaşlar biraz saçma olacak ama konu başlığını okuyunca şimdi aklıma atv de yayımlanan ve benim çok sevdiğim bir dizi olan Elveda Rumeli dizisinde sütçü Ramiz' in " Bize Namik geldi" sözleri geldi. ne alaka bilmiyorum ama paylaşayım dedim sizlerle :D
sen söyleyince aklıma geldi “Elveda Rumeli” dizisi meşhur “Damdaki Kemancı (Fiddler On The Roof-1971)” filminin çakmasıymış diyorlar :O
bkz: Damdaki Kemancı