İzlanda Hakkında Bilgisi Olan?

THE_THANATOS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[OKUMAYA ÜŞENİRSENİZ 2. PARAGRAFI OKUYUNUZ]

Merhaba arkadaşlar, bu konuyu açma sebebim asıl olarak gayet ciddi ve önemli, öncelikle bilmenizi isterim ki bu konuyu İzlanda'da daha önce yaşamış ve/veya bu ülke hakkında kayda değer bilgi sahibi olan arkadaşlardan bilgi toplamak için açmış bulunuyorum. Lütfen eğer bu konuda bilgi sahibi değilseniz, yanlış bilgilendirme veya yönlendirme yapmayınız. Teşekkür ederim.

Konuya direk girmek gerekirse, ben Türkiye'de yeterli parayı biriktirip İzlanda'ya giderek öncelikle geçici oturum izinleriyle, daha sonraysa yıllar içinde kalıcı oturum izni ve vatandaşlık almak istiyorum. Geri kalan yaşamımı orada yaşamak, İzlanda'ca öğrenmek ve orada kendime bir aile kurmakta hayallerim arasında. Zaten en basit işte çalışsam dahi asgari ücret bile rahatça yaşamama yeter diye düşünüyorum çünkü gelir ve refah seviyesi bir hayli yüksek. İzlanda'nın tam anlamıyla ruhumun ülkesi olduğunu ve geri kalan yaşamımı orada yaşamam gerektiğini düşünüyorum. Ancak sonuç itibariyle oraya kadar gidip tüm bunları yapana kadar karşıma irili ufaklı bir çok pürüz veya problem çıkabilir. İşte bu problemleri aşmak için deneyimlerinize ihtiyacım var.

Tüm bunların yanında bazı sebeplerden dolayı bu anlattıklarım tam anlamıyla imkansızda olabilir. Eğer öyleyse sebeplerini detaylı şekilde öğrenmek istiyorum. Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Soğuk ülkeleri bende severim ama dil çok önemli gittiğin gibi yerel dili öğrenemeyeceğin için izlandada ingilizce seviyesi ne kadar araştırmak lazım. Birde iyi bir meslek sahibi olarak gitmek işlerini kolaylaştırabilir. Umarım istediklerini gerçekleştirirsin benimde hayalim canada - abd arasında.