İyi değilim!!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 7/24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Hayat bana çok yorucu geliyor artık, kaldıramıyorum her zaman neşe dağıtan ve yüzünden tebessüm eksik olmayan ben, ne gülüyorum ne de artık eskisi gibi konuşuyorum.

Susuyorum artık epeydir bir durgunluk halidir gidiyor uyuyunca sabah 4 gibi erkenden bir korku ile kalkıyorum ve uyuyamıyorum. İşimden mutlu değilim ama katlanmak zorundayım ailemin baskısı ile muhasebe bölümü okudum erkenden meslek sahibi olmak için.

Ve şu an mali müşavirim 4 yıldır, erkenden kariyer yakaladım ve 2 üniversite bitirdim üstüne yüksek lisans yaptım.

Ama işimi sevmiyorum ve mutlu olamıyorum, sorumluluklarım git gide artıyor ve bu beni korkutuyor ufak bir hatam çok büyük bir sorundur.

Hep bilgisayar mühendislik bölümünü okumak istedim ama olmadı. Ve bilişim sektörüne aşığım ve çok seviyorum ama yapmıyorum.

Çalıştığım holding de sistem destek uzmanı var, kullanıcıların bilgisayarlarında ve networklarında oluşan sorunları gideriyor, bazen imreniyorum.

Her zaman geziniyor kullanıcılar arasında (500 kişi) ve sorunları çözüyor yapamadığı durumlarda bana danışıyor ( hobi olarak bilişim sektöründe kendimi hep geliştirmiştim) ne güzel bilgisayarlarla daha iç içe belki aldığım maaşın yarısını alıyor ama mutlu ve işini çok seviyor.

Ben sevmiyorum ve bu yaştan sonra meslek değiştiremem artık 30 yaşıma merdiven dayadım, ve çalıştığım kurumsal firmanın mali müşaviriyim, dosyalara gömülmekten ve sürekli toplantı yapmaktan sıkıldım ve katlanmak zorundayım evleneceğim yakında.

İşimle mutlu olmayı öğrenmeliyim biliyorum artık ama olmuyor.!

Böyle işte arkadaşlar içimi dökmek istedim işte son halim ise bu palyaçodan eksik değil..

cqx5l.jpg

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
yine seninki geçiçi sorunlar ben derdimi burda bi yazsam oha çüşş dersiniz benim yerimde başkası olsa intihar eder bende bi şey var sandım iyi değilim yazısını görünce merak etme dostum her şey zamanla düzelir....

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Anlıyorum seni bazen aynı sıkıntılar bendede oluyor.. Klişe bi laf olacak ama o durumdayken hep kendimden daha kötü durumlardaki insanları düşünürüm mesela zulüm gören insanlar kendi vatanında zulüm görüpte başka ülkelere sığınmak zorunda kalan insanlar veya yakılarak katledilen insanları düşünürüm veya acılar içerisinde kıvranan nice insanların olduğunu veya sağlığı yerinde olmayan insanların olduğunu düşünürüm bütün bunları kendime TELKİN edince inan psikolojim büyük çapta düzeliyor ve durumuma şükretmem gerektiğini anlıyorum ve kendimi toparlıyorum...

Birde şöyle bişey biz hep kendimizi değerlendirirken kendimizden üst seviyedeki insanlara bakarız halbuki kendimizden alt konumdaki insanlara bakmak lazım..

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Hocam senin hayatında ciddi bir sıkıntın olmamış belliki bu duygu seline düşmüşsün. Senin için edebileceğim tek dua ; Yaradanın sana vermiş olduğu en büyük dert bu derdin olsun...

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
dostum evlenecegını soylemıssın yakında.. umarım hayatına renk katar....

Evriveydetayken

Asistan
Reaksiyon puanı
0
neden çoğu kişide bu ön yargı var ve neden olduğunu anlayamıyorum. bu yaştan sonra bunu yapamam, bu işler artık benim için geçti, bu saatten sonra olmaz falan bi yerde okumuştum seneler oluyor hemen hemen her gün bu sözü aklıma getirecek bi olayla karşılaşıyorum 'ilerde keşke dememek için şimdi yapın'(böle bi şeydi ama mantığı herkes anlamıştır) kimileri için 30 yaş o kadar genç ki. bazı insanlar görüyorsunuzdur 60 yaşının üstünde fakat hiçte yaşına uygun olmadığını düşündüğünüz bir şey yapmış (size göre) uygun olmayan demeyelimde o yaşta birinden öle birşey beklemezsiniz diyelim. bu o kişinin farklı olduğunu göstermez(benim için). sadece ön yargıları ve tabuları yıkmış olduğunu gösterir. 70 yaşında biri boşanıp başka biriyle evleniyorsa bir çok insan bunu farklı yorumlayabilir fakat bence gayet doğal . çünkü hayat bunlara kafa yoracak kadar uzun değil. bu hayata tamamen bakış açısıyla alakalı birşey. neyse konudan uzaklaşmadan bir kaç satır daha yazıp mesajımı sonlandırıyorum. umarım bakış açınızı değiştirir istediklerinizi yaparsınız ve evliliğinizde mutlu olursunuz (HİÇ BİR ZAMAN YENİ BİR SAYFA İÇİN GEÇ DEĞİLDİR) bu arada 19 yaşındayım. belirtmemin sebebi bakış açısının yaşla alakalı olmadığını göstermekti :)

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Hocam senin hayatında ciddi bir sıkıntın olmamış belliki bu duygu seline düşmüşsün. Senin için edebileceğim tek dua ; Yaradanın sana vermiş olduğu en büyük dert bu derdin olsun...

Geçim sıkıntım yok çok şükür tek sıkıntım budur.

CuMaAli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Muhasebecilerin kaderi herhalde bende sevmiyorum mesleğimi sekiz senedir çalışıyorum ve hiçbir zaman ısınamadım

mstft

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayat bana çok yorucu geliyor artık, kaldıramıyorum her zaman neşe dağıtan ve yüzünden tebessüm eksik olmayan ben, ne gülüyorum ne de artık eskisi gibi konuşuyorum.

Susuyorum artık epeydir bir durgunluk halidir gidiyor uyuyunca sabah 4 gibi erkenden bir korku ile kalkıyorum ve uyuyamıyorum. İşimden mutlu değilim ama katlanmak zorundayım ailemin baskısı ile muhasebe bölümü okudum erkenden meslek sahibi olmak için.

Ve şu an mali müşavirim 4 yıldır, erkenden kariyer yakaladım ve 2 üniversite bitirdim üstüne yüksek lisans yaptım.

Ama işimi sevmiyorum ve mutlu olamıyorum, sorumluluklarım git gide artıyor ve bu beni korkutuyor ufak bir hatam çok büyük bir sorundur.

Hep bilgisayar mühendislik bölümünü okumak istedim ama olmadı. Ve bilişim sektörüne aşığım ve çok seviyorum ama yapmıyorum.

Çalıştığım holding de sistem destek uzmanı var, kullanıcıların bilgisayarlarında ve networklarında oluşan sorunları gideriyor, bazen imreniyorum.

Her zaman geziniyor kullanıcılar arasında (500 kişi) ve sorunları çözüyor yapamadığı durumlarda bana danışıyor ( hobi olarak bilişim sektöründe kendimi hep geliştirmiştim) ne güzel bilgisayarlarla daha iç içe belki aldığım maaşın yarısını alıyor ama mutlu ve işini çok seviyor.

Ben sevmiyorum ve bu yaştan sonra meslek değiştiremem artık 30 yaşıma merdiven dayadım, ve çalıştığım kurumsal firmanın mali müşaviriyim, dosyalara gömülmekten ve sürekli toplantı yapmaktan sıkıldım ve katlanmak zorundayım evleneceğim yakında.

İşimle mutlu olmayı öğrenmeliyim biliyorum artık ama olmuyor.!

Böyle işte arkadaşlar içimi dökmek istedim işte son halim ise bu palyaçodan eksik değil..

Ben iyi olmadığımda buraya bakarım:
http://erisale.com/#content.tr.3.40
burası da güzeldir:
http://erisale.com/#content.tr.2.318

Ayrıca unutma:
"Dünya öyle bir metâ değil ki nizâa değsin."

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım o zaman biraz fakir insanları ziyaret et, özürlü insanları ziyaret et, huzurevlerine git.. Çok sevdiğim bir söz var.. Sanma ki dert sende var sendeki derdi nimet sayanlar var..

zatura

Profesör
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=23364]online destek[/MENTION] , hayat bizi bazen istemediğimiz yerlere götürür , sorumluklar artıyor ve buda sizi korkutuyor , her sorumluluk sahibi insanın yaşadığı bir durum size özel değil. işinizi değiştirmek dışında her istediğinizi yapabiliyormusunuz ,işinizi değiştirmek dışında kararlarınızı tek başına alabiliyormusunuz , evet ise mutlu olunacak bir kaç noktalar var demektir....
Yaptığınız işin hiç mi iyi yanı yok .. etrafınıza bir bakın sizden yardım isteyen insanları bir düşünün .. onların sistem destek uzmanına ihtiyaçları olduğu gibi size de ihtiyaçları var .. İşiniz ile ilgili iyi yönleri görmeye başlar iseniz , kendinizi daha iyi hissedeceğinizi umuyorum.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşım, her zmn kendin daha iyisini istemekten vaz geçme. Yüzyıllardır bu coğrafyadaki insanlar hep kendilerinden daha kötü durumdakilerle kendini kıyaslayıp hallerine şükrettiler, sonuç itibariyle az gelişmişlik ortaya çıktı. Bunu tersine çevirmek bizim elimizde.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
yazini okumaya basladigimda "off ne guzel... mali musavir, 2 universite bitirmis, uzerine yuksek lisans yapmis, akli basinda bir insan var" dedim... ta kiiii (kizma) 30 yasina merdiven dayamis, korkutuyor, onu yapamiyorum, bunu yapamiyorum yazilarini okuyana kadar...

30 yas nedir arkadasim? farkinda degilsin belki ama iste simdi hayatini yasamaya baslayacagin seneler geliyor... sen ailene olan borcunu odemissin.. artik senin zamanin... kendi aileni de kuracaksin... tamamdir... kendin ol... sen istediklerini yapmaktan degil, istediklerini yaparken basarisiz olmaktan korkuyorsun... cunku simdiye kadar hep basarili olmussun...

basarili olursun olmazsin bosver... bu SENIN HAYATIN... daha gec olmadan yasa.... sonra pisman olma...

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Okurken kendimi gördüm, aynı yollardan geçiyoruz. Bende bilgisayar bölümü istedim oldu evet oldu ama bilgisayarlı muhasebe oldu (: çoğu bilgisayar dükkanı olandan daha çok bilgi sahibi olduğuma eminim ancak bende muhasebe okudum, okuyorum istemeden de olda. Lise 2deyken bi hocama danıştım dedim hocam bu sene kalsam diğer sene başı başka bölüme geçsem mi? boşver böyle olması gerekiyormuş, sonuçta senin dışında gerçekleşen olaylar dedi. O gün bugündür muhasebedeyim. 1 üniversite bitti, 2. bu sene bitecek inşAllah, yüksek lisans düşünmüyorum, çünkü seneye kpss'ye girip kazanıp, bu İstanbul çilesinden kurtulmak istiyorum. Büyük ihtimal olmayacak ama deniyeceğim (: ve yaşım 22.

Şimdi bende mi bu yaşta karamsarlığa düşeyim. Mali Müşavirsin, bi şirkette çalışmak büyük bi risk dediğin gibi bi hata büyük sorunlar açabilir. Kendi ofisini açıp 2 eleman alıp kafanı rahat ettirebilirsin. Tabi durumun el veriyorsa.

Moral vermek isterdim ama seni çok iyi anlıyorum ve yazdıkça bende karamsarlığa kapılıyorum :D herşeye rağmen hayat güzel ama çok kısa. Bi geriye dönüp baksan ne fırtınalar ne gemiler devirmiştir. Kafaya takmamak lazım yoksa işler daha fazla sarpa sarabilir.. .

zatura

Profesör
Reaksiyon puanı
0
aynı şekilde çevrenizde işini sevmeyen ama sizin yerinizde olmak isteyen size gıpta ile bakan insanları bir düşünün .....

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
çöküş dönemi kısaca..

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ülkemizde çoğu kişi zaten istemediği bir mesleği yapmıyorki şu zamanda zaten istediğin mesleği yapmanda zor.ayrıca orda bir örnek vermişsin senin kazandığın paranın yarısını alıyor ve mutlu demişsin.bence kimsenin mutlu olup olmadığını hareketlerine göre algılama yanılırsın.mutlu olmak için yapman gereken şeylerin en başında kimse ile kendini ve yakınlarını karşılaştırma.herkez ayrı bir kişiliktir ve yapısı farklıdır.ikinci önerim yapmış olduğun yada geçmişte yaşadığın sorunları veya hataları tekrar tekrar hayatına girmesine izin verme ve her zaman yaşamını yeni başlıyormuş gibi sıfırdan dizayn et.ders al ama beynine kazıma sil at.iş dışında sevdiğin şeylere odaklan ailen olur sevdiğin bayan olur yada başka şeyler...Sanmaki belki dediğin işi yapsan çok mutlu olacaksın belki olursun ama olmama ihtimalinde çok bence...ki insanlar şöyle bir yapıya sahip birşey hayal edersin, hep istersin o olduktan sonra o sade birşey doğal birşey olur gözünde yani hep birşeyler ister beklantiler içinde olur insan...birde sana önereceğim başka birşey hiçbr şeye bu yaşamda olur olacak tarzı bakma bu insanı bitirir.Özet olarak yaşamında bazı noktalar içinden çıkılmaz bir hal almışsa çözüm nerdeyse yoksa takılıp kalma hep yeni sayfa aç çünkü onu düşünmenin sana bir faydası olmayacak...Ve herdüşündüğünün ve istediğinin senin düşündüğü gibi iyi güzel yada seni çok mutlu edeceğinden emin olma çok yanılırsın...

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
ülkemizde çoğu kişi zaten istemediği bir mesleği yapmıyorki şu zamanda zaten istediğin mesleği yapmanda zor.ayrıca orda bir örnek vermişsin senin kazandığın paranın yarısını alıyor ve mutlu demişsin.bence kimsenin mutlu olup olmadığını hareketlerine göre algılama yanılırsın.mutlu olmak için yapman gereken şeylerin en başında kimse ile kendini ve yakınlarını karşılaştırma.herkez ayrı bir kişiliktir ve yapısı farklıdır.ikinci önerim yapmış olduğun yada geçmişte yaşadığın sorunları veya hataları tekrar tekrar hayatına girmesine izin verme ve her zaman yaşamını yeni başlıyormuş gibi sıfırdan dizayn et.ders al ama beynine kazıma sil at.iş dışında sevdiğin şeylere odaklan ailen olur sevdiğin bayan olur yada başka şeyler...Sanmaki belki dediğin işi yapsan çok mutlu olacaksın belki olursun ama olmama ihtimalinde çok bence...ki insanlar şöyle bir yapıya sahip birşey hayal edersin, hep istersin o olduktan sonra o sade birşey doğal birşey olur gözünde yani hep birşeyler ister beklantiler içinde olur insan...birde sana önereceğim başka birşey hiçbr şeye bu yaşamda olur olacak tarzı bakma bu insanı bitirir.Özet olarak yaşamında bazı noktalar içinden çıkılmaz bir hal almışsa çözüm nerdeyse yoksa takılıp kalma hep yeni sayfa aç çünkü onu düşünmenin sana bir faydası olmayacak...Ve herdüşündüğünün ve istediğinin senin düşündüğü gibi iyi güzel yada seni çok mutlu edeceğinden emin olma çok yanılırsın...

çok güzel yazmışın hocam eline ve yüreğine sağlık.

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Azda olsa karabulutları dağıtıp beyninde yeni gökkuşağı oluşturabildiysem ve bir insanı mutlu ettiysem mutluluk duyarım.sende yüreğini ferah tut.sevdiğin mutlu olduğun şeylere odaklan en iyisi budur.çok mutlu olacağım diye birşey yok herkezin sorunu var onuda kafamdan sil.yaşam da engebeli güzel şeylerde var üzüntüde...Her şey yoluna girer karamsar olma.

Meryyy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Hayta motive olmak için senden daha kötü durumda olanları düşünmek iyi bir yöntemdir. Bu yöntemi uygularsanız işe yarar eminim :):)

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Kalp ancak ibadetle tatmin olur, yaratan öyle diyor çünkü.

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bence bir çok şey beyinde başlıyor defalarca mesleğimi sevmiyorum derseniz sevseniz bile bir süre sonra sevgnz gider elindekilerin kıymetini bil bence kaç bin işsiz var şu ülkede

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hükümet işsizlik azaldı, ülke çok iyi diyordu kaç bin işsiz olurmu yanlışın var senin