Elektrik mühendisliğini boşver bence. Elektronik mühendisliği (haberleşme, elektrik-elektronik) bunları düşün. İlla İTÜ diyorsan orasını bilemem.
Elektrik mühendisliğini boşver bence. Elektronik mühendisliği (haberleşme, elektrik-elektronik) bunları düşün. İlla İTÜ diyorsan orasını bilemem.
Elektronik mühendisliği de hemen hemen benzer şeylerle uğraşıyor zaten gene de elektrik müh mi elektronik mi diye sorulduğunda direk elektronik derimHaberleşme, iletişim, biyomedikal gibi alanlarıyla bir adım önde bence.
ikisi çok farklı şeyler bence. ilgi meselesi biraz. düşük akımlar ilgimi çekmiyo. yüksek gerilimden hoşlanıyorum:devil:
Bırak orayı, SAÜ' ye gel.Beraber okuruz![]()
![]()
EM308 | |
EM310 | |
EM314 | |
EM316 | |
EM322 | |
EM326 | |
EM330 | |
EM344 | |
EM350 | |
EM360 |
DA |
EM408 | 2 |
EM410 | 2 |
EM416 | 2 |
EM422 | 2 |
EM428 | 2 |
EM430 | 2 |
EM432 | 2 |
EM434 | 2 |
EM436 | 2 |
EM438 | 2 |
EM456 | 1 |
EM460 | 1 |
EM462 | 1 |
EM466 | 1 |
EM476 | 1 |
EM478 | 1 |
EM482 | 2 |
EM484 | 2 |
EM486 | 1 |
EM488 | 2 |
EM490 | 2 |
EM424 | 2 |
MM472 | 2 |
EM494 | 2 |
EM496 | 2 |
EM 406 | 2 |
EM 404 | 2 |
@shadowknight bu alan iyi sayılıyor bizim buralarda aslındatabi iyilik anlayışı farklı sanırım
inşallah gönlüne göre istediğin bi yere girersinsoracakların olursa gene yardımcı olmaya çalışırım bildiğim kadarıyla.
sağol hocam. şu son sınav da pazar günü geçsin, sonuçlar açıklansın sizin gibi tecrübeli dostlara bilmediğim konuları sorarım mutlaka![]()
@cobra11 aslında iyi bi puan değil. bu sene beklentimin çok altında çok kötü geçtiği için yöneldim bu alana
teşekkürler bilgi için tabi her şeyi bilmek mümkün değil. illaki uzmanlaşmak gerekir. ona da bölüm kısmet olursa karar veririz![]()
Türkiyenin hangi ilinde yaşıyorsunuz merak ettim ki bu ülkede mühendislerin çalışma koşullarını ve ücret konusundaki artıları bilmediğiniz ortada.Türkiye'de üniversite okuma derim ben bir gelecek göremiyorum. İyi bir kariyer ve meslek sahibi olmak istiyorsan yurtdışı alternatiflere yönel Amerika ya da İngilteredeki üniversiteleri araştır.
Türkiye'de üniversite okuma derim ben bir gelecek göremiyorum. İyi bir kariyer ve meslek sahibi olmak istiyorsan yurtdışı alternatiflere yönel Amerika ya da İngilteredeki üniversiteleri araştır.
Benim amcamın oğlu da yıldız teknik üniveritesi makine mühendisliği bitirdi istanbulda ve 1500 tl'ye işe girdi ve bir kaç sonra bıraktı çünkü çok mezun olduğundan yüksek ücretle çalışmak hayal diyordu ama bilmiyorum yine Türkiye'deki eğitim ve iş koşullarını şimdi bana ingilterede yüksek lisans yapmak için üniversiteye yönlendirir misin diye soruyor. Türkiyede mühendislik şartları pek iyi değil diyor onun söylediği bu belki iyi şartlarda çalışanlar da vardır...Kardeş ayıptır sorması ne kadar puan bekliyorsun ki en kötü duruma İTÜ 'yü düşünüyorsun?![]()
Boğaziçi falan mı istiyordun?
Ben de bir iki kelime söyleyeyim, çapım yettiğince;
Bir kere ilk başta İnglizcen çok iyi olacak.Teknik olsun olmasın. Ki sana İngilizce kaynakları çalışmanı öneriyorum. O tip kaynaklar gerçekten birşeyler öğretiyorlar. TÜrkçe kaynaklar ya eksik oluyor ya da çeviri oluyor(saçma sapan bir şekilde). Gerçekten kaliteli Türkçe kaynak çok az.
Bir diğer şeyse, hangi mühendislik olursa olsun, sen kendini geliştirdiğinde asla ama asla işsiz kalmazsın. Bilgisayar olsun, elektrik-elektronik olsun, makine olsun... Yani sana bağlı.Hatta üniversite bitmeden bile işe girip çalışabilirsin.
Bende bu sene makine yazmayı düşünüyorum. Hem elektrik var hem bilgisayar hem makine.
Zaten doğru düzgün mühendis olmak istiyorsak, gece gündüz çalışmak şart. Ben çoğu şeyden vazgeçtim mesela.![]()
![]()
Maaş konusu da, okuldan mezun olduğun zamandaki bildiğin şeylere bağlı. Atıyorum, misal 3000 TL den başlarsın, yıl geçtikce ve sen tecrübe kazanıp, kendini daha da geliştirdiğinde maaşta doğru orantılı olarak artar.
Bir de Türkiye yeni yeni kalkınan bir ülke olduğu için, mühendislere hele hele de mühendis gibi mühendislere çok ihtiyacı var. Türkiye 'de mühendislik geleceğin mesleklerinden.
Neyse, yine milletin kafasını şişirdim.
Senin de sorun Elektrik-Elektronik üzerine ama ben genel mühendislik hakkında bilgiler verdim. Umarım faydası olmuştur.
Hadi Allah yardımcımız olsun...
@E32KERNEL ygsden önce hedef ilk 2000di ama ygs bütün her şeyimi altüst etti o muhteşem Türkçesiyle.artık puan hesabı felan yapmıyorum. ne olursa nasipte o![]()
sağol bilgiler için![]()
Eyvallah...Sende sağol.
Ben de YGS 'ye hayvan gibi çalıştım. Ki ben EA mezunuyum, TÜrkçe 'yi asla affetmezdim ama benim bile anamı ağlattı. Zamanda yetmedi zaten.
Ben üniversiteyi de fazla kafaya takmıyorum zaten.Çünkü eşşek-kusura bakmayın- gibi de çalışsan, istediğin yere gidemiyorsun.yaptıkları sınav ortada. Anlıyorsundur ne demek istediğimi.
Bana Atatürk Üni. de gelse, razıyım. Gİder okurum(Erzurumdayım ben.). Kendimi gösterdikten sonra da, gerisi gelir İnşaAllah.
Bombacı Mülayim teşekkürler bilgiler için. ingilizce problem değil.lisede bir sene hazırlık okudum. gerçi şu sıralar köreldim biraz ama bikaç ay üstüne düşersem toparlarım. ha mesleki ingilizce daha farklıdır tabii.ama onu da ünideyken hallederiz. Arapçadan da azbuçuk çakarım.faydalı olursa öğrenirim onu da.
eletriğe karşı ilgim çok fiziğim matematiğim felan iyi. ama gelecekte iş bulabilme oranları, çalışma koşulları vs hakkında hiç bilgim yoktu. devlette koşullar nasıl, özelde nasıl bilmiyorum. eğer bu bölüm olursa üni boyunca nasıl bi yol izlemem gerek nelere ihtiyacım olur size bol bol danışırım![]()
bende sorularına cevap vermeye calısırım abicim.gelecek açısından bı dusuncen olmasın. ben sana bi abin olarak sakın ama sakın elektronik müh. yazma diyorum.çünkü elektronik mezunlarını kursa falan gonderip elektrık muh. işini yaptırıyorlar.bak ben 23 yasındayım askerden geldiğim gibi algidaya girdim.hemde çok ıyı bı maaşla.puanın yüksekse sana itü elektrık muh. ,yıldız teknik elektrik müh, yıldız teknik mekatronik müh. bu üçünden birini öneririm.karar senin.