İTÜ Elektrik Mühendisliği Nasıl Bilirsiniz?

Reaksiyon puanı
4
bende şuanda selçuk ünni. 4 .sınıf elektrik elektronik okuyorum sana önerim sırf elektrik yada sırf elekronik olan bir yer yazmaman elektrik-elektronik olan bir yeri yazarsan ileride hangisi daha çok ilgini çekerse ona yönelirsin ben şuanda elektronik seçtim (ilgimi çeken konular daha fazla olduğu için)elektriktende imza hakkı için de 3 ders aldım 4 sınıftada ek olarak 2 imza dersi daha verirsem elektrk mühendisinin yapacağı işide yapabilirim ilerde seçeneklerim olsun diye yaptım böyle düşünmeni tavsiye ederim.

selçukla yıldız teknik, itü kıyaslanırsa komik olur.dunyada elektrık elektronık dıye bır muh. dalı yok. afrıkada bır ıkı ulkede vardı galiba.birde turkiyede.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Benim Dayımda Yıldız teknik elektirik mühendisliğini derece ile bitirdi 90 bilmem kaçta :D ama maaşları özel olsun devlet olsun iyi oluyo ... Biraz gözü açıksan

Elektirik mühendisliğini bitirip her türlü yolunu bulursun zaten.. ( Bu dediğim illegal şeyler değil yanlız :D Biraz girişken atak olmak bağlamında söylüyorum)

Bunları halledersen En önemlisi Gerisini de Allah a tevekkül edersen emeklerin zai olmaz hiç bi zaman emin ol :yes:

Reaksiyon puanı
4
şuraya bakmanı tavsiye edrim o zaman manchester üniversitesi elektrik elektronik müh bölümü http://www.eee.manchester.ac.uk/

arkadasım senle sidik yarıstıracak degilim. ben yıldız teknık elektrık muh. mezunum algidada muh. olarak çalısıyorum. selçuk ,dumlupınar elektrık-elektronık gıbı unılerden mezun 20 kısının ıcınden seçilip işe alındım.

muhammedyakup

Doçent
Reaksiyon puanı
4
arkadasım senle sidik yarıstıracak degilim. ben yıldız teknık elektrık muh. mezunum algidada muh. olarak çalısıyorum. selçuk ,dumlupınar elektrık-elektronık gıbı unılerden mezun 20 kısının ıcınden seçilip işe alındım.
Benim burda anlatmak istediğim şey başkalarınında fikirlerine saygı duyman yoksa nerde çalışdığın ne yaptığın hiç beni bağlamaz kardeş kusura bakma ama biraz fazla tepki gösterdiğin kanısına kapıldım ben sadece senin fikirlerine karşılık kendi fikirlerimi ortaya attım yoksa herhangi bir şekilde maksadım kimseyi kırmak değil

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
elektrik mühendisliğinin daha iyi olduğunu(iş-para) daha öncede okudum fakat taban puanlara göre hareket edersek elektrik-elektronik sadece elektrik mühendisliğinden çok çok yüksek.Bu neden böyle oluyor?

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
@shadowknight bugün sonuçlar açıklandı. senin sonuçlar nasıl geldi? inş beklediğin gibidir.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
@shadowknight bugün sonuçlar açıklandı. senin sonuçlar nasıl geldi? inş beklediğin gibidir.

hocam beklediğimden çok kötü geldi. fazladan yanlışlarım çıkmış. anlamadım nasıl oldu. itü çok zor:( neyse hayırlısı diyelim.

ama yıldız elektriğe yetiyo. farklı bölümleri de düşünüyorum. itü imalat müh ve yıldız kontrol ve otomasyon müh de ilgimi çekiyo:) bakıcaz artık araştırıcam bu bölümleri:)

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
hocam beklediğimden çok kötü geldi. fazladan yanlışlarım çıkmış. anlamadım nasıl oldu. itü çok zor:( neyse hayırlısı diyelim.

ama yıldız elektriğe yetiyo. farklı bölümleri de düşünüyorum. itü imalat müh ve yıldız kontrol ve otomasyon müh de ilgimi çekiyo:) bakıcaz artık araştırıcam bu bölümleri:)

hadi hayırlısı bakalımi ytü elektrik geliyosa yaklaşık 30 bin civarındasın sanırım. farklı alanlar düşünürsen ben tercih ederken hep aklımdaydı puanım yetmemişti bide çukurova otomotiv müh. araştır bunu. temsa anlaşmalıydı 2 sene önce, sanırım halada değişmemiştir. :)

burak erdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle hayırlı ramazanlar. direk mevzuya gıreyım 11 bininci oldum ve itü elktrık ing ve itü elektrık turkce arasında kaldım bunlar arasında ne gıbı farklılıklar var . turkce secersem ne kaybederım ıng secersem ne kazanırım kısacası. ıngılızceme guvenemıyorum da korkuyorum bıraz :)) şimdiden teşekkürler goruslerınız ıcın..

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
öncelikle hayırlı ramazanlar. direk mevzuya gıreyım 11 bininci oldum ve itü elktrık ing ve itü elektrık turkce arasında kaldım bunlar arasında ne gıbı farklılıklar var . turkce secersem ne kaybederım ıng secersem ne kazanırım kısacası. ıngılızceme guvenemıyorum da korkuyorum bıraz :)) şimdiden teşekkürler goruslerınız ıcın..

itü ing 35 kişi Türkçe 85. öğrenci sayısının az olması daha iyi.ayrıca ingilizce bi mühendis için çok önemli bence. iş hayatında her zaman seni bir adım öne taşır. ingilizcen yeterli değilse 1 sene hazırlık okursun :) ben lise de hazırlık okuduğum için üniversitelerin hazırlık atlama sınavları konusunda rahatım. ama senin ingilizcen yeterli değilse elinde sonunda öğrenmen gerekiyo:)

burak erdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hmm ğeki dersler nasıl oluyor ingilizce de anlamak çok zor olur mu?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
İngilizce bilen biri için anlamak niye zor olsun. İngilizcen yeterli değilse üniversite hazırlıkta iyice öğrenmen lazım sonrasında öğrendikten sonra anlamak zor falan değil.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bence herkes bölüm olayına fazla takılı kalıyor. Bunun tek sebebi ise insanların mezun olur olmaz memur olma, maaşlı çalışma isteğinden kaynaklanıyor. Şu bir gerçek ki dünya da her iş alanında çalışacak insanlara ihtiyaç var işverenlerin endişesi iyi eleman bulabilecek miyiz şeklindedir her zaman, yani siz yaptığınız işte iyi olursanız hangi bölümden mezun olduğunuzun çokta önemi olmayacak iş sizi bulacaktır veya kendi işinizi kurmak isteyeceksiniz ben her zaman bir mühendisin kendi işini kurma düşüncesini taşımasından yanayım yoksa bu ülke hiçbir zaman gelişmez devletin kadrosuna sürekli memur almasının ülkeye hiçbir zaman faydası yoktur zararı vardır ve şu bir gerçek ki Türkiye de ihtiyacının çok üzerinde memur var bunun da sebebi belli tabi partiler her zaman oy kaygısı içinde olurlar benim tavsiyem sana puanına göre tercih yapma sevdiğin işe göre tercih yap derim... inşallah senin için hayırlısı olur

burak erdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bu bölümden başka bi bölüm önerir misin bundan daha iyi dediğin bi yer var mı?? yoksa elimizdekinin en iyisi bu mu :))

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Söylemiştim zaten BENCE elektronik daha iyi :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben itü ögrencisiyim elektrik mühendisliğinde. Şimdi açık açık söliyim bir mühendise en zor bölüm ne derseniz makine mühendisliği der makine mühendisine sorarsanızda elektrik mühendisliği der. Okulu kazandıktan sonra okuması var , eğer benim gibi tembel ve ortama düşkün biriysen itü hiç düşünme . Dersler ygs deki gibi değildir . Ayrıca sakın olaki elektrik-elektronik mühendisliği okumayı aklından geçirme ;çünkü imza yetkisi bulunmamaktadır . Odtü mezunu ee mezunları ayrıyeten dersler alarak (elektrik mühendisliği dersleri ) okuldan mezun olduktan sonra imza yetkisine ulaşıyorlar ve elektrik sektöründe çalısıyorlar. Emonun sitesine girersen eğer bunla ilgili makaleler olduğunu görüceksin . Son olarak İtü'yle ilgili olarak eğer gerçekten cok saglam ingilizce bilmiyorsanız sakın %100 ingilizce bölüm yazmayın okurken ögreniyim mantığı cok yanlıs birşey. 'Dil dile değmeden dil öğrenilmezmiş '

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Herkes bilir ki,mühendislikte bir alana yönelmek en doğru olanıdır. Bu yüzden Elektrik Mühendisliği okumak elektrik elektronik okumaktan daha doğru bir tercihtir.

mutimuti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkes bilir ki,mühendislikte bir alana yönelmek en doğru olanıdır. Bu yüzden Elektrik Mühendisliği okumak elektrik elektronik okumaktan daha doğru bir tercihtir.
bunun gibi çok yorum var da herhalde bilgisizlikten kaynaklanıyor. elektrik elektornik olarak geçen mühendislik bölümeride 3. sınıftan sonra farklı alanlara yönelirler. kimisi elektrik kimisi elekronik bölümlerine geçerler. ilk 2 veya 2.5 sene temel derslerle geçer. büyük üniversitelerde hem elektrik hemde haberleşme gibi farklı mühendislik dalları olması kesinlikle hoca sayısının yeterli olmasıyla ilgilidir. olaya bu yönden bakarsan haklısın ama elektrik elektronik seçme deme bu senin bakış açınla tamamen bilgisizce bi yaklaşım. dünyada elektrik elektronik yok diyen arkadaşın klavye önünde googla bakabilir. ordakilerde aynı burdaki gibi sonradan bölümlere ayrılıyorlar farklı seçmeli dersler seçerek.

kiro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
genel anlamda mühendis olacaksanız itü ytü veya odtü yü yazmak daha önemli eğitim farkı var imkan farkı var işe alırken teknik üni mezunu olma avantajı var teknik üniversitede okumak önemlidir. herkes imza yetkisi alabilir belki ama herkes aynı eğitimi alamaz. itü elektrik öğrencisiyim ben de yazabilirseniz itü elektronik yazın da derim biraz ilgi alanına bağlı ama elektriğin önü daha açık gibi görünüyor iş imkanı açısından, imza yetkisini sallamıyorum herkesin yetkisi olsa da ben bi patron olsam yüksek gerilimle ilgili bi işi elektrik mühendisi dururken başka birine vermezdim. İngilizce Türkçe meselesine gelince itü de Türkçe bölüm kazansanız da istediğiniz her dersi İngilizce alabilirsiniz zaten, tek fark diplomada yazan yazı olur. Türkçe kaynaklar çok çok yetersiz olduğundan İngilizce kaynaklardan yararlanmayı bilmelisiniz. ha bir de bana sorsalar elektrik elektronik mühendisliğini seçme derim, elektrik mühendisliğinin puanı neden düşük diye soran bireyler bunun açıklaması şudur ki elektrik elektronik mühendisliğinin hem elektrik hem de elektronik mühendisliği zannedilmesidir bu yüzden isminde sadece elektrik geçen bölümün 2. plana atılmasıdır bu böyle değildir belki herkes herkesin aldığı dersi alabilir ama "öğretimi alamaz".

- - - Mesaj Güncellendi - - -

genel anlamda mühendis olacaksanız itü ytü veya odtü yü yazmak daha önemli eğitim farkı var imkan farkı var işe alırken teknik üni mezunu olma avantajı var teknik üniversitede okumak önemlidir. herkes imza yetkisi alabilir belki ama herkes aynı eğitimi alamaz. itü elektrik öğrencisiyim ben de yazabilirseniz itü elektronik yazın da derim biraz ilgi alanına bağlı ama elektriğin önü daha açık gibi görünüyor iş imkanı açısından, imza yetkisini sallamıyorum herkesin yetkisi olsa da ben bi patron olsam yüksek gerilimle ilgili bi işi elektrik mühendisi dururken başka birine vermezdim. İngilizce Türkçe meselesine gelince itü de Türkçe bölüm kazansanız da istediğiniz her dersi İngilizce alabilirsiniz zaten, tek fark diplomada yazan yazı olur. Türkçe kaynaklar çok çok yetersiz olduğundan İngilizce kaynaklardan yararlanmayı bilmelisiniz. ha bir de bana sorsalar elektrik elektronik mühendisliğini seçme derim, elektrik mühendisliğinin puanı neden düşük diye soran bireyler bunun açıklaması şudur ki elektrik elektronik mühendisliğinin hem elektrik hem de elektronik mühendisliği zannedilmesidir bu yüzden isminde sadece elektrik geçen bölümün 2. plana atılmasıdır bu böyle değildir belki herkes herkesin aldığı dersi alabilir ama "öğretimi alamaz".

erldkbs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunun gibi çok yorum var da herhalde bilgisizlikten kaynaklanıyor. elektrik elektornik olarak geçen mühendislik bölümeride 3. sınıftan sonra farklı alanlara yönelirler. kimisi elektrik kimisi elekronik bölümlerine geçerler. ilk 2 veya 2.5 sene temel derslerle geçer. büyük üniversitelerde hem elektrik hemde haberleşme gibi farklı mühendislik dalları olması kesinlikle hoca sayısının yeterli olmasıyla ilgilidir. olaya bu yönden bakarsan haklısın ama elektrik elektronik seçme deme bu senin bakış açınla tamamen bilgisizce bi yaklaşım. dünyada elektrik elektronik yok diyen arkadaşın klavye önünde googla bakabilir. ordakilerde aynı burdaki gibi sonradan bölümlere ayrılıyorlar farklı seçmeli dersler seçerek.

Başarılı bir yorum! Elektrik-Elektronik seçmek bence de mantıklı. Gençken neye ilgi duyduğunu bilmekte zorluk çekebiliyorsun. Okulda ilk iki sene temel dersleri alırken elektrik-elektronik dünyasından haberdar oluyorsun.
3. ve 4. sınıftan itibaren hangi alan sana daha ilgi çekici geliyorsa onu seçebilirsin.
Mesela benim arkadaşlarım Kontrol, Biyomedikal, Elektrik seçti.
Ben ise Haberleşme meraklısıydım.
Elektrik okuyanların ise farklı alanlara kayma şansı pek yok.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bölüm elektrik veya elektronik müh. olsun ama okul itü veya odtü olursa iyi olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya ben 11.400. yüm itü de elektrik ing oluyo ve yıldızdaki tüm müh ler oluyo .Hani duyuorum yıldız teknik ya da itü en önemlisi bölüm diyolar yani ikilemde kaldım ben yıldız teknik endüstri, bilgisayar mı yoksa itü elektrik mi sizce ???? bir de elektrik mühendisi çalışma şartları nasıl cok mu agır santiye falan?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
puanın yeterse boğaziçi odtü elektrik-elektronik mühendisliğine git. Yok haberleşmeymiş, yok telekomüninikasyonmuş, yok son sene seçmeli derslerine göre dallara ayrılıyomuşsun da ona göre alan seçiyomuşsun bunlara güvenip geleceğini karartma. Piyasada sana kimse seçtiğin seçmeli dersleri sormayacak! İlk soracakları şey yabancı dil bilip bilmediğin, ikincisi esnek çalışma saatlerine uyabilirmisin. İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği mi? Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mi? die sorsalar gözüm kapalı Kocaeli derim. Üniversitesinden dolayı değil bölümünden dolayı. İTÜ Elektrik Mühendisliği olursa ztn tadından yenmez..

F

FaRaDaY1

SDN Okuru
Burda birçok arkadaş belirtmiş. Elektrik mühendisliği Türkiye'de elektrik-elektronikten de, elektronik-haberleşmeden de daha üstündür. Arkadaşlar 3. dünya ülkesinde yaşıyoruz bu ülkede daha çoooooook uzun yıllar boyunca elektrik mühendisleri ön planda olacak. Siz puana falan bakmayın tobb ee, itü elektronik haberleşme ve itü elektrik tercihlerinde sıralamanın en başında açık ara itü elektrik olmalı. Bakın bunu rehber hocalarınız bilmez siz tercih yaparken bilemezsiniz internetteki bu işle alakası olmadan bunun hakkında yorum yapan kaynaklar bilmez, ama face sayfalarından ordan burdan bulun itüden yıldızdan mezun abilerinizi, bize sorun bakalım elektrik mi daha avantajlıymış elektronik mi? Elektrik mühendisliği, bu tarz bölümlerde okunması en kolay (yine de çok zor) olan ve iş bulma sıkıntısının en az (%0,00000000000001) olduğu bölümdür.