İtiraf ediyorum tum sdn forum duysun

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Ne kadar milliyetçi bir itiraf bu? :huh:

Ben de itiraf edeyim madem. :unsure: Ermeni asıllı bir Türk vatandaşıyım ve soykırımı iddia eden soysuzların soyundan geldiğim için utandığım bir dünyada yaşıyorum.

Aha, itiraf böyle olur. :)

vayyyy..helal olsun sana kardeşim doğruları rahatlıkla söylebildiğin için..zaten osmanlı hiçbir zaman soykırım yapmamıştır...olsa olsa karşılıklı savaş olmuştur...ne diyim ermeniler rahat olsun çünkü ermeni soykırımı diye birşey yok.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Bir ırkın diğer ırka üstünlüğü yoktur, yasaklanmıştır. Eğer müslümansak bununla övünmeliyiz.

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Resmi olarak kimliğinde TC yazan hrkes Türktür.

Türklük ile Türk vatandaşlığı aynı şey değildir.
Türk vatandaşı olmayan fakat Türkiye'de doğup büyümüş insanlara Türklük belgesi(Mavi Kart) verilir. Bu mavi kart ile kişi, Türk vatandaşı olmamasına rağmen kendi Türklük haklarını korumuş olur(ikamet vs..)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Türk oğlu türk'üm soyum osmanlıya dayanır.:D

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşım ne güzel söylemişsin...

Ben Türk'üm demişsin...

Ben de Çerkes'im...

Bunu her yerde gururla söyledim...

Utanmadım Sıkılmadım...

Çünkü biz Çerkesleri tanıyanlar nasıl soylu asil bir millet olduğumuzu tarih boyunca söylemişlerdir...

Arkadaşım sen bu ülkede Türk'üm dediğin zaman kimse seni aşağılamaz...
Kimse sana öteki gözüyle bakmaz...
Kimse seni potansiyel tehlike olarak görmez...
Sana karşı kimse de önyargılar oluşmaz...

Arkadaşım Ben Bir Çerkesim...
Bana bu ülkede kimse tepeden bakmadı bakamaz...
Bana öteki gözüyle bakılmadı sadece kültürel farklılıklarımız dikkat çekti... Dilimz farklıydı, dansımız farklıydı, gelenek göreneklerimiz farklıydı... Ama bu farklılıklar bizi hiç bir zaman ötekileştirmedi... Mutluyum :)
Ama bana ön yargıyla bakanlar oldu...
Erzurum Kongresine Katılan Çerkesler İsimleriyle anıldı...
Sivas Kongresine Katılan Çerkesler İsimleriyle anıldı...
Amasya Tamimini imzalayan Çerkesler İsimleriyle anıldı
3. Başbakanımız Rauf Orbay bir Çerkes di o da İsmiyle anıldı...
Ama ne hikmetse Ethem Bey HAİN İLAN EDİLDİKTEN SONRA ÇERKES ETHEM olarak anıldı...
Ve bugün ne yazık ki Çerkes'leri tanımayan Irkçı Türkler hep biz Çerkeslere potansiyel hain gözüyle baktı... Sen bu yükün ne olduğunu bilir misin? Atalarının kuruluşunda kan döktüğü çaba gösterdiği devletinde potansiyel hain olarak görülmek nedir bilir misin?

Şimdi bir de Kürt'lere gelelim...
Kürtler acaba bu gün bir topluluk içinde güvenle utanmadan sıkılmadan ben Kürt'üm diyebiliyorlar mı?
Bu topraklarda birisi ben Kürt'üm dediği zaman onlara bakışlar değişiyor mu değişmiyor mu?
Ülkenin bir çok yerinde gençler evlenecek olduklarında özellikle Anadolu'da aileler diğer tarafın Kürt olup olmadığını sorguluyorlar mı sorgulamıyorlar mı?
Bir kürt ile tanıştığında ya da bir Diyarbakırlı ile tanıştığında kafanda acaba bu PKK sempatizanı mı değil mi diye kafanda soru işareti oluşuyor mu?
Kürtleri potansiyel bir tehlike olarak görüyor musun?

Aynı şekilde Irk değil ama Alevilik diye bir inanış var bu ülkede... Bu ülkenin bir kısmı Alevileri küçümsüyor mu küçümsemiyor mu? Yine evlilik durumlarında Alevilik sorun teşkil ediyor mu etmiyor mu?
Alevilerin yaptığı yemekler kestiği etler hakkında bu ülkede bazı konular bu halk arasında konuşuluyor mu konuşulmuyor mu?

Arkadaşım sen kalk yat bu ülkede Türk olduğun için Allah'a dua et...

Ben Bir Çerkes olarak eskiden ırkçı bir şekilde Kürtlerden nefret ederdim...
En iyi Kürt Ölü Kürt anlayışı bende hakimdi... Bunu da okulda sağda solda çekinmeden söylerdim... Üniversite yıllarında daha çok siyasi kitaplar okuyarak ufkum açıldı... Daha çok okudum daha çok araştırdım... Bu ülke üzerinde oynanan oyunları gördüm... Doğru bildiğimiz bir çok şeyin nasıl yanlış olduğunu... Medyada yer alan gündemlerin nasıl bir çok şeyin perdesi olduğunu o perdenin arkasında ne filmler döndüğünü gördüm...

Bu gün ırkçı bir şekilde kürt düşmanı değilim...
Kürtlere karşı sempatim yok... Hala onlardaki bir çok anlayışa çok sert şekilde karşı çıkıyorum ancak bazı yerlerde haklılar... Haklarını teslim etmek gerek...

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bende kürt oğlu kürdüm tmmi utanmıyorum... pkk yüzünden hiç saklamıyorum utanmıyorum kürt olduğumdan

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Bende Türk oğlu Türküm. Annem Türk, babam Türk, dedelerim Türk.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ermeniler Osmanlı'daki en güvenilir azınlıkmış.
Kürtlere hiç gelmeyin. Anadolu insanı kendini taa Kutuplardaki, Afrikadaki insanlarla kardeş olarak görürken, Kürtlere başka gözle bakıyor dedirtmem.

Safkan Türk'ün de şerefsizi, namussuzu, arsızı olabilir. Her milletin iyisi kötüsü vardır.
Bu ırkın getirdiği birşey değil. İnsan olmanın getirdiği birşey.

Hani "insan ol insan" diyoruz ya. Keşke bu iyilik - kötülük konusunda hayvan olabilsek.
(Çok derin bu tümce. Sadece bu tümce üzerine bir sürü şey var söyleyebileceğim.)

Bence Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bu ülkenin vatandaşı olarak yaşayan veya yaşamayan, dini, dili, rengi ve düşüncesi ne olursa olsun kendini Türk hisseden Türktür.

Çünkü Osmanlı'dan sonra Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda Türk sözcüğü sadece bir ırkı belirten bir sözcük olmanın yanında, bir milleti belirten sözcük durumuna gelmiştir.

Hatta tüm bunları geçiyorum, bence Samoa'da, Papua Yeni Gine'de, Finlandiya'da, Cezayir'de, Meksika'da, Burkina Faso'da, Hindistan'da.... Kısacası tüm dünyada "Ben Türküm" diyen herkes, benim gözümde safkan Türktür.
Türklüğü artık bir ırkın belirteci olarak değil, bir milletin belirteci olarak görmeli ve kullanmalıyız.

İyilik, kötülük meselesine hiç girmiyorum. Belirttiğim gibi her ırkın iyisi de vardır kötüsü de.

Sevgiler "Ne mutlu Türküm diyene" diyebilen insanlara.