SDN Forum, eskisi gibi değil.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Yanlış anlaşılmasın, ben sadece ortamı daha sağduyulu olalım diye yönetime topu attım, yoksa üyeler olarak da yönetim olarak da aynı sorumluluklarda belli oranlarda payımız var. Şüphesiz benim yönetime akıl verme gibi bir cahilliğim de söz konusu değil, biz ateşle gelene can suyumuzdan ikram eden, dikenle gelene gül veren bir anlayış ile söze girdik, yanlışımız olduysa kusura bakmayasın çok değerli modum :)

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
Okulla, işle veya ailesiyle uğraşıp zaman ayıramayacaksa neden başvuru yapıyor?
Heves ediyor, yetki almak istiyor. Olabilir yani. Forumda bir birikimi var, karşılığını almak istiyor. Şu anki moderatörler de bu şekilde, heves ediyor ya da emeklerinin karşılığını yetki alarak karşılamak istiyor.

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,517
Eğer modaratör olsaydım varya; sabah akşam disco.

İlk başta foruma müzik çalar ekler, kopmalık müzikler açardım.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Heves ediyor, yetki almak istiyor.
Olabilir, olmasın demiyorum. Forum'da tanınan bir üye de olabilirsin, insanlara yardım etmiş de olabilirsin. Ama...

Sen yetki almadan önce insanlara yardım etmiyor muydun? Yetki almadan önce sorulan soruları cevaplayıp konudan çıkmıyor muydun? Yetki aldıktan sonra ne değişiyor? En fazla daha fazla aktif olmak zorunda kalıyorsun, mesajların daha çok beğeniliyor nedense?

Sen bunun karşılığını yetki alarak değil, üyelerden teşekkür bekleyerek alabilirsin.

Ama siz, nedense bazı eleştiri konularına "Biz 7/24 programlanmış robot değiliz, mesaili çalışan değiliz, bla bla..." diye ezber cümlelerinizi söylemenizi istemiyorum. Eğer ki fazla ayıracak zamanın yoksa başvurma.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,628
Benim yaptığım küstahlık değil, aksine başkalarının hatasını 10 saniye ayırıp düzeltmesidir. Ben, "biz burada TDK'yiz" diye bir cümle kurmadım. Senden düzeltmeni istedim ki diğerleri de örnek alıp onlar da hatasının farkına varsın.

Kaldı ki bunu yapmak yerine yazım yanlışını söyleyen birisine hemen "TDK miyiz? Burası Technopat değil, bla bla..." yazmasan daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Sen moderatör değil misin? Başkasının hatasını düzelttiğinde üye de sana gelip "lütfen sen de benim gibi davrananları uyarma" dese ne diyeceksin? "Peki, tamam. Bir daha olmaz" mı diyeceksin? Yoksa mesajını mı düzenleyeceksin? Yoksa uyarı mı atacaksın?

Buna ithafen söylemiş.
Yorumumda forum adımı verdim ben acaba. Benim dediğim herkesin yorumunu yazım kurallarına göre düzeltmek diye bir kuralın olmadığıdır. Senin önermen ise tamamen bunun ile alakasız durumdadır. Uyarı ancak forum kurallarına uymayan yorumlara atılır. Mesajlar ancak forum kurallarına uymadığında düzeltilir. Ama TDK gibi davranmak diye bir görev tanımımız yoktur.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Hevesden ziyade yönetim olarak daha adilane, daha ehil, daha özverili bir çalışma göstermek hedeflidir diye düşünüyorum. Bir kişi ya sevdiği için bir işe talip olur ya da yanısıra daha büyük işlerde payı veya önderliği bulunsun diye kapı aralamak ister... Ben mod olmak isteseydim bu gözle olaya bakardım yani ?

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Senin önermen ise tamamen bunun ile alakasız durumdadır.
ALAKASIZ falan değil. Sen önceki postta benim mesajımı alıntıladın ve kurduğun son cümleye tekrardan bak istersen. Ben kimseye UYARI ATIN yazmadım, yaptığın hataları gösterdim. Sen ise benim uyarı vermek istediğimi söyleyerek konuyu değiştiriyorsun. Burada çelişen ben değilim.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
Evet bazı üyeler forum eskisi gibi değil diyorlar. Doğru galiba. Biliyorum bende çok eski bir üye değilim, 2019 da katıldım buraya. Ama eski konulara bakınca, biraz değişmiş sanırım. Yani diyen eski üyelerin dediğini diyorum.
Ama ben yönetim ekibi ile sorun yaşamadım hiç. Bende sorun var herhalde. ? Ama neredeyse herkes yaşıyor gibi. Yani sorun çıkarmaya çalışıyor.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,628
Olabilir, olmasın demiyorum. Forum'da tanınan bir üye de olabilirsin, insanlara yardım etmiş de olabilirsin. Ama...

Sen yetki almadan önce insanlara yardım etmiyor muydun? Yetki almadan önce sorulan soruları cevaplayıp konudan çıkmıyor muydun? Yetki aldıktan sonra ne değişiyor? En fazla daha fazla aktif olmak zorunda kalıyorsun, mesajların daha çok beğeniliyor nedense?

Sen bunun karşılığını yetki alarak değil, üyelerden teşekkür bekleyerek alabilirsin.

Ama siz, nedense bazı eleştiri konularına "Biz 7/24 programlanmış robot değiliz, mesaili çalışan değiliz, bla bla..." diye ezber cümlelerinizi söylemenizi istemiyorum. Eğer ki fazla ayıracak zamanın yoksa başvurma.
Yönetime başvuran arkadaşlar yetki almak için başvurmuyor şahsen ben o şekilde değilim. Kendimi geliştirmek tecrübe edinmek ve foruma bir şeyler katabilmek için başvurdum. Başvuranların hiçbiri makam peşinde değil. Yetki alayım beğenilerim artsın ona buna ceza vereyim uyarayım ban atayım peşinde hiç değil. Bizi burada sürekli varmış gibi hep online şekildeymişiz gibi düşünürseniz duyacağınız cevap bizim birer insan olduğumuz ve kendimize ait bir sosyal yaşamı da olduğu olacaktır. Kaç kere dedim bilmiyorum ama eleştiri yapılır başımızın üstünde yeri var. Öneri sunulur kendi aramızda yönetim olarak konuşur tartışır ve uygunsa uygularız. Lâkin eleştiriyi geçip bizden kaynaklanmayan üye kaynaklı olan durumlarda da elimizden gelen herşeyi yaptığımız halde bizleri işaret ettiğiniz takdirde bunun artık bir eleştiri olmaktan çıktığını unutmayınız.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,628
ALAKASIZ falan değil. Sen önceki postta benim mesajımı alıntıladın ve kurduğun son cümleye tekrardan bak istersen. Ben kimseye UYARI ATIN yazmadım, yaptığın hataları gösterdim. Sen ise benim uyarı vermek istediğimi söyleyerek konuyu değiştiriyorsun. Burada çelişen ben değilim.
Farkında mısın bilmiyorum ama alıntıladığım mesajı aynen kopyalayıp üzerinde bir düzenleme mi yaptım acaba. Bu yüzden önermen alakasız oluyor. Acaba orada sen uyarı vermek istiyorsun diye bir cümle mi yazmışım lütfen gösterir misin?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Biz ne ateşli, mücadeleli tartışmalar yaptık, yeri geldi bizzat ben süper modlarla bile laf güreşine tutuştum ama hiç ban yemedim sırf bu yüzden... Tüm sorumluluğu yönetime yıkmak yerine üyeler olarak bizler de daha nitelikli yazılar yazar isek sadece niceliğe önem vermez isek hakkaniyetli bi forum ortamı çok daha kolay vuku bulur. Her şeyi devletten beklemek de yanlış, zaman da eski zaman değil. Bundan 10 - 15 yıl önceki zamanda sosyal medya bu kadar aktif değildir belki ama şimdi tüm forumlar kendini yenilemek, değişimi sürekli kılmak için bi şeyler ortaya koymaya çalışıyolar ki bunu da yapmak zorundalar yoksa kan kaybı sadece bu foruma özgü bi şey değil, tüm forumlar böyle. Gördük, feysbuk bile popülerliğini yitirdi yerine bir başkası geçti hoş ben hiç birini kullanmıyorum ama çevremdekiler öyle bahsediyor hep...

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Yönetime başvuran arkadaşlar yetki almak için başvurmuyor şahsen ben o şekilde değilim.
Şahsen değilsiniz. Benim ne demek istediğimi anladınız mı? Eğer buraya gerçekten ayıracak zamanınız yoksa başvurmayın, başvurduktan sonra da zaman ayıramıyorum demeyin. E madem zaman ayıramayacaksın, ailen var, işin var.

O zaman neden başvuru yapıyorsun ki arkadaş? Altındaki tag, yazıdan ibaret kalıyor öyleyse.
Farkında mısın bilmiyorum ama alıntıladığım mesajı aynen kopyalayıp üzerinde bir düzenleme mi yaptım acaba.
Konuda benim mesajımı alıntıladığın, önceki sayfadaki ilk yorumdan bahsediyorum.
Acaba orada sen uyarı vermek istiyorsun diye bir cümle mi yazmışım lütfen gösterir misin?
Uyarı ancak forum kurallarına uymayan yorumlara atılır. Mesajlar ancak forum kurallarına uymadığında düzeltilir.
Kendinle çeliştiğinin farkında mısın? Ne yani, ben bilmiyor muyum kuralları, ne zaman uyarı atılacağını? Ben mesajını düzelt dediğim halde konuyu uyarıya bağladın ve şimdi de inkâr ediyorsun.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,628
Şahsen değilsiniz. Benim ne demek istediğimi anladınız mı? Eğer buraya gerçekten ayıracak zamanınız yoksa başvurmayın, başvurduktan sonra da zaman ayıramıyorum demeyin. E madem zaman ayıramayacaksın, ailen var, işin var.

O zaman neden başvuru yapıyorsun ki arkadaş? Altındaki tag, yazıdan ibaret kalıyor öyleyse.

Konuda benim mesajımı alıntıladığın, önceki sayfadaki ilk yorumdan bahsediyorum.

Kendinle çeliştiğinin farkında mısın? Ne yani, ben bilmiyor muyum kuralları, ne zaman uyarı atılacağını? Ben mesajını düzelt dediğim halde konuyu uyarıya bağladın ve şimdi de inkâr ediyorsun.
Sizin dediğiniz gibi yapalım zamanımız yok diye başvurduk görevimizden ayrılalım. Görevden ayrılmıyorsak zaman ayıramıyoruz demeyelim.

Ortada çelişilen bir durum yok. Forum kurallarını bilmiyorsunuz diyen de yok. Hatta inkar ettiğim bir durum bile yok. Siz kendiniz benim demediğim cümleleri demişim gibi yorumunuzda yazıyorsunuz. Ne yapmamız gerekiyor acaba lütfen söyleyiniz.

Burada TDK değiliz. O yüzden kimsenin yorumunu dil kurallarına göre düzeltip yeniden yazmıyoruz. Lütfen sende biz ve diğer üyelerin yorumlarına aynısını yapma.
İlk olarak siz alıntıladığım mesajdan önce benim mesajımı alıntılayıp bir de altına aynısını kopyalayıp dil kurallarına göre düzenlemişsiniz. Bende alıntıladığım mesajının altına demişim ki biz kimsenin yorumlarını dil kurallarına göre düzenlemediğimiz gibi sende aynısını yapma. Burada bir istek var. Forum kurallarına aykırı bir durum da değil ki başka bir üye bunu örnek alıp sizde bana bunu yapmayın diyebilsin.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Forum kurallarına aykırı bir durum da değil ki başka bir üye bunu örnek alıp sizde bana bunu yapmayın diyebilsin.
Bak, en başında beri sana söylemek istediğim buydu zaten, üstteki cümlen idi.

Ben de bunu dedim, mesajını düzeltmeni istedim. BURADA İSTEK VAR, sen de benim isteğimi yerine getirip mesajını düzeltebilirdin, değil mi?
Ne yapmamız gerekiyor acaba lütfen söyleyiniz.
Zamanınız yoksa başvurmamanızı istiyorum. Aktif yönetimden ayrılın dediğim yok, yeni gelenler bunu bahane olarak görmesin.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,628
Bak, en başında beri sana söylemek istediğim buydu zaten, üstteki cümlen idi.

Ben de bunu dedim, mesajını düzeltmeni istedim. BURADA İSTEK VAR, sen de benim isteğimi yerine getirip mesajını düzeltebilirdin, değil mi?

Zamanınız yoksa başvurmamanızı istiyorum. Aktif yönetimden ayrılın dediğim yok, yeni gelenler bunu bahane olarak görmesin.
İstek aynı mesajı kopyalayıp düzelterek mi oluyor ? Bunu normal bir cümle ile yazdığında anlayamaz mıyım?

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
İstek aynı mesajı kopyalayıp düzelterek mi oluyor ? Bunu normal bir cümle ile yazdığında anlayamaz mıyım?
Evet, neden mi kopyaladığımı soruyorsun? Cevap basit değil mi? Aynı mesajı kopyalıyorum ki eski mesajındaki hatalarınla karşılaştırabilesin. Ben yaptığın hataları cümle cümle mi açıklayayım sana?
Öyle olsa bana zaman kaybettirir.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,628
Evet, neden mi kopyaladığımı soruyorsun? Cevap basit değil mi? Aynı mesajı kopyalıyorum ki eski mesajındaki hatalarınla karşılaştırabilesin. Ben yaptığın hataları cümle cümle mi açıklayayım sana?
Öyle olsa bana zaman kaybettirir.
Cümle cümle açıklamak veya tamamını kopyalamak yerine yazdığın yorumda dil hataları var düzeltir misin diyemez misin ?

Herobrine

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,030
Tamam. Kapatın konuyu. Çok geveze bir konu oldu.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Cümle cümle açıklamak veya tamamını kopyalamak yerine yazdığın yorumda dil hataları var düzeltir misin diyemez misin ?
Bak mesela soru işaretinden önce boşluk bırakmışsın, düzeltir misin?

Ayrıca hani "TDK değiliz" dediniz ya, bilmeyenler var hâlâ noktalama işaretlerini. Ben herkese tek tek "hatan var, düzelt" dediğimde hepsi süper bir imla yeteneğine sahip olmadığı için düzelt(e)meyecektir.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,628
Cümle cümle açıklamak veya tamamını kopyalamak yerine yazdığın yorumda dil hataları var düzeltir misin şeklinde diyemez misin?

İstediğiniz şekilde olmuştur umarım.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Benim anlama kıtlığım yok, merak etmeyin.

Bazıları o kadar kötü yazıyor ki DÜZELTSENE ŞUNU diyemiyorsun bile. Neyse, size özel söylerim artık. Konu yazım kurallarına nasıl döndü? Ben de anlamadım.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
9,802
Ne yazsam, bilemedim ki? Daha bugünkü konuda tartışma çıkaran bir üye vardı, ne hikmetse uyarı bile almadı. Sen gelip öneride bulun, konu aç. Sonra diğer üyelerin fikrini belirtmesini bekle, herkes kendinden pay biçsin. En sonunda bi' tanesi de çıkıp "Allah başka dert vermesin." yazsın ve post kassın. Sonra başkalarına da sataşsın, anlamsız ifadeler göndersin. Mesajı raporladım ama kimse dönüş yapmıyor. Neden? "Bye bye" yazsın, konuya 3 yönetici baksın ve kimse duruma müdahele etmesin, peki neden? Az önce de 2 rapor attım, bakalım geri dönüş olacak mı?

O kadar yazı içinden cımbızla seçtim. Biraz önce sana gelen uyarıyı gördün. Bu uyarıyı senden başka gören? Ruhları bile duymadı. Benzer durumda bir üyeye uyarı verdiğimiz zaman eğer uzaklaştırma almazsa ulu orta işfa etmiyoruz. Raporunu aklımda kaldığı kadarı ile ben sonuca kavuşturdum. Evet, doğru. Rapor sonucunu sana bildirmedim.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Evet, doğru. Rapor sonucunu sana bildirmedim.
Rapor sonucunu bildirmedin ama mesajın silindiğini sonradan gördüm. Rapor bildirimi gelmeyince çözülmediğini düşünüyorum, o konudaki mesajları defalarca okudum ve rapor gönderdim, hem de 2 tane.

İlkinde sanırım rapor attıktan sonra konuya mesaj yazdı ve uyarı vermedi, 2'ncisinde tekrar rapor attım. Yine dönüş yok ama uyarı almış. Teşekkürler.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
@Recep Güngör, Siz öyle diyorsanız, öyledir efendim. ? Sonuçta koskocoman o forumun, yani siz biliyorsunuz, başındasınız. İsmi lazım değil foruma demek istedim. Dediğiniz her şey paha biçilemez. ?