İstiklal Marşını Ezbere Bilen Kaç Kişiyiz?

10 Kıtayı da Biliyor Musunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    25

OzkanK.

Rektör
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,693
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
İstiklal Marşının Orjinal yazılmış ilk hali.
1602535769127.png


Açıkçası İstiklal Marşının 10 kıtasını bilmenin yanı sıra Mehmet Akif Ersoy'un hayat hikayesinide bilmek lazım dünya görüşünü anlamak lazım bence. Ve bazı yerlere yollara köprülere okullara bolca isminin verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Mehmet Âkif Ersoy (20 Aralık 1873 - 27 Aralık 1936), Türk şair, Veteriner , Hekim , Öğretmen , Vaiz , Hafız , Kur'an Mütercimi ve Siyasetçi. ( Adamda ki kariyere bak :) )
Kendisi İslamcılık fikrini savunan bir zat. Hatta 1. Mecliste yer alıyor daha sonra 2. mecliste yer almıyor. O kadar gururlu ki sırf ucunda ödül var diye İstiklal Marşı yarışmasınada başta katılmak istemiyor özel istek üzerine 1 günde bu marşı yazıyor ve seçiliyor. Kurtuluş Savaşı yıllarında Memur iken memurluktan istifa edip Milli mücadeleye katılıyor.
 

SinHa

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
720
Reaksiyon puanı
767
Puanları
93
Ülkenin milli marşını bir zahmet bileceksiniz. Farzı kifaye mi diyerek "zorunda mıyım yahu istersem ezberlemem" demek istediğinizi anladım.

Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı bir şiir olarak değil "milli marş" olarak bakmanız lazım. 'Sözde' milliyetçisiniz.
Tabiki bu memleketin evladı olarak milliyetçiyim. Sözde mi özde mi olduğunuda istediğin zaman gösterebilirim.

Bak dostum eğer bu vatanın evladı isen zaten bilirsin ezberlersin. Yoksa tırışkıdan bir hayat yaşıyor devletin milletin değerleri senin için önemli değil ben sadece cebime girecek paraya alacağım bilgisayara oynayacağım oyuna bakarım (bu saydığım örnekler yaş ilerledikçe araba ev vs olarak değişir) diyorsan zaten umrunda olmaz. Ne adamlar görüyoruz hiç biri kalıbının adamı çıkmıyor. Benim demek istediğim vatan sevgisi, iman içten gelir zorlama ile yaptıramazsın. Sadece Allah'ın emirleri farzdır. Ha dersin arkadaşım bizim değerlerimizi bilmeyen bizden değildir tamam der geçerim. Ama elhamdülillah müslümanım ve Türk evladı olarak doğduğum içinde Allah'a teşekkür ediyorum. İstiklal Marşımızda değerimiz. Ben ezberlediğimde belki sen daha doğmamıştın bile...
 
Katılım
15 Eylül 2020
Mesajlar
365
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
220
Puanları
43
Yaş
44
Üçüncü sınıfta yarışma için ezberlemiştim
 
Üst