İşte Hizmet Budur...

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
11.000 Km nin ne anlama geldiğini daha rahat anlamak için haritaya bakınız...

haritaq.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölünmüş yollarda 7 yılın sonunda 11 bin kilometreyi aştıklarını, bu mesafenin dünyanın çevresinin dörtte birinden uzun olduğunu söyledi.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Ulucak beldesinde düzenlenen, Ankara-İzmir Bölünmüş Devlet Yolu açılış töreninde konuşan Erdoğan, yolun medeniyet, ufuk ve vizyon anlamına geldiğini, büyük medeniyetlerin büyük yollar üzerinde inşa edildiğini belirtti.

“Bizim de medeniyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarabilmemiz için yollarımızı geliştirmemiz, büyütmemiz, modernize etmemiz gerekiyor” diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
“Biz göreve geldiğimizden bugüne, bunun altını önemle çizdik. Yola çıktığımızda, 'inşallah en kısa zamanda 15 bin kilometre duble yol yapacağız' demiştim, o zaman muhalefet bizimle dalga geçmişti. 'Nasıl, hangi parayla yapacaksınız?' demişti. 'Türkiye yapacak' demiştim. Buna muktediriz. 79 senede 6 bin 100 kilometre yol yapılan Türkiye'de, bunların aklı bunu almıyordu. Ne oldu? 7 yılın sonunda 11 bin kilometreyi yakaladık ve aştık. Kendimize bu hedefi koyduk, bunu başaracağız. 'Yollarla Anadolu'muzu inşallah il il birbirine bağlayacağız' dedik. 'Bırakın şehirlerimizi bir kenara, yolu olmayan, suyu olmayan köyümüz kalmayacak' dedim. KÖYDES projesiyle yolu olmayan, suyu olmayan elektriği olmayan köy bırakmamak üzere yola çıktık. Artık yüzde itibarıyla, yüzdük, yüzdük sonuna geliyoruz.

Bir söz vardır 'dile kolay' diye. Bu açılışlarda şu kadar bin kilometre bazılarının kafasında. 11 bin kilometre diyoruz, ama bu onların hafızasını zorlayabilir. Bunlar büyük düşünemezler, ama ben karşımdaki topluluğun büyük düşünen bir topluluk olduğunu biliyorum. Çünkü ben Türkiye'nin, Türk milletinin büyük düşündüğünü biliyorum, buna inanıyorum. Çünkü bizler tarihte büyük düşünen bir milletin varisleri olarak, bu emaneti devraldık ve yolumuza devam ediyoruz. Bu mesafe dünyanın çevresinin dörtte birinden daha uzun. Türkiye'den Avustralya'ya kadar uzanıyor. İzmir'den ABD'nin en batıdaki şehrine, Los Angeles'e kadar uzanıyor. Onu da aşıyor. 11 bin 121 kilometre yatırımla bu işi bitirmeyeceğiz. 2023'e çok daha farklı hazırlanıyoruz.”

Kaynak
---------------------
Haber uzun ben yol ile ilgili bölümü sizlerle paylaşıyorum...

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Bunlar hayatlarında hizmet görmedikleri ve hizmet götürmek nedir bilmedikleri için anlayamazlar

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Sizler hizmeti sadece yol yapmakla ölçüyorsanız o sizin bileceğiniz iş. Size göre gelişmişlik yol ile, dağıtılan poşetler ve kömürlerle ölçülüyorsa o sizin sorununuz. Bize göre gelişmişlik bunlar değildir. Onun için bizler herkesi rahatlıkla sorgulayabiliyoruz sevdiklerimiz bile olsa. ama sizlerde bu yok işte. Birgün belki sizlerde bizim gibi olursunuz ..hani pek ümidim yok ya

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Diğer gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında ne kadar düşük olduğunun farkındadır umarım...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Türkiye çok küçük görünüyor haritada :(

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Sizler hizmeti sadece yol yapmakla ölçüyorsanız o sizin bileceğiniz iş. Size göre gelişmişlik yol ile, dağıtılan poşetler ve kömürlerle ölçülüyorsa o sizin sorununuz. Bize göre gelişmişlik bunlar değildir. Onun için bizler herkesi rahatlıkla sorgulayabiliyoruz sevdiklerimiz bile olsa. ama sizlerde bu yok işte. Birgün belki sizlerde bizim gibi olursunuz ..hani pek ümidim yok ya

Evet haklısın. Size göre gelişmişlik sol kadroların bürokrasiye doldurulması, millete arsenikli su içirilmesi, ekmek-yağ-tüp vb kuyruklar, ihtiyaçların karneyle giderilmesidir. Ne kadar da gelişmişiz 30 yıl önce haberimiz yok !!

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Biz izmirli olarak kömür değil rakı istiyoruz..:D:D:D:D

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Kömürü eleştirenleri anlayamıyorum hani şimdi seçim zamanı değil rölentide eleştiriyorsunuz çok değil yakın geçmişte şehirlerde tezek yakanları ana haber bültenlerinde izleyip böyle mi avrupa birliğine gireceğiz diye yayınlar yapılıyordu.
Bakınız avrupada dar gelirli aileler doğalgazı daha ucuz almaktadırlar şimdi buradan yola çıkıp art niyetli demek ne kadar doğrudur.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Evet haklısın. Size göre gelişmişlik sol kadroların bürokrasiye doldurulması, millete arsenikli su içirilmesi, ekmek-yağ-tüp vb kuyruklar, ihtiyaçların karneyle giderilmesidir. Ne kadar da gelişmişiz 30 yıl önce haberimiz yok !!
+1:yes:

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Diğer gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında ne kadar düşük olduğunun farkındadır umarım...
Diğer ülkeler İle yarışmak iyi güzel ancak bir yerden başlamak lazım...
Bundan önceki yollar Rahmetlik Özal, Demirel dönemlerinde yapılmış...
Demirelden sonra dünya kadar hükümet geldi geçti bir çivi çakmadılar ülke için...
Bakınız yapılan barajlar, yapılan yollar, köprüler, telefon hatlarının çekilmesi hepsi Ya özal döneminde ya Sevmediğimiz Demirel döneminde yapılmış...
Demirel siyasetçi olarak çok eleştirilebilir yolsuzluklar hakkında eleştirilebilir asla kendisine oy vermezdim ancak Adam bu ülkede taş üstüne taş koymuştur... Hakkını vermek lazım...

---------- saat 15:48 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:30 eklenmişti ----------

Duble yollar kaza sayısını nasıl etkiledi? İşte çarpıcı rakamlar
Eklenme tarihi: 03.03.2009 09:10:07 | Kaynak: Star

Trafik terörü, Türkiye'nin temel sorunları arasında ilk sıralarda yer alıyor. On binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği kazalara önlem almak her hükümetin programında yerini aldı.

Bazı hükümetler cezaları artırmayı denedi, bazıları trafikte seyreden araç sayısını düşürmeye çalıştı. Türkiye'de kazaların en fazla meydana geldiği şehirler arası yollarda ise kazalara karşı sadece radar denetimi yapıldı. Ne var ki bu suni çözümler çare olmadı. Çünkü Emniyet Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, şehirler arası yollarda meydana gelen kazaların birinci sebebi yollardı. AK Parti hükümeti, 2002 yılında göreve geldikten sonra bu konuda önemli bir adım atarak bölünmüş (duble) yolların yapımına ağırlık verdi. Geride kalan 6 yılda 81 ilde 15 bin kilometre duble yol inşa edildi. Bu adım, kazalarda büyük düşüş sağladı. Duble yol güzergâhlarında kaza sayısında yüzde 55,6, ölü sayısında yüzde 58,3, yaralı sayısında da yüzde 40,3 oranında azalma sağlandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Ankara-Ayaş arasında bölünmüş yol yapılmadan önce bir yılda yaşanan 4 kazada 7 kişi yaralanırken bu yolun duble olması sonrası hiç kaza olmadı. Diyarbakır-Bitlis arasında bölünmüş yoldan önce yaşanan 178 kazada 5 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi de yaralandı. Dubleye dönüştürülen bu yolda kaza sayısı 59'a düşerken, hiçbir vatandaş hayatını kaybetmedi, 13 kişi yaralandı. Afyonkarahisar-Antalya arasında bölünmüş yol öncesi 61 kazada 8 ölü, 57 yaralı varken, yolun duble olması ile birlikte kaza sayısı 26'ya, ölü sayısı 1'e ve yaralı sayısı da 28'e düştü. Çanakkale-Lapseki-Biga arası duble yol öncesi 156 kazada 6 ölü, 191 yaralı varken, yolun bölünmüş olması ile birlikte 63 kazada ölen olmazken 92 kişi yaralandı.

Duble yolların uzaması ile birlikte yollarda meydana gelen kaza sayısının ciddi oranda azaldığını belirten eski Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kazaları Araştırma, Önleme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Halis Tombaklar, "Duble yolların yanı sıra vatandaşların bilinçlenmesi ve hız limitlerine ile tüm trafik kurallarına uyması gerekiyor." diye konuştu. Trafik kazalarında meydana gelen maddi hasarın yanı sıra sosyo ekonomik zararlarının da tespit edilmesi gerektiğini belirten Tombaklar, şunları söyledi: "Dünya Bankası ülkelerin trafik kazalarından kaynaklanan zararları tespit amacıyla bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre, kazaların ülkemizde oluşturduğu sosyo ekonomik maliyeti gayri safi milli hasılanın yüzde 2,2'si olan 18 milyar 841 milyon TL, yani 14 milyar 493 milyon dolardır. Bu kaybın içinde hayatını kaybeden vatandaşın üretim kapasitesi kaybından insanî masraflara, hasta ziyaretlerinden ev işlerini yapamamaya, cenaze töreni ve sonrası masraflardan olayda görev alan polis, ambulans, itfaiye birimlerinin masraflarına kadar birçok madde yer alıyor."

Yoldan kaynaklanan kaza azaldı

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 2007 yılında 825 bin 583 trafik kazası meydana gelirken bu rakam geçen yıl 459 bin 941'e düştü. 2007'de 5 bin 4 kişi hayatını kaybederken, duble yol ve yol düzenlemelerinin etkisi ile bu sayı 4 bin 228 oldu. Geçen yıl ülke genelinde yaşanan kazalar oluşum şekillerine göre sıralandığında ilk sırada 26 bin 646 ile yandan çarpma ve çarpışma yer alırken, 16 bin 138 yayaya çarpma ve 12 bin 215 kaza yoldan çıkma sebebiyle meydana geldi. Kazaların 438 bin 464'ü sürücü hatasından kaynaklandı. 13 bin 81'ine yaya, 781'ine araç hatası sebep oldu. 578'i yolcu kusuru, 508'i ise yol nedeniyle meydana geldi. 70 bin 760 kişi hatalı sollama yaptı. 3 bin 781 sürücü alkollü, 3 bin 604'ü de aşırı hızlı araç kullandığı için kazaya sebep oldu.

6 yılda 15 bin km bölünmüş yol yapıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2002 yılı sonu itibarıyla 4 bin 326 kilometre bölünmüş devlet yolu ve 467 kilometre bölünmüş il yolu bulunuyordu. 2003 yılında 1.305 kilometre, 2004 yılında 1.765 km, 2005 yılında 2 bin 45 kilometre, 2006 yılında 1.240 kilometre duble yol, asfalt kaplama seviyesinde bitirilerek trafiğe açıldı. 2006 sonu itibarıyla devlet ve il yollarında toplam bölünmüş yol uzunluğu 10 bin 681 kilometreye ulaştı. 2007 yılında bin 82 kilometre duble yol inşa edilirken geçen yıl 2 bin 791 kilometre duble yol tamamlanarak ülke genelindeki duble yol uzunluğu 14 bin 554 kilometreye çıktı.

Kara noktalara düzenleme

Karayolları Genel Müdürlüğü 81 ilde 317 'kara nokta' diye tabir edilen fizikî ve geometrik yapısı nedeniyle çok kaza yaşanan bölgelerde çalışma yaptı. Çalışma neticesinde kaza sayılarında yüzde 64, ölü sayısında yüzde 89, yaralı sayısında ise yüzde 73 oranında azalma meydana geldi. Karayolları 'kara nokta'larda genellikle yol iyileştirme, oto korkuluk, sinyalizasyon, görüş açışını artırmaya yönelik çalışmalar yürütüyor.
Kaynak

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
10 yıl boyunca seyehat etmiş biri olarak,faydasını gördüm açıkcası.Buda bi gelişmedir,yetmez ama gelişmedir sonuçta.Birileri bişeyler yapsınki sonra gelenler de yapmak zorunda kalsın.torunlarımıza yetişir belki gelişmiş bir ülke.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bir örnekte ben vereyim..

50 yıl boyunca çok çok çoook çalışan(!!!!) sol partilerin elinde olan KÜÇÜKÇEKMECEmiz hayatında görmediği kadar hizmeti şimdiki AKP belediyesi sayesinde görmüştür.

Bir belediye düşünün ki 50 yıl boyunca sizin elinizde olacak ve yapacağınız tek şey YEMEK, YEMEK, YEMEK ve devamlı olarak yanındayız dediğiniz o HALKIN paralarını, vergileri, ekmeğini SÖMÜRMEK...İşinize gelir gelmez, orası sizin bileceğiniz iş ama İşte sol belediyelerin ve hükümetlerin anlayışı bu..Eğri oturup doğru konuşmak lazım..

Tayyip Erdoğan ı seversiniz sevmezsiniz orası ayrı mesele ama en azından yiğidi öldürüp hakkını verin..Belediyeleri gayet güzel çalışıyor...

Kimin körü körüne bir pariye bağlı olduğu ortada ...

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Tamam duble yolda seyahat güzel bir şey..tabi tamamlanınca..
ama o yollarda yaktığımız benzinde dışa bağımlı olmamız konusunu ne yapalım..

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Tamam duble yolda seyahat güzel bir şey..tabi tamamlanınca..
ama o yollarda yaktığımız benzinde dışa bağımlı olmamız konusunu ne yapalım..

senin maden işletme konusundaki anlaşmalardan haberin yok heralde hocam

Zachary

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu millete ne yapsan yaranamazsın...
İnsanoğlu nankördür. Yapılanı görmez, görse de reddeder.
Bilmem ne partisi yüzünüze tükürse ya Rabbi şükür dersiniz...
Size yarar sağlayanları yuhlar, sizi dövenleri el üstünde tutarsınız.

Ee meyve veren ağaç taşlanır...

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bu yol konusu çok ciddi bir konudur.

eskiden Ankara-Kocaeli en az 6 saatti.
şimdi 4 saat. bu bir aşama.

Yarın fabrika yapılacak olsa, rahat rahat yapılır.
Ama yollar yapılmamış olsa, kimse gelip de fabrika yapmaz.

Bu yollar taşıma maliyetlerini de azaltır. Çünkü sağlam yol daha az zarar verir araçlara.
Ki Kocaeli-Sakarya arası gölün üstündeki yolda 20 km filan dümdüz.
Daha az yakıt harcansın diye böyle stratejiler de var yani.

Ben AHES'te çalışırken kışla kışla geziyordum. 2009 Seat Leon ile bir sürü yol gittik.
Yolların yapılmış olduğu her yere daha iyi ulaştık.

Yol önemlidir. Yolsuzluktan daha iyidir en azından.

Ki Kocaeli önceki yönetimlerde körfez çöplüğü halindeyken, AKP sayesinde Ankara'nın birçok yerinde iyi hale geldi. Bugün Kocaeli'nin köylerinde bile yol sıkıntısı yok.
Bu da köylüyü şehire indirmeden şehirli yapıyor.
Birçok kaldırım, insanlar yürürken yorulmasın diye değişik, yumuşak bir malzemeden yapılıyor.

Yani yabancı biri gelse, bi Çankaya'yı gezse, bi de Kocaeli'nin herhangi bir ilçesini (merkez ilçe olmasına gerek yok); başkent Kocaeli olmalı herhalde der.

Belediye anlamında AKP belediyeleri gerçekten işlerini çok iyi bir şekilde yapıyorlar.

Tamam dış politikalarda yanlışları olabilir, bir şekilde yolunu bunlar da bulmuş olabilir ama ben en azından belediyecilik hizmetini sadeece bu hükümette gördüm.

Tabi bakmak ve görmek farklı şeyler. Konu yoldan açılmışken liseye kadar ücretsiz dağıtılan kitapları, sağlık güvencesi olmayan çocukların 18 yaşına kadar ücretsiz muayene olmaları ve ilaç almaları vs.vs. bir sürü şeyi saymayalım.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Yıllardır Türkiye Petrol ü iç kaynaklarla çıkarıyor dışarıdan petrol almıyordu...
2002 den beri petrol kuyularımızı kapattık... Tamamen dışarıdan petrol ithal etmeye başladık... :D :D :D

petrol.jpg

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Kömürü eleştirenleri anlayamıyorum hani şimdi seçim zamanı değil rölentide eleştiriyorsunuz çok değil yakın geçmişte şehirlerde tezek yakanları ana haber bültenlerinde izleyip böyle mi avrupa birliğine gireceğiz diye yayınlar yapılıyordu.
Bakınız avrupada dar gelirli aileler doğalgazı daha ucuz almaktadırlar şimdi buradan yola çıkıp art niyetli demek ne kadar doğrudur.

Siz akp seçmenleri bu mantıkla olduğunuz sürece partinizin uygulamalarına müstehaksınız. O kadar düşünmeden konuşuyorsun ki hükümetin 70 milyonun parasıyla seçim rüşveti dağıtmasına ses çıkarmıyorsun aksine birde destekliyorsun. Millete iş vermez ama 3-5 poşetle hizmet ettiğini sanır. Gerçi son seçimlerde kantarın topuzunu iyice kaçırdı. Tuncelide köyde çamaşır makinesi dağıtıldı. Üstelik köyde elektrik bile yokken. ama netice ne oldu ? Gittiler Dtp ye oy verdiler. Peki o makinelerin parası başbakanınızın cebinden mi yoksa tüm milletin cebinden mi çıktı ? Ben kendi payıma düşen kısmı helal etmiyorum. Sen hakkının bu şekilde rüşvet olarak yenmesine dağıtılmasına ses çıkarmamaya devam et.

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Yol konusunda yaptığımız ile övünüyoruz demek ki düşünün ne kadar geride kalmışız? :)
Ondan sonra.Yol olmadan bir ülkede ne yapmayı düşnüyorsun ki.Önce yollar yapılmalı ki diğerleride yapılsın değil mi? :) Bir ülke de önce yol,su..vb icraatlar tamamlanmalı -ki bunlar zorunlu ihtiyaçlardır.

Yol yapmadan mesela hızlı internet ile mi uğraşacağız.Hatırlıyorum yakın zamanda suyu olmayan yerler vardı.Hatta hala vardır belki de.

Sözün özü odur ki yolsuz ülke olur mu hiç?Daha senin yolun yokken başka ne ile uğraşılacak ki.

11.000 km az bir rakam değil eğer söz konusu Türkiye! olunca. :)
Bu hizmetler hız kazanmalıdır.Çok gerideyiz daha.Bunun için daha akıllı,daha hırslı,asıl amacı milletine hizmet olan dava adamları gerekir.Bunların artması gerekir ki hızla gelişelim inşallah.Allah milleti için çalışan vatanı için çalışan samimi olanlara yardım etsin,güç kuvvet versin.En iyisin O (c.c.) bilir.

Daha çok eksiğimiz var

Selametle.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla Osmanlı haritasına bakıyorumda gerçekten Amerika'dan bile büyüktük, Rusya'nın yarısından büyüktük belki şimdi Amerika bizim 4-5 katımız belki de daha fazla Allah şu Avusturya Macaristan veliahdını öldüren Sırpın belasını versin diyecem ama çoktun göçmüş adam bu dünyadan.Of ya valla Osmanlı ne kadar büyüktü şimdiye büyümeye devam etseydi Afrika bizimdi diyebilirim Avrupa'ya da çoktan el atardı Osmanlı tahminimce şimdi hala yaşayan bir devlet olsaydı of ya şu İnkılap kitabında mondros ateşkes anlaşması ve sonraki gelişmeler itilaf devletlerinin Osmanlı'yı paylaşması falan içimde kötü bir hüzün oluyor hep okurken.Ya birde üstüne Trablusgarpta savaşı kazanmamıza rağmen Balkan savaşları yüzünden Trablusgarp İtalyanlara veriliyor niye verdik onlara Balkanlarla savaşmamız gerekiyordu İtalya tekrar saldırırsa Trablusgarpa belki birşey yapamazdık diye Balkan savaşlarına daha çok eğilelim diye Trablusgarp Uşi antlaşmasıyla İtalyanlara verildi valla haritaya bakmadım Trablusgarp hala İtalyanlarda mı bilmiyorum.Valla şu olayları tam detaylı işlemedik niye böyle oldu falan bu söylediklerim işte Balkan savaşları kolaylaşsın diye falan dediklerim benim düşüncem.Empire Total War oynayayım da bari para hilesiyle hıncımı diğer ülkelerden alayım gerçekte olmadı bare oyunda Osmanlıyla dünyayı ele geçireyim.Neyse fazla saptım konudan.

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
herkesin hizmet anlayışı farklı
kimi dünyaya açılır yerinde durmaz
kimi de masraf olmasın diye yerinden oynamaz köşkten dışarı çıkmaz

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Aklıma Turgut Özal geldi. Bunların zararları yararlarından daha çok. Göz boyamaktan başka birşey değil. 11.000 km yol yaptı da kaç tane yapı özelleştirildi? Yolu babamda yapar. Sene olmuş 2009. Teknoloji almış başını gitmiş. Artık herşey daha rahat yapılıyor.

İşte Hizmet Budur...

başlığı hiç yakışmamış bu konuya.

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hükümet bazı husularda çaık ara başarılı ancak adalet ve sosyal sistemde becerikli değiller. Tamam engellemeler var ama 7 snee geçti kardeşim bir arpa boyu adalet iyileşmesi olmadı. Yurtdışından bakınca aşağıdaki başlıklar facia olarak görülüyor.

1-Adalet sistemi ve mahkemelerin aynı mevzu için farklı kararlar vermesi davaların çok uzaması. (İş mahkemem 6 senesini doldurdu hala sonuçlanmadı, devlet arsama el koydu dava 12 senedir sonuçlanmadı )
2-Bürokrasi için tek diyeceğimşu. Yurtdışını çekici yapan bürokrasinin olmayışıdır. Ne kadar güzel bir nimetmiş arkadaşlar yok böyle bir ferahlık.
3-Trafik sisteminin Türkiye'de olmayışı!
4-Bankaların kanun tanımamazlığının önüne geçilememesi ve vatandaşın hep veren ve kaybeden tarafında tutulması.
5-Özelilkle gıda çok pahalı. Biz etin kioısnu burda 6 ila 7YTL eşdeğerine alıyoruz! Türkiye'den ihraç edilen ne varsa burdada 3-4 katı fiyata satılıyor!!
6-Halka açık mekanların sağlık denetiminin olmayışı!! Hıfzıssıhha kağıt üstünde var gerisi yok.
7-Devlet daire ve birimlerinin arasındaki irtibatı vatandaşın sağlaması ve masrafları karşılaması. (Bunun ne anlama geldiğini yurtdışında öğrendim. Türkiye bu konuda facia itesi rezalet rezalet rezalet)
8-Noterlik sistemine gerçekte gerek olmaması!!
9-Sosyal koruma ve bireylerin haklarını güvenceye alan kurum ve kuruluşların yeterli olmaması veya gri duvarları ile hala bürokrasi tarafından yer alması.
10-Köşe başlarını tutmuş dizonorların çağdaşlık adı altında ülkeyi geri bırakmakta ısrarcı olmaları.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bizdeki muhalefet göre yapsa suç yapmasa suç :D