İşlemci sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emre78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emre78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar geçen gün işlemciyi yanlışlıkla yerinden çıkardım, tekrar taktım pc yi açarken boot' lu filan bişeyler yazıyo, bi tuşa tıklayın diyor.acaba nasıl halledebilirim.işlemci yeniden takıldığında formatmı gerekio yoksa bios tan filan mı yapacağım? yardım ederseniz çok sevinirim!!!

The_Analyzer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işlemcinin yerinden çıkarılması veya değiştirilmesinde format gerekmez. ancak sökme takma sırasında tam oturmamış veya aradaki ısı iletimi için gerekli olan beyaz bir madde vardır, O dökülmüş olabilir yada üzerindeki fan tam oturmamış olabilir. bunlarda işlemcinin çabuk ısınmasına veya aşırı ısınmasına neden olur. en iyisi onları tekrar bakın ve hem el ile hem de biostan cpu sıcaklığını kontrol ediniz.

emre78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
The_Analyzer dediğine baktımda macun 0 olmuuş, macun sürdükten sonra inşallah açılır, teşekkürler
pc yi açarken şöyle yazıyor: ''Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key''

The_Analyzer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu hatayı yanlış bilmiyorsam açılışta boot edecek bir hdd veya cd bulamadığında verir. büyük ihtimalle sen cpu oynarken harddisk kablolarına dokundun. onları da bi kontrol et ve biosta hdd yi görüyor mu. ona bak birde ilk açılış ayarını hdd ye getir istersen.

emre78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1st boot device : 1st floppy drive
2nd boot device: disabled yazıo
disablede tıkladıım da 3 seçenek geliyo
1. hl-dt-st gce-8527b
2. hl-dt-st dvdram gh22ns40 yazıo 3. ise floppy drive
2. boot device boş mu kalmalı

The_Analyzer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
boot ayarların bozulmuş. 1 st boot device yazan yere tıkla açılan seçeneklerden harddiskini seç. veya 2st yazan listeden harddiskini seçmelisin. başlangıç ayarlarında harddisk yok ve sistemi nereden açacağını bulamadığını söylüyor o uyarı.

emre78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harddisk'in kablosu yerinden çıkmış, taktım ve düzeldi