Yardım işlemci kullanımı direkt artıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Turk3434
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Turk3434

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
arkadaşlar, e6500 işlemcim vardı ve gayet sessiz çalışıyordu. Kendime q9550 bir cpu aldım ve daha iyi olmasına rağmen en ufak google bile açsam işlemci derecesi hemen artıyor ve fan yüksek sesle çalışıyor bi 5-10 saniye. Yardım edebilir misiniz acaba sorun neyden kaynaklıdır?

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Sıcaklıkları paylaşabilir misiniz? CPU kullanımının aniden yükselip azalması, eğer yazılımsal bir sorun yoksa termal nedenlerden kaynaklanir. Termal macunu yenileyip gerekli temizlikleri yapmayi ihmal etmeyiniz.

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
İşlemciyi hemen direkt mi taktın yoksa yazılım-sürücü güncelledin mi? Ya da en güzeli windovsu temiz format ile yeniledin mi?

Turk3434

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Sıcaklıkları paylaşabilir misiniz? CPU kullanımının aniden yükselip azalması, eğer yazılımsal bir sorun yoksa termal nedenlerden kaynaklanir. Termal macunu yenileyip gerekli temizlikleri yapmayi ihmal etmeyiniz.
boşta sıcaklıklar ortalama 49 dereceydi, birkaç şey yaptım biostan intel eist ayarını değiştirdim. Şimdi ise boşta sıcaklıklar 51-55 derece arası fakat stress testiolsun oyun olsun 78 dereceyi geçmedi ve o derecede bile fan sesi gelmedi. Sorun çözüldü galiba ama uzun süreli test etmedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemciyi hemen direkt mi taktın yoksa yazılım-sürücü güncelledin mi? Ya da en güzeli windovsu temiz format ile yeniledin mi?
direkt taktım güncelleme falan yapmadım. Donanım kısmından güncelle dedim fakat son sürüm olduğunu söyledi yani güncelleme bulamadı windows.

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
direkt taktım güncelleme falan yapmadım. Donanım kısmından güncelle dedim fakat son sürüm olduğunu söyledi yani güncelleme bulamadı windows.
Sorun işte budur. İşlemciyi değiştirmişsin ama bilgisayarda hala eski işlemciye ayarlı, hala eski işlemci ile yeni işlemci arasında çakışma yaşanıyor.

Temiz format at ve bırak bilgisayar yeni işlemciye uygun sürücüleri yüklesin, diğer sürücüleri de sen orjinal bilgisayarın sitesinden indirip yüklersin, bilgisayarın hızlı olur.