- Reaksiyon puanı
- 2,551
Merhaba, bu yazıda 20 Haziran tarihinde satın aldığım Monster bilgisayarımın incelemesini yaptım. Umarım bilgi arayanlara yardımcı olmuştur.
Özellikler;
Model: Monster Abra A7 v12.2.1
İşlemci: Intel i5 10300H
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1650Ti Mobile
RAM: 2x8GB 21CL 2933mHz RAM
SSD: 512GB Samsung SSD (3500/2900)
Ekran: 1920x1080, 120Hz, 17.3 inch
Artılar;
Oynadığım hiçbir oyunda Ultra ayarlarda 60'dan aşağı FPS almadım. (Forza Horizon 4, Sea of Thieves, Rainbow 6, Satisfactory...)
SSD performansını aşırı aşırı düşük bir kayıpla veriyor, çok hızlı.
Çift fanlı, ısı 80C°'yi geçmiyor. (CPU, GPU fanı farklı çalışıyor. Hangisi ısınırsa ona göre hızlanıp/yavaşlıyor.)
Fan sesi var ama çift fanlı olmasına rağmen beklediğimden az. Düzgün bir kulaklıkla duymuyorsunuz.
Fanın nasıl çalışacağını kendiniz ayarlayabilme, istediğinizde fanda aşırtma yapabilme. (Sistem aktif olarak %35 hız çalıştırıyorsa %50 daha hızlı çalıştır diyebilme vs.)
Aydınlatmalı klavye.
Mini Displayport girişi.
Type-C girişi.
120Hz
Kamerayı tuşla kapatabilme. (FN+F10 tuşuna bastığınızda direkt aygıt yöneticisinden kaldırıyor sistemin herhangi bir erişimi kalmıyor.)
Mikrofonlu kulaklık girişine ek ayrı mikrofon girişi. (Kulaklığınızın mikrofonunu tek port ile kullanabilmenize rağmen aynı anda başka bir mikrofon kullanabilme/eğer kulaklığınız eski çift çıkışlılardan ise onu kullanabilme.)
SD Kart okuyucu.
6 ayda bir temizlik ve termal macun değişim hizmeti.
Kutu içinde bir USB içinde sürücülerin gelmesi.
17.3 inch ekran.
Eş özellikli bilgisayarlarda bazı markalara göre 1600TL net kâr.
Eksiler;
Klavye aydınlatmasında belirli renklerin seçilebilmesi ve efekt olmaması. (Gökkuşağı, renk geçişi vs.)
Kötü hoparlör kalitesi. Kaliteli bir hoparlöre sahip değil ama idare eder.
Güç girişinin arkada olması. (Sağ ve ya sol köşede bulunması daha avantajlı olabilirmiş.) (Görüntü ve ethernet girişi de arkada ama onlar sorun değil.)
BIOS dosyası sürücüler sayfasında bulunmuyor, Monster ile iletişime geçmeniz gerekiyor.
FlexiKey yerleşik makro uygulaması düzgün çalışmıyor ve ya ben beceremedim.
Menteşenin sıkı olması, bilgisayarın kapağını açarken bilgisayarı tutmanız gerekebiliyor.
Aklıma şimdilik başka bir şey gelmedi, gelirse ekleme yaparım. Sorularınız varsa sorabilirsiniz. Seve seve cevaplarım. İyi forumlar!
Özellikler;
Model: Monster Abra A7 v12.2.1
İşlemci: Intel i5 10300H
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1650Ti Mobile
RAM: 2x8GB 21CL 2933mHz RAM
SSD: 512GB Samsung SSD (3500/2900)
Ekran: 1920x1080, 120Hz, 17.3 inch
Artılar;
Oynadığım hiçbir oyunda Ultra ayarlarda 60'dan aşağı FPS almadım. (Forza Horizon 4, Sea of Thieves, Rainbow 6, Satisfactory...)
SSD performansını aşırı aşırı düşük bir kayıpla veriyor, çok hızlı.
Çift fanlı, ısı 80C°'yi geçmiyor. (CPU, GPU fanı farklı çalışıyor. Hangisi ısınırsa ona göre hızlanıp/yavaşlıyor.)
Fan sesi var ama çift fanlı olmasına rağmen beklediğimden az. Düzgün bir kulaklıkla duymuyorsunuz.
Fanın nasıl çalışacağını kendiniz ayarlayabilme, istediğinizde fanda aşırtma yapabilme. (Sistem aktif olarak %35 hız çalıştırıyorsa %50 daha hızlı çalıştır diyebilme vs.)
Aydınlatmalı klavye.
Mini Displayport girişi.
Type-C girişi.
120Hz
Kamerayı tuşla kapatabilme. (FN+F10 tuşuna bastığınızda direkt aygıt yöneticisinden kaldırıyor sistemin herhangi bir erişimi kalmıyor.)
Mikrofonlu kulaklık girişine ek ayrı mikrofon girişi. (Kulaklığınızın mikrofonunu tek port ile kullanabilmenize rağmen aynı anda başka bir mikrofon kullanabilme/eğer kulaklığınız eski çift çıkışlılardan ise onu kullanabilme.)
SD Kart okuyucu.
6 ayda bir temizlik ve termal macun değişim hizmeti.
Kutu içinde bir USB içinde sürücülerin gelmesi.
17.3 inch ekran.
Eş özellikli bilgisayarlarda bazı markalara göre 1600TL net kâr.
Eksiler;
Klavye aydınlatmasında belirli renklerin seçilebilmesi ve efekt olmaması. (Gökkuşağı, renk geçişi vs.)
Kötü hoparlör kalitesi. Kaliteli bir hoparlöre sahip değil ama idare eder.
Güç girişinin arkada olması. (Sağ ve ya sol köşede bulunması daha avantajlı olabilirmiş.) (Görüntü ve ethernet girişi de arkada ama onlar sorun değil.)
BIOS dosyası sürücüler sayfasında bulunmuyor, Monster ile iletişime geçmeniz gerekiyor.
FlexiKey yerleşik makro uygulaması düzgün çalışmıyor ve ya ben beceremedim.
Menteşenin sıkı olması, bilgisayarın kapağını açarken bilgisayarı tutmanız gerekebiliyor.
Aklıma şimdilik başka bir şey gelmedi, gelirse ekleme yaparım. Sorularınız varsa sorabilirsiniz. Seve seve cevaplarım. İyi forumlar!