İşlemci ısısı

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Mrb arkadaslar ya gecenler benim islemcinin ısısı cok yükseliyordu macununu degistim ısısı normale dôndü ama pes oynadigimda yavasliyo yani oyun icinde takilmalar oluyo

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bunun CPU ısısıyla alakalı olduğunu nerden çıkarttın?

İşlemcin ve ekran kartın nedir?

Birde çok çok bariz bir şekilde donuyorsa evet CPU ısısında olabilir ama öyle olduğunu sanmıyorum.

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bunun CPU ısısıyla alakalı olduğunu nerden çıkarttın?

İşlemcin ve ekran kartın nedir?

Birde çok çok bariz bir şekilde donuyorsa evet CPU ısısında olabilir ama öyle olduğunu sanmıyorum.

ya islemcim ve ekran kartım kaldırıyo cunku macunu degistirmeden önce gayet stabil idi. Bariz bi sekilde takilmiyo ama oyunu oynanmayacak hale getiren ara ra donmalar oluyo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende cpu ısısından olduğunu düşünmüyorum.Eğer pc oyundan atıyor veya yeniden başlatıyorsa olabilir tabi.3 senedir su soğutma kullanıyorum.2. el 95 liraya aldım sorun gerçekten buysa bu şekşlde kökten çözebilirsin. Macundu zalmandı uğraşmazsın.
Diğer yandan sistem ayarlarını bir düşürmeyi denemeni tavsiye ederim.

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bende cpu ısısından olduğunu düşünmüyorum.Eğer pc oyundan atıyor veya yeniden başlatıyorsa olabilir tabi.3 senedir su soğutma kullanıyorum.2. el 95 liraya aldım sorun gerçekten buysa bu şekşlde kökten çözebilirsin. Macundu zalmandı uğraşmazsın.
Diğer yandan sistem ayarlarını bir düşürmeyi denemeni tavsiye ederim.

ya dedigim gibi macunu degistirmeden oyun stabil calısıyodu. Bi ara islemci ısısı cok yûkseldi bende degistim ısı şuan normal oyun dan fln atmiyo yeniden baslatmıyo sadece oyunu oynarken ara ara takılıyo artı pc de yavasladı acaba ramlardan kaynaklanan bi olay mıdır

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Hava soğutmada (CPU'nunda türüne bağlı elbette);
İşlemci 30C den 5dk içinde 60C ye çıkar, 5dk sonra yine 30C ye inebilir.
Sıcak soğuk - sıcak soğuk termal macunun ömrü kısalır.

Sıvı soğutmada ise 30C lik bir işlemci 5dk içinde en fazla 35 görür (en kötü su soğutmada bile)
Isı hızlı artış göstermez, ama hızlıda düşmez.
Bu sebeptende de macunun ömrü bir miktar uzar ancak macun derdin ortadan kalkmaz.

Kaldıki bu bir dert değildir.

Bilgisayarda bir insan yapısıdır, zaman zaman bakıma ihtiyacı vardır.
Aynı şeyi apartmanınızın asansörüne yapsanıza :D :D

Sistemin kaldırıyormu diye CPU ve ekran kartını sormadım.
Ne kadar ısınabilir onu anlamak için sordum.

Eğer macun sürmeden önce normaldi macundan sonra böyle oldu diyorsan;
Soğutucu tam oturmadı, macunu doğru süremedin, fanı takmayı unuttun problemleri aklıma gelen seçenekler.

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=287113]sebastiantr[/MENTION] Hocam suan CPU ısısı 52C arastirmalarima göre bu normal bi ısı. Macunu iyi sürmemis olsaydim suan ısı normal olabilirmiydi fanı fln da taktım yani

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
52C gayet yüksek bir ısı.
Ben eskiden P4 prescott CPU kullanmış adamım. 60-70C normal sayılırdı o CPU için.
Normal internette dolanan 52C de çalışan bir CPU da bir terslik vardır.

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ben eskiden P4 prescott CPU kullanmış adamım. 60-70C normal sayılırdı o CPU için.

peki ne yapmamı ônerirsin

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Sürdüğün termal macunun kalite farkıda olabilirde CPU dan olduğunu sanmıyorum.

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hocam yorma gözünü seviyim beni CPU un ne ekran kartın ne ?

Nasa dan özel bir CPU mu çaldın gizli tutuyorsun tamam söz söylemicem :D :D

ya islemcim. İntel pentium 4 3 ghz.
ekran kartım da Ati radeon x1550 512 mb yardm bekliyom kardesim :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
CPU-Z isimli programı indir.

http://www.gezginler.net/indir/cpu-z.html

Bana şu şekilde CPU nun tam modelini gönderirmisin?
softwares-cpuz.jpg

Buna göre sana son bir işlem yaptıracağım, sıkıntının kaynağını söyleyeceğim.

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Tmm aksama gösterecegim

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12

Evet Prescott çekirdekli işlemcilere "kalorifer" lakabını takmışlardı.

Yük altında bile 52 derece kaygılanmaya başlanacak nokta olabilir (50-55'ten itibaren ufak ufak takılmalar donmalar baş gösterebilir).. Hele ki boşta 52 derece yüksek bir rakam.

bekir4094

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Pes 2012 Oynarken ve NFS hot pursuit oynarken 95 - 100 dereceyi görüyo. Belki Bana İnanmayabilirsiniz ama ben Programla o dereceleri gösterirken resim bile aldım.

photo.php

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
CPU-Z isimli programı indir.

http://www.gezginler.net/indir/cpu-z.html

Bana şu şekilde CPU nun tam modelini gönderirmisin?
softwares-cpuz.jpg

Buna göre sana son bir işlem yaptıracağım, sıkıntının kaynağını söyleyeceğim.

kardeşim ilgin için tşk. ederim bilgisayarı geçen gün açtım normale dönmüştü yani gayet stabildi o yüzden dediklerini yapmadım. Herşey için tekrar tşk. ederim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sebastiantr a bak i7 işlemciyi şrak diye yapıştırmış.var gösteriyor.bende koyayım bir resim diyorum ama sempron 2ghz in koyarsam gülerler.yanlız bu işlemciyle oynayamadığım oyunda yok.i7 neyse aynı perforformans benim alette de var.özel bir ilave yaptım....çok paralar verip elin gevurunu zengin etmeyin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar benzer bir sorun bende de var.... Asus N61VG marka Notebook um var 2008-2009 sezonunda çıkan bir model 1GB Nvidia GeForce GT 220M ekran kartı 4GB da belleğim var.. İntel Centrino Duo(2) 2.4 Ghz işlemcim var... Temmuz ve Ağustos aylarında Asus'un yetkili servsinde 2 hafta kaldı... Batarya,CD-Rom değiştirildi..Fanlarla birlikte genel temizlik ve bakım yapıldı... 550 TL masraf ettik... Bu ekim ayında fan bir daha temizlendi....

Yinede PC'im boşta iken sadece internet ve belki bir iki arka plan programı çalışırken bile CPU Isısı 77-82 'C Ekran Kartı 88-92 'C Sabit Disk ise 31-37 'C ısılara çıkıyor..Bırakın oyunları HD videoları ve media ve görüntü bazlı programları kasıyor..Oyunlarda 2 dakika dehşet derece de kasıyor 4-5 dk normale dönüyor ve tekrar kasıyor bu hiç değişmiyor....

Bahsettiğim oyunlar DC Universe Online,Batman:Arkham City, NBA 2K11 hatta NBA Live 2004 oyununda bile kasıyor..

yazılımsal tüm bakımları yaptım..performans artırıcı uygulamaları kullandım... Windows 7 32Bitten ne kadar verim alınabilirse hepsini yaptım..PC yi tarattım..Dediğim gibi son temizliği ve bakımı olalı sadece 1 hafta oldu ama durum bundan ibaret...İşlemci Soğutucusu,Power Supply ve Ekran kartı soğutucusunu değişsek ya da termal macunu yenilesek bu Notebook kurtulurmu yoksa .... Miyadı dolmuş mu ?!?