İşlemci değişikliği için yardım lazım

Kerimçolak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar elimde hp mini210-1100 netbook var ve işlemci sürekli %100 win7 starter de bile aşırı kasıyor 2gb ram ve n475 intel atom işlemci var bu işlemciyi ve grafik kartını değiştirmek mümkünmü ubuntu kurdum fakat kullanamadım uygun işlemciler nelerdir değiştirilebilirmi? gündelik işlerde kullanmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Flardryn

Asistan
Reaksiyon puanı
144
Netbooklarla ilgili hiçbir fikrim yok ama notebooklarla aynı mantıkta olduğunu düşünüyorum, işlemci ve ekran kartı değişimi olanağı olacağını sanmıyorum oluyorsa da çok zahmetlidir. Ama ram artırarak kasmayı azaltabilirsiniz sanırım. Sisteme yeterli olmuyor olabilir 2gb ram.

Kerimçolak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Netbooklarla ilgili hiçbir fikrim yok ama notebooklarla aynı mantıkta olduğunu düşünüyorum, işlemci ve ekran kartı değişimi olanağı olacağını sanmıyorum oluyorsa da çok zahmetlidir. Ama ram artırarak kasmayı azaltabilirsiniz sanırım. Sisteme yeterli olmuyor olabilir 2gb ram.
Ram kullanımı iyi görünüyor anlamadım bende işlemci değişikliği yapabilirmiyim diye araştırdım ancak atomun yerine uyacak işlemci ne onu bulamadım ram iyi göründüğü için işlemcide olduğunu düşünüyorum rami fazla kullanmıyor sürekli işlemciye yükleniyor

Reaksiyon puanı
16,128
cpu bga onun soketli değil.
1pcs---SLBX5-N475-CPU-Processor.jpg

processor Picture - More Detailed Picture about 1pcs* SLBX5 N475 CPU Processor Picture in Modules from OY-BGA Chip | Aliexpress.com | Alibaba Group

Kerimçolak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Reaksiyon puanı
16,128
bga işi yapan birine sor ama astarı yüzünü geçebilir yada uyumlu cpu olmaz belki...