Asus eee pc netbook'uma herhangi bir linux sürümü kuramıyorum

ali_bjk2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
asus eee pc 1001pxd netbookumda windows7 starter işletim sistemi kurulu.
Netbook'da hdd C ve D olarak 2ye bölünmüştü.
Bende netbook'a işletim sistemini fazla yormayan linux sürümlerinden birini kurmak istedim(malum atom işlemci)
easeus partition master programını kurdum ve çalıştırdım. Karşıma C , D , 15gb'lık muhtemelen sistemin yedeğinin oldugu kısım ve küçük bir bölüm (100 mb civarı olabilir, emin değilim) karşıma çıktı.
Ben küçük bölümü ve D'yi silip sonra bu kısımları birleştirdim ntfs olarak biçimlendirdim ve yeni hdd kısmının adını D olarak koydum.
Daha sonra bu, D kısmını 2ye böldüm, D ve E olarak. Sonuçda netbookda hdd 4e bölündü( C, D, E , 15gb'lık sistem yedeğinin olduğu kısım).
E kısmına linux kurmayı planlıyordum
Sonra usb'den ubuntu netbook remix, xubuntu, Fedora 15 LXDE v.s kurmaya çalıştığımda hdd'yi tek parça olarak görüyor, bundan dolayı maalesef linux'u kuramıyorum.
yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler...

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
@ali_bjk , Linux sistemlerin harddiskini tek parçası görmesi, ihtimalen usb yazdırmanda sıkıntı oldu. Şimdi benim önereceğim sistemi ve yöntemi denersen bütün bölümlerini görerek sağlam bir sisteme sahip olabilirsin.

Önce Linux Mint DVD sürümün iso'sunu indir. Sonra LinuxLive USB Creator 2.8.6 isimli programı indir kullanımı son derede basit, biraz kurcalarsan hemen çözersin. Yapman gereken usb flash'ını taktıktan sonra .iso uzantılı Linux Mint dvd'nin yolunu gösterip flash diske yüklenmesini beklemek. İşlem bittikten sonra sistemin açılışı usb'de ise Mint'in arayüzü gelecektir. İstersen kurmadan da kullanabilirsin. Kurulum esnasında tek dikkat etmen gereken yer harddisk bölümlemesi. Aksi taktirde tüm diskini formatlarsın.Linux kurulumu ve bölümlemesi ile ilgili forumda yazılar var dikkatlice okumanızı öneririm.