İşlemci %100 gösteriyor

Sadr-ı Cihan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bilgisayarı çalıştırdığım zaman işlemci %100 gözüküyor güvenli kipte çalıştırdığım zaman sıkıntı yok.Bilgisayarın içini temizledim ama hala sorun devam ediyor bilgisayarı açtığım anda işlemci %100 gözüküyor ve bilgisayar çok kasılıyor.
2ntibur.jpg

svchost.exe uygulamasından biri sürekli CPU altında 99 gösteriyordu acaba bu mu yapıyor diye onu kapatayım dedim bu sefer ekrandaki pencere çıkıyor ve birazdan bilgisayar yeniden başlatılacak uyarısı veriyor.(Resimde de görüldüğü gibi onu kapattıktan sonra normale dönüyor CPU)
İnternet de biraz araştırdım sasser virüs falan olabilirmiş diye ama nortonun bu virüsü kaldıran aracını kurup çalıştırmama rağmen sorunu halledemedim.
Bir öneriniz var mı?

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
güvenli kipte combofix kullanabilirsin DCOM sunucu işlemi hatası almışsın normalde virüsten yapıyor hatalı kullanımdan yada başlangıç çakışmalarında da olabilir combofix i dene güvenli kipte

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
cpu nun %100 olduğu bnm eski pcde vardı.virüsten bnce tek çare temiz bi format :mrgreen: ama bn pc yi değiştirdm. yardımcı olmuşumdur inş ii akşamlar

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
format atmadan kurtulamassın çünkü virüs yemişsin. ayrıca svchost uda kapama!

Sadr-ı Cihan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
güvenli kipte combofix kullanabilirsin DCOM sunucu işlemi hatası almışsın normalde virüsten yapıyor hatalı kullanımdan yada başlangıç çakışmalarında da olabilir combofix i dene güvenli kipte
Denedim ama değişen bir şey olmadı maalesef :(

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
shutdown -a komutunu çalıştıra yaz. kapanma ekrannını kapatırsın. ardından combofix i çalıştır.sıkıntılı bi virüs olayı,sistem geri yükleme işe yaramayabilir. son çözüm format tabi tüm harddisk bölümlerini temizledikten sonra.kolay gele

Sadr-ı Cihan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
tavsiyeleriniz için teşekkürler.En son sistem geri yüklemeyi çalıştırayım dedim format atmadan önce iki noktada da başarısız oldu.Bigisayar açıldığında Avira hemen iki dosya buldu başlangıç klasörüne atılmış ikisini de sil dedim sildi.Şu an bilgisayar normale döndü.