İslamiyetle ilgili söyleyeceklerim

Yasin bey...

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
139
Bildiğiniz üzere Allah (Rabbimiz ) İslamiyeti Araplara bildiğim kadarıyla (Arap yarımadasına indirdi) şuan ki dünyanın durumunu herkes görüyor
Allah herşeyi bilir
ama merak ediyorum
Allah İslamiyeti Araplara değilde
Japonlara ve Türklere indirseydi
dünyanın hali ne olurdu
edit: bana göre dünya suanki durumundan 500 sene ilerde olurdu düşüncenizi yazın mutlaka.

Reaksiyon puanı
5,164
Araplara inmesi ile arap yarım adasına inmesi farklı şeyler.

Yahudilikte yine arap yarım adasına indi. Hristiyanlıkda yine aynı yerde kendini yahudi olarak niteleyen insanları uyarmak için indi.

.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açıkcası ben dünya ile din arasında bir bağlantı görmüyorum. Biri maddi biri manevi sonuçta. Bu ikisi arasında bağlantı kuranlar genelde hem dine hem dünyaya en çok zarar veren kişiler oluyor

Yasin bey...

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
139
Araplara inmesi ile arap yarım adasına inmesi farklı şeyler.

Yahudilikte yine arap yarım adasına indi. Hristiyanlıkda yine aynı yerde kendini yahudi olarak niteleyen insanları uyarmak için indi.

.

Açıkcası ben dünya ile din arasında bir bağlantı görmüyorum. Biri maddi biri manevi sonuçta. Bu ikisi arasında bağlantı kuranlar genelde hem dine hem dünyaya en çok zarar veren kişiler oluyor
Aynen katılıyorum ben müslümanım ama işi dinime karıştırmam

Araplar çok soysuz kimse kb masın ama gerçek böyle milyon dolara davalarını sattılarr davalarını umursamıyolar Arabistan'da bildiğim kadarıyla Hz Muhammed in naaşı var eğer peygamberimizin naaşı orada olmasaydı Allah orayı Lut kavminden beter ederdi 1400 yıllık davalarını satan kişiler sonuçta var Arabistan felan

İyi yaptiklari şey çiftleşmek iç savaş çıkarmak

Reaksiyon puanı
5,164
Aynen katılıyorum ben müslümanım ama işi dinime karıştırmam

Araplar çok soysuz kimse kb masın ama gerçek böyle milyon dolara davalarını sattılarr davalarını umursamıyolar Arabistan'da bildiğim kadarıyla Hz Muhammed in naaşı var eğer peygamberimizin naaşı orada olmasaydı Allah orayı Lut kavminden beter ederdi 1400 yıllık davalarını satan kişiler sonuçta var Arabistan felan

İyi yaptiklari şey çiftleşmek iç savaş çıkarmak
Her milletin iyisi ve kötüsü vardır. Eleştiri ile Irkçılık arasındaki çizgiyi kaçırmamalıyız
Arapların şuanda bulunduğu durum şeyhimsi bir yönetime sahip olmalarından.

Onlarda farkında dine ve kendilerine zarar verdiklerini, onlarında bizler gibi aklı ve beyni var onlarda en az bizler kadar insan sonuçta.
Bu tüm dünya için geçerli...

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Bildiğiniz üzere Allah (Rabbimiz ) İslamiyeti Araplara bildiğim kadarıyla (Arap yarımadasına indirdi) şuan ki dünyanın
Böyle bir ifade yanlıştır, yanlış biliyorsun!

İslam Dini tüm insanlığa hatta tüm yaratılmaşlar üzerine indirilmiştir (cinler ve diğer yaratılmışlar da dahil ). Sadece indirilen Peygamber yani HZ. Muhammed efendimiz bir Arap idi. HZ Muhammed tüm inanmakla sorumlu tüm yaratılanlanlara peygamber olarak seçilmiştir.

Yani İslam Türkler için de indirilmiştir ve bu güne kadar zaten o yüzden benliğimizi koruyabilmişizdir.

Irkçılık yapıldığını görüyorum, arap ya da türk hangi milletten olursa olsun kötü hatta şeytan tıynetli bir çok kimse çıkar... Ama yine de bu aralarından çıkan iyi ve önder kişilikleri ve ulusları kötü kabul etmemizi gerektirmez.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,766
Her insanın iyisi ve kötüsü olduğu aşikar. Ama toplumlarda cahillik yüksek olduğunda ondan daha güçlü ve bilgili birisinin iradesine girme eğiliminde olduğunu görürüz. Osmanlıya ihanet eden Araplardı fakat Osmanlı imparatorluğu kendi tebaasının eğitimine önem vermediği ve sadece savaşçı bir topluluk olduğu için kolay bir şekilde bölündü. İslam eğitimi almış ve bilimde de kendini göstermiş önemli Arap, Türk vs bilim adamları da vardı. Avrupa karanlık çağı yaşarken İslam ülkeleri altın çağını yaşıyordu. Ne zaman yobaz din adamları, sahte alimler ve cahil toplum seviyesi arttı işte o zaman işler değişti. Bu yobaz din adamları Avrupadaki yobaz pederler gibi İslam ülkelerini karanlık bir çağa sürükledi. Avrupada Reform ve Rönesans yaşandı fakat yakılan Endülüs kütüphanesinden kaçırılan İslam medeniyeti eserleri de Avrupanın yükselmesine katkıda bulundu. Yani kısacası İslamiyetin Arap yarımadasına inmesi veya başka bir toprak üzerinde yaşayanlara inmesi dünya toplumunun daha ileride olacağı anlamına gelmez. Semavi dinler bir topluluğa değil dünya üzerinde yaşayan herkese gönderilmiştir. İsteyen kabul eder isteyen etmez. Bu durumda toplumların gelişmişliği dine bağlı değil, insanın kendine bağlıdır.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Bir de ben cevap yazmaktan bıktım, ama böyle konu açanlar bir düşünüp, araştırsalar, bilip öğrenseler, kanıt ve delillerle konu açsalar din ve İslam hakkında daha bir memnun olurduk. Önüne gelen dinde olmayan şeyleri sanki dindenmiş gibi zannedip konu açar oldu, sonra işin yoksa böyle yanlışları düzeltmekle uğraş dur...

Reaksiyon puanı
5,164
Bir de ben cevap yazmaktan bıktım, ama böyle konu açanlar bir düşünüp, araştırsalar, bilip öğrenseler, kanıt ve delillerle konu açsalar din ve İslam hakkında daha bir memnun olurduk. Önüne gelen dinde olmayan şeyleri sanki dindenmiş gibi zannedip konu açar oldu, sonra işin yoksa böyle yanlışları düzeltmekle uğraş dur...
Birde malesef ırkçılık problemimiz var... Bu bilinçleri nasıl kazandıracağız insanlara bilmiyorum.

Yasin bey...

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
139
@AdminisTraktör @Fakehero @HÜDHÜD
Siz beni baştan aşağı yanlış anladınız
Ben japonlara değil japon toprağına inse demek istemiştim
Bazı yerlerde Araplara indirildi dediğim Arap toprağına indirildi demek istedim elbette İslamiyet tüm insanlara hitap ediyor elbette her insanın iyisi ve kötüsü var bunlar doğru ancak;
(Genel olarak). ?
Japonlar dürüst hırsız olmayan çalışkan sadık insanlardır
Not: Hz Muhammed s.a.v çok severim şüpheniz olmasın
Şöyle düşünüyorum Allah peygamber efendimizi japon toprağında dünyaya getirseydi Japonların atası peygamber efendimizin mucizelerini görseydi (Japonlar bilinçli insanlardır umursamaz aç değillerdir) Müslümanlığa geçseydi şuan Japonlar müslüman olsa fenamı olurdu anlamında dedim bazıları lafımı ha bire çarpıtmış
Yok ırkcısın felan yazmışlar
Demek istediğim bundan ibaretti
Bu arada Araplara yaptığım eleştirinin arkasındayım

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,766
Bazı yerlerde Araplara indirildi dediğim Arap toprağına indirildi demek istedim elbette İslamiyet tüm insanlara hitap ediyor elbette her insanın iyisi ve kötüsü var bunlar doğru ancak;
(Genel olarak). ?
Şöyle düşünüyorum Allah peygamber efendimizi japon toprağında dünyaya getirseydi Japonların atası peygamber efendimizin mucizelerini görseydi (Japonlar bilinçli insanlardır umursamaz aç değillerdir) Müslümanlığa geçseydi şuan Japonlar müslüman olsa fenamı olurdu anlamında dedim bazıları lafımı ha bire çarpıtmış
Seni yanlış anladığımı düşünüyorsan yaptığım yorumu ya okumamışsındır ya da anlamamışsındır.

Reaksiyon puanı
5,164
(Genel olarak). ?
Hala insanları ırklar üzerinden değerlendiriyorsunuz. Japonlar zeki, araplar şöyle onlar böyle...

İşin din boyutunda değilim ırkçılık boyutundayım. Türklerde barbar o halde. Sizin yaptığınız ırk sınıflandırmasını yapanlar bizede barbarlığı layık görüyor.

Tarihte Araplar hep günümüz gibi bilimden uzak değildi. Kimya dersinde işleyecekdin lisede...

Japonlarda aynı şekilde hep bu şekilde değildi. Güney kore ile olan geçmişlerine bakabilirsin.

Yani senin farkında olmadan aklına soktuğun gibi üstün bir ırk yok. Her yüzyıl ikiyüz yılda bir bazı şeyler değişiyor.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064

Japon tarihini biraz araştır bence. Sen Son 100 yıllık japonları anlatıyorsun. Bunun önceside var. Eski japon krallığı öyle dürüst arsız uğursuz olmayan bir millet değil. Adamlar eskiden sabah akşam Çin'e Kore'ye baskınlar düzenleyip toplu tecavüzler katliamlar yaparmış çoluk çocuk demeden kılıçtan geçirirmiş. Çin lilere yaptıkları işkencelerin haddi hesabı yok.

2. Dünya savaşı sonrası Japonlar Atombombasının acısıyla duruldu ve uysallaştı. Ve kendilerini çalışmaya üretmeye verdiler. Yedikleri bombaların acısıyla duruldular.

Not: Bu ülkemizdeki pompalanan Arap nefreti nedir arkadaş birazcık tarih okusanız keşke. Nasıl şeyse herkes ak pak ter temiz bütün her şey Araplara patlıyor :) Hatta Müslümanlığa bulaşıyor her şey nasıl oluyorsa.

Yasin bey...

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
139
Not: Bu ülkemizdeki pompalanan Arap nefreti nedir arkadaş birazcık tarih okusanız keşke. Nasıl şeyse herkes ak pak ter temiz bütün her şey Araplara patlıyor :) Hatta Müslümanlığa bulaşıyor her şey nasıl oluyorsa.
Durduk yere Araplara laf atmıyorum

Nedenleri var

Oyun oynasam (mesela pubg) hileciler
Araplar
Bize ekonomik yük olan Ve
Bize ihanet ettikleri halde baktıklarımız
Arap
Ülker yaşayan kadınlari taciz eden Arap
(Elbette kendi vatandaşımızdanda böyleleri var maalesef)
Ülkeye faydası olmayan Arap
Davasını satan Arap
Madem Arabistan Mısır bae de yaşayan Araplar davasına sımsıkı sarılı darbe yapıp iktidarı devirip savaş açsınlar
Söze gelince Allah yardım eder ama dua edip Allah'tan yardım isteyip icraata kalkmazlar
(bu ırk daha inancıyla çelişkili)
Not: ben Müslümanım umarım demek istediğimi anlarsın

Japon tarihini biraz araştır bence. Sen Son 100 yıllık japonları anlatıyorsun. Bunun önceside var. Eski japon krallığı öyle dürüst arsız uğursuz olmayan bir millet değil. Adamlar eskiden sabah akşam Çin'e Kore'ye baskınlar düzenleyip toplu tecavüzler katliamlar yaparmış çoluk çocuk demeden kılıçtan geçirirmiş. Çin lilere yaptıkları işkencelerin haddi hesabı yok.

2. Dünya savaşı sonrası Japonlar Atombombasının acısıyla duruldu ve uysallaştı. Ve kendilerini çalışmaya üretmeye verdiler. Yedikleri bombaların acısıyla duruldular.

Japonlar Çinlilere işkence etmişlerse de nolmuş
Şuan Çinliler uygurlara neler yapıyor
Aslında Çin'in kökünü kurutmasi gerekirmiş

Son düzenleme:

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Durduk yere Araplara laf atmıyorum

Nedenleri var

Oyun oynasam (mesela pubg) hileciler
Araplar
Bize ekonomik yük olan Ve
Bize ihanet ettikleri halde baktıklarımız
Arap
Ülker yaşayan kadınlari taciz eden Arap
(Elbette kendi vatandaşımızdanda böyleleri var maalesef)
Ülkeye faydası olmayan Arap
Davasını satan Arap
Madem Arabistan Mısır bae de yaşayan Araplar davasına sımsıkı sarılı darbe yapıp iktidarı devirip savaş açsınlar
Söze gelince Allah yardım eder ama dua edip Allah'tan yardım isteyip icraata kalkmazlar
(bu ırk daha inancıyla çelişkili)
Not: ben Müslümanım umarım demek istediğimi anlarsın

Senin yaptığın ÇOK YANLIŞ BİR BAKIŞ AÇISI... Genelleme yapıyon hemen en tehlikeli ve yanlış olanı.

Sadece haberlere baksan her gün bir taciz tecavüz veya eşini öldüren Türk birini görürsün şimdi bütün Türkler veya Türkiye cumhuriyeti şerefsiz mi oldu !
PubG de hile yapanlar Arap ise tamam o zaman :) Bizde çocuk olduk oyun oynadık hile hurda oldumu açık bulma oldu mu Türkler aşağıda mı kalır !

Davasını satan Türk yok mu ! ülkesini satıp arkasından ülkesine sallayan yok mu ! Yüzbinlerce çıkar. Müslümanım diyon sen davan için ne yaptın ? Filistine devlet 3 milyon mu 5 milyon dolar mı ne destek veriyor diyor 1 ay gündem oldu neden para veriliyor bunlara diye...

Not: Gerçekten sende saçma sapan seviyede ırkçılık var bu kadar kin ve nefret neden anlaşılır gibi değil. Şu insanlara sadece insan diye BAKMAYA ÇALIŞ. Irk veya din ayırmadan meshep ayırmadan. Söylediklerinin çoğu kulaktan dolma bilgiler. Ömründe kaç tane Arap gördün kaçtanesi ile oturdun yemek yedin evine gittin flanda bu kadar sallıyon onlar hakkında !

Yasin bey...

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
139
Senin yaptığın ÇOK YANLIŞ BİR BAKIŞ AÇISI... Genelleme yapıyon hemen en tehlikeli ve yanlış olanı.

Sadece haberlere baksan her gün bir taciz tecavüz veya eşini öldüren Türk birini görürsün şimdi bütün Türkler veya Türkiye cumhuriyeti şerefsiz mi oldu !
PubG de hile yapanlar Arap ise tamam o zaman :) Bizde çocuk olduk oyun oynadık hile hurda oldumu açık bulma oldu mu Türkler aşağıda mı kalır !

Davasını satan Türk yok mu ! ülkesini satıp arkasından ülkesine sallayan yok mu ! Yüzbinlerce çıkar. Müslümanım diyon sen davan için ne yaptın ? Filistine devlet 3 milyon mu 5 milyon dolar mı ne destek veriyor diyor 1 ay gündem oldu neden para veriliyor bunlara diye...

Not: Gerçekten sende saçma sapan seviyede ırkçılık var bu kadar kin ve nefret neden anlaşılır gibi değil. Şu insanlara sadece insan diye BAKMAYA ÇALIŞ. Irk veya din ayırmadan meshep ayırmadan. Söylediklerinin çoğu kulaktan dolma bilgiler. Ömründe kaç tane Arap gördün kaçtanesi ile oturdun yemek yedin evine gittin flanda bu kadar sallıyon onlar hakkında !
Bana Göre o para Filistin'e değil Lübnan'a verilmeli çünkü Filistin tamamen bittikten sonra 2 hedef orası olacak daha Filistin'in kurtulması imkansız dedin ya Türkiye 5 milyon dolar veriyo onu Filistin'e vereceğine Lübnan'a yatırım yapsın 2 hedef orası
Araplar hakkında sallamiyorum salladigim bir örnek söyle
Ben dava için bişey yapmadım imkanım olmadı tek başıma ne yapabilirim ki
Yoksa yaparım neden yapmayayım ki yapabileceğim bişey şöyle

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Japonlar Çinlilere işkence etmişlerse de nolmuş
Şuan Çinliler uygurlara neler yapıyor
Aslında Çin'in kökünü kurutmasi gerekirmiş

Hee tamam o zaman Japonlar aklanmış mı oldu :)

Benzer şekilde Güney Kore'de hiç sevmez Japonya'yı onlarada çok zülüm yapmıştırlar zamanında. Hatta Japonları çevresindeki çoğu ülke sevmez Japonya eski İmparatorluk döneminde bildiğim sömürgeci yağmacı işgalci bir devlet idi. Şimdi şimdi akıllandı ve düzeldi. Hatta şuan dünyanın pasaportu en değerli insanları oldular. Atom bombası sonrası içlerine kapandılar kendilerini yeşile doğaya çevreye insana verdiler.
Japonların sadece 1920 sonrası Kore filipinler Tayland flan oralardan 200 ile 500 bin kadını alım sırf askerler tarafından yıllarca tecavüze uğradığı biliniyor. ( Bunlar hakkında tazminat talep ediyor o ülkeler şuan. ) Rahatlatıcı kadınlar adı altında oradan kadınları toplayıp toplayıp yıllarca tecavüz etmiş seks kölesi yapmış japonlar.

Tekrar söylüyorum ne olursa olsun Senin konuşmaların çok yanlış. Tarih okumuyon araştırmıyon hep kulaktan dolma veya sosyal medyada görme şeyler söylüyon.
Artık insanları kategorize etmeyi boşver Milletine göre dinine ırkına göre ayırmaktan vaz geç. İNSAN diye bak herkese. Ama sen en kolayını yapıp genelleştirme yapıyon. Müslümanlar dava satmalar flan çok havalı laflar ediyon ama sen ne yaptın dedimi benim elimden ne gelir deyip sıyrılıyon :)

Son düzenleme:

Yasin bey...

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
139
Hee tamam o zaman Japonlar aklanmış mı oldu :)

Benzer şekilde Güney Kore'de hiç sevmez Japonya'yı onlarada çok zülüm yapmıştırlar zamanında. Hatta Japonları çevresindeki çoğu ülke sevmez Japonya eski İmparatorluk döneminde bildiğim sömürgeci yağmacı işgalci bir devlet idi. Şimdi şimdi akıllandı ve düzeldi. Hatta şuan dünyanın pasaportu en değerli insanları oldular. Atom bombası sonrası içlerine kapandılar kendilerini yeşile doğaya çevreye insana verdiler.
Japonların sadece 1920 sonrası Kore filipinler Tayland flan oralardan 200 ile 500 bin kadını alım sırf askerler tarafından yıllarca tecavüze uğradığı biliniyor. ( Bunlar hakkında tazminat talep ediyor o ülkeler şuan. ) Rahatlatıcı kadınlar adı altında oradan kadınları toplayıp toplayıp yıllarca tecavüz etmiş seks kölesi yapmış japonlar.

Tekrar söylüyorum ne olursa olsun Senin konuşmaların çok yanlış. Tarih okumuyon araştırmıyon hep kulaktan dolma veya sosyal medyada görme şeyler söylüyon.
Artık insanları kategorize etmeyi boşver Milletine göre dinine ırkına göre ayırmaktan vaz geç. İNSAN diye bak herkese. Ama sen en kolayını yapıp genelleştirme yapıyon. Müslümanlar dava satmalar flan çok havalı laflar ediyon ama sen ne yaptın dedimi benim elimden ne gelir deyip sıyrılıyon :)
Çok havalı lafmı ediyorum gören zannedicek kız meselesi 1400 yıllık dava
Neyin havası emin ol imkanım olsa birşeyler yaparım
Son.