E vermişsin.buna bir cevap bile vermek istemiyorum cidden.
E vermişsin.buna bir cevap bile vermek istemiyorum cidden.
Neyse, cevap vermeyeceğim. Bu konulara girmeyeyim diyorum ama çekiyor beni içine.Niye uymasın? Grup olarak takılıp laf yiyeceklerine, evlenip keyiflerine baksınlar değil mi?
Açıkcası kişisel inancım belli değil. Ne atesit diyorum kendime nede deist veya agnostik. Bu konuda bir kararım yok. Konu daha fazla dağılmasın.
Dini inancı olmayan birinin din başlığında konu açması da çok ironik.
Kanka çoklu evlilik zorunlu bir şey değil ki zaten. Ortada kalmış kadınlar olabilir, kendine bakamayan kadınlar olabilir. Rızaları varsa evlenebilirler.Neyse, cevap vermeyeceğim. Bu konulara girmeyeyim diyorum ama çekiyor beni içine.
Ortada kalma diye bir şey yok çağımızda. Eli ayağı tutan herkes çalışır. Tutmayana devlet maaş verir.Kanka çoklu evlilik zorunlu bir şey değil ki zaten. Ortada kalmış kadınlar olabilir, kendine bakamayan kadınlar olabilir. Rızaları varsa evlenebilirler.
Yargılamıyorum. Nasıl bir tıp doktoru ingilizce öğretmeni olamazsa bu durumda benzer sayılır. Hem inanmayıp hem bazen ayette hata var mı diye sorgulayıp hem de İslam dinine inanlarında okuyacağı şekilde dini bir bilgiyi paylaşmanın tezat ve ironik olduğunu söylemeye çalışıyorum.Dini inancım olmamasından beni mi yargılıyorsun? Konu din konusudur din kategorisine açılır.
Kanka bak "RIZASI VARSA" diye ne güzel, kardeş kardeş bu yazıyı ekledim. Hem hayat şartlarını bilmezsin dostum. Zorla evlenmek zorunda değil kimse zaten.Ortada kalma diye bir şey yok çağımızda. Eli ayağı tutan herkes çalışır. Tutmayana devlet maaş verir.
Erkeğin kadınlardan üstün yanı vardır kanka.Sevdiğin biriyle evlenmektense 5 kadınla evlenmek ayrımcılık olur. Bizim kadınlardan üstün bir yanımız yok. Niye 5 tanesinin hayatı bizim 1 tane hayatımızla eşit?
Yargılamıyorum. Nasıl bir tıp doktoru ingilizce öğretmeni olamazsa bu durumda benzer sayılır. Hem inanmayıp hem bazen ayette hata var mı diye sorgulayıp hem de İslam dinine inanlarında okuyacağı şekilde dini bir bilgiyi paylaşmanın tezat ve ironik olduğunu söylemeye çalışıyorum.
Yani inançsızlığına saygım var ama bu inançsızlığın yüzünden İslama inanlar seni dikkate almayabilirler.
Ciddi misin? Neymiş?Erkeğin kadınlardan üstün yanı vardır kanka.
Erkekler üremeye daha hızlı hazır olabiliyor ancak kadınlar üremeye daha yavaş hazır oluyor çünkü hamilelik 9 ay sürüyor bu yüzden insanlar nesillerinin hayatta kalması için çok eşliliğe başvurdu.Sevdiğin biriyle evlenmektense 5 kadınla evlenmek ayrımcılık olur. Bizim kadınlardan üstün bir yanımız yok. Niye 5 tanesinin hayatı bizim 1 tane hayatımızla eşit?
Sorumluluk sahibi olacak kadar güçlü şeyler.Ciddi misin? Neymiş?
İnsanlığın devam etmesi mi? Yeterince insan yokmuş gibi daha fazla insan doğması için uğraşıyoruz. Ben bu dünyada oksijen kaybı olan insanlar tanıdım.Erkekler üremeye daha hızlı hazır olabiliyor ancak kadınlar üremeye daha yavaş hazır oluyor çünkü hamilelik 9 ay sürüyor bu yüzden insanlar nesillerinin hayatta kalması için çok eşliliğe başvurdu.
5 erkekle 1 kadın evlensin mesela?Sevdiğin biriyle evlenmektense 5 kadınla evlenmek ayrımcılık olur. Bizim kadınlardan üstün bir yanımız yok. Niye 5 tanesinin hayatı bizim 1 tane hayatımızla eşit?
Çok evlilik diye bir şey yok ki bu devirde. Ortada kadın göremiyoruz kaldı ki 4 tane bulalım XD.Hala çok evlilik tartışılıyor bence durdurmalısınız başka bir konuda tartışalım onuda.
O da adaletli değil.5 erkekle 1 kadın evlensin mesela?
2 tanesininki mikroskobik olsa yeter aslındaKadın ölür kanka.
Kapansın diye uğraşıyorlar işte.Yapmayın arkadaşlar. Konu kapanacak.
Bi cevap yazdık bildirim kutusunu yok ettiniz bu bildirimleri nası kapatıyoz
Öyle bir niyetim yok.Kapansın diye uğraşıyorlar işte.
Konu hakkında tefsir,meal,kelam gibi konuları görmemiş eğitimini almamış ve bu alanda kendini zerre kadar tecrübesi olmayan bir peder,rahip veya keşiş gelip de İslam hakkında açıklama yapıp tartışabilir mi ? Mantıklı olan bu mudur ? Senin kendine ait bir görüşün devam eden yorumlarında mevcuttur. Bahsetmek istediğin şey aslında dini bilgi vermek değil bu bilgileri kullanarak sana göre yanlış olduğunu düşündüğün çocuk yaşta evlilik veya çoklu evlilik görüşlerini aktarmaktır. Bunu İslam veya ayetleri kullanmadan da konu açarak yapabilirdin. Yani inancı olmayan biri din hakkında bilgi verdiğinde İslama inanlar bu kişinin dediklerini mi yoksa İslam üzerine kendini geliştirmiş bir alimin verdiği bilgiyi dinler ve dikkate alırlar. Sen gidip doktor yerine hasta olduğunda öğretmene mi muayene olmaya gidersin?
Din tüm insanları kendisinden meshul tutarken sadece belli bir kesim mi onu açıklayıp tartışabilir? Mantıksız değil mi? Kaldı ki konuyu okuduysan bir tane bile kendime ait görüş yoktur. Tamamı ayet ve alimlerin tefsiridir.