İslamda çocuk yaşta evliliğe müsade olması konusu

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Neyse, cevap vermeyeceğim. Bu konulara girmeyeyim diyorum ama çekiyor beni içine.
Kanka çoklu evlilik zorunlu bir şey değil ki zaten. Ortada kalmış kadınlar olabilir, kendine bakamayan kadınlar olabilir. Rızaları varsa evlenebilirler.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,575
Kanka çoklu evlilik zorunlu bir şey değil ki zaten. Ortada kalmış kadınlar olabilir, kendine bakamayan kadınlar olabilir. Rızaları varsa evlenebilirler.
Ortada kalma diye bir şey yok çağımızda. Eli ayağı tutan herkes çalışır. Tutmayana devlet maaş verir.

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,966
Hâlen var.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,639
Dini inancım olmamasından beni mi yargılıyorsun? Konu din konusudur din kategorisine açılır.
Yargılamıyorum. Nasıl bir tıp doktoru ingilizce öğretmeni olamazsa bu durumda benzer sayılır. Hem inanmayıp hem bazen ayette hata var mı diye sorgulayıp hem de İslam dinine inanlarında okuyacağı şekilde dini bir bilgiyi paylaşmanın tezat ve ironik olduğunu söylemeye çalışıyorum.
Yani inançsızlığına saygım var ama bu inançsızlığın yüzünden İslama inanlar seni dikkate almayabilirler.

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Ortada kalma diye bir şey yok çağımızda. Eli ayağı tutan herkes çalışır. Tutmayana devlet maaş verir.
Kanka bak "RIZASI VARSA" diye ne güzel, kardeş kardeş bu yazıyı ekledim. Hem hayat şartlarını bilmezsin dostum. Zorla evlenmek zorunda değil kimse zaten.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Sevdiğin biriyle evlenmektense 5 kadınla evlenmek ayrımcılık olur. Bizim kadınlardan üstün bir yanımız yok. Niye 5 tanesinin hayatı bizim 1 tane hayatımızla eşit?

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Yargılamıyorum. Nasıl bir tıp doktoru ingilizce öğretmeni olamazsa bu durumda benzer sayılır. Hem inanmayıp hem bazen ayette hata var mı diye sorgulayıp hem de İslam dinine inanlarında okuyacağı şekilde dini bir bilgiyi paylaşmanın tezat ve ironik olduğunu söylemeye çalışıyorum.
Yani inançsızlığına saygım var ama bu inançsızlığın yüzünden İslama inanlar seni dikkate almayabilirler.
:)

Din tüm insanları kendisinden meshul tutarken sadece belli bir kesim mi onu açıklayıp tartışabilir? Mantıksız değil mi? Kaldı ki konuyu okuduysan bir tane bile kendime ait görüş yoktur. Tamamı ayet ve alimlerin tefsiridir.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,179
Sevdiğin biriyle evlenmektense 5 kadınla evlenmek ayrımcılık olur. Bizim kadınlardan üstün bir yanımız yok. Niye 5 tanesinin hayatı bizim 1 tane hayatımızla eşit?
Erkekler üremeye daha hızlı hazır olabiliyor ancak kadınlar üremeye daha yavaş hazır oluyor çünkü hamilelik 9 ay sürüyor bu yüzden insanlar nesillerinin hayatta kalması için çok eşliliğe başvurdu.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Hala çok evlilik tartışılıyor bence durdurmalısınız başka bir konuda tartışalım onuda. :)

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Erkekler üremeye daha hızlı hazır olabiliyor ancak kadınlar üremeye daha yavaş hazır oluyor çünkü hamilelik 9 ay sürüyor bu yüzden insanlar nesillerinin hayatta kalması için çok eşliliğe başvurdu.
İnsanlığın devam etmesi mi? Yeterince insan yokmuş gibi daha fazla insan doğması için uğraşıyoruz. Ben bu dünyada oksijen kaybı olan insanlar tanıdım.

Muz Art

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
42
Bi cevap yazdık bildirim kutusunu yok ettiniz bu bildirimleri nası kapatıyoz
1610618282647.png

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,639
:)

Din tüm insanları kendisinden meshul tutarken sadece belli bir kesim mi onu açıklayıp tartışabilir? Mantıksız değil mi? Kaldı ki konuyu okuduysan bir tane bile kendime ait görüş yoktur. Tamamı ayet ve alimlerin tefsiridir.
Konu hakkında tefsir,meal,kelam gibi konuları görmemiş eğitimini almamış ve bu alanda kendini zerre kadar tecrübesi olmayan bir peder,rahip veya keşiş gelip de İslam hakkında açıklama yapıp tartışabilir mi ? Mantıklı olan bu mudur ? Senin kendine ait bir görüşün devam eden yorumlarında mevcuttur. Bahsetmek istediğin şey aslında dini bilgi vermek değil bu bilgileri kullanarak sana göre yanlış olduğunu düşündüğün çocuk yaşta evlilik veya çoklu evlilik görüşlerini aktarmaktır. Bunu İslam veya ayetleri kullanmadan da konu açarak yapabilirdin. Yani inancı olmayan biri din hakkında bilgi verdiğinde İslama inanlar bu kişinin dediklerini mi yoksa İslam üzerine kendini geliştirmiş bir alimin verdiği bilgiyi dinler ve dikkate alırlar. Sen gidip doktor yerine hasta olduğunda öğretmene mi muayene olmaya gidersin?