Işık Hızında Şifre Kırın

Reaksiyon puanı
189
belirli bir altyapın varsa çok kolay oluyor öğrenmek ama sıfırdan başlayacaksan biraz uzun sürebilir...

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
yok sıfırdan degil birçok dili çok azda olsa ugraşmışlıgım var

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Teşekkürler..:D

g-han

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wep kırıosa 5 para etmez. bir wep şifresi paketler toplandıktan sonra 10 dk içerisinde çözülebiliyor.(linux)ha eğer wpa ,wpa2 çözüyorsa yapanın elinden öpmek lazım.

kingandfox

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende bi şifrenin bukadar çok ihtimalli olacağını sanmıyordum

Neden olmasın ki hesap ortada,

burada onemli olan karakter çeşidi, bir bilgisayarin saniyede kac şifre deneyebildigi ve kac karakter bir şifre verildigi.

ornek;

sadece harflerden olusan bir şifre 29 karakter (hepsi küçük)

sadece harften olusan bir şifrem olsun 10 karakter (ör. hepsi küçük : "istanbullu")

ve saniyede deneyebilcegi şifre 15.750 adet olsun, zaten o kadar deneybiliyormus

29^10= ihtimal.

ihtimal / 15750 = x

x= kac saniyede çözebilecegi

(yuvarlanmıs olarak) 27.000.000.000 saniyede çözer :)

çıkan saniye sonucu / sira ile hesaplayın/ gün/yıl olayini

800 yıl yapıyor. 2 tilyon yıl derken arkadas abartmamiş, biz sadece küçük harfle yazilmiş bir şifreyi ele alkdik, bunun içine büyük küçük harf, rakam ve diger karakterler girince 2 tilyon yılı bulabilir.

eddiebg

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Program illaki kiracagim demiyor :D sadece aircrack'e göre daha hizli sonuca gidiyor. Mesela bir password dosyasini aircrack ile CPU islemcisini kullandigi icin 20dk da tamamlyiorsa, bu program ile GPU (Grafik islemcisi) ile daha hizli sonuca gitmeyi vaat ediyor. Kirip kirmamak ise tamamen sans ve cok zor bir olay.

ewsaue1.jpg

Dark_Soul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Deneme amaçlı olarak yan komşumuzun wireless modemine 8 haneli sadece sayılardan oluşan bir şifre koydum,ilk iş olarak packet sniffer programlarından kendi wireless adapter ımda çalışan 1 tanesini seçtim(Omnipeek işimi gördü) daha sonraki iş omnipeek programıyla alınan packetleri export ettim ve bu dosyayı elcomsoftun programına tekrar import ettim daha sonra start attack diyince 8 haneli şifreyi bulmasi yaklaşık 40 dakika sürdü.Bu arada ekran kartım His iceq3 3870 turbo

Dark_Soul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Deneme amaçlı olarak yan komşumuzun wireless modemine 8 haneli sadece sayılardan oluşan bir şifre koydum,ilk iş olarak packet sniffer programlarından kendi wireless adapter ımda çalışan 1 tanesini seçtim(Omnipeek işimi gördü) daha sonraki iş omnipeek programıyla alınan packetleri export ettim ve bu dosyayı elcomsoftun programına tekrar import ettim daha sonra start attack diyince 8 haneli şifreyi bulmasi yaklaşık 40 dakika sürdü.Bu arada ekran kartım His iceq3 3870 turbo

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88

şifre abcd1234 gibi basit bişeymiydi.
birde kaç paket yakaladın elcomsofta göndermeden önce

bu arada haberin başlığı çok abartı olmuş
haberi yazan kişilerin bu işlerle uğraşmadığı belli oluyor :)

Dark_Soul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şifre 7 haneli sayı ve sonda bir harf içeriyordu ,wordlistimde de 7 haneli tüm sayıların kombinasyonu ve 8 karakter olarak harfleri içeriyor.Böyle bir word list hazırlamamın sebebi binamızda quicknet servisi alıyoruz ve kurulumu yapan teknik ekip modeme şifre koyarken genelde böyle bir kombinasyonu seçtiriyor kullanıcılara,şu anda 7-8 tane quicknet wireless ag görebiliyorum wpa şifrelemesi olan, şöyle bir 5m yada 10m lik bir aga kapagı atmayı planlıyorum :D
Bu arada amd x2-5000 + ati 3870 turbo ile saniyede ortalama 7k şifre kombinasyonu gördüm programda.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
şifre 7 haneli sayı ve sonda bir harf içeriyordu ,wordlistimde de 7 haneli tüm sayıların kombinasyonu ve 8 karakter olarak harfleri içeriyor.Böyle bir word list hazırlamamın sebebi binamızda quicknet servisi alıyoruz ve kurulumu yapan teknik ekip modeme şifre koyarken genelde böyle bir kombinasyonu seçtiriyor kullanıcılara,şu anda 7-8 tane quicknet wireless ag görebiliyorum wpa şifrelemesi olan, şöyle bir 5m yada 10m lik bir aga kapagı atmayı planlıyorum :D
Bu arada amd x2-5000 + ati 3870 turbo ile saniyede ortalama 7k şifre kombinasyonu gördüm programda.

verdiğin bilgiler için saol karakter dizilişini önceden bilmen büyük avantaj olmuş
bende diyorum bu kadar çabuk nasıl kırıldı şifre :)

yusuf57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wep: kirmasi 10 dak. ile - 1 saatlik bir zaman alir bunu aircrack le denemek mümkün.

wpa veya wpa2: kirilmasi imkansiz "brute force" metodu ile arkadaslarin yazdigi gibi su anki bilgisayar hizlarini hesaba katarsak ve sifrenin normal (yani 10 karekter) farz edersek IMKANSIZ DERIM !!!

sözlük kulanma metodu da yaygindir. Sözlügünüz isterse 1 Milyar kelimeli olsun ve 30 dilden olussa bile: q"@fw%abe&$ bu sifreyi bulamaz wpa olarak sifrelenirse ! sadece sözlükte yazili bulunan kelimeleri dener !

crazyturtle

Asistan
Reaksiyon puanı
4
önce bi komşulara sor eline bi bardak al önce git kapıyı çal acaba biraz modem şifresi alabilirmiyim de vermezse sen görürsünde git kır :D

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
ahanda kablosuz şifrem kırabiliyorsa kırsın :D burada da rahat rahat yazıyorum çünkü bu kabloszu şifremi köyde kullandığım için benden çalacak başka biri yok :D
!'^+%&/()=?_?

yusuf57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ahanda kablosuz şifrem kırabiliyorsa kırsın :D burada da rahat rahat yazıyorum çünkü bu kabloszu şifremi köyde kullandığım için benden çalacak başka biri yok :D
!'^+%&/()=?_?

ne münasebet kirmasi bize kalsin :) ama köyünü söylede bilelim nerede kaldigini ona göre ;)

yer__6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yazılanların hepsini okudum arkadasın biri 2 trilyon yıldan bahsetmiş
ama konu baslagı "ısık hızında şifre kırın" diye yazılmıs biraz komik olmus sanırım :D

eddiebg

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bu programı kullanalı 1 aydan fazla olmuştur. aircrack'e göre çok daha hızlı kırıyor.

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Halihazırda bir sürü kablosuz ağ şifre kırıcı program var, önemli olan ve benim tüm uğraşmalarıma rağmen yapamadığım TCPDUMP biçimindeki iletişim kaydı dosyasını oluşturamadım.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
yazılanların hepsini okudum arkadasın biri 2 trilyon yıldan bahsetmiş
ama konu baslagı "ısık hızında şifre kırın" diye yazılmıs biraz komik olmus sanırım :D

evet konu başlığı konuya pek yakın değil :D

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Işık hızı ile 2 trilyon yılı birbirleriyle kıyaslamak elma ile armutu yiyip ikisindende aynı tadı almak gibi bişi olmuş. Yani ışık hzı ile bile gitsen yol çok uzunsa gidecegin süre uzar.
örn: ışık hızı 299793 km/sn'dir. 18908544096x10^15 km lik bir yolu ışık hızıyla tam tamına 2 trilyon yılda alırsın.

Herkesin neden bu başlık olayına taktıgını anlamış degilim sinirlerimi bozdu bence çok yerli yerinde kullanılmış bir başlık.

Konuya gelirsek şifremi kıranın şifresini kırarım Mac filitrelerim ayagından tavana asarım :)

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
@calvaria bence konunun başlıkla alakalı olamayacağını örneklerle anlatıp niye başlığa takıldınız diye sormuşsun :)
ışık hızıyla şifre kırmak diye bişey yok
kaldı ki hız birimiyle zaman birimini birbiriyle kıyaslayan biz değiliz bunu yapan başlığı atan arkadaş
yani ne açıdan bakarsan bak başlıkla konu alakasız takılmamak elde değil :)

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Editörün işi haber yapmaktır haber başlığının işi ise haberi ilgi çekici kılmaktır , bu yüzden seçilen başlıkta abartı kullanılmıştır kaldıki çok yerinde bir abartıdır çünkü piyasadaki en hızlı şifre kıran programı tanıtmak için hızlı olduğunu abartılı bir şekilde anlatmak ve konuyu daha çekici kılabilmek için seçilen "ışık hızında şifre kırın" başlığı gayet yerinde kanımca, bende olsam en hızlıyı tasfir için ışık hızını seçerdim. Eğer konu sıradan bir programı tanıtmak olsaygı başlık anlamsız olurdu , dediğim gibi haberi okutan(satan) başlığıdır :)

Bunları polemik olsun diye yazdığım kesinlikle düşünülmesin bende sadece herkes gibi fikrimi belirtiyorum yazım herhangi bi şahısa yönelik değildir ;)

Konuyla alakalı düşüncelerim hala net ve ahlaki açıdan böyle bi konunun SDN de verilmesini yanlış buldum tabiki takdir site görevlilerinindir.

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yaw kırmak veya bu gibi işlerle ugraşma biz Türklerin ne kadar hoşuna gidiyo anlamıyorum

ya gidin adam gibi programlama ögrenin daha iyi

Helal işte arkadaşlar Pc meraklısı doğru söylemiş böyle boş işlere vakit harcayacağınıza yararlı işlerle uğraşın kendiniz yapın kendiniz kırın ;)