Işık Hızında Şifre Kırın

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Elcomsoft tarafından geliştirilen Wireless Security Auditor isimli yazılım, kablosuz ağ şifrelerinin canına okuyor.

Kablosuz ağların şifrelerini test etmek için geliştirilen bir yazılım, sadece bilgisayarınızın işlemcisini değil aynı zamanda ekran kartınızın paralel işlem yeteneğini de kullanıyor. Şifre kurtarma (ve kırma) konusunda uzman olan Elcomsoft tarafından sunulan Wireless Security Auditor, kablosuz ağların güvenliğini belirli bir süre test ederek sağlam olup olmadığını denetliyor. Tabii ki bir şekilde, bu yazılımla kablosuz ağların şifrelerini kırmak da mümkün.
wifiauditor1232836916.jpg
Ekran Kartından Dopingli

Elcomsoft yeni birçok güvenlik ürününde olduğu gibi, Wireless Security Auditor ürününde de ekran kartlarının paralel hesaplama gücünü kullanabiliyor. Nvidia'nın CUDA ve AMD'nin ATI Stream teknolojilerini destekleyen ürün, bu şekilde çok kısa süre içinde çok daha fazla şifreyi kablosuz ağ paketleri üzerinde deneyebiliyor.

Hangi Ekran Kartlarında Çalışıyor?

Elcomsoft ürünlerindeki ekran kartı hızlandırma teknolojisinin çalışması için, Nvidia'nın Tesla serisi paralel işlemci setlerine, GeForce 8, 9 ve 200 serisi bir ekran kartına veya yeni Quadro ekran kartlarına ihtiyacınız var. AMD tarafında ise ATI Radeon HD 3870 ekran kartı ve HD 4000 serisi ekran kartlarının yanı sıra, Fire Stream paralel işlem kartları kullanılabiliyor. Ekran kartı desteğiyle, bir ATI Radeon HD 4870 kullanarak saniyede 15.750 şifre deneyebiliyorsunuz.
atistream1232838679.jpg

Diğer Gereksinimler

Bu yazılımı kullanabilmeniz için herhangi bir kablosuz ağ dinleme yazılımından alacağınız standart TCPDUMP biçimindeki iletişim kaydı dosyasına ihtiyacınız var. Bu yazılım, size bu yeteneği sunmadığı için, bu özelliği taşıyan ayrı bir yazılıma ihtiyacınız var.

:: Yazılımın deneme sürümünü indirmek için tıklayın.

Bilgi için: Elcomsoft
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
İlginç bir yazılım acaba cidden başarılı oluyormu ?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,129
Nasıl indireceğiz?

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tüm ekran kartlarını destekliyor mu acaba ?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,129
Biraz fazla hızlı cevap verdik heralde.. Link geldi :D

kingandfox

Asistan
Reaksiyon puanı
1
şimdi ben burada şu soruyu sormak istiyorum, kırabildigi/kurtarabildigi şifreleme metodu hangisi? bundan pek bahsedilmemiş, wpa wpa2 falan?? eğer bunları kırabiliyorsa ne güzel. bende şuan wireless bağlantısı yok, wireless bağlantısı olan arkadaşlar deneyip sonucu burada paylaşabilirlermi acaba?

arkadaşlar sitesinden wpa ve wpa2'yi desteklegini yazıyor, deneyebilirsiniz.

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
şimdi ben burada şu soruyu sormak istiyorum, kırabildigi/kurtarabildigi şifreleme metodu hangisi? bundan pek bahsedilmemiş, wpa wpa2 falan?? eğer bunları kırabiliyorsa ne güzel. bende şuan wireless bağlantısı yok, wireless bağlantısı olan arkadaşlar deneyip sonucu burada paylaşabilirlermi acaba?

Wep WPA Wpa2 bunları kırıyorsa ne güzel .

katironni

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Diğer yandan eğer şifreniz basit bir kelimeden oluşmuyorsa çok da korkmaya gerek yok çünkü 10 karakterden oluşan güçlü bir şifreyi Radeon HD 4870 ile kırmak 2 trilyon yıl alabilir. Eğer işlemci adedini artırarak bu süreyi bir yıla indirmeyi tercih ederseniz bu kez de 1,6 milyon adet Radeon HD 4870'i aynı anda çalıştırmanız gerekli. Zaypıf bir şifreyi kırmak ise şans faktörüne bağlı olarak çok daha kısa sürebilir.

kaynak:chip

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Elcomsoft'un yazılımları genelde iyidir. İşe yarar yazılmları.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
ya etkiliye benziyor elcomsoftun şifre kırma programları iyi oluyor ama
bu programı indirdim kurdum.. ilacı çalışmıyor :D
ozamanda deneme fırsatım olmadı :D

kingandfox

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Diğer yandan eğer şifreniz basit bir kelimeden oluşmuyorsa çok da korkmaya gerek yok çünkü 10 karakterden oluşan güçlü bir şifreyi Radeon HD 4870 ile kırmak 2 trilyon yıl alabilir. Eğer işlemci adedini artırarak bu süreyi bir yıla indirmeyi tercih ederseniz bu kez de 1,6 milyon adet Radeon HD 4870'i aynı anda çalıştırmanız gerekli. Zaypıf bir şifreyi kırmak ise şans faktörüne bağlı olarak çok daha kısa sürebilir.

kaynak:chip

Bende tam bu şekilde bir sey yaziyordum elimden aldin diyebilirim, zaten kırılamayn şifre diye bir sey yok, eninden sonunda tüm şifreler denendigi zaman hepsi kırılır ama ne zaman? ömrümüz yeter mi? inceledim bende wpa destekleniyor ama senin dedigin kadar uzun sürermi bilmem. tamam bir aes'e lafım yok. wpa o kadar güçlü bir algoritmamı biraz şüphelerim var açıkcası

katironni

Asistan
Reaksiyon puanı
3
belki wepleri kırabilir ama diğerleri zor hemde çok zor

peace_346

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
su an full versiyonu var karsımda ama nasıl gorecez kullanılabilir wifi aglarını

kingandfox

Asistan
Reaksiyon puanı
1
su an full versiyonu var karsımda ama nasıl gorecez kullanılabilir wifi aglarını

"Bu yazılımı kullanabilmeniz için herhangi bir kablosuz ağ dinleme yazılımından alacağınız standart TCPDUMP biçimindeki iletişim kaydı dosyasına ihtiyacınız var"

şu ibarede senin sorunun cevabi yaziyor ama bunu bende anlamadim. işlem kaydı dosyası ?

xmRipper

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Programı burada yayınlamak ne kadar iyi tartışılır.

peace_346

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Bu yazılımı kullanabilmeniz için herhangi bir kablosuz ağ dinleme yazılımından alacağınız standart TCPDUMP biçimindeki iletişim kaydı dosyasına ihtiyacınız var"

şu ibarede senin sorunun cevabi yaziyor ama bunu bende anlamadim. işlem kaydı dosyası ?

google'dan tcpdump nedir diye arattım hemen birseyler cıktı ama biraz karısık isler bunlar sanki

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
start attack diyor
oraya tıklayınca olması lazım

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
böyle pahalı programların cracki daha çabuk çıkıyor bunuda kırarlar

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ee yani nasıl kullanabileceğiz? kısaca anlatabilecek bir arkadaşımız varmıdır ?

Reaksiyon puanı
189
ii bakalım gelsin benim wireless'i kırsın yiyosa 22 karakterli bir şifrem var :D

Reaksiyon puanı
189
wep diğerlerine göre biraz daha kolay gibi ben wpa kullanıyorum ayrıca wireless ismi gizli :) ilk önce wirelessin ismini bulacak da falan da filan... peeehhh...

laztopak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende kendi WPA2 (WPA uyumlu) şifremi kırmayı dniycem bakalım kırabilecekmi? :D :D

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
yaw kırmak veya bu gibi işlerle ugraşma biz Türklerin ne kadar hoşuna gidiyo anlamıyorum

ya gidin adam gibi programlama ögrenin daha iyi

Reaksiyon puanı
189
yaw kırmak veya bu gibi işlerle ugraşma biz Türklerin ne kadar hoşuna gidiyo anlamıyorum

ya gidin adam gibi programlama ögrenin daha iyi

hah gözünün yağında yumurta kırayım :D budur ya.

walla ben 1 haftadır kasıyom. 1 haftada c ve c++ öğrendim şimdi sıra java application da :donatello: