Merhabalar, ben yazılımcı olarak bir firmada yaklaşık 2 yıl 8 ay gibi bir süredir çalışıyorum. (Ancak bu sürenin 1 senesi uzun dönem meslek lisesi stajı.) Çalıştığım yer 1.5 senelik bir sözleşme yapmıştı ancak bu sözleşmenin süresi ocak ayında bitmişti. Bugün bir başka firmada iş teklifi aldım ve 1 nisanda ayrılmak istediğimi söyledim. Ancak aldığım yanıt benim 3 senelik bir çalışma geçmişim olduğu için 6 haftalık ihbar süresi bulunduğu ve bu sebepten ancak Mayıs ayında ayrılabileceğim oldu. Ancak benim burada merak ettiğim kısım şuanda herhangi bir sözleşme ile buraya bağlı değilim hukuksal olarak bir ihbar süresi oluyor mu ? Yarı zamanlı işçi olarak göründüğüm için asgari ücretin belli bir bölümünü alıyorum ve sigortam'da bu oranda eksik yatıyor ancak ben 5 gün işe gelip gidiyorum.
1 Nisan tarihinde onlarin izni olmadan ben işten ayrıldığım takdirde hukuksal olarak bir hakları oluyor mu yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1 Nisan tarihinde onlarin izni olmadan ben işten ayrıldığım takdirde hukuksal olarak bir hakları oluyor mu yardımcı olabilirseniz sevinirim.