İphone'da apple news kullanmak

Bu konuyu okuyanlar

Oemretrn

Öğrenci
Katılım
6 Eylül 2015
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Apple news uygulamasını türkiyede çeşitli türk kaynakları ile kullanmak.
Öncelikle işe apple news uygulamasını telefonumuza kurarak başlıyoruz, uygulama henüz türkiye için aktif olmadığından, bölgeyi ve dili değiştirmemiz gerekecek. bunun için öncelikle: Ayarlar, genel, dil ve bölgeden bölgeyi amerika birleşik devletleri, dilide ingilizce yapmalıyız, bu işlemleri yaptıktan sonra news uygulaması ana ekranda gözükecek, eğer gözükmezse telefonu yeniden başlatın, ayrıca news uygulaması ana ekrana geldikten sonra isterseniz dili tekrar türkçe yapabilirsiniz, ancak bölge amerika birleşik devletleri olarak kalmalı. Şimdi isterseniz bir az uygulamadan bahsedelim. Uygulama arayüzü tahmin edersiniz ki ingilizce, ancak app store'daki bütün uygulamalardan daha basit. Uygulama açılışında sizi bazı ingilizce bilgilendirme metinleri karşılıyor, bunları next, done, cancel, yes benzeri komutlarla geçin bir noktada sizden kaynak seçmenizi isteyecek ancak bu kaynakların hepsi ingilizce olduğu için raskele bir şeyler seçip ilerleyin. Şimdide biraz uygulama sekmelerinden bahsedelim: Uygulamanın standart bir apple uygulamasında olduğu gibi beş tane sekmesi var bunlar sırasıyla: For you, favorites, explore, search, saved. For you: bu sekmede favorilere eklediğiniz kaynaklardaki tüm haberleri görüyoruz. Favorites: Bu sekmede ise hangi kaynakların haberlerini okumak istediğimizi görüyoruz. Explore ve search sekmelerinde ise ingilizce olarak kaynak bulabiliyoruz. Saved: Bu sekmede kaydettiğimiz haberlere ve haber geçmişimize erişebiliyoruz.
Şimdi asıl önemli konuya geldik, news'a türkçe kaynak ekleme: Öncelikle hemen sizi birazcık üzeyim, ne yazık ki bütün haber kaynaklarını news'a ekleyemiyoruz, ancak safaride paylaşılana ekle denilen kaynakları, /feed uzantısı bulunan kaynakları uygulama kabul ediyor, ve evet, /rss/ uzantılı site ve haberleride ekleyemiyoruz, ama en azından hepsini olmasada kaynakların bir kısmına tamamen erişebiliyoruz. Uygulamaya kaynak eklemek için öncelikle takip ettiğimiz haber sitesini safaride açıyoruz, örnek olarak engelsiz apple haberler bölümünü örnek verelim, Haberler | Engelsiz Apple bu siteyi açtıktan sonra paylaş sekmesinden Add to News Düğmesine tıklıyor ve, açılan kutucuktan haberlere ekle diyerek kaynağımızı ekliyoruz, sonra news uygulamasına giderek favorites sekmesinde kaynağımızı görebilir ve ister oradan üzerine tıklayarak, istersekte for you sekmesinden haberlere ulaşabiliyoruz, eğer kaynak silmek istersekte, favorites sekmesindeki edit dümesine basarak istediğimiz kaynağın üzerine tıklayarak onu silebiliyoruz.
 

seyhmus21

Müdavim
Katılım
19 Mart 2013
Mesajlar
1,962
Reaksiyon puanı
255
Puanları
83
İos 10 ile apple news türkiye ye gelecek ondan önce kullanmak istiyorsanız yukardaki talimatlara uyarak kullanabilirsiniz.
 

Kadima

Müdavim
Katılım
17 Mart 2011
Mesajlar
11,959
Reaksiyon puanı
841
Puanları
113
Bölgeyi değiştiremiyorum ben. ABD için geçerli bir ödeme bilgisi istiyor. None seçeneği çıkmıyor. Eskiden çıkıyordu :(
 
Üst