Iphone X Hala Alınır Mı

guardians

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba,

xiaomi redmi note 8 kullanıyorum sürekli donmasından sıkıldım artık. İkinci el Iphone x önerir misiniz ? Örneğin Face id çalışmıyor ama fiyatı uygun ve temiz olanlar ?

Önerilerinizi bekliyorum.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
Önermem. Kronik sorunları ve güncelleme desteğinin son yıllarına giren bir model. Face ID'si bozuksa pek de alınabilirliği kalmaz diye düşünüyorum. Benim için X ve sonrası modellerde en önemli sebep Face ID ve hem parmak izinin, hem Face ID'nin bulunmaması hissedilir diyorum.

guardians

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
bence iphone X güzel bir telefon ancak türkiye içindeysen almamalısın daha çok çin markalarına yönelmelisin çünkü fiyat performans olarak baktığımzda 2-3 kat daha verimliler
Teşekkürler, dediğin doğru fiyat performans olarak çin markaları daha iyi, ama uzun yıllar iphone kullandım sizlerin de fikrini almak istedim.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
bence iphone X güzel bir telefon ancak türkiye içindeysen almamalısın daha çok çin markalarına yönelmelisin çünkü fiyat performans olarak baktığımzda 2-3 kat daha verimliler
Nerede 2-3 kat daha verimliler? Dandik yazılımlarıyla mı, olmayan Google servisleriyle mi, berbat güncelleme politikalarıyla mı? Çoğu kağıt üzerinde değerleri basıp yazılımsal tarafı boşluyor, bir majör güncelleme sonrasında telefonun performansından tut kamerasına kadar her şey çöpe dönüyor.

Android tarafınından ziyade f/p adı altında satılan sözde güzel cihazlara lafım. Donanımsal sıkıntı çıkmasa yazılımdan çıkıyor, yazılımdan çıkmasa donanımdan çıkıyor. Objektif yaklaşan biri de bunları görür.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
XR alınabilir.

guardians

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
bir sorum daha olacak, alacağım cihazın TR ya da yurt dışı olduğunu nasıl anlayabilirim, ya da kapanma süresine ne kadar kaldığını nasıl anlayabilirim, korkum şu; aldığım zaman belli bir süre sonra cihaz kapanabilir mi

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
bir sorum daha olacak, alacağım cihazın TR ya da yurt dışı olduğunu nasıl anlayabilirim, ya da kapanma süresine ne kadar kaldığını nasıl anlayabilirim, korkum şu; aldığım zaman belli bir süre sonra cihaz kapanabilir mi
IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz.
şu an iphone 7 kullanıyorum biliyorum eski bir telefon ancak ona 3600 tl vereceğime eminim ki daha güzel bir android telefon alabilirdim. Telefonum da herhangi bir sorun yok ama yine özellik bakımından fiyatının karşılığı değil.
Tamam da ne zaman 3600₺ vererek daha güzel bir Android alabilirsiniz? Şu andan bahsediyorsanız evet, mümkün ama gidip de 2016 yılındaki rakipleriyle kıyaslarsanız 7 serisi döneminin en iyi modelidir. Hâlâ daha tercih ediliyor, detaya girmeme gerek yok diye düşünüyorum.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Merhaba,

xiaomi redmi note 8 kullanıyorum sürekli donmasından sıkıldım artık. İkinci el Iphone x önerir misiniz ? Örneğin Face id çalışmıyor ama fiyatı uygun ve temiz olanlar ?

@wittroc adlı arkadaş, güzel bir şekilde açıklama yapmış, ellerine sağlık. Bende iPhone x almanızı önermem. Apple ın deneysel cihazıydı ve kronik sıkıntıları var. iPhone X yerine iPhone SE 2020 almanızı tavsiye ederim.

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
@wittroc adlı arkadaş, güzel bir şekilde açıklama yapmış, ellerine sağlık. Bende iPhone x almanızı önermem. Apple ın deneysel cihazıydı ve kronik sıkıntıları var. iPhone X yerine iPhone SE 2020 almanızı tavsiye ederim.
O cihaza da işlemci dışında vasat diyorlar

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
O cihaza da işlemci dışında vasat diyorlar
Nasıl vasat? Kamerası özellikle video performansı o fiyatta bulabileceğiniz en iyi performansa sahip cihaz. Çerçeveleri çok kalın katılıyorum fakat ekranı kötü değil. Bataryası ise günü çıkarıyor. @Sıradan Kullanıcı iPhone SE kullanıyordu ve 5-6 saat ekran süresi alıyordu.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Merhaba,

iPhone X bence almayın. Hatırladığım kadarıyla soğuk havada ekranı kilit oluyor. Ayrıca eskiyen bir cihaz. Ben olsam SE 2020, Xr bakardım. Daha yeni modeller.

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Nasıl vasat? Kamerası özellikle video performansı o fiyatta bulabileceğiniz en iyi performansa sahip cihaz. Çerçeveleri çok kalın katılıyorum fakat ekranı kötü değil. Bataryası ise günü çıkarıyor. @Sıradan Kullanıcı iPhone SE kullanıyordu ve 5-6 saat ekran süresi alıyordu.
Bende zaten diyorlar diyorum duyduğum şeyi söyledim telefonla ilgili pek bilgim yok yanlışlığa neden olduysam kusura bakmayın