Iphone X arka kamerasının içindeki toz sorunu

Emrezbk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
Türkiyeden aldığım ve 2 yıl garantisi olan Iphone x cihazımın 1 ay geçtikten sonra lensinde çok ufak bir toz olduğunu farkettim.Yarın apple zorlu ya gitmeyi düşünüyorum.Değişim yaparlar mı lütfen beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
değişim yerine kamera lensi çıkartılıp toz alınıp takılıp tekrar geri verirler diye düşünüyorum

Emrezbk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı gün içerisinde mi yoksa bi kaç gün bekler miyim ? Bir de fotoğraf çekerken r sıkıntı yok ama ileride bir sıkıntı oluşturur mu bilmiyorum.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Aynı gün içerisinde mi yoksa bi kaç gün bekler miyim ? Bir de fotoğraf çekerken r sıkıntı yok ama ileride bir sıkıntı oluşturur mu bilmiyorum.

birkaç gün bekletebilirler ileride sorun oluşmaz garantiye gönderdiğin sürece

Emrezbk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani şimdi garantiye vermesem böyle devam etsem o toz sıkıntı yapmaz değil mi ileride

---- Mesajlar birleştirildi ----

Zaten anca yeni sıfır cihaz verirlerse değiştiririm eğer adam ileride sıkıntı olmaz derse boşuna lensi açtırtmam

Son düzenleme:

srkngk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı problem bende de mevcut üst kamerada ufacık 3 parça alt kamerada ise 1 parça falan toz taneleri mevcut çok dikkatli bakmaya ihtiyaç duymadan görünüyor...
Bilgi için Akasya apple store de bu durumu cihazı göstermeden sözlü olarak aktarmıştım. Fuat isimli çalışan bilinçsiz arkadaş tozun hiç bir şekilde garantiye girmediğini, kesinlikle kullanıcı hatası olduğunu ve yaptırmak istersem ise 250 TL olacağını iletti.. :)
Bu arkadaşın bu saçmalamasını tabiki ilgili her noktaya ilettim..

Toz konusunda sonuç olarak benim edindiğim bilgi, garantiden kamera değişimi yapılıyormuş tabi eğer cihazda darbe vs. yok ise..
yurtdışında da bu durumu yaşan bir çok kullanıcı mevcut..sanıyorum kronik ve can sıkıcı bir problem..

Emrezbk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çoğu kişinin bu durumu yaşadığını bilmiyordum.Peki kameraya herhangi bir etkisi var mı bu çok önemli benim için ? Ben de bu konuyla alakalı bugün apple zorlu ya ve de akasya apple a gittim

Reaksiyon puanı
16,128
bu durumda ya üretici temizliten kalmış yada kamerası sıvı geçiriyor demek...

srkngk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çoğu kişinin bu durumu yaşadığını bilmiyordum.Peki kameraya herhangi bir etkisi var mı bu çok önemli benim için ? Ben de bu konuyla alakalı bugün apple zorlu ya ve de akasya apple a gittim
Üretim esnasında kalan tozlar bence, fotoğraf çektiğinizde tozların oluşturduğu noktalar görünmüyor ise görsel rahatsızlık dışında bir olumsuzluk oluşturmaz..
Size ne cevap verildi acaba konu ile ilgili..?

Emrezbk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herhangi bir sıkıntı oluşturmuyorsa problem yoktur dendi.Ama 2 yıl içerisinde istediğiniz zaman randevu alarak gelip ürünü inceledikten sonra onarım veya ürün değişimi yapabiliriz dendi

sizin de cihazınız iphone x mi ?

ve de siz kamerada fotoğrafda bir sıkıntı yaşıyor musunuz bulanıklık vs ... ?

Son düzenleme:

srkngk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet x.. Cihaz değişimi yapmıyorlar kamerayıda değiştirmek bana mantıklı gelmiyor. Yurtdısında 4-5 kere cihaz değiştirenler olmuş tozsuz cihazı bulana kadar bu ne yazık ki türkiye apple store da mümkün olmayacaktır, çünkü mağazada çalışanların tutumları, havaları ve yönetim mantığı yurtdışı ile tamamen farklı..

Fotoğrafta özellikle üst kamerada parçalar rahatça görünüyor, ve özellikle 2 toz sürekli yer değiştiriyor :)

463EB667-C934-4E64-823A-594A1741B1F6.jpeg

Emrezbk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki kameraya bir etkisi var mı ?

görüntüye ?

Son düzenleme:

srkngk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki kameraya bir etkisi var mı ?

görüntüye ?
Fotoğraf çekimlerinde bi olumsuzluğunu görmedim.. ama telefonun arkasını çevirip kameraya bakarsam tozları görünce sinir bozuyor :)

Emrezbk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birde tozlar merceğin üzerin de mi senin ? acaba üzerine gelirse görüntüye etki eder mi ?

srkngk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 tanesi falan hareket edip üzerine geldiği oldu ama olumsuz etkisini görmedim dediğim gibi sadece benim cok sinirimi bozuyo bu durum :D

Emrezbk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer görütü de sıkıntı yoksa dert etme ben zorluda ki birisi bana keyfine bak dostum dedi :D

ama eğer görüntüye etki ederse 2 yıl için de gidip yaptırabilirsin garantiye giriyor

Son düzenleme: