Hypnamed
Öğrenci
Yakın zamanda Amerika'da yaşayan akrabam aracılığıyla oradan iPhone almayı düşünüyorum aklıma bir soru takıldı, yurtdışından aldığım ürünü Türkiye içerisinde teknik servise verme şansım var mıdır acaba?
Yurtdışı cihazlara ülkemizde Gürgençler mağazası dışında hiçbir yetkili servis bakmaz.Yakın zamanda Amerika'da yaşayan akrabam aracılığıyla oradan iPhone almayı düşünüyorum aklıma bir soru takıldı, yurtdışından aldığım ürünü Türkiye içerisinde teknik servise verme şansım var mıdır acaba?
Yakın zamanda Amerika'da yaşayan akrabam aracılığıyla oradan iPhone almayı düşünüyorum aklıma bir soru takıldı, yurtdışından aldığım ürünü Türkiye içerisinde teknik servise verme şansım var mıdır acaba?
ben bundan 6 yıl önce iphone 6 mı hollandadan almıştım ilk 1 yıl apple servislerinin hepsine gönderebiliyodum akasya avm appla a götürdüm hatta sorunluydu başka cihazla değiştirdiler ama 1 yıl garanti kapsamındaydı yine
yeni öğrendim bilmiyodum2017'de bitti o 1 yıllık küresel garanti. Yurt dışından alınan Apple ürünleri 1 gün bile garanti kapsamına girmiyor Türkiye'de.
Bizzat tecrübe ettiniz mi ? Çünkü ben 2018 yılında aldım telefonumu ve 1 yıllık süre içinde yetkili servislere götürebildim ve hepsi de garanti kapsamında değerlendirdi telefonu. Yani gözlerinizle şahit olmadıysanız yanlış yönlendirme olur diye söylüyorum. Ha sizin dediğiniz şöyle bişey olabilir; bildiğim kadarıyla her yurt dışı cihazı 1 yıl garantili olarak gelmiyor, o biraz da şans meselesi. Bazıları direk garantisiz oluyor yani Türkiyede desteklenen telefonlar arasında olmuyor. Eğer bahsettiğiniz böyle bişeyse olabilir ama onun dışında 1 yıllık sürede herhangi bir problem yaşanmıyor.2017'de bitti o 1 yıllık küresel garanti. Yurt dışından alınan Apple ürünleri 1 gün bile garanti kapsamına girmiyor Türkiye'de.
Götürebilirsin dostum o konuda hiçbir sıkıntı yok. Yani en azından kendim tecrübe ettiğim için söylüyorum. Arkadaşın 2017 de kalktı dediği mevzuyu ben bilmiyorum ve dediğim gibi 2018 de aldığım telefonumda hiçbir problem yaşamadım teknik servis konusunda. Ama şunu söyleyeyim mutlaka aklında bulunsun; yurt dışından da alıyor olsan imkanın varsa faturayı mutlaka iste, faturan olsun. Çünkü benim faturam yoktu yakın zamanda servise götürdüm batarya değişimi için. Fatura olmadığı sürece bataryayı ücretli dahi değiştirmiyorlar. Ben de faturayı bulamadığım için öyle kaldım ortada bataryayı değişemedim.Yakın zamanda Amerika'da yaşayan akrabam aracılığıyla oradan iPhone almayı düşünüyorum aklıma bir soru takıldı, yurtdışından aldığım ürünü Türkiye içerisinde teknik servise verme şansım var mıdır acaba?