- Konuyu başlatan
KhalTrex
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 71
merhaba, öncelikle gizlilik kısmından analiz verilerini apple ile paylaş seçeneği aktif mi sizde?Merhaba şuan durum nedir bende buna benzer bir sorun yaşıyorum 1.5-2 aylık iPhone 11 kullanıcısıyım şu sıralar pil aşırı hızlı bitiyor bende ilk aldığımdan beri neredeyse hep %80 %20 arası dediğiniz gibi kullandım ,, şuan kalibrasyon yapsam düzelme olur mu yada ne önerirsiniz...
Mesaj otomatik birleştirildi:
Öncelikle şehir efsanesi diye bahsettiğin durum pilin sağlığı için gerçekten faydalı. Bunu herhangi bir özel ekipman olmadan da siz testini yapabilirsiniz. Telefonu şarja taktığınızda şarj belirli bir yüzdeye geldiğinde hem adaptör hem telefon ısınmaya başlar genellikle bu durum %80den sonra çok daha fazla olur. Apple bile sırf bu durumdan dolayı pilin ömrünü kısmen uzatmak için %80'den sonra şarj etme hızını büyük oranda yavaşlatır. Bu yüzden isterseniz telefonu %80'den sonra 5w ile de şarj edin, 20w ile de şarj edin yine aynı sürede %100'e ulaştığını göreceksiniz. Ancak benim konuda belirttiğim gibi ios kaynaklı bir kalibrasyon sorunu var. Bunun tam sebebini bende bilmiyorum ama %80'de şarjdan çektiğinde bu durumu daha da etkilediğini net bir şekilde biliyorum. Sizde denemesini yapabilirsiniz, %80'de şarjdan çekip telefonu kapatıp açtığınızda %83 yada %84 olarak açılacak ve birkaç saniye sonra %1 düşüş olacaktır bu bilgi kesindir güvenebilirsiniz. Kalibrasyon sorunu olmayan telefonlarda en azından benim gözlemlerimde ortaya çıkan sonuçta sorun olmayan telefonlarda %83 ile açılıyor. Sorun olanlarda %84 ile açılıyor.Hocam yüzde 20 yüzde 80 olayı bir şehir efsanesi.Yüzde 15 yada 20 olduğunda tak yüzde yüz olduğunda çıkar, cihazı şarj olurken kullanma.Güncelleme yapacağın zaman iTunes yada wifi farketmez yedek alıp güncellemeden sonra sıfırlayıp temiz kurulum yap.Bunları yapmana rağmen sorun olursa cihazı servise gönder.
Diğer bir konuya girecek olursak, asıl şehir efsanesi temiz kurulumdur. Temiz kurulum diye bir şey iosta yoktur. Telefonu ayarlardan güncellemekle itunesten dfu moda alıp kurulum yapmak arasında hiçbir fark yoktur zaten siz ne kadar kurulum yaparsanız yapın, telefon daha önceden yedeklediği her dosyayı, uygulamayı yada ayarı bir bir zamanla yükler ve tekrardan uygular yani sadece kısa bir süre ayarlarınız sıfır kurulumda kalır sonra eskisine döner. Arkadaşın soruna gelecek olursak kalibrasyon kısmen işe yarıyor yani bende işe yaradı ki bunun rehberini hazırladım ancak bir süre sonra tekrardan benzer sorunlar olmaya devam ediyor. Ben şu anlık fark ettiğim şey bu analiz verilerinde bir sıkıntı olması. Ben analiz verilerini apple ile paylaş seçeneğini kapatmıştım. Ve anladım ki pil sağlığı dahil tüm her şey apple ile paylaşılmadığı sürece telefonda takılmalar oluyor yani takılmadan kastım misal pil sağlığı. Benim pil sağlığım aylarca %100de kaldı. Telefonu güncelledikten sonra veriler apple ile paylaşıldıktan sonra ki ben bunu daha yeni öğreniyorum pil sağlığım çok kısa bir sürede %96'a düştü. Sonra ben tekrardan kapattım bu verileri ve aradan geçen 5-6 ay sonra sırf merakımdan dolayı döngü sayıma bakmak için analiz verilerini açtıktan çok kısa bir zaman sonra pil sağlığımda değişimler meydana geldi. Önce 95'e ardından 94 derken tam olarak 1 ay içinde %91'e düştü. Ben analiz verilerini açmasaydım hala pil sağlığım %96da olacaktı yada zamanında telefonumu güncellemeseydim hala eminim %100de kalacaktı. Yakınımda olan diğer bir se2020de analiz verileri ilk günden beridir açık ve onun pil sağlığı düzenli olarak düşmeye devam etti ve şu anda %87'e düştü. Yakın zamanda tek tek açıp analiz verilerini incelediğimde telefonda yapılan her şeyin bakın yazdığınız mesajlardan tutun telefonun şarjını çektiğiniz yüzdelerden yada telefonun şarjının %0'a düşüp kapanmasına kadar her şeyin verisini kayıt altına alıyor bu telefon. Ve sanırsam bu verileri apple ile paylaşmadığım sürece senkron sağlanamıyor ve bu yüzden telefonda bazı verilerde hatalar meydana geliyor. Pil %sorunu yada sağlığın yüksek kalması gibi mesela. Benim artık pilim son derece sağlıklı düşüyor ama tabii eskiyi özlüyorum çünkü eskiden her ne kadar anlık %4 düşüş olsa da ekran sürem çok fazlaydı, büyük ihtimal pil seviyem her zaman %20 altındaydı ama analiz verilerindeki sıkıntıdan dolayı bana sanki kullanmamışım %20 olarak gösterdi. Aradaki fark benim sanki ekran sürem yüksekmiş gibi zannetmemi sağladı. Belki de sırf bu yüzden pil sağlığı %91'e bu kadar kısa sürede düştü.
Bu anlattıklarımı destekleyecek bir başka şey daha var. Elimde iphone 7 var ve bu telefon tam olarak 5 yaşında. Ben bu telefonun sırf pili daha uzun gitsin diye zannederek analiz verilerini kapatmıştım ve kapattığım zamanda %78di aradan zaman geçti ve ben döngüsünü merak ettim. Döngüyü öğrendikten kısa bir süre sonra pil sağlığı bir anda %73'e düştü. Bu yaşadığım olay bile bir kanıt niteliğinde en azından benim için.
Analiz verilerini apple ile paylaş özelliği aktif mi sizde?iphone 6 kullanıyorum 100 sağlık var ama hızlı gidiyordu batarya değiştim artık 1.5 gün gidiyor ara sıra bakınca 2 gün falan
Telefonun en ufak koduna kadar bilseydik bunlara hiç gerek kalmazdı. Yazılımında o kadar çok detay ve farklılık var ki ve bunlardan kaynaklanan bug var ki bazen bizi çok fena ters köşe yapabiliyor. Ben bunu fark ettim. Son yazdığım yorumu okuyun sizde anlayacaksınız ve evet gerçekten de öyle telefonu ihtiyacına göre şarj etmek en makulü ama işte bu dediğimiz telefonun 399 dolar olan ülkelerde geçerli. Bizim gibi bir telefona 22.999,00 TL verilen ülkelerde maalesef geçerli değil ;( üstelik 6 sıfır atılmasına rağmen bu fiyatlar...Arkadaş uzun uzun yazmışta ben her yerde söylerim yok %80 olunca fişi çek falan Ne alaka ya telefonun pilini %20 nin altına düşürme 21 de 22 de fark etmez tak şarja %100 olunca çıkar gitsin bu kadar basit en doğru sistem de budur zaten.
Son düzenleme: