iPhone Şarj Sorunu Çözüm Önerileri

mhmtsysrt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
  • ***.com ekibi olarak iPhone kullanıcılarının genel olarak şikayet ettiği şarj sorunu ile ilgili bir araştırma yapma gereği hissettik. Bunun sonucunda elde ettiğimiz bilgi ve tecrübelerimizi sizinle paylaşıyoruz. Umarız faydalı olur. İncelememize göre dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekilde;
    Otomatik ekran kilidinin zaman ayarlarını düşürün. Mümkün olduğunca düşük bir süre seçin.
    Wi-fi aramaları da şarj tüketen bir servistir. Bunu kapatmanız pil süresini etkileyecektir. Eğer wi-fi aramasını kapatırsanız kayıtlı olan ağlara otomatik olarak bağlanırsınız ama harici ağlara elle bağlanmanız gerekir.
    Ekran parlaklığı ayarı da pil süresini etkilemektedir. Parlaklık ayarlarını otomatik olarak ayarlayarak kolay bir kullanım sağlayabilirsiniz.

• LTE/4G servislerinin olmadığı yerde kapatmak da pil süresini uzatacaktır
  • Yer bildirim servislerinin kapatılması da pil süresine etki edecektir.
  • Bildirim merkezine yeni gelen özelliklerden ihtiyaç duyulmayan özellikler kapatılarak ekstra pil süresi sağlanabilir.
  • Sıcaklık da pil performansını etkiler. Bu yüzden aşırı sıcak ortamlardan uzak tutun.
  • Uçaktayken veya çekmeyen bir yerdeyken iPhone'u uçak moduna alabilirsiniz
  • Dinamik duvar kağıtları da pil tüketimine sebep olur. Bu özelliği kapatmalısınız.
  • Arka planda çalışan uygulamalar pil tüketimine sebep olur. Gerekli olmayan uygulamaları kapatın.
  • Parallax efektleri pil tüketimini arttırdığı için kullanılırken dikkat edilmeli.
  • iOS7 otomatik olarak uygulamaları güncelleme özelliğine sahiptir. Eğer bu özelliği kapatmak istiyorsanız otomatik indirme ve güncelleme seçeneklerini kapatmalısınız.
  • Eğer çok sık kullanmıyorsanız Bluetooth servisini kapatın
  • Birden fazla mail hesabınız ilişkiliyse önemli olan mailiniz için Push özelliğini açabilirsiniz
  • Spotlight aramasını kapatabilirsiniz
  • Uygulamalar için bildirimlerin gönderilmesini kapatın.
  • Sık kullanmıyorsanız Siri'yi kapatın
  • Kişisel Hotspotu kapatın
  • Ekolayzırı kapatın

Bu maddelerin yanında iPhone'nuzun şarj performansından şikayetleriniz devam ediyorsa aşağıdakilere de bir göz atabilirsiniz.
Sorun Giderme:
Eğer pil ömründe ani azalmalar görürseniz, bunun sebebi ihtiyacından fazla şarj harcayan bir uygulama olabilir. Eğer iPhone’unuzu resetlemediyseniz resetleyin düzelecektir.
Bir uygulamayı kapatmak için zorlamak:
Gereğinden fazla şarj harcayan uygulamayı tespit ettikten sonra kapanması için zorlayın. Çoklu görev uygulamasına gitmek için “Home” tuşuna iki kere basın, çıkan ekranda sorun çıkaran uygulamayı bulup yok edin. Bu yöntemi kullanarak aynı anda 3 uygulama yok edilebilir.

iPhone’u açıp kapatmak-resetlemek:
10 sn kadar uyku tuşuna ve Home tuşuna basılı tutun Apple logosunu göreceksiniz zaten.
Ağ ayarlarını sıfırlamak:
Ayarlar > Genel > Sıfırla> Ağ Ayarlarını Sıfırla adımlarını takip ederek gerçekleştirebilirsiniz. Bu ağ ayarlarını sıfırlama işlemi; şifreleri, VPN, APN ayarları dahil tüm ayarları sıfırlar.

iPhone’u Geri Yüklemek (Restore):
Yeni gelen güncellemeden sonra şarj süresinde azalma yaşıyorsanız sistemi geri yükleyerek bu sorunu çözebilirsiniz. Ayarlar> Genel > Sıfırla> Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil adımlarını takip ederek yapabilirsiniz.Tüm ayar ve içerikleri silmeden önce mutlaka bilgilerinizi yedekleyin.

Tüm bunlara rağmen hala pil ömrünüzde ciddi bir azalma söz konusu ise ve Applestore da çözümünü bulamadıysanız iPhone’unuzda değişmesi gereken donanımsal bir sorun olabilir. Unutulmaması gereken bir diğer konu da Apple’ın en az ayda bir kere şarj döngüsünü tamamlanmasını istemesidir (%100 şarjdan 0’a kadar).

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Teşekkürler bazı kullanıcıların işine yarar bide bu 4G yi ben mi bulamıyorum yoksa telefonumda yokmu

melodileriyakar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler bazı kullanıcıların işine yarar bide bu 4G yi ben mi bulamıyorum yoksa telefonumda yokmu

Yanlış biliyo olabilirim ama bildiğim kadarıyla türkiye'de 4g olmadığı için burada satılan telefonlarda bu özellik olmuyomuş. Oladabilir garantisi yok. :)

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yanlış biliyo olabilirim ama bildiğim kadarıyla türkiye'de 4g olmadığı için burada satılan telefonlarda bu özellik olmuyomuş. Oladabilir garantisi yok. :)

Bildiğim kadarıyla iphone lar evrensel sisteme geçti yani dünyanın her yerinde her özelliğini kullanabiliyorsun sanırım hat ile ilgili

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Bildiğim kadarıyla iphone lar evrensel sisteme geçti yani dünyanın her yerinde her özelliğini kullanabiliyorsun sanırım hat ile ilgili
telefonun modeli ne ?
Genel>hakkında>mevzuat buraya gir telefonun modeli var orada modeli
A1429 ise : 4g
A1428 ise : 3g dir telefon

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
telefonun modeli ne ?
Genel>hakkında>mevzuat buraya gir telefonun modeli var orada modeli
A1429 ise : 4g
A1428 ise : 3g dir telefon

Onu bulamadım ama 3G modeli olduğunu yazan başka bir şey var zaten kullanacağımdan değil merak etmiştim

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Onu bulamadım ama 3G modeli olduğunu yazan başka bir şey var zaten kullanacağımdan değil merak etmiştim
bende ki yurt dışı cihazı 4g destekliyor ama kullanamıyorum yani türkiyede 4g boş 3g'yi düzgün vermiyorlar