iPhone Samsung Kararsızlığı

Vangetta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar iyi geceler.
Başlıkta belirttiğim gibi iPhone ile Samsung arasında kararsızlık yaşıyorum. Öncelikle şunu söylemeliyim teknoloji manyağıyımdır. Birşey çıktımı hevesle alır 2 gün sonra yüzüne bakmam malesef öyle bir insanım. Neyse konuya dönelim. 2.5 sene önce iPhone 5S aldım ve çok memnundum taki ekranını kırana kadar. Yeni ekran taktırdım ama malesef orjinal olmadığını düşündüğümden telefona olan aşkımda gitti açıkçası. Şimdi telefonu değiştiricem ama ne alacağım konusunda gerçekten kararsız kaldım. iPhone 6s almayı düşünüyorum ama beni tatmin edebileceği konusunda emin değilim çünkü bataryası biraz düşük geldi bana. S7 edge almayı düşündüm ama ısınma sorunu olduğu ile ilgili bir iki video izlediğimden canım sıkıldı ve arada kaldım. Mimarlık okuduğumdan acaba Note 5 mi alsam dedim ama ona karşıda pek ısınamadım. Herhalde 5s imden vazgeçemediğim için. Karşılaştırma fikirleri olarak bana yardım edermisiniz şimdiden teşekkürler.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Paran çok ise farklı bir deneyim için S7 al. Zira iPhone6S aldığında sadece donanımı yükseltmiş olacaksın senin için pek bir şey değişmeyecek.

S7 alırsan platform değiştiği için + ya da - yönde bir farklılık yaşayacaksın, memnun olursun ya da pişman olursun o ayrı bir durum.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Bence bekle dostum. Zorlayabilirsen bütçeyi 6s+ bak oda olmadı 6+ bak. Note 5 de güzel telefon.

Egosiesta

Doçent
Reaksiyon puanı
70
İphone kullanıyorsan başka bir şeye geçme pişman olursun

Sercan40

Profesör
Reaksiyon puanı
372
S7 Edge al farklı bi deneyimin olsun...

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Iphone 5s kullanan bir kullanicinin tekrar yeni bir iphone almasi daha memnun kalmasina vesile olur. Cunku ios sistemine alisan onun stabilitesine uygulama bazli calismasina alisan kullanicilar android'e gecince pek memnun kalmiyorlar. Ama iphone 6s kucuk bir bataryaya sahip. Ayrica ios desteginib olmamasi da buyuk bir eksi. 2800 tl gibi bir para verip bu eksilerinin olmasi pek hos degil.

Mimarlik okudugunuz icin samsung note 5 kalemi ile cizim konusunda size uyum saglicagini dusunuyorum. Ayrica ip6s e gore daha uygun fiyatina ragmen 32gb dahili hafiza, daha buyuk bir batarya, kamerada ios destegi ile geliyor. Ayrica urunun ekran ve kamera konulsrinda ip6s den daha basarili oldugunuda belirtmekte fayda var.

S7 edge konusunda on yargili olmayin bence. Iyi bi urun olucaga benziyor. Ama note 5 de hala gucli ve fiyati uygun bir urun digerlerine gore.

Vangetta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim gerçekten. iPhone kullanmadan önce S3 telefona sahiptim 2 sene kadar ( galiba ) o telefonu kullanmıştım o yüzden android platformunu biliyorum hatta ilk android ile başlamıştım blackberry den sonra. iOS platformunu değiştirmek istemediğimdenmidir bilmiyorum ama cidden kararsızlığın dibine vurmuş durumdayım desem yeridir. Belkide iOS u sevdiğim ve alıştığım içinde olabilir. Android e geçme konusunda kararsızlığımın asıl sebebi ben Galaxy S3 ü kullandığım sırada telefonun çok fazla kasmaya sebep olmasıydı zaten iPhone 5S alma sebebimde oydu bu yüzden Android platforma geçiş yapma konusunda içim rahat değil. Android Marsmallow geldi diye başlıklar okuyorum ama tam olarak nasıl bir değişim olmadığını bilmediğimden pek yorumum yok.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim gerçekten. iPhone kullanmadan önce S3 telefona sahiptim 2 sene kadar ( galiba ) o telefonu kullanmıştım o yüzden android platformunu biliyorum hatta ilk android ile başlamıştım blackberry den sonra. iOS platformunu değiştirmek istemediğimdenmidir bilmiyorum ama cidden kararsızlığın dibine vurmuş durumdayım desem yeridir. Belkide iOS u sevdiğim ve alıştığım içinde olabilir. Android e geçme konusunda kararsızlığımın asıl sebebi ben Galaxy S3 ü kullandığım sırada telefonun çok fazla kasmaya sebep olmasıydı zaten iPhone 5S alma sebebimde oydu bu yüzden Android platforma geçiş yapma konusunda içim rahat değil. Android Marsmallow geldi diye başlıklar okuyorum ama tam olarak nasıl bir değişim olmadığını bilmediğimden pek yorumum yok.
Oncelikle note 5 kullanicisi olarak 6 ayda 3 4 kere donma yasadim fakat bunlar klasik telefon hatalariydi böyle abartili sekilde kasilmalar cildirmalar hic olmadi yani
Cidden samsung ve android degisti note 5 icin diyeceklerim bunlardir
Kamerasi ve ekrani muazzam guzeldir
S7 edge al bence cunku cok iyi telefon ve on numara cok telefon degistirmem diyorsan 3 sene goturur o seni
Ben note 5 i eger bu sene note 6 alacak durumum olmazsa 2 sene kullanirim. Memnunum cihazimdan goruslerim bunlardir.
Iphone gecemiyorum bende çünkü donanimsal olarak tatmin etmiyor kamera ekran
Ve arayuzu cok sıkıcı geliyor

Vangetta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Oncelikle note 5 kullanicisi olarak 6 ayda 3 4 kere donma yasadim fakat bunlar klasik telefon hatalariydi böyle abartili sekilde kasilmalar cildirmalar hic olmadi yani
Cidden samsung ve android degisti note 5 icin diyeceklerim bunlardir
Kamerasi ve ekrani muazzam guzeldir
S7 edge al bence cunku cok iyi telefon ve on numara cok telefon degistirmem diyorsan 3 sene goturur o seni
Ben note 5 i eger bu sene note 6 alacak durumum olmazsa 2 sene kullanirim. Memnunum cihazimdan goruslerim bunlardir.
Iphone gecemiyorum bende çünkü donanimsal olarak tatmin etmiyor kamera ekran
Ve arayuzu cok sıkıcı geliyor

Söylediğiniz gibi 2 3 yılda bir telefon değiştiririm ben ama en başta 5S ten soğumamı sağlayan ekran kırılması gibi canımı sıkan birşey olursa yine değiştirmek isticem orası bir gerçek malesef bu yüzdende kararsızlık yaşıyorum. Keşke Note 6 biraz daha erken çıksa bekleyebilirim telefonu ama hiçbirşeyi belli olmadığından kararsızlığın dibini yaşamaya devam ediyorum. Kıbrısta okuduğum için burda telefonlar daha ucuz iphon 6s 2400 lira mesela. Ama tahminen S7 Edge alıcam fikrimi değiştiricek bir konu olmadığı sürece. Arayüz konusundada ios gerçekten hoşuma gidiyor kolay ve kullanışlı. Ama androidde olan ve ios ta olmasını istediğim şeyler o kadar fazlaki. Mesela 3g yi kapatmak içni teee ayarlar menüsüne girmek beni gerçekten yoran bir olay. Yorumlar için çok teşekkür ederim.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Söylediğiniz gibi 2 3 yılda bir telefon değiştiririm ben ama en başta 5S ten soğumamı sağlayan ekran kırılması gibi canımı sıkan birşey olursa yine değiştirmek isticem orası bir gerçek malesef bu yüzdende kararsızlık yaşıyorum. Keşke Note 6 biraz daha erken çıksa bekleyebilirim telefonu ama hiçbirşeyi belli olmadığından kararsızlığın dibini yaşamaya devam ediyorum. Kıbrısta okuduğum için burda telefonlar daha ucuz iphon 6s 2400 lira mesela. Ama tahminen S7 Edge alıcam fikrimi değiştiricek bir konu olmadığı sürece. Arayüz konusundada ios gerçekten hoşuma gidiyor kolay ve kullanışlı. Ama androidde olan ve ios ta olmasını istediğim şeyler o kadar fazlaki. Mesela 3g yi kapatmak içni teee ayarlar menüsüne girmek beni gerçekten yoran bir olay. Yorumlar için çok teşekkür ederim.
:)) cok konu var oyle ee her gulun dikeni oluyor:)
S7 edge guzel şık telefon simdiden hayirli olsun