iPhone 7'den S7 Edge'ye Geçtim! İşte Deneyimlerim

janemre29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
--- Gönderi Güncellendi ---

pembe çizgi yok ve 0 dan 100 e 1saat 4 dakika - 1saat 50 dakika civarı oluyor
6s ile bence öyle pek önemli fark yok 600 700 tl hele hiç verilmez su geçirmezliğe bence a9 da hızlı a10 da kayda değer fark yok 1 2 saniyelik şeyler sonuçta

Bende sonunda bir gün deneyeceğim ama su alırsa falan garanti dışı kalır mı yoksa garanti yapar mı?
Garanti dışı dediğin şöyle olur. Samsung teknik servis harici başka telefonculara yaptırırsan garanti dışıdır. Ama Samsung teknik servisine verirsen belli bir ücret karşılığında (600-700-800 gibi bişey tahminimce) yaptırıyorsun. Garanti dışıda kalmıyor.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Alabiliyosan 7s plus çok iyi gelir sana zevkle kullanırsın emin ol 7 ve 7 plus altına inmeni tavsiye etmem iphone da
çok zor.telefona o kadar para vermeye değmez
6 plus alınmaz asla 6s zaten 2015 cihazı fiyatı halen 2500 6s plus desen hiç düşmedi çok pahalı o da
Lg bulaşmayın bence de kullanıp memmun olan çok az kişi var.
lg ye bulaşmayalım samsunga bulaşmayalım.ıphoneler çok pahalı.eee peki biz neye bulaşacağız :D

EnsCnKcK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Murat Burç'un isteği üzerine bu konuyu açıyorum kendisine selamlar

Birkaç hafta önce iphone 7 den samsungun s7 edge modeline geçiş yaptım .Öncelikle yoğun kullanan biri olarak iphone 7 nin sarjı götürmüyor 1 günü ve sarj süresi uzun yaklaşık 3 saate yakın bir sürede %100 oluyordu cihazım şimdi s7 edge de 1 saat 45 dakka gibi bir sürede telefonu sarj edebiliyorum. S7 edge kullanımı kolay sarjı 1 günlük yoğun kullanımı gayet rahat çıkaran bir telefon ama biraz fazla narin o yüzden iyi bir koruyucu ve kılıf istiyor(merak eden varsa spigen marka kullanıyorum tavsiye ederim).
-Sarj konusunda 3600 mah batarya sizi gayet iyi idare eder yoğun kullanımda 1 günü çıkarır
-Kameraya gelirsek Gece çekimi ve kamerası çok güzel hayran kaldım.
-Ekranı super Amoled ekran görüntüler canlı ve güzel kılıyor.
-İşlemcisi samsungun ürettiği araştırdığım kadarıyla türkiyede Snapdragon 820 olanı yok Exynos 8890 var ikisi arasında ne kadar fark var bilemem ama bu işlemciden memmunum bir sorun yok o yönden.
-microSD desteği var gidip 16 gb 32 gb alıp hafızanız dolunca fotoğraf video silmeye gerek kalmıyor en azından.
-Suya dayanaklı olduğunu biliyorum ama halan denedim nasip olursa size aktarırım sonuçları.
-Isınma falan yok sarjda biraz ısınıyor o da hızlı sarj hakkında diye düşünüyorum.

Eksileri
-Narin bir telefon iyi korunması gerekiyor
-Haparlörlerden biraz sesi kısık geliyor
Başka karşılaştığım kötü yönü yok

S7 ile pek farkı yok tanıdığım biriyle karşılaştırdım sadece ekran tasarımı ve batarya(3000mah)bakımından fark var.Bence s7 ile s7 edge arasında kaldıysanız s7 alabilirsiniz hem bir miktar paranınızda cepte kalmış olur.

Artık Samsung kullanıcağım satıp s8 almayı düşünüyorum Hızlı sarjı ve kulaklık yeri olmayan telefona neden o kadar para verdiğimi hala anlamış değilim.İlla iphone7 alcak varsa 6s alsın hiçbir fark yok su geçirmezlik var diye 700 tl daha para veremem İphone burdan kaybediyor.

Sorularınız varsa memmuniyetle cevaplarım. İyi günler İyi forumlar

Ben sırf yazılım desteğinden geçmezdim

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Ben sırf yazılım desteğinden geçmezdim
İos 11.0.3 yayımlandı düzelecek dediler hala sıkıntılar devam ediyo tutturmuşsunuz bi 5s bile ios 11 alıyo diye alıyoda noluyo 7 plus kasım kasım kasılıyo 8 plus note 8 den tokat yiyo gerçekçi olun biraz

khanair1905

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yazılan eksi ve artı yönlerin hemen hepsine katılıyorum. Yalnız şarjın 1 günü kurtarması konusunda tereddütlerim var. Şu yoğun kullanım senaryosunu rica etsem biraz ayrıntılı verebilir misiniz ? Benim telefonum günü kurtarmıyor ve kullanımım şöyle:
  • Sabah 7 şarjdan alırım (Genelde normal şarj yapıyorum)
  • Gear S2 saat var. Bluetooth sürekli açık.
  • 1 saat kadar metrobüs-otobüs yolcuğum boyunca sürekli ekran açık. Wifi kapalı. Senkronizasyon kapalı. Konum açık. Genelde e-kitap okuyorum. Ya da haberler vb.
  • Akşam eve dönüşte de aynı şekilde kullanıyorum.
  • Gün içinde iş yerinde wifi sürekli açık. Yaklaşık 8 saat. Senkronizasyon açık. Konum kapalı. İş yerinde tahminen toplamda 1 - 1,5 saat sosyal medya, e-posta vb. okumaya yönelik kullanımım oluyor.
  • Evde yaklaşık yine 1 saat kadar genelde youtube üzerinden video izleme şeklinde kullanııyorum. AOD evde 3 saat açık.
  • Gece yaklaşık 6 saat Edge saati açık.
Bu şekilde akşam 5-6 arası yüzde %15-20 gibi şarjım kalıyor. Güç tasarrufu moduna alıyorum.

Sidar Aldemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Yazılan eksi ve artı yönlerin hemen hepsine katılıyorum. Yalnız şarjın 1 günü kurtarması konusunda tereddütlerim var. Şu yoğun kullanım senaryosunu rica etsem biraz ayrıntılı verebilir misiniz ? Benim telefonum günü kurtarmıyor ve kullanımım şöyle:
  • Sabah 7 şarjdan alırım (Genelde normal şarj yapıyorum)
  • Gear S2 saat var. Bluetooth sürekli açık.
  • 1 saat kadar metrobüs-otobüs yolcuğum boyunca sürekli ekran açık. Wifi kapalı. Senkronizasyon kapalı. Konum açık. Genelde e-kitap okuyorum. Ya da haberler vb.
  • Akşam eve dönüşte de aynı şekilde kullanıyorum.
  • Gün içinde iş yerinde wifi sürekli açık. Yaklaşık 8 saat. Senkronizasyon açık. Konum kapalı. İş yerinde tahminen toplamda 1 - 1,5 saat sosyal medya, e-posta vb. okumaya yönelik kullanımım oluyor.
  • Evde yaklaşık yine 1 saat kadar genelde youtube üzerinden video izleme şeklinde kullanııyorum. AOD evde 3 saat açık.
  • Gece yaklaşık 6 saat Edge saati açık.
Bu şekilde akşam 5-6 arası yüzde %15-20 gibi şarjım kalıyor. Güç tasarrufu moduna alıyorum.

- Sabah ve akşam yolda 1 saat şarkı sosyal medya tarzı takılırım (toplam 2 saat)
-Gün içinde 1 bölüm dizi izlerim (1saat civarı) 1-1,5 saat sosyal medya 1 saat online oyun falan oynarım biraz teknolojik haberler bakarım forumlarda gezerim
-Eve dönünce 40 daka falan video izlerim sonra telefonu bırakıyorum sonra biraz sosyal medya falan sonra sarja gidiyor işte

tolexto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de iPhone 6 16GB var. Şahsen ne kadar elime Note 8 de alsam diğer android cihazların amirallerini de alsam hissiyat olarak bana iPhone daha çok hoşuma gidiyor. Arkadaş 7ler kasım kasım kasılıyor demiş benim 6da tık yok. Her türlü oyunu oynar her türlü sosyal medyayı kullanırım sabah 8 den beri kullanıyorum saat şuan 18:29. Şarjım %10 saat 4te eve geldiğimden beri elimde telefon. Gün boyu full parlaklık kullanırım. Şarjı saat 3 e 5 kala bitti. Şarj aletine taktım ve 3:10 geçe okuldan çıkarken şarjım 26 idi. Kamera da çekmesini bilirseniz hemen hemen aynı arkadaşlar. Aham şaham bir fark yok. Valla bak :). Demiyorum ki Samsung kötü şu kötü bu kötü. Evet Note 8 çok güzel bi cihaz ama beni çekmedi kendine kanım ısınmadı ;). Önemli olan kanınızın ısınması, kullanırken o cihazdan zevk duymanız. Sizi mutlu etmeli. Yoksa bi esprisi yok iPhonemuş Samsungmuş :). iPhone kısıtlamalarına da çözüm çok ayrıca haberiniz olsun. İyi forumlar.

Sidar Aldemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Ben de iPhone 6 16GB var. Şahsen ne kadar elime Note 8 de alsam diğer android cihazların amirallerini de alsam hissiyat olarak bana iPhone daha çok hoşuma gidiyor. Arkadaş 7ler kasım kasım kasılıyor demiş benim 6da tık yok. Her türlü oyunu oynar her türlü sosyal medyayı kullanırım sabah 8 den beri kullanıyorum saat şuan 18:29. Şarjım %10 saat 4te eve geldiğimden beri elimde telefon. Gün boyu full parlaklık kullanırım. Şarjı saat 3 e 5 kala bitti. Şarj aletine taktım ve 3:10 geçe okuldan çıkarken şarjım 26 idi. Kamera da çekmesini bilirseniz hemen hemen aynı arkadaşlar. Aham şaham bir fark yok. Valla bak :). Demiyorum ki Samsung kötü şu kötü bu kötü. Evet Note 8 çok güzel bi cihaz ama beni çekmedi kendine kanım ısınmadı ;). Önemli olan kanınızın ısınması, kullanırken o cihazdan zevk duymanız. Sizi mutlu etmeli. Yoksa bi esprisi yok iPhonemuş Samsungmuş :). iPhone kısıtlamalarına da çözüm çok ayrıca haberiniz olsun. İyi forumlar.
aynen birazda zevk meselesi

Emre Örsyapan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Murat Burç'un isteği üzerine bu konuyu açıyorum kendisine selamlar

Birkaç hafta önce iphone 7 den samsungun s7 edge modeline geçiş yaptım .Öncelikle yoğun kullanan biri olarak iphone 7 nin sarjı götürmüyor 1 günü ve sarj süresi uzun yaklaşık 3 saate yakın bir sürede %100 oluyordu cihazım şimdi s7 edge de 1 saat 45 dakka gibi bir sürede telefonu sarj edebiliyorum. S7 edge kullanımı kolay sarjı 1 günlük yoğun kullanımı gayet rahat çıkaran bir telefon ama biraz fazla narin o yüzden iyi bir koruyucu ve kılıf istiyor(merak eden varsa spigen marka kullanıyorum tavsiye ederim).
-Sarj konusunda 3600 mah batarya sizi gayet iyi idare eder yoğun kullanımda 1 günü çıkarır
-Kameraya gelirsek Gece çekimi ve kamerası çok güzel hayran kaldım.
-Ekranı super Amoled ekran görüntüler canlı ve güzel kılıyor.
-İşlemcisi samsungun ürettiği araştırdığım kadarıyla türkiyede Snapdragon 820 olanı yok Exynos 8890 var ikisi arasında ne kadar fark var bilemem ama bu işlemciden memmunum bir sorun yok o yönden.
-microSD desteği var gidip 16 gb 32 gb alıp hafızanız dolunca fotoğraf video silmeye gerek kalmıyor en azından.
-Suya dayanaklı olduğunu biliyorum ama halan denedim nasip olursa size aktarırım sonuçları.
-Isınma falan yok sarjda biraz ısınıyor o da hızlı sarj hakkında diye düşünüyorum.

Eksileri
-Narin bir telefon iyi korunması gerekiyor
-Haparlörlerden biraz sesi kısık geliyor
Başka karşılaştığım kötü yönü yok

S7 ile pek farkı yok tanıdığım biriyle karşılaştırdım sadece ekran tasarımı ve batarya(3000mah)bakımından fark var.Bence s7 ile s7 edge arasında kaldıysanız s7 alabilirsiniz hem bir miktar paranınızda cepte kalmış olur.

Artık Samsung kullanıcağım satıp s8 almayı düşünüyorum Hızlı sarjı ve kulaklık yeri olmayan telefona neden o kadar para verdiğimi hala anlamış değilim.İlla iphone7 alcak varsa 6s alsın hiçbir fark yok su geçirmezlik var diye 700 tl daha para veremem İphone burdan kaybediyor.

Sorularınız varsa memmuniyetle cevaplarım. İyi günler İyi forumlar
Suda denedim diyosunuz havuzdami denediniz bir problem yasattimi kasma donma yapiyomu birde kamerada portre modu yani bokrh efekti varmi simdiden tesekkur ederim

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
S7 cihazı bu yaz havuzda denedim. Çok çok güzel sonuçlar aldım. Cihazda herhangi bir sorun yok. Sadece odaya geldiğimde şarjı azalmıştı. Şarja takmak istediğimde "Şarj girişi nemli" uyarısı aldım. Eyvah dedim gitti cihaz. Sonrasında kurudu ve sorun çıkarmadı.

Suyun altında çektiğim video ve fotoğraflar nefis...