iPhone 7 Plus neden alınır?

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
iPhone 3Gden beri iPhone kullanan 7 plus 256GBdan S8 Plusa geçen @batuhansakalar adlı arkadaşımız S8 Plusun , 7plusdan çok daha iyi bir cihaz olduğunu iddia ediyor. Buna ne dersiniz ?

Ben duygusal de im öyle adamlar arıyorsan al sab a cevap

Muratcan82727Üyecik

A

Valla Samsung 18 Plus Ta çıkarsa almam dağa :D
Aslında biraz sabredip bekleseydim bende iphone 6s kullanıcısı olurdum.S7 aldım çok pişmanım.Elimdeki telefonu(Galaxy S7) 2000 liraya satabilirsem(bu arada sadece on cam catlafi fiyatida 190 lira sifir galaxy s7 ise şu an 2600 lira)iphone 7 veya 7 plus alırım.

Dün 18:47Rapor Et
Beğenmekten VazgeçÇoklu AlıntıCevapla

Sen buna ne dersin ??

Benimle aynı 7 şeridinden şikayetçi bir arkadaş daha bak onunla camı çatlsmış e benimkinde kırıktı bu telefonun dayanıkdızlığınada kanıt oluyor aynı zamanda bana böyle bir imkan sunduğun için sana teşekkür ederim:D

Son düzenleme:

Wazzie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bir teknoloji editörü şöyle demişti turkiyede hicbir telefon 2000 tl üstü etmez. 2000 tl üstü telefon alinmaz demisti. Ha yemenizden icmenizden kısarsınız , çok arzularsınız 2500 tl olur 2501 tl olmaz. Bence cok dogru 3000 ler 4000 ler 5000 ler ne demek yav

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bir teknoloji editörü şöyle demişti turkiyede hicbir telefon 2000 tl üstü etmez. 2000 tl üstü telefon alinmaz demisti. Ha yemenizden icmenizden kısarsınız , çok arzularsınız 2500 tl olur 2501 tl olmaz. Bence cok dogru 3000 ler 4000 ler 5000 ler ne demek yav
Iııığ ıgg , LG , HTC :D:D söylemeyin adını burda olay çıkar
@F1kan

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Ben duygusal de im öyle adamlar arıyorsan al sab a cevap

Muratcan82727Üyecik

A

Valla Samsung 18 Plus Ta çıkarsa almam dağa :D
Aslında biraz sabredip bekleseydim bende iphone 6s kullanıcısı olurdum.S7 aldım çok pişmanım.Elimdeki telefonu(Galaxy S7) 2000 liraya satabilirsem(bu arada sadece on cam catlafi fiyatida 190 lira sifir galaxy s7 ise şu an 2600 lira)iphone 7 veya 7 plus alırım.

Dün 18:47Rapor Et
Beğenmekten VazgeçÇoklu AlıntıCevapla

Sen buna ne dersin ??

Benimle aynı 7 şeridinden şikayetçi bir arkadaş daha bak onunla camı çatlsmış e benimkinde kırıktı bu telefonun dayanıkdızlığınada kanıt oluyor aynı zamanda bana böyle bir imkan sunduğun için sana teşekkür ederim:D
Telefon çok dayanıksız samsung'larda tamam adam tasarım olsun diğer işlevleri ile eziyor iphone'u ama iphone'da da kasa ekran kalın çerçevesi ile sağlam bir kılıf ile bir ekran jelatini ile yıllarca kullan samsung s7 edge ekran koruyucu tam oturmuyor sürekli yanlardan köşelerden atıyor sadece kılıf ile de kullanamıyorsun herkes bu çerçeveye takmış durumda yok ekran kasa oranı yüksek olsun tamam lg g6 gibi olabilir biraz ince bir çerçeve düz ekran ile rahat kullanılır ama çerçevesiz kavisli ekranı bir düşürmeye gör hem de kılıfla beraber yandın o zaman eniştemin kılıfla çimin üzerine düşmesine rağmen ekran yandan çatladı servis bi ton para istedi
S8 düz ekran ve şimdiki ekran kasa oranı ile çıksaydı kesin olarak ilk alacağım s8 olurdu fakat şimdi iphone 8 bekliyorum umarım düzgün bir şey çıkar
Şu anda plus kullanıyorum ve telefonumu iki kez kılıfla düşürmeme rağmen asfalt üstünde sekti sekti yere kapaklandı bir an oh my god!! dedim ama telefonu elime alınca sadece yan tarafta küçük bir ezilme vardı o kalın çerçeveler hayatımı kurtardu:):):D:D

LinkedIn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Kim ne derse desin 10 yıl android telefon kullandım sony lg samsung htc asus şuan iphone 6s plus kullanıyorum iyiki geçmişim ios sistemine. İster telefona tepsi diyin kalas diyin kalın cerceveli diyin kimse tınlamaz ben beğenip kullandıktan sonra telefon hakkında başkasının ne dediği önemli değil ben kendim begenip kullanıyorsam sorun yok..

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Telefon çok dayanıksız samsung'larda tamam adam tasarım olsun diğer işlevleri ile eziyor iphone'u ama iphone'da da kasa ekran kalın çerçevesi ile sağlam bir kılıf ile bir ekran jelatini ile yıllarca kullan samsung s7 edge ekran koruyucu tam oturmuyor sürekli yanlardan köşelerden atıyor sadece kılıf ile de kullanamıyorsun herkes bu çerçeveye takmış durumda yok ekran kasa oranı yüksek olsun tamam lg g6 gibi olabilir biraz ince bir çerçeve düz ekran ile rahat kullanılır ama çerçevesiz kavisli ekranı bir düşürmeye gör hem de kılıfla beraber yandın o zaman eniştemin kılıfla çimin üzerine düşmesine rağmen ekran yandan çatladı servis bi ton para istedi
S8 düz ekran ve şimdiki ekran kasa oranı ile çıksaydı kesin olarak ilk alacağım s8 olurdu fakat şimdi iphone 8 bekliyorum umarım düzgün bir şey çıkar
Şu anda plus kullanıyorum ve telefonumu iki kez kılıfla düşürmeme rağmen asfalt üstünde sekti sekti yere kapaklandı bir an oh my god!! dedim ama telefonu elime alınca sadece yan tarafta küçük bir ezilme vardı o kalın çerçeveler hayatımı kurtardu:):):D:D

Sansungun tasarımı hariç her tarafı çöp 11 sene kullandım çöp bana iPhone kötü anlattılar yazılım mühendisi amcamınoğlu bile iPhone 7 Plus

Samsung s8 Plus'u ezer hiç bir android platformundaki telefon İOS'u şuna geçemez dedi.4 milyar vereceksen iPhone 7 Plus al dedi.Bunu söyleyen Vestel'de yazılım mühendisi düşün yani

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Yoo note 5 de s8 de kullandim hep stabildi dokunmatik sorunu falanda olmadı..
Abi android candir ya. Istedigin gibi tema degistir. Kamerasi kalite. Ekran daha guzel ve canli. Yenilikci. Mis gibi platform.

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Abi android candir ya. Istedigin gibi tema degistir. Kamerasi kalite. Ekran daha guzel ve canli. Yenilikci. Mis gibi platform.

O sende olmamış ben 11 sene Samsung kullandım.
Dokunmatiklerde sıkıntı yaşadım

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Ben iosa bu sebeple gecmem :)
Tercih meselesk
Sadece bu değil

Samsungta telefonlar dayanıksız
2 senede yamuluyor
Dokunmatik sorun
Servis sorun
Edge ekran yüzünden telefon düzgün tutulmuyor e arkasıda kaygan elimden kaydı düştü s7 edge 3 milyar oradan

4 milyar Yen'i telefondan 7 milyar zarar.

Mono hoparlör

Bunlar yüzünden samsungu bıraktım

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Sadece bu değil

2 senede yamuluyor
Dokunmatik sorun
Servis sorun
Edge ekran yüzünden telefon düzgün tutulmuyor e arkasıda kaygan elimden kaydı düştü s7 edge 3 milyar oradan

Mono hoparlör

Dedigim gibi tercih meselesi

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Sadece bu değil

2 senede yamuluyor
Dokunmatik sorun
Servis sorun

Mono hoparlör

samsung'un telefonları emin ol apple'dan daha dayanıklı.
iphone 6 zamanında 1 haftada yamuldu:D:D
dokunmatikle sorunlar hiç yok.
servis gayet güzel ilgileniyor.
gayet te güzel tutuluyor. Terliyken veya eliniz ıslakken kullanmayın kaymasın;)
hoparlör konusunda haklısınız ama iphone'da kulaklığı nereye takacağız?
Ayrıca pc olmadan zil sesi yapabiliyor musunuz:D:D

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
11 yıl Samsung kullandım o yüzden samsungu kimseden dinlemem kafama görevde konuşmam;)

E250
Wawe 723
Ace
Duos
S7 edge

Düştüğünde inşaattaydım ben müteahhidim ev yaptırıp satarım.Çalışmam o yüzden pek terlememde
Zaten yapı olarak zayıf birisiyim çok terlemem.

Gayet güzel kulaklık girişi vermişler ezbere konuşuyorsunuz ben ezbere konuşmuyorum:)

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Katiliyorum serviste sorunum cikmadi benim. Birde herkesin basina gelebiliyor biseyler. Bunu yormamak lazim hayata. Dusup kemigimizide kiriyoruz kemiklerimiz aslinda gayette dayanıklı.Hic kemiginiz kirildi diye keske bal porsuğu olsaydım demiyorsunuz:)

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Katiliyorum serviste sorunum cikmadi benim. Birde herkesin basina gelebiliyor biseyler. Bunu yormamak lazim hayata. Dusup kemigimizide kiriyoruz kemiklerimiz aslinda gayette dayanıklı.Hic kemiginiz kirildi diye keske bal porsuğu olsaydım demiyorsunuz:)
Hooop yavaş Porsuk felan ayıp oluyor.Ben Porsuk felan olsaydım demiyorum ama sen diyorsan kendini öyle görüyorsan o başka

9 tane servis gezdim 1 kamera camı yok neymiş çok küçük olduğundan bulmak zormuş 3 milyar verdiğim telefonun herşeysi bulunsun serviste ekran camı nasıl bulunuyorsa kamera camında olacak kardeşim.

Çok telefon düşürdüm başka markalardan ama ilk kez samsungta ilk düşmede Pert oldu bir zahmet biraz sağlam yapsınlar

Edge ekran hoş duruyor ama kenarından zor tutuyorsun e arkasıda kaygan adam geçerken elime çarptı telefon düştü gitti neden edge ekrandan ötürü kenardan sadece tırnak ucuyla tutsbilfiğim için edge yapıyorsan tasarım yapıyorsan insanları msli zarara uğratmadan yapacak Alt yapın olacak.Ben müteahhidim karşıladım aldım ya 1 defa slsbilen be yapsın ?

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459

Bazıları S4 , ace ile kötü deneme yapmış rehber geç acilmis zannediyorlar hala tüm androidler hala böyle. samsung Note 4 den sonra ki tum modeller kronik yavaslik sorunlarini coktan geride birakti.
Lakin her ne kadar ios tim cook la error gormeye baslasa da stabilmi stabil. Ios da stabilite uygulama -oyunlarin kalitesi cesitliligi bence inkar edilemez. ( hersey gunluk kullanilan birkac uygulamadan ibaret degil ) Tabi oyunlar 1080p android tarafinda 2K ekranlar var oyunlar fps de agliyor. Fakat bir SS aliyorsun cozunurluk 2K. dosya yoneticisi var , ios da bunun eksikligi hissedilmiyor degil.
Hele hele phablet boyutunda ki bir cihaz daha esnek olmalı.

treelock

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Şuan Türkiye'de telefona verilecek maksimum ama maksimum taş çatlasa denecek cinsten üst limit 2000TL'dir, o da aylık geliri 5000TL ve üzeri olanlar için.

Kimse 6 ay telefon almayıp sabretse, fiyatlar %35'den fazla düşer.

Ama adamlar artık bağımlı yapmış herkesi, telefonla hava atıldığını sanan milyonlar var ülkede.

Yağız.1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ben bir apple cıyım ama o fiyat aralığında telefon almaya kalksam s 8 ide düşünürüm ama bence yinede iphone 7 plus daha iyi ve bir insanın ios u tercih etmesinin nedeni stabil olması , virüs ün zor girmesi hatanın az olması ve apple ı sevmesi

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
2011in yazında en ucuz kameralardan birini aldım. 250 300lira falan. Lensi bile yok. 720p foto çekiyor. 2012de aldığım iphone 5 ondan daha kötü çekiyor. Siz düşünün. Eğer sen gider bu iphpne7 pilusmıdır nedir ona bu telefon en iyisi diye 4000tl verirsen ben sana cahil aptl derim açık konuşuyorum. Ama dersen bende para bol ego tatmini için aldım ona bişey diyemem. 1600tllik xiaomi mi6 çok daha iyi bir telefon.

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
2011in yazında en ucuz kameralardan birini aldım. 250 300lira falan. Lensi bile yok. 720p foto çekiyor. 2012de aldığım iphone 5 ondan daha kötü çekiyor. Siz düşünün. Eğer sen gider bu iphpne7 pilusmıdır nedir ona bu telefon en iyisi diye 4000tl verirsen ben sana cahil aptl derim açık konuşuyorum. Ama dersen bende para bol ego tatmini için aldım ona bişey diyemem. 1600tllik xiaomi mi6 çok daha iyi bir telefon.

Öyle de bir garip psikoloji olusuyor ki tüketici de bırak 3-4 bin tl yi 2000 tl yi 2 sene dolmadan eskiyecek yipranacak
telefona bu meblaglari odemek cok normal karsilanilaniyor fakat iyi bir TV, Laptop, Dslr 2000 lira olunca cok fahis pahali diye algilaniyor sanki.

Kendimden örnek vereyim ben kendi telefonumu 1700 e aldım. Şurada kac aydir bir NAS cihazi alacagim 1000 lira cok diyorum.
2000 TL lik projeksiyona asiri pahali gozuyle bakiyorum mesela. Halbuki bazi cihazlar en az 5 yil gideri var.

Telefonlara gereksiz para oduyoruz bu buyuk bir gercek.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Öyle de bir garip psikoloji olusuyor ki tüketici de bırak 3-4 bin tl yi 2000 tl yi 2 sene dolmadan eskiyecek yipranacak
telefona bu meblaglari odemek cok normal karsilanilaniyor fakat iyi bir TV, Laptop, Dslr 2000 lira olunca cok fahis pahali diye algilaniyor sanki.

Kendimden örnek vereyim ben kendi telefonumu 1700 e aldım. Şurada kac aydir bir NAS cihazi alacagim 1000 lira cok diyorum.
2000 TL lik projeksiyona asiri pahali gozuyle bakiyorum mesela. Halbuki bazi cihazlar en az 5 yil gideri var.

Telefonlara gereksiz para oduyoruz bu buyuk bir gercek.
Orta segment cihazlar öyle geliştiki cihazlardan çok über kamera istemeyenleri tatmin edecek hatta süper ön kameralara sahip cihazlar 1500-1600e bulunabiliyor biraz da kendinizi bilme meselesi.
Örnek veriyorum. Xperia X ön kamerası süper. Zenfone 3 çok dengeli çok güzel cihaz.

konukulas

Asistan
Reaksiyon puanı
67
Bir insan neden değerinin düştüğü bir android cihaz alır?

iPhone aldığında stabil ve her zaman cihaz değerinde oluyor ve bu yazılıma, performansa hiç bi cihaz yetişemiyor. Yeterli mi?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Nasıl değerinde oluyor yav ? Ya şu Android pazarı dip yapıyor iPhone pazarı çok sağlam lafinizdan vazgeçin yok öyle bir dünya

iPhone aldığında stabil ve her zaman cihaz değerinde oluyor ve bu yazılıma, performansa hiç bi cihaz yetişemiyor. Yeterli mi?

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025

S7 çıkalı 1.5 yıl olacak. Cihaz gram düşmedi fiyatı.
Yazılım çok kapalı olduğu için firmalar onun gibi olmakla uğraşamıyor haklsın:D
Performans olarak artık o olay bitti. Android cihazlar iphone'ları geçti

Reaksiyon puanı
14
Şunu da göz önünde bulundurmak lazım. Bu fiyatlar çok fahiş. Bizim ülkemiz vergi konusunda çok başarılı maaşallah. ABD'den aldığın bir Iphone 3500 TL iken burada 4500 TL'den aşağı ancak 2. el, o da jelatin açıldı diyedir...

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Açıkcası Android cihazda kullandım(oneplus 3t) ama velakin uygulama stabilizasyonu ve bildirimin tek tek gelmesi nedeniyle iphone a tekrar dönüş yaptım. Bundan sonrada Android bir cihaz alacağımı sanmıyorum.

coriolis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
babam galaxy s4 kullanıyordu ve telefon artık kasmaktan kullanılamaz hale gelmişti. şarjı desek bitip duruyordu. güncelleme zaten almıyor. diyeceksiniz ki root atıp rom kullansaydınız şu bu. işin içinde olmasanız bile bu tip kullanımın son kullanıcı için uygun olmadığını biliyorsunuzdur. devamlı yanında olsam hallederim ama değilim. sonuç olarak ekrnaı büyük diye plus tercih ettik ve değişim zamanında 7plus uygun olduğu içi aldık. şimdi başına bi iş gelmezse kaç sene kullanacak o telefonu. kullanımı basit, ekran büyük ve yaşlılık ve gözlerin durumuna bakınca avantaj. e şarj diyorsun. gece takıyor 1.5 gün çok rahat idare ediyor onu daha ne olsun ?

konukulas

Asistan
Reaksiyon puanı
67
Nasıl değerinde oluyor yav ? Ya şu Android pazarı dip yapıyor iPhone pazarı çok sağlam lafinizdan vazgeçin yok öyle bir dünya

7 plus 4200 tl idi. peşin aldığım için apple indirim yapıyor 4030 tl ye aldım. Şu an cihazın fiyatı.. 4.949 tl
bana göre 919 tl size kar göre 919 tl zarardayım.

Hangi cihazda 1000 tl artış olur? Ve piyasası bu kadar hareketli olur? Sizi apple store'a davet edelim. görün piyasayı dk'da kaç iphone satıldığını görün. apple'ın kar marjlarını ve saniyede kaç dolar kazandığını biraz araştırın derim.
--- Gönderi Güncellendi ---
S7 çıkalı 1.5 yıl olacak. Cihaz gram düşmedi fiyatı.
Yazılım çok kapalı olduğu için firmalar onun gibi olmakla uğraşamıyor haklsın:D
Performans olarak artık o olay bitti. Android cihazlar iphone'ları geçti

Kimi geçti ? 7 plus'ı hangi cihazlar geçti? 7 plus ile samsung'un son serisi arasında deli bir donanım farkı var. O kadar donanım farkı olmasına rağmen yazılım olarak apple önde :)

Ekli dosyalar

• iphone.png
    iphone.png
    8.7 KB · Görüntüleme: 567