İphone 7 2022'de Alınır mı? Normal Kullanımda Kaç Yıl Götürür?

1234456

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Oyun oynanmazsa, sadece wp ve günlük işler için kullanılırsa kaç yıl gider?
Ben bir kaç ay kullandım her işe de gidiyor tek sorunu ısınma ve şarj sorunu sabah 100 iken öğlene kadar 20 kere düşüyor ve çok ısınıyor güneşin altında kullanılmasıyla alev gibi oluyor bunları göz önünde bulundurun

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
İşte o bunu bilerek anlamamazlıktan geliyor. İşi gücü bırakmış akşama kadar forumda fanboyluk yapıyor.

Millet marka algısından, havalı görünmek için satın alıyor iPhone'ları genellikle. Sırf azıcık daha perfomanslı diye tüm modern özelliklerden mahrum eski iPhone modellerini öneriyor. Bir de sonra gelip bize fanboy diyor.
Hocam yani sene olmuş neredeyse 2023. 4.7 inç çerçeveli, rezalet bataryalı, 5g desteği bulunmayan, hızlı şarjı olmayan, tek kameralı vs artık çağın gerisinde kalmış cihazları sırf elma diye tavsiye etmek yada almak istemek neyin kafasıdır. Bitti artık onlar. Alıyorsanız ya 30 40 bin lira verip yenilerini alacaksınız, yada paranız yetmiyorsa androide yöneleceksiniz bu kadar basit.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Yok hocam öyle deme.120hz ekran hızı olunca ekran kalitesi süper oluyor.?? Android kullananların kağıt üzeri verilerle düz mantık kurmasına hayranım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Komik olan sensin.Samsung Fanboyluğu yapacağım diye herşeye muhalefet olup saçma sapan bilgilerle insanları yanlış yönlendiriyorsun.M23 ün aç bütün incelemelerini izle.Bana bir tane M23 ün ekranını öven bir teknoloji editörü göster.Apple olayına gelince uygulama desteği 3 yıl olsa bile iPhone 7 nin berbat piline kullanan kişi 3 yıl tahammül edecek mi? Bunuda bir düşün derim.İphone 11 e gelince leş dediğin iphone 11 in ekranı o kadar kötü ki bu yüzden o çok övdüğün S21 den daha fazla sattı.İphone 11 dünyada milyonlarca sattı.Samsung S21 de sinek avladı.Milyonlarca insan aptal blr sen akıllısın dimi? ???
Turbox kasada çok satıyor yalnız :D :D Ayırca Amerika gibi bir ülkede S21 son dönemlerde daha fazla satıyor git bak bakayım istediğin siteden iPhone 11 son zamanalrda ne kadar satmış. Ben leş demiyorum 11'in ekranına orayı senin anlama kabiliyetine bırakıyorum... M23'ün panelinin yetersiz olması onu leş ya da berbat yapmaz sizin tabirinizle :D Eğer M23'ün ekranına leş diyorsanız 720p iPhone 11'de leş, ama hayır leş değil sadece günümüz için kötü. Eğer yazdığımı okusaydın iPhone 8 ve SE2'nin çoğu orta segment telefondan daha iyi olduğunu söylediğimi okurdun. iPhone 7'ye gelecek olursak Deji kullandığı takdir de günde yoğun kullanım olmadığı sürece 1 defa takar şarja, konu sahibide WhatApp ve günlük kullanım demiş değil mi? Bu uygululamalar daha IOS 12'ye destek veriyor kaldı ki iPhone 7 IOS 15'de....

iPS ekran ile TFT ekran arasında büyük fark var. TFT ekran kullanan cihazı, iPS ekran kullanan bir cihazın yanına getirirseniz hemen anlarsınız aradaki farkı.
Peki bu M23'ün ekranının kalitesiz olduğu anlamına mı gelir? Eğer sizler gibi yorumlarsak 720p iPhone 11'de kalitesiz... Görende sorunlu zanneder cihazı.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
iPhone 11 s21 den daha iyi olduğu için satmıyor yalnız. Millet sırf iPhone olsun çamurdan olsun diye kendini paraladığı için o kadar sattı. Ben Xr da kullandım. Sıfır alıp 6. Ayda Xs ile takas ettim. Çünkü alışamadım o kalın çerçevelere. Çok çirkin görünüyordu gözüme. Ama fanatikler bunu önemsemiyor.
İphone 11 in S21 e göre avantajları 1-Daha iyi stereo hoparlör deneyimi 2-Arka kamerada daha gerçekçi renkler sunması,daha iyi portre performansı,daha iyi manzara fotoğrafı çekebilmesi yani arka kamerada fotoğraf tarafında daha başarılı olması 3-Sosyal medyada daha iyi kalite sunması 4-Arka ve ön kamerada daha iyi video çekebilmesi 5-ikinci elde daha değerli olması S21 in iPhone 11 e göre avantajları 1-Daha iyi ekran kalitesi 2-120hz ekran hızı 3-ön kamerada daha iyi fotoğraf kalitesi. Bu kadar maddeden sonra hala S21 daha mı iyi diyorsun.iphone 11 daha fazla satmasının sebebi marka algısıymış.???Apple popüler blr marka ama Samsung hiç bilinmeyen bir marka değil mi? Tek kelime ile komiksin.???

Son düzenleme:

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
Anlaşılan Apple telefon değil fotoğraf makinesi satıyor. Fotoğraf video çok önemliyse profesyonel kamera alın o zaman.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Daha fazla satması daha iyi olduğunu mu gösteriyor? Örnek vermek zorunda bırakma beni uğraşamam. Sıktı cidden senin fanboyluğun. Kasım kasım kasılıyorsun Apple'ı savunmak için belli oluyor.
Samsungun boşta fazla pil yemediğini iddia eden biri bana fanboyluktan bahsetmesin.Kimin fanboy olduğu ortada.???

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Apple popüler blr marka ama Samsung hiç bilinmeyen bir marka değil mi? Tek kelime ile komiksin.
Ne? :D Git bak bakayım S21 kaç ay boyunca en fazla satılan cihaz olmuş... Bunu diyen insanın bilgisini ben şahsen sorgularım. iPhone 11 satış rekoru kırmışmış S21 sinek avlamışmış :D :D :D Git istediğin siteden bak son dönemlerde hangisi daha fazla satmış. Yurt dışında insanların elinde ya iPhone var ya Samsung var zaten...

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,880
Samsungun boşta fazla pil yemediğini iddia eden biri bana fanboyluktan bahsetmesin.Kimin fanboy olduğu ortada.???
Yeteri kadar Samsung kullandım, hala da kullanıyorum merak etme sen. Deneyimimi anlatıyorum. SE2 önermene rağmen bize fanboy diyorsun :D.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
Yeteri kadar Samsung kullandım, hala da kullanıyorum merak etme sen. Deneyimimi anlatıyorum. SE2 önermene rağmen bize fanboy diyorsun :D.
Se2 nin tuşlu telefondan farkı yok gözümde ? hemde en ucuzu 14 bin TL. Valla bunu alanın aklından şüphe ederim.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Ne? :D Git bak bakayım S21 kaç ay boyunca en fazla satılan cihaz olmuş... Bunu diyen insanın bilgisini ben şahsen sorgularım. iPhone 11 satış rekoru kırmışmış S21 sinek avlamışmış :D :D :D Git istediğin siteden bak son dönemlerde hangisi daha fazla satmış.
Genel satış rakamlarına bak bakalım kim daha fazla satmış? Samsung S20 ve S21. Ailesinde S10 ve S3 lerdeki çok fazla satamadı.Fanboyluk yapacağım diye komik duruma düşüyorsun.Bu arada hani S20 videosu atacaktım ne oldu? Yaptığın fanboyluk ters mi tepti yoksa? ???

Se2 nin tuşlu telefondan farkı yok gözümde ?
Hocam Se 2 yi bende çok tutmuyorum ama M23 alacaksa Se 2 alsın daha iyi.M23 dediğiniz cihaz giriş seviyesi bir cihaz.

İkinci el S10 yada Mi 10t alacaksa Se 2 almasın zaten.Ama M23 gibi giriş seviyesi bir cihaz alacaksa Se 2 alsın daha iyi.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
Se2 yi hiçbir şartta almasın. İkinci el mi10t alsın. En doğru karar bu olur. Arkasına da elma stickeri yapıştırır tamam. Temayı da ios teması yapar ok.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Genel satış rakamlarına bak bakalım kim daha fazla satmış?
Genel satış falan diyorsunda iPhone 11 ilk çıktığı dönemde afedersiniz hayvan gibi satış yaptı zaten, o zamanlarda ne S20 vardı ne S21, S20'inin ilk çıktığı zaman bir takım sorunları vardı zaten ben olsam bende almazdım. Şu an S21 var ve son dönemlerde hangisi daha fazla satmış istediğin yerden bakabilirsin. Çoğu kişinin elindeki iPhone 11 1-2 yıllık...
Bu arada hani S20 videosu atacaktım ne oldu? Yaptığın fanboyluk ters mi tepti yoksa? ??
Unuttum :D Okulumuzun karşısında AVM var onun içindeki MediaMarkt'tan bakacağım pazartesi unutmam muhtemelen.

Son düzenleme:

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Se2 yi hiçbir şartta almasın. İkinci el mi10t alsın. En doğru karar bu olur. Arkasına da elma stickeri yapıştırır tamam. Temayı da ios teması yapar ok.
Se 2 almasın ama 1,5 yıl sonra pert olacak olan M23 alsın öyle mi? Gerçekten harika bir kafa.Sana bu kafayla hayatta başarılar dilerim.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
Ondan sonra gelsin 90fps 144hz pubg keyf. Hemde tam şarj ile en az 5 saat oynama garantisi.

Se 2 almasın ama 1,5 yıl sonra pert olacak olan M23 alsın öyle mi? Gerçekleyen harika bir kafa.Sana bu kafayla hayatta başarılar dilerim.
Alıntıladığın mesajda mi10t alsın yazıyor hâlâ m23 diyorsun. Senin yazık kafana. Konuştukça batıyorsun.

Ben m23 ü sıfır cihaz olarak yazmıştım. Sıfır şart değilse mi10t alsın.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Ondan sonra gelsin 90fps 144hz pubg keyf. Hemde tam şarj ile en az 5 saat oynama garantisi.

Alıntıladığın mesajda mi10t alsın yazıyor hâlâ m23 diyorsun. Senin yazık kafana. Konuştukça batıyorsun.

Ben m23 ü sıfır cihaz olarak yazmıştım. Sıfır şart değilse mi10t alsın.
Se 2 yi hiçbir şartta almasın ne demek? Yani M23 de olsa M23 alsın Se 2 almasın diyorsun.Acaba kimin kafasına yazık.Bir daha düşün derim.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Genel satış falan diyorsunda iPhone 11 ilk çıktığı dönemde afedersiniz hayvan gibi satış yaptı zaten, o zamanlarda ne S20 vardı ne S21, S20'inin ilk çıktığı zaman bir takım sorunları vardı zaten ben olsam bende almazdım. Şu an S21 var ve son dönemlerde hangisi daha fazla satmış istediğin yerden bakabilirsin. Çoğu kişinin elindeki iPhone 11 1-2 yıllık...

Unuttum :D Okulumuzun karşısında AVM var onun içindeki MediaMarkt'tan bakacağım pazartesi unutmam muhtemelen.
İphone 11 dünya genelinde 64 milyon sattı.S21 dünya genelinde 20 milyon sattı.44milyon fazla satan bir cihaza sallamak ancak fanboy birinin yapacağı bir iştir.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
İphone 11 dünya genelinde 64 milyon sattı.S21 dünya genelinde 20 milyon sattı.44milyon fazla satan bir cihaza sallamak ancak fanboy birinin yapacağı bir iştir.
Abi, sana diyorum ki S21 son dönemlerde daha fazla satış yaptı diyorum
anlıyor musun abi? 3 defa yazdım son dönemde S21 daha fazla sattı diye hepsinde dünya geneli dedin. Gerekli açıklamayı burada yaptım zaten.
Genel satış falan diyorsunda iPhone 11 ilk çıktığı dönemde afedersiniz hayvan gibi satış yaptı zaten, o zamanlarda ne S20 vardı ne S21, S20'inin ilk çıktığı zaman bir takım sorunları vardı zaten ben olsam bende almazdım. Şu an S21 var ve son dönemlerde hangisi daha fazla satmış istediğin yerden bakabilirsin. Çoğu kişinin elindeki iPhone 11 1-2 yıllık..
1,5 yıl sonra M23 pert olduğu zamanda aynı yorumu yapmanı bekliyorum.Teknoloji bilmemek böyle bir şey olsa gerek.???
M23 pert falan olmaz merak etme, şu an sıfır olarak en f/p ve kaliteli cihazlardan birisi. Ayrıca teknoloji çok büyük bir kavram. Ben SE2'yi şahsen M23'e tercih ederdim zaten...

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
Sene olacak 2026 bunlar hâlâ 4.7 inç çerçeveli telefon kullanacaklar yazık be. Ezikler sizi ?

2026 da tuşlu telefon kullanacak olanlara saygı duyarım ama 4.7 inç iPhone kullananla dalga geçerim.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Abi, sana diyorum ki S21 son dönemlerde daha fazla satış yaptı diyorum
anlıyor musun abi? 3 defa yazdım son dönemde S21 daha fazla sattı diye hepsinde dünya geneli dedin. Gerekli açıklamayı burada yaptım zaten.

M23 pert falan olmaz merak etme, şu an sıfır olarak en f/p ve kaliteli cihazlardan birisi. Ayrıca teknoloji çok büyük bir kavram. Ben SE2'yi şahsen M23'e tercih ederdim zaten...
Arkadaşım ben genele bakıyorum.Genelde kim daha fazla sattı? iPhone 11 daha fazla sattı.Hani bir laf var bilir misin? “Hatice’ye değil neticeye bakacaksın” sonuçta iPhone 11 S21 den daha fazla sattı.Daha çok sevildi.Daha çok tutuldu.Git Samsung fanboyluğunu başkasına yap.Sen Se 2 yerine M23 al 1,5 yıl sonrada cihaz pert olduğunda ağla.Tam Samsung fanboylarına yakışacak bir hareket.

Ali Cann

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Artık bu satış rakamlarına bir netlik getirelim. Bu grafik ne kadar doğru bilmem ama şu şekilde.
2CB44C69-A653-43AD-A232-42D16C021F38.jpeg

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Arkadaşım ben genele bakıyorum.Genelde kim daha fazla sattı? iPhone 11 daha fazla sattı.Hani bir laf var bilir misin? “Hatice’ye değil neticeye bakacaksın” sonuçta iPhone 11 S21 den daha fazla sattı.Daha çok sevildi.Daha çok tutuldu.Git Samsung fanboyluğunu başkasına yap.Sen Se 2 yerine M23 al 1,5 yıl sonrada cihaz pert olduğunda ağla.Tam Samsung fanboylarına yakışacak bir hareket.
:D iPhone 11 3 yıllık telefon S21 daha geçen sene çıktı ağla falan yazıyorsun bir de, ben SE2'yi ve iPhone 8'i sırf boyutundan dolayı bile orta segmentteki neredeyse tüm telefonlara tercih ederim zaten, bunu da üstteki mesajlarımda belirttim. Daha çok sevildi diyorsun da o iğrenç panelden dolayı ve 60 FPS oyun performansındaki 2 saatlik ekran süresi yüzünden türk ve global forumlarında insanlar nefret kusuyor...

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
:D iPhone 11 3 yıllık telefon S21 daha geçen sene çıktı ağla falan yazıyorsun bir de, ben SE2'yi ve iPhone 8'i sırf boyutundan dolayı bile orta segmentteki neredeyse tüm telefonlara tercih ederim zaten, bunu da üstteki mesajlarımda belirttim. Daha çok sevildi diyorsun da o iğrenç panelden dolayı türk ve global forumlarında insanlar nefret kusuyor...
Orta segment telefonların hangisi ile arka kamerada 4k 60fps video çekebiliyorsun? Hangisinin ömrü 3 yıl? Samsung sen ve senin gibileri kağıt üzeri verilerle kandırıyor.Ağla kelimesini M23 1,5 yıl sonra pert olduğundadan sonra yazdım.Yazılanı iyi okumanı tavsiye ederim.iPhone 11 dünya genelinde 64 milyon satmış.Daha hala ne anlatıyorsun? Yok forumlarda şikayetler varmış.Samsungda sanki hiç şikayet yok dimi? Sana bir sürü S21 şikayeti attım.Samsungu savunacağım diye kendini komik durumlara düşürüyorsun.

Son düzenleme:

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
:D iPhone 11 3 yıllık telefon S21 daha geçen sene çıktı ağla falan yazıyorsun bir de, ben SE2'yi ve iPhone 8'i sırf boyutundan dolayı bile orta segmentteki neredeyse tüm telefonlara tercih ederim zaten, bunu da üstteki mesajlarımda belirttim. Daha çok sevildi diyorsun da o iğrenç panelden dolayı ve 60 FPS oyun performansındaki 2 saatlik ekran süresi yüzünden türk ve global forumlarında insanlar nefret kusuyor...
Hocam iPhone tıpkı sigara bağımlılığı gibi birşey. Kullanan artık tasarımındanmıdır ios arayüzünün göze hoş gelmesindenmidir yoksa elit hissettirmesindenmidir bilemem artık vazgeçemiyor. Tutturmuşlar bi kamera bi sosyal medya. Başka savunabilecekleri bi özelliği yok ki zaten. Bu sebeple bunlar dışında neresinden kısarlarsa kıssınlar umursamıyorlar. Onu geçtim kamerası bile artık günümüz için zayıf kalan 7 8 gibi cihazların peşinden koşuyorlar. Parası 7 senelik cihaza yeten 7 senelik cihazı almak istiyor. Yani böyle bir bağımlılığı var bu cihazların. O sebeple iPhone fazla satıyor tabiki de. Yani bu cihazları çok iyi olduğu için değil, bağımlı oldukları için alıyorlar. Yoksa android tarafında bir dünya özellik bir dünya inovasyon var. Katlanır telefonlar, ekran altı kameralar parmak izi okuyucular, yüksek hızlı şarjlar, yüksek kapasiteli bataryalar, yüksek ekran yenileme hızları vs vs, birçok yenilik var. Yani android cihazlar aşmış durumda. Ama insanlardaki bu iPhone bağımlılığı bunları deneyimleme isteğini ortadan kaldırıyor. 4.7 inç olsun 60hz olsun tek kamera olsun önemli değil yeterki iPhone olsun kafası var. Bu sebeple iPhone daha çok satar. Şükür ben bu bağımlılığa yakalanmadan uzaklaştım. Şu anda çok daha uygun fiyatlara ve daha fazla fayda sağlayan android ve windows ürünler kullanıyorum.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Orta segment telefonların hangisi ile arka kamerada 4k 60fps video çekebiliyorsun? Hangisinin ömrü 3 yıl? Samsung sen ve senin gibileri kağıt üzeri verilerle kandırıyor.Ağla kelimesini M23 1,5 yıl sonra pert olduğundadan sonra yazdım.Yazılanı iyi okumanı tavsiye ederim.iPhone 11 dünya genelinde 64 milyon satmış.Daha hala ne anlatıyorsun? Yok forumlarda şikayetler varmış.Samsungda sanki hiç şikayet yok dimi? Sana bir sürü S21 şikayeti attım.Samsungu savunacağım diye kendini komik durumlara düşürüyorsun.
Ya hocam niye çarptırıyosun konuyu, ben M23'ü SE2 yerine alın mı dedim okumuyor musun benim yazdığımı, sana diyorum ki iPhone 8'i ve SE2'yi şahsen çoğu orta segment telefonlara tercih ederim (A73- A52S haricinde) Hâlâ SE2'nin kamera özelliklerini falan sayıyorsun :D, dikkatli okumanı tavsiye ederim, iPhone 11 2019'da çıktı S21 2021'de çıktı hâlâ genel satış falan diyorsun gir bak son dönemlerde hangisi daha fazla satmış diye :D ayrıca ben iPhone 11'in berbat panelinden ve 60 FPS oyun performansında verdiği 2 saat ekran süresi yüzünden insanların nefret kusmasından bahsettim....