İphone 7 2022'de Alınır mı? Normal Kullanımda Kaç Yıl Götürür?

emir1625

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
plus olayı telefonun daha büyük olması gibi bir şey batarya ömrü artıyor sadece 14 le bunu getirmişlerdi sanırsam oyzden bir şey değişmez. iphone 8 de 3-4 yıl yurtdışı ayfon al

Ali Cann

Asistan
Reaksiyon puanı
79

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Tek olay telefonla konuşmaksa 3310 da alabilir.Allah aşkına muhalefet olacağım diye komik yorumlar yapmaktan vazgeç.
Tek olay telefonla konuşmak değil işte, mesala benim dayım şu an 5S kullanıyor hâlâ WhatsApp kullanabiliyor, telefona konuşabiliyor, YouTube'den küçük oğluna video açabiliyor konuda da günlük kullanımdan bahsedilmiş değil mi? Bataryası değiştirildiği takdirde 3 yıl götürebileceğini düşünüyorum, fazlası uygulama desteğine kalmış artık...
Mesaj otomatik birleştirildi:

İphone 7 plus ne kadar götürür max?
7 Plus fiyatına 8 ya da 8 Plus bile bulunabiliyor, ikinci el piyasası şu an çok karmaşık bir hâl aldı.

Ali Cann

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Ya siz iPhone almak yerine başka cihazlara yönelseniz daha mantıklı olur. Eğer sırf arkadaki elma logosu için alıyorsanız hiç kendinizi zorlamanın anlamı yok. Bu fiyatlara güzel android cihazlar alabilirsiniz. Şu anda iPhone X’in aşağısındaki modellere bakmayın bile, çok kısa ömürlü ve parasını hak etmeyen cihazlar. iPhone 8’e de 6-7 bin tl verilmez ben olsam verdiğim paraya acırdım.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
Bu ne iPhone sevdasıdır arkadaş. Yeterki arkasında elma olsun diye 3gs bile alır bunlar. iPhone 8 parasına bi dünya orta seviye güncel ve yeni teknolojileri barındıran android cihaz varken ısrarla 6 7 senelik iPhone'ları alıp kullanmak istiyorlar. Apple nasıl böyle hipnoz ediyor milleti pes valla.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Bu ne iPhone sevdasıdır arkadaş. Yeterki arkasında elma olsun diye 3gs bile alır bunlar. iPhone 8 parasına bi dünya orta seviye güncel ve yeni teknolojileri barındıran android cihaz varken ısrarla 6 7 senelik iPhone'ları alıp kullanmak istiyorlar. Apple nasıl böyle hipnoz ediyor milleti pes valla.
iPhone 8 parasına orta seviye güncel cihaz ne var mesela? Yanlış anlama İllaki iPhone 8 alsın demiyorum.Merakımdan soruyorum.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
iPhone 8 parasına orta seviye güncel cihaz ne var mesela? Yanlış anlama İllaki iPhone 8 alsın demiyorum.Merakımdan soruyorum.
Merak ettiyseniz Google dan bakabilirsiniz. iPhone 8 teşhir ürünü olarak buldum ve en ucuz 6700 lira idi. 6700 lira ve altında bir sürü güncel android model var.

En iyi modeli önerebilmem için biraz vakit ayırıp karşılaştırma yapmam gerekir.

Mesela ilk bakışta gördüğüm Galaxy m23. Adamlar 6600 liralık telefona 120hz ekran ve 5g koymuşlar helal olsun.

Biraz daha bakındım da m23 harbi güzel cihazmış. iPhone 8 i de Se yi de donunda sallar. Gidipte 8 e Se ye falan para vermeyin. Mis gibi cihazlar var android tarafında uygun fiyata.

Son düzenleme:

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,880
Taş gibi Galaxy M23 alınır. Marka algısına kapılmamak lazım. Eski iPhone'ların HEPSİ batarya olarak berbat, Deji, Rova falan kurtaramaz. Eski performanslarını da koruyamadıkları aşikar.

Ali Cann

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Hatta easycep gibi platformlara bakabilirsin. Orada yenilenmiş cep telefonları var isterseniz bir örnek vereyim. Bak 8 bine işini görür.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Merak ettiyseniz Google dan bakabilirsiniz. iPhone 8 teşhir ürünü olarak buldum ve en ucuz 6700 lira idi. 6700 lira ve altında bir sürü güncel android model var.

En iyi modeli önerebilmem için biraz vakit ayırıp karşılaştırma yapmam gerekir.

Mesela ilk bakışta gördüğüm Galaxy m23. Adamlar 6600 liralık telefona 120hz ekran ve 5g koymuşlar helal olsun.

Biraz daha bakındım da m23 harbi güzel cihazmış. iPhone 8 i de Se yi de donunda sallar. Gidipte 8 e Se ye falan para vermeyin. Mis gibi cihazlar var android tarafında uygun fiyata.
M23 8 ide Se yide sallar? ??????? o leş ekranı ile mi donunda sallar? Yoksa giriş seviyesi işlemcisi ile mi sallar? Komik olma.Yeni Türkiye de bu fiyatlarda 0 kaliteli cihaz kalmadı.Bu fiyat bandında giriş yada orta seviye cihazlar var.Emin ol hepsininde ömrü 1-1,5 yıldır.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
M23 8 ide Se yide sallar? ??????? o leş ekranı ile mi donunda sallar? Yoksa giriş seviyesi işlemcisi ile mi sallar? Komik olma.Yeni Türkiye de bu fiyatlarda 0 kaliteli cihaz kalmadı.Bu fiyat bandında giriş yada orta seviye cihazlar var.Emin ol hepsininde ömrü 1-1,5 yıldır.
Fullhd+ 120hz lik 401 ppi ekrana da leş dedi ya ben sana ne deyim. iPhone 8 de ki ekran daha iyi demi. Komik olan sensin haberin yok.

Allah kimseyi sırf marka fanatikliğinden dolayı bariz bir şekilde daha eski ve kötü bir cihazı savunacak kadar kör etmesin.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Fullhd+ 120hz lik 401 ppi ekrana da leş dedi ya ben sana ne deyim. iPhone 8 de ki ekran daha iyi demi. Komik olan sensin haberin yok.

Allah kimseyi sırf marka fanatikliğinden dolayı bariz bir şekilde daha eski ve kötü bir cihazı savunacak kadar kör etmesin.
İkinci el S10 alınır desen sana saygı duyarım.İkinci el S10 almak iPhone 8 almaktan bence daha mantıklı.M23 dediğin cihaz giriş seviyesi cihaz.M23 ün bütün incelemelerini izledim.Cihazın incelemesini yapan herkes cihazın ekranının kalite olarak iyi olmadığını söylüyor.6500-7000 TL ye ömrü 1,5 yıl olan cihaz almayı kendine mantıklı görüyorsa buyursun alsın hiç bir itirazım yok.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Kağıt üstünde sayılar güzel durabilir ama M23 TFT panel ekran kullanıyor. Bu da demek oluyorki iPS e göre daha soluk renkler,daha dar izleme açısına sahip ve daha fazla pil tüketiyor.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Şu an IOS 12'nin bile WhatsApp gibi uygulamalara desteği var, iPhone 7 en son IOS 15 aldı 4-5 sene WhatsApp , YouTube gibi uygulamaları kullanırsınız.
O leş ekran derken? Panel LCD olunca ya da PLS olunca leş mi oluyor ekran? O zaman iPhone 11'in panelide leş... Panel 720p LCD olunca leş olmuyor görende sorunlu zanneder... M23'ün nasıl 1 yıl ömrü var ? gerçekten komiksin... Orta seviye telefonların ( Redmi Note 10, M23, Realme 8) 2 sene yazılïm 4 sene güvenlik güncellemesı alıyor. Kullanıma bağlı 3.5-4 yıl kullanılacak cihazlar bunlar. Redmi ve Realme ilk günkü performansı verir mi bilemem... iPhone 8 ve SE2 çogu orta seviye telefondan daha iyi orası ayrı.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Kağıt üstünde sayılar güzel durabilir ama M23 TFT panel ekran kullanıyor. Bu da demek oluyorki iPS e göre daha soluk renkler,daha dar izleme açısına sahip ve daha fazla pil tüketiyor.
Yok hocam öyle deme.120hz ekran hızı olunca ekran kalitesi süper oluyor.?? Android kullananların kağıt üzeri verilerle düz mantık kurmasına hayranım.

Şu an IOS 12'nin bile WhatsApp gibi uygulamalara desteği var, iPhone 7 en son IOS 15 aldı 4-5 sene WhatsApp , YouTube gibi uygulamaları kullanırsınız.

O leş ekran derken? Panel LCD olunca ya da PLS olunca leş mi oluyor ekran? O zaman iPhone 11'in panelide leş... Panel 720p LCD olunca leş olmuyor görende sorunlu zanneder... M23'ün nasıl 1 yıl ömrü var ? gerçekten komiksin... Orta seviye telefonların ( Redmi Note 10, M23, Realme 8) 2 sene yazılïm 4 sene güvenlik güncellemesı alıyor. Kullanıma bağlı 3.5-4 yıl kullanılacak cihazlar bunlar. Redmi ve Realme ilk günkü performansı verir mi bilemem...
Komik olan sensin.Samsung Fanboyluğu yapacağım diye herşeye muhalefet olup saçma sapan bilgilerle insanları yanlış yönlendiriyorsun.M23 ün aç bütün incelemelerini izle.Bana bir tane M23 ün ekranını öven bir teknoloji editörü göster.Apple olayına gelince uygulama desteği 3 yıl olsa bile iPhone 7 nin berbat piline kullanan kişi 3 yıl tahammül edecek mi? Bunuda bir düşün derim.İphone 11 e gelince leş dediğin iphone 11 in ekranı o kadar kötü ki bu yüzden o çok övdüğün S21 den daha fazla sattı.İphone 11 dünyada milyonlarca sattı.Samsung S21 de sinek avladı.Milyonlarca insan aptal blr sen akıllısın dimi? ???

Son düzenleme:

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
Tamam madem m23 ü beğenmediniz, o zaman bombayı bırakıyorum. Bakalım buna ne diyeceksiniz. Sahibindene girip bakın. 6 - 7 bin TL civarında bir sürü tertemiz mi10t var. Heh. Bu paraya bu cihazı da kötüleyin bakalım. Android olduktan sonra her bütçeye çözüm var.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639

O leş ekran derken? Panel LCD olunca ya da PLS olunca leş mi oluyor ekran? O zaman iPhone 11'in panelide leş... Panel 720p LCD olunca leş olmuyor görende sorunlu zanneder... M23'ün nasıl 1 yıl ömrü var ? gerçekten komiksin... Orta seviye telefonların ( Redmi Note 10, M23, Realme 8) 2 sene yazılïm 4 sene güvenlik güncellemesı alıyor. Kullanıma bağlı 3.5-4 yıl kullanılacak cihazlar bunlar. Redmi ve Realme ilk günkü performansı verir mi bilemem... iPhone 8 ve SE2 çogu orta seviye telefondan daha iyi orası ayrı.
iPS ekran ile TFT ekran arasında büyük fark var. TFT ekran kullanan cihazı, iPS ekran kullanan bir cihazın yanına getirirseniz hemen anlarsınız aradaki farkı.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Tamam madem m23 ü beğenmediniz, o zaman bombayı bırakıyorum. Bakalım buna ne diyeceksiniz. Sahibindene girip bakın. 6 - 7 bin TL civarında bir sürü tertemiz mi10t var. Heh. Bu paraya bu cihazı da kötüleyin bakalım.
Mi 10t de ikinci el S10 da olabilir.İkisindede güçlü işlemci var.İkisininde ekran kalitesi iyi.M23 alacağına gitsin Mi 10t alsın.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
Hem kâğıt üstü falan da değil bu. 1.5 senedir memnuniyetle kullanmakta olduğum cihaz. Ayırca ben iPhone xs ten geçtim bu cihaza ve kesinlikle daha memnunum.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,880
Yok hocam öyle deme.120hz ekran hızı olunca ekran kalitesi süper oluyor.?? Android kullananların kağıt üzeri verilerle düz mantık kurmasına hayranım.

Komik olan sensin.Samsung Fanboyluğu yapacağım diye herşeye muhalefet olup saçma sapan bilgilerle insanları yanlış yönlendiriyorsun.M23 ün aç bütün incelemelerini izle.Bana bir tane M23 ün ekranını öven bir teknoloji editörü göster.Apple olayına gelince uygulama desteği 3 yıl olsa bile iPhone 7 nin berbat piline kullanan kişi 3 yıl tahammül edecek mi? Bunuda bir düşün derim.İphone 11 e gelince leş dediğin iphone 11 in ekranı o kadar kötü ki bu yüzden o çok övdüğün S21 den daha fazla sattı.İphone 11 dünyada milyonlarca sattı.Samsung S21 de sinek avladı.Milyonlarca insan aptal blr sen akıllısın dimi? ???
Daha fazla satması daha iyi olduğunu mu gösteriyor? Örnek vermek zorunda bırakma beni uğraşamam. Sıktı cidden senin fanboyluğun. Kasım kasım kasılıyorsun Apple'ı savunmak için belli oluyor.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648

iPhone 11 s21 den daha iyi olduğu için satmıyor yalnız. Millet sırf iPhone olsun çamurdan olsun diye kendini paraladığı için o kadar sattı. Ben Xr da kullandım. Sıfır alıp 6. Ayda Xs ile takas ettim. Çünkü alışamadım o kalın çerçevelere. Çok çirkin görünüyordu gözüme. Ama fanatikler bunu önemsemiyor.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,880
iPhone 11 s21 den daha iyi olduğu için satmıyor yalnız. Millet sırf iPhone olsun çamurdan olsun diye kendini paraladığı için o kadar sattı. Ben Xr da kullandım. Sıfır alıp 6. Ayda Xs ile takas ettim. Çünkü alışamadım o kalın çerçevelere. Çok çirkin görünüyordu gözüme. Ama fanatikler bunu önemsemiyor.
İşte o bunu bilerek anlamamazlıktan geliyor. İşi gücü bırakmış akşama kadar forumda fanboyluk yapıyor.

Millet marka algısından, havalı görünmek için satın alıyor iPhone'ları genellikle. Sırf azıcık daha perfomanslı diye tüm modern özelliklerden mahrum eski iPhone modellerini öneriyor. Bir de sonra gelip bize fanboy diyor.