iPhone 6 vs Galaxy Alpha vs Z3 Compact

Sizce Hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    53
  • Anket kapatılmış .

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar 5 ay içerisinde telefon alacam hangi telefonu önerirsiniz benim aklımda bu üç telefon var 3ünün de benzer yanı 3ünün de oyun makinesi olması siz hangisini önerirsiniz?

Not: iPhone 6 alıp sattım HTC One M8 aldım.

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
iphone 6 al :D her yönden hepsinden iyi donanım hariç

Milimsi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İphonede Iosdan başka hiç bişey yok, sony al kalitenin farkına var :D bende z3c alıcam

sithicus

Asistan
Reaksiyon puanı
1
fark yok diyorsun da fiyat farkı bile yeterli bence, gerçi hepsi pahalı yurtdışına göre ama z3c ya da iphone 6 derdim alpha ara model gibi daha çok. bende z3 var stok bulsaydım iphone 6 alacaktım, şarj problemi olmasın istiyorsan i6 plus da alabilirsin.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
iphone 6 al :D her yönden hepsinden iyi donanım hariç

Donanım yönünden de üstün. Alpha zaten ara model, Z3c mini cihaz sözde.

Oyun yönünden appstore tartışılmaz açık ara lider. Hem donanım(kamera,işlemci) çok üstün. Z3C plastik çerveleri birde kalite demişler. :lol:

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Z3 Compact'ın İphone 6'ya göre en büyük eksisi yamulamaması :(

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Neyin vasat olduğu ortada satış rakamlarından sen her zaman ki gibi Sony hariç tüm cihazları kötülemeye devam et. Aldığın son uzaklaştırma da bu yöndeydi ama değişen bir şey olmamış. :lol:

Dipnot: Başka cihazları kötüleyip Sony'i övünce SONY satış rekorları kırmıyor. Hiç satamıyor bile nerdeyse. :dirol:

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Benim tercihim z3 compact olurdu fiyat itibariyle iphone 6 ile arasinda da bayagi bir fark var

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Iphonedan daha pahalı bile olsa 3000 lira olsa bile forever z3 compact rakipsiz telefon :D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Orada bence en kral telefon z3 compact. Suan 1900 fiyati. Nexus 6 gelsin. İncelemelere gore alicam ya da durucam. One m9 a bakicam. Buyuk ihtimal olur o. Ama z3 simdiki amiral z3 compact ise bi sonraki nesil amiral gemisi benim gozumde. O derece iyi bi telefon.

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
HTC One M9 2k ekranla geliyormuş :/

YBahadir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Şimdi seçim yaparken en dikkat edeceğiniz kriterleriniz belirlemeniz lazım öncelikle... Saydığınız cihazlar bence piyasadaki en alınası 3 cihaz... Hepsi 720p ekrana sahip, hepsinin SoC (CPU+GPU+Ram) gücü çok yüksek. Dolayısıyla çoook uzun süre hiç biri sizi üzmez.

Sadece iPhone 6 kas gücü bakımında diğer ikisinin epey önünde. Bir de iPhone 6 nın devasa bir oyun avantajı var. Metal apisi kullanıldıkça bu makas iyice açılacak Android tarafı ile.
Öte yandan Z3C ve Galaxy Alpha'nın da iPhone 6 ya göre ciddi fiyat avantajı var. Ayrıca bu tarafta iOS'daki kısıtlamalar (iTunes mecburiyeti, dosya paylaşımı vs..) yok. O da bir başka avantaj.

Seçimin tamamen sizin belirlediğiniz kriterler yapmalı...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Samsungu cikar oradan. Sisme bebek gibi. İnsanlar acmali gozunu. Samsung alinmaz. Z3 batarya konusunda baya iyi. Compact, z3 tende iyi. İp6 evet uygulama yonunden falan daha iyi ama genede android ozgurrlugu var. Ayrica sony... Suan z2 yerine z1 compact daha alinabilirken. Gerisini sen dusun.

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ya z3 compacttaki tek eksik 16 gb ya :(

cecom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardes bende bı ıoscu olarak bunları soylıyım iphone1 den belli ios kullanıyorum sadece 1 defalıgına andoıde gecıs yapım dedım o zamanlarda note 1 yenı cıkmıstı yanlıs anlasılmasın androıd cıhaz kullanılmaz ya 3 ay sonra perte cıktı bıde ben tlfcu adamım cok ıyı anlarım ben bıle bas edemedım androıdle :DD suanda iphone plus 128 gb var cok memnunum siri turkcelesınce beklerız herkesı :) ha suda var androıd tlf agır oyun yuklersen bı fıfa pes nfs gıbı 2 ay omruu var haberın olsun sımdıden kolay gelsın...

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Samsungu cikar oradan. Sisme bebek gibi. İnsanlar acmali gozunu. Samsung alinmaz. Z3 batarya konusunda baya iyi. Compact, z3 tende iyi. İp6 evet uygulama yonunden falan daha iyi ama genede android ozgurrlugu var. Ayrica sony... Suan z2 yerine z1 compact daha alinabilirken. Gerisini sen dusun.

Z3 Compact nasıl Z3'den iyi oluyor orayı anlayamadım.Ekran büyüklüğü ppi değeri ve ram değerleri farklı.Z3 ve Z2'de 3 GB ram varken Z3 Compact'da 2 GB ram var.Yani ben olsam Z3 compact alacağıma hala fiyatı düşüşte olan Z2'yi alırdım.Belki haklısınız işlemci bazında Z3 Compact'da olan 2.500 Mhz Z2'de olan 2.300 Mhz'ye göre daha güçlü görünebilir ama bazı detayları atlamamak gerek kanımca.

NOT : Oyum iphone 6 ve Z2'ye.

war is up ahead

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence z3c daha iyi diğerlerinden çünkü 720p ye snapdragon 801 koymak telefonu uçuracaktır 20.7 mp kamerası suya dayanıklılığı vs. Bence z3c

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Z3 Compact nasıl Z3'den iyi oluyor orayı anlayamadım.Ekran büyüklüğü ppi değeri ve ram değerleri farklı.Z3 ve Z2'de 3 GB ram varken Z3 Compact'da 2 GB ram var.Yani ben olsam Z3 compact alacağıma hala fiyatı düşüşte olan Z2'yi alırdım.Belki haklısınız işlemci bazında Z3 Compact'da olan 2.500 Mhz Z2'de olan 2.300 Mhz'ye göre daha güçlü görünebilir ama bazı detayları atlamamak gerek kanımca.

NOT : Oyum iphone 6 ve Z2'ye.
dostum z3 compactın çözünürlük avantajı var ne kadar düşük çözünürlük o kadar yüksek performans farkettiysen oyun açısından dedim istesem z3 bile alırım mesele oyun performansı

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17

İste bu senin telefondan anlamadigini gosteriyor. Laf atmiyorum yanlis anlama dusuncem boyle. Nexus 6nin ekran boyutundan daha fazla korkulan sey quad hd cozunurlugu olmasi. O cozunurluk islemciyi ve bataryayi emecek. Z3 compact 720 p. Tek eksisi 3 yerine 2 gb ram olmasi. Ama z3 ten daha performansli ve daha uzun sure dayanir olacak. İslemciler ayni. Ekranlar ve kalite farkli

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17

Telefoncu telefondan anlicak diye birsey yok. Ben cok telden anlamayan telefoncu gordum. Biraz anlasaydin 3 ayda perte cikmazditelefonun. 4 senedir 4 sene oncesinin giris sviyesi htcsini kullaniyorum. Kasma oluyor evet ama 4-5 tane seyi acinca. E olsun o kadar. Hala tas gibi telefon. Cok saglam ses kalitesi var. 4.4 yuklenebiliyor rom ile. İos sade. Android size fazla geliyor devreler gidiyo sizin o ozgur sistemi gorunce. Ondan heralde androidi durmadan kotulemeniz.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Bir defa o özenti Alpha alınmaz.Iphone 6 ile stabilite yakalanır Z3C ile de tarz ve güç yakalanır.Bu arada Galaxy Alpha sivrisineğin üstüne atılmak için kullanılır geri kalanında çöp.

YBahadir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bir defa o özenti Alpha alınmaz.Iphone 6 ile stabilite yakalanır Z3C ile de tarz ve güç yakalanır.Bu arada Galaxy Alpha sivrisineğin üstüne atılmak için kullanılır geri kalanında çöp.

Arkadaslar; su anda piyasada A8 den guclu bir chip yok.

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Z3 Compact çok daha mantıklı.
Fiyatı çok daha uygun ve yamulmuyor.

blue7

Asistan
Reaksiyon puanı
8
iPhone 6'nın Artıları :

- Akıcı iOS işletim sistemi ve cihaz performansı
- Geniş ve kaliteli uygulama ve oyunların bulunduğu Appstore
- Home tuşunun olması

Eksileri :

- Çok kötü arka tasarımı ve kamera çıkıntısı sırf bu nedenle iphone 5s bile tercih edilir çünkü çok daha şık
- Bükülmeye çok müsait olması, kullanırken aşırı bir dikkat ve özen göstermelisiniz yoksa telefon kolayca bükülebiliyor
- Değiştirilemeyen batarya
- Hafıza kartı desteğinin olmaması
- Suya ve toza dayanıklı olmaması
- Yüksek fiyatı

Xperia Z3C Artıları :

- Uzun batarya ömrü (sanırım bu özellikle şuanda elinde rekoru bulunduruyor)
- Şık kasa tasarımı.
- Suya dayanıklı olması (Ne kadar gerekli tartışılır ama özellike yağmurlu havalarda gereksinim duyulabilir)
- Hafıza kartı desteği olması (Apple nin yaptığı gibi 64gb almak zorunda değilsiniz istediğiniz seçeneği alıp hafıza kartı ile genişletebilirsiniz)

Eksileri :

- Softkeyler (sanal ekran tuşları) - Eğer sanal tuşlara alışkın değilseniz tam bir eziyete sebep oluyor.
- Değiştirilemeyen batarya
- Yüksek fiyatı

Samsung Galaxy Alpha'nın Artıları :

- Çok şık ve zarif bir tasarımının olması.
- Çok canlı ve güzel bir ekranının olması
- Değiştirilebilen bataryaya sahip olması
- Kapasasitif tuşlara sahip olması
- Rakiplerine göre fiyatının biraz daha makul olması

Eksileri :

- Hafıza kartı desteğinin olmaması
- Suya ve toza dayanıklı olmaması

Tabi tüm bunlar benim kendi şahsi düşünce ve görüşlerim, bana göre artı veya eksi olan size göre öyle olmayabilir veya size göre eklenmesi ya da çıkarılması gereken daha fazla artı ya da eksiler olabilir. Benim gözümden önemli olarak gördüklerim bunlar.

ataince

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Nasıl bir kullanıcı olduğuna bağlı bu sorunun cevabı. İphone 6 yı 64gbtan aşağı alınmaması gerektiği için 2650tl olarak kabul ediyorum.

Çok telefonla haşırneşir bir kullanıcıysanız önerim her zaman Samsung'dur. Sarj edilebilir pil kitlerinden ötürü. (LGde de var sanırım bu özellik)

Bıktım artık androidin kasmasından telefonla da aşırı haşırneşir değilim iphonenun sarjı bana yeter 2650tl de veririm diyorsanız kesinlikle iphone. 2inci el değeri düşmüyor seneye iphone 6s çıktığında 700tl ekleyerek model yükseltebilecekseniz, samsungda sonyde bu durum 1000tl+ ya çıkabilir.

Z3c ise aralarından el alınabilir duruyor. 720p ekran snapdragon 801 soc çok iyi performans verecektir. Su geçirmezlik, şık tasarım artı yönleri. Pilininde çok iyi gittiği söyleniyor. Tercih sizin.