iPhone 6 vs Galaxy Alpha vs Z3 Compact

Sizce Hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    53
  • Anket kapatılmış .

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Nasıl bir kullanıcı olduğuna bağlı bu sorunun cevabı. İphone 6 yı 64gbtan aşağı alınmaması gerektiği için 2650tl olarak kabul ediyorum.

Çok telefonla haşırneşir bir kullanıcıysanız önerim her zaman Samsung'dur. Sarj edilebilir pil kitlerinden ötürü. (LGde de var sanırım bu özellik)

Bıktım artık androidin kasmasından telefonla da aşırı haşırneşir değilim iphonenun sarjı bana yeter 2650tl de veririm diyorsanız kesinlikle iphone. 2inci el değeri düşmüyor seneye iphone 6s çıktığında 700tl ekleyerek model yükseltebilecekseniz, samsungda sonyde bu durum 1000tl+ ya çıkabilir.

Z3c ise aralarından el alınabilir duruyor. 720p ekran snapdragon 801 soc çok iyi performans verecektir. Su geçirmezlik, şık tasarım artı yönleri. Pilininde çok iyi gittiği söyleniyor. Tercih sizin.
Note 4 Exynos almaya karar verdim bu sefer adamlar işi büyütmüş :) Grafik birimi harika dediğim gibi

kayseri204

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ıphone6 plus kalitesi yeter :)

Samsung'dan uzak dur bence S3 almıştım 1,5 sene önce telefona çok temiz bakarım hiç düşürmedim ama şarj giriş yerlerinden soyulmaya başlıyor kalitesizlik belli yani :)

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ıphone6 plus kalitesi yeter :)

Samsung'dan uzak dur bence S3 almıştım 1,5 sene önce telefona çok temiz bakarım hiç düşürmedim ama şarj giriş yerlerinden soyulmaya başlıyor kalitesizlik belli yani :)
yok dostum samsung note 4te metal çerceve kullanmış

vedat_1966

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Marka fanatikliğine ücret ödenmiş olsa Türk milleti hiç aç kalmazdı. Dünyanın en zengin milleti olurdu. 😂

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
note 4 fırıncı küreği gibi bir cihaz sonradan taşımaktan bıkarsın donanıma bu kadar takılma kullanılabilirlik ve işleve bak benden söylemesi bana kalırsa z3 compact
galaxy alpha iphone 6 nın çakması zaten onu neden ekledin anlamadım:d

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar uzunca bi araştırma yaptım Note 4'ten vazgeçtim 2K ekran aşırı fazla oyun için ileriyi düşündüğüm için Note 4 kararımdan vazgeçiyorum iPhone 6 16 gb yeter mi acaba veya 64 gb Mart ayına kadar 2300 liraya düşer mi yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar araştırmak gerçekten önemli :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Allah size akıl fikir versin...
Amin cümlemize inşallah kardeşim akılın zararı olmaz..

tridinebandiyum

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herkes bangir bangir z3c diyor ama pek umrunda değil gibi listeye de neden ekledin onu da anlamis degilim

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Alinacaksa Z3C sec.Alphadaki batarya i6 daki batarya sadece komedi.2. el konusunda arkadas cok dogru demis.Ozellikle LG HTC ve SAMSUNG lari iyi fiyata elden cikarmak zor.Ayrica o Apple'in var ya ben.Samsung'un Note serisindeki guzellik hicbir zaman 16 gb ile baslamadi.Note 3 ve 4 boyle mesela.Ama apple acgozlulugunden 32 gb kaldirdi az daha para kazansin diye.Ayip bence.Hele 4S/5C leri 8 gb olarak cikarmasi en son guldugum sey oldu.16 GB a az diyoruz sen 8 gb diyorsun.Az comert olsa olur mu.Eskitme politikasi bunu gerektiriyor herhal.4 boyle 4S boyle 5C boyle.Seneye 5S 8 gb lar satilir.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Akıcı iOS muhabbetlerinin devam ettiğini görmek ne güzel. :)

Ben Z3 Compact'tan yana tercihimi kullanacağımı tahmin ediyorum. iPhone6 (ve Plus) benim gözümde malzeme kalitesi, daha doğrusu elde verdiği kalite hissi açısından çok geriye gitmiş durumda, 5S'i her şekilde 6'ya tercih ederim bugün. O nedenle Samsung'u da herhangi bir şekilde düşünmediğimden Z3 Compact dümdüz bir tercih oluyor burada.

muci61

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Iphone kıyasla daha sağlam kasa ve bükülmez....
Samsung göre daha saglam kasa ve daha büyük batarya....
Son lolipop güncellemesi ve 4k Video oynatma daha saymıyorummmm

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar benim endişem iOS yönünde stabilite gerçekten bozulmuş iOS 8 ile ayrıca telefonla ilgili birçok şikayet var hatta bir makale okudum Apple iPhone 6 ve Plusları geri toplatacakmış Apple'nin Steve Jobs'tan sonraki durumu gözler önünde her ne kadar milyonlar satsa da kullanıcılardan gelen çok şikayetler var ve bu beni korkutuyor Z3 Compact iyi bir telefon acaba Sony Z3 ile eş değerde mi tutuyor bu telefonu bu da beni endişelendiriyor Compact Modelleri mini model olarak lanse edilmesinden korkuyorum güncellemeler bakımından vs. Galaxy Alpha da iyi bir cihaz ancak Tolga abinin incelediği videoda Asphalt 8'de gözle görülür frame düşüşleri vardı bu neyden kaynaklanıyor acaba ayrıca Güncellemelerin ilk Galaxy S5 ve Note 4'e gelmesi Alpha'yı ara modelmiş gibi gösteriyor resmen Note 4'e de baktım açıkcası telefon hızlı ama ileride ne olacağı bilinmez 2K ekranı şimdilik hiç sıcak bakmıyorum Note 4'deki Exynos 64 bit işlemcisi Android L güncellemesi 64 bit mi yoksa 32 bit mi olarak gelecek bu da garip bir durum çoğu sitelerde 32 bit geleceği yazıyor çünkü snapdragon 805le eş tutulması için Samsung'un bu politikasını da sevmiyorum kafam şu an bayağı bir karışık görüşlerinizi bekliyorum

meatloaf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben bu foruma önyargınızdan kurtulun demek için kaydoldum arkadaşlar. bir telefonu kötülemek için ilk başta o telefonu hali hazırda kullanmış olmanız gerekli. neyse ben bu forumdaki yorumlara aldırış etmeden bu hafta başı galaxy alpha aldım önceki telefonum iphone 5 ti. ilk yanılgı olan 1860 mah pil çok rahat bir günü deviriyor hatta ben bir günde bitiremiyorum gün içinde zaman zaman wifi açık 3g hep açık oyun çok oynamıyorum ama internet video ve programları yaygın kullanıyorum ve konuşma sürem fazla işim gereği. normal bir kullanımla 2 günü rahat görürsünüz. çünkü ben dün gece yatmadan önce vget ile lg televizyonumdan film izledim ve şarj % 50 lerdeydi. sabaha kadar azaltmak için wifi ve çeşitli programları açık bıraktım ve % 20 nin altına indirebildim. benim için ikinci pozitif yanı ekranı 312 ppi ama full hd ekranla yan yana getiriyorum bi fark göremiyorum hatta eşimin note 3 ünden daha canlı diyebilirim. ve en önemlisi yıllardır iphone kullanmama sebep olan tek elle kullanım özgürlüğüne bu samsung ta kavuştum en son galaxy s3 denemiştim 2 ay zor bela kullandım çünkü arabada kullanmak çok zordu. diğer artı yanı ise telefon gerçekten dizayn olarak çok şık iphone 6 zaten tasarımı sebebiyle çok müşteri kaçırdı bende onlardan biriyim z3 compact benim için fazla kalın ve zarif olmayan bir telefon ama kamerası işlemcisi sebebiyle tercih edilebilir ama ben hali hazırda galaxy alpha yı çok beğendim samsung ta güncellemelerle arkasında durursa sanırım (galaxy a serisini çıkararak duracağı sinyallerini vermiş oldu bana göre) bu telefon yılı aşacağım ilk samsung telefon olacak sanırım. ben herkese tavsiye ediyorum ios taki oyun zenginliği android de yok belki ama kullanım özgürlüğü ve her şeyi bedavaya indirebilmek bile büyük bir artı. iphone da melodi yapmak için bile gereksiz vakit harcıyordum.

Avunyali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Applecıyım ... Kesinlikle Apple'cıyım. Ama iPhone 6 Alma. Yazık edersin. Bende i6 var. Aldığıma pişman değilim. Fakat Z3 Compact daha iyi. Sony xperia serisinin dezavantajı kapakçıklar 3 ila 6 ay sık kullanım yaptığın zaman kapaklar deforme oluyor. Kapakçıklar set olarak 50 TL'den satılıyor. Bunun için Dock girişi almalısın bence. iOS'a laf atanlar.. Ahh iPhone 6 kullandım 5S kullandım sizin dediğiniz sorunları bi ben göremedim. He burdan birisi yazmış telefon çalarken, açtığın zaman geç açılıyor ve çalmaya devam ediyor. Sıkıntı bu. iPhone 6 Kamera bakımından çok iyi özellikle Time-Lapse,Slow Motion,Kare gibi özellikleri iyi. Sony'de Time-Lapse var, Slow Motion yok 4K video çekebiliyor. Normal kamera olarak. Gece çekimlerinde Sony berbat, iPhone 6 ise renkleri yerinde doğal fotoğraf çekiyor, fakat kırmızı göz veriyor. Samsung Note 4 alacaksan nefret ettiğim Samsung dersine çalışmış S5'ten sonra, ve güzel ve sağlam telefon yapmış. Kamerası sağlam. Ama bi Sony olamaz samsung. Pil konusunda Sony, hepsinden iPhone 6'dan Note 4'ten kat kat kat kat kat daha iyi. Yoğun kullanımla 16 Saat, Normal kullanım Stamina ile 30 Saati gördüm. Z1'de seçim senin !! Ya da 5 ay Bekle Z4 al daha iyi. Çünkü 64 bit işlemciler geliyor artık.

YBahadir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ben tekrar görüş yazayım...

3 cihaz da piyasada alınabilecek en iyi cihazlar. Note 4, LG G3 falan hepsi traş bana göre... 2K ekranları var ama tüm arayüz, oyunlar ve uygulamalar 1080p de çalışıyor. Yarın 2K destekli oyun ve uygulamalarda o cihazlar tam manası ile "Yandım Anam" diye bağırır, ağlar... Tükanı kapatır.

iPhone içlerinde donanımı en güçlü ama fiyatı diğer iki rakibine göre çok yüksek (64GB olanı kastediyorum) olan cihaz. Öte yandan ikinci el değeri en yüksek olan cihaz. Bugün iPhone 5S in 1.200 ila 1.500 TL arasında değişen ikinci el değeri var.

Samsung Galaxy Alpha her ne kadar kişiden kişiye değişse de bence de tasarımı en şık cihaz. Fiyatı da en azından iPhone'a göre 700 TL daha ucuz.

Sony Xperia Z3C ise fiyatı aşağı yukarı Samsung Alpha ile aynı seviyede olup batarya ve su geçirmezlik gibi özellikleri ile üstünlük sağlıyor.

Seçim yapıcaksıniz işte. Bence seçimi önce işletimin sisteminden başlatın. Android mi? iOS mu? iOS'u seçerseniz zaten alacağınız cihazı da direkt olarak seçmiş oluyorsunuz. Android'i seçerseniz seçenekleri ikiye indirmiş oluyorsunuz. Kalan iki seçenek arasında bence dikkate değer iki fark var;

1- Marka sempatisi
2- Bataraya ömrü...

Buna göre karar vermek çok daha kolay olacaktır sizin adınıza.

Fakat anladığım kadarı ile siz de hafif bir büyük ekran arzusu var. Ama çözünürlük nedeni ile de kararsız kalıyorsunuz. Doğru düşünüyor isem size naçizane bir cihaz önerim olacak. İnanın bana Note 4 ü de G3 ü de cebinden çıkartır. Her anlamda... İnanılmaz güzel bir tasarım (tabii bu bana göre), 4.100maH pil, 1080p çözünürlük, Kirin 925 yonga seti (Snapdragon 805 ayarında) 6" ekran...

Huawei Ascen Mate 7

http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_mate7-6543.php

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ben tekrar görüş yazayım...

3 cihaz da piyasada alınabilecek en iyi cihazlar. Note 4, LG G3 falan hepsi traş bana göre... 2K ekranları var ama tüm arayüz, oyunlar ve uygulamalar 1080p de çalışıyor. Yarın 2K destekli oyun ve uygulamalarda o cihazlar tam manası ile "Yandım Anam" diye bağırır, ağlar... Tükanı kapatır.

iPhone içlerinde donanımı en güçlü ama fiyatı diğer iki rakibine göre çok yüksek (64GB olanı kastediyorum) olan cihaz. Öte yandan ikinci el değeri en yüksek olan cihaz. Bugün iPhone 5S in 1.200 ila 1.500 TL arasında değişen ikinci el değeri var.

Samsung Galaxy Alpha her ne kadar kişiden kişiye değişse de bence de tasarımı en şık cihaz. Fiyatı da en azından iPhone'a göre 700 TL daha ucuz.

Sony Xperia Z3C ise fiyatı aşağı yukarı Samsung Alpha ile aynı seviyede olup batarya ve su geçirmezlik gibi özellikleri ile üstünlük sağlıyor.

Seçim yapıcaksıniz işte. Bence seçimi önce işletimin sisteminden başlatın. Android mi? iOS mu? iOS'u seçerseniz zaten alacağınız cihazı da direkt olarak seçmiş oluyorsunuz. Android'i seçerseniz seçenekleri ikiye indirmiş oluyorsunuz. Kalan iki seçenek arasında bence dikkate değer iki fark var;

1- Marka sempatisi
2- Bataraya ömrü...

Buna göre karar vermek çok daha kolay olacaktır sizin adınıza.

Fakat anladığım kadarı ile siz de hafif bir büyük ekran arzusu var. Ama çözünürlük nedeni ile de kararsız kalıyorsunuz. Doğru düşünüyor isem size naçizane bir cihaz önerim olacak. İnanın bana Note 4 ü de G3 ü de cebinden çıkartır. Her anlamda... İnanılmaz güzel bir tasarım (tabii bu bana göre), 4.050maH pil, 720p çözünürlük, Kirin 925 yonga seti (Snapdragon 805 ayarında) 6" ekran...

Huawei Ascen Mate 7

http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_mate-5237.php
Elimdeki şu an Elite bile bu cihaz ile eş değer performanslı emin olun :)
Ayrıca iPhone işi yattı Monster Notebook alacağım için Limiti 1900 liraya indirmek zorunda kaldım Huawei bilmem hiç cihazını kullanmadım ikinci General Mobile vakası yaşamak istemiyorum dediğin batarya ayrıca Li-Po batarya ben bilindik markalardan tavsiye ettiğiniz varsa paylaşmanızı rica ederim sonuçta bu cihazı uzun süre kullanacağım Allahın izniyle seneye üniversiteye gittiğimde elimde sağlam bi cihazla gideyim.Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.HD çözünürlük alacağım bu gidişle büyük ihtimal Z3 Compact iyi geldi gibi bana sanki ancak Sony güncelleme konusunda nasıl davranır ondan süpheliyim

YBahadir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ayrıca iPhone işi yattı Monster Notebook alacağım için Limiti 1900 liraya indirmek zorunda kaldım Huawei bilmem hiç cihazını kullanmadım ikinci General Mobile vakası yaşamak istemiyorum dediğin batarya ayrıca Li-Po batarya ben bilindik markalardan tavsiye ettiğiniz varsa paylaşmanızı rica ederim sonuçta bu cihazı uzun süre kullanacağım Allahın izniyle seneye üniversiteye gittiğimde elimde sağlam bi cihazla gideyim.Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.HD çözünürlük alacağım bu gidişle büyük ihtimal Z3 Compact iyi geldi gibi bana sanki ancak Sony güncelleme konusunda nasıl davranır ondan süpheliyim

Yanlış cihazın linkini vermişim.

O verdiğim link Ascend Mate'in yani bir önceki versiyonun linki idi. Ascend Mate 7şu cihaz;

http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_mate7-6543.php

Kalite olarak eksiği yok fazlası var.

Ritchie

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Z3 compact gncelleme konusunda kafanda soru işareti varsa iphone 5s öneririm

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Z3 compact gncelleme konusunda kafanda soru işareti varsa iphone 5s öneririm
1900 liraya iPhone 5s 16 gb yerine Micro SD girişli Z3 Compact almak daha mantıklı geldi sanki bana

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hatta Xperia Z3 Compact yerine Xperia Z3 de alma ihtimalim olabilir sizce Z3 mü Z3 Compact mı peki?

TyC

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Almışken iPhone al. Yoksa z3 de iyi telefon.