iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Kullananlar Kulübü

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Abd'de 6 ve 6+'ın kameradaki sorunları in tıpkı iPhone 5'teki gibi değişim programı başlatılmış

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Samsungta amerikada iphone kullanıcılarına 1 ay son modellerini deneme süresi kampanya yapmış. Müşteri çekmek için

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Abd'de 6 ve 6+'ın kameradaki sorunları in tıpkı iPhone 5'teki gibi değişim programı başlatılmış

Sadece abd de değil .
Ben kontrol ettim ve bende ki 6 plus da değişim programı kapsamındaymış. Apple teknik destek ekibiyle yaptığım telefon görüşmesinde apple store dan randevu alınarak sadece kameranın değişeceğini belirtildi.
Fakat ben cihazın komple değişimi talep edeceğim çünkü ekran parlaklığını en yüksek seviyedeyken bile telefon parlaklığı kendi kendine düşürüp yükseltiyor ve düşürdüğünde parlaklığı açmak istediğimde parlaklık en yüksek seviyede oluyor.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sadece abd de değil .
Ben kontrol ettim ve bende ki 6 plus da değişim programı kapsamındaymış. Apple teknik destek ekibiyle yaptığım telefon görüşmesinde apple store dan randevu alınarak sadece kameranın değişeceğini belirtildi.
Fakat ben cihazın komple değişimi talep edeceğim çünkü ekran parlaklığını en yüksek seviyedeyken bile telefon parlaklığı kendi kendine düşürüp yükseltiyor ve düşürdüğünde parlaklığı açmak istediğimde parlaklık en yüksek seviyede oluyor.

Bu değişim programı yine sadece TR cihazları için mi? Yoksa kamera konusu kronik olduğundan abd cihazlarının falan tamirini ya da değişimini de yapıyorlar mı bu sorun kapsamında?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İphone 6s i bekleyim ben öyle yapıyorum eğer beğenmezseniz veya fiyat fazla gelirse 6plus alın şarjı daha uzun 6 ya oranla

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Bu değişim programı yine sadece TR cihazları için mi? Yoksa kamera konusu kronik olduğundan abd cihazlarının falan tamirini ya da değişimini de yapıyorlar mı bu sorun kapsamında?

Bildiğim kadarıyla ülke kısıtlaması yok. Sdn de haberi vardı oradan detaylara bakabilirsin.

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Sadece abd de değil .
Çok ısındığı zaman parlaklığı düşürüyor soğumaya geçtiği zaman geri parlaklığı düzeliyor.Eğer bunu ısınmadan yapıyorsa sorun var demektir.Bir çeşit ekran koruma güvenliği çok ısınma yapınca oluyor 15-20dk ekran yüksek parlaklıktaysa ısınınca ekranı koruyor.

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Çok ısındığı zaman parlaklığı düşürüyor soğumaya geçtiği zaman geri parlaklığı düzeliyor.Eğer bunu ısınmadan yapıyorsa sorun var demektir.Bir çeşit ekran koruma güvenliği çok ısınma yapınca oluyor 15-20dk ekran yüksek parlaklıktaysa ısınınca ekranı koruyor.

Isınınca yapıp yapmadığına dikkat etmedim. Biraz dikkat edeyim bakalım olacak mı ısınınca.
Teşekkürler .

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Apple'ın linkinden baktım benim telefonun seri numarası da kamera olayında sorunu olanlardanmış. Şansımızı deneyelim bakalım. Parlak fotoğrafların ortasında siyah nokta görmekten bıktım usandım artık

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Sadece abd de değil .
Parlaklık olayı bir hata değilki.
Ayarlar > Ekran ve parlaklık'a gir. Eğer, Otomatik Parlaklık seçeneği açıksa, onu kapat. Bir daha kendi kendine parlaklık ayarı değişmeyecektir.

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Parlaklık olayı bir hata değilki.
Ayarlar > Ekran ve parlaklık'a gir. Eğer, Otomatik Parlaklık seçeneği açıksa, onu kapat. Bir daha kendi kendine parlaklık ayarı değişmeyecektir.

Daha önce denemiştim ama işe yaramamıştı. O ayar ortam ışığına göre ekran parlaklığını ayarlıyor diye biliyorum. Benim bahsettiğim olay mesela ekran parlaklığı ortam ışığından bağımsız olarak yarıya düşüyor ama ben ekran parlaklığını yükseltmek istediğim zaman ekran parlaklık ayarı full de oluyor ve bir süre sonra normale dönüyor.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
şurdan 1-2 biseyler okuyum ios - android kavgasi.olursa kullanirim [emoji2]

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Daha önce denemiştim ama işe yaramamıştı. O ayar ortam ışığına göre ekran parlaklığını ayarlıyor diye biliyorum. Benim bahsettiğim olay mesela ekran parlaklığı ortam ışığından bağımsız olarak yarıya düşüyor ama ben ekran parlaklığını yükseltmek istediğim zaman ekran parlaklık ayarı full de oluyor ve bir süre sonra normale dönüyor.

Bu durum kendi kendine oluyorsa ısınmadan dolayı olabilir eğer cihaz ısınmıyorsa ve ekran ışığıyla oynuyorsa cihazını yedekleyip restore etmeyi dene yazılımsal bir sorun gibi duruyor

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Bu durum kendi kendine oluyorsa ısınmadan dolayı olabilir eğer cihaz ısınmıyorsa ve ekran ışığıyla oynuyorsa cihazını yedekleyip restore etmeyi dene yazılımsal bir sorun gibi duruyor

Sıfırlamak ra işe yaramamıştı . Isınmadan olabilir. Artık kamera için gittiğimde bundan da bahsedecem.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
iPhone 6 ile çektiğim ağır çekim videosunu nasıl kısaltabilirim düzenleme seçeneği yok, videoyu bilgisayara atınca değişik programlarla değişik şeyeler oluyor ama ağır çekim olmuyor video. Mail ile attığımda kalite çok kötü oluyor. Nasıl video uzunluğunu düzenleyebilirim ?

bedvulf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yardım. 5 gün önce bimex den iphone 6 plus aldım kırılmaz cam da taktırmama rağmen 30 cm den düşüp ekranı çatladı.Dokunmatiği falan değişiyor ama kasada da çizikler var.Bimexe gönderdim 10 gün içinde sonuçlanıcakmış sizce ne kadara tamir olunur ya da yenisi verilir bilginiz var mı çok üzgünüm

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Türkiye Fiyatları da açıklandı :)
Phone 6 16 GB model 2.349 TL
iPhone 6 64 GB model 2.649 TL
iPhone 6 128 GB model 2.949 TL

iPhone 6 Plus 16 GB model 2.649 TL
iPhone 6 Plus 64 GB model 2.949 TL
iPhone 6 Plus 128 GB model ise 3.249 TL

1 yıl sonra satış fiyatları dolar kuru yüzünden 300 TL daha arttı :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bütçeyi toparlayamazsam hediye gelen ıPhone 6 plus satıcam 64GB. kutusunu hiç açmadım öyle duruyo evde.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar merhaba. Son günlerde kafama çokça takılan bir konudan bahsedeceğim.Ben lise 2 ye geçtim.Ve yeni bir telefon almak istiyorum. Öğrenci oldugum icin bütcem 800-900 tl civarında. İphone 4s istediğim bir telefon.Açıkçası hem yaşım küçük hem de telefonla kasacak şeyler yapmayacagım. Iphone 4s tam alacaktımki arkadaşlar yeni sürüm olan 8.1.1de telefonun çok kastıgını söylediler.Açıkçası hevesim kırıldı. Hala iphone 4s istiyorum.Bir arkadaş bana samsung galaxy e5 önerdi.Ama bir kere iphone'un şeklini çok beğeniyorum.Sizce Iphone 4s alsam bir sorun olur mu? zaten telefona cok kasacak seyler indirmeyecegim.Simdiden tesekkurler.

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar merhaba. Son günlerde kafama çokça takılan bir konudan bahsedeceğim.Ben lise 2 ye geçtim.Ve yeni bir telefon almak istiyorum. Öğrenci oldugum icin bütcem 800-900 tl civarında. İphone 4s istediğim bir telefon.Açıkçası hem yaşım küçük hem de telefonla kasacak şeyler yapmayacagım. Iphone 4s tam alacaktımki arkadaşlar yeni sürüm olan 8.1.1de telefonun çok kastıgını söylediler.Açıkçası hevesim kırıldı. Hala iphone 4s istiyorum.Bir arkadaş bana samsung galaxy e5 önerdi.Ama bir kere iphone'un şeklini çok beğeniyorum.Sizce Iphone 4s alsam bir sorun olur mu? zaten telefona cok kasacak seyler indirmeyecegim.Simdiden tesekkurler.

iPhone kullanmayı çok istiyorsan 5 al bence 4s çok stabil değil özellikle ios 9 gelince dahada kötü hale gelecektir

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Hocam bence General Mobile 4G al. Tam bir f/p ürünü. Bu fiyata bu özellikleri bulamazsın.
İllaki iPhone da iPhone diye tutturursan, ben iPhone 5s'in altındaki modelleri pek tavsiye etmiyorum.
₺1000'a iPhone 4s alacağına,
₺700'ya General Mobile 4G al.
Karlı çıkarsın.

opak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar S4 mini kullanıcısıyım 1 ay a kadar telefonumu değiştirmeyi düşünüyorum çok kasılmaya başladı, twitterda rolling yaptığımda takıla takıla iniyor çıkıyor cihaz ve bu beni deli ediyor.

Aklımdan geçen telefon İ6 idi açıkcası ama şimdi I6s çıkacak ve muhtemelen 2GB ramle birlikte , velhasıl ios deneyimini yaşamak istiyorum ama diğer taraftan da androidi kolay kolay bırakamıyorum. Acaba Xperia Z5 i mi bekleyip alsam diye düşünüyorum aynı zamanda.Çok ilgimi çekiyor xperia lar. Androidin zamanla şişen bir ekosistemi var , Z5 in güçlü donanımı bunu sorun olmaktan çıkarabilir mi acaba ?

Bir fikir verin lütfen çok kararsız kaldım

eren_ea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba dostlar,sıkı bir android severdim bir zamanlar ama Samsung Türkiye,Samsung Galaxy Note 2 modeline sistem yeterli olmasına rağmen güncelleme vermedikten sonra Samsung başta olmak üzere androide olan sempatim giderek azaldı ve fırsatım da varken şu ara IOS sisteme geçmek istiyorum,iPhone 6 plus'ı derinlemesine bir araştırdım ve telefonu çok beğendim,bir telefondan beklediğim tüm argümanları karşılıyor,uzun lafın kısası iphone 6 plus 64 GB almayı düşünüyorum 10 GB'a yakın müzik arşivim var,facebook,whatsapp kullanıyorum onun dışında hukuk fakültesinden mezun oldum UYAP uygulamasını çok kullanırım bunun dışında film izlemeyi de seviyorum ve geniş ekran seven biriyim bir de tabi samsung'un beni hüsrana uğratmasından sonra en az 3 yıl düzenli şekilde güncellenebilecek bir sistem istiyorum sanırım iphone 6 plus bunları karşılıyor ama 6S 9 eylülde tanıtılacakmış 6S Plus 64 GB da muhtemelen 3.900-4.000 TL arası bir fiyatta olacak ne dersiniz beklemeye değer mi yoksa iphone 6 plus beni en az 3 yıl götürür mü kasma sorunu yaşamadan bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum?

6 plus 3 yıl adam gibi güncellenir kasma sorunu da yaşamam diyorsanız 6 plus alabilirim dostlar,6S Plus olması çok da önemli değil benim için,sistem 2-3 yıl adam gibi götürsün beni yeter bana :D

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Merhaba dostlar,sıkı bir android severdim bir zamanlar ama Samsung Türkiye,Samsung Galaxy Note 2 modeline sistem yeterli olmasına rağmen güncelleme vermedikten sonra Samsung başta olmak üzere androide olan sempatim giderek azaldı ve fırsatım da varken şu ara IOS sisteme geçmek istiyorum,iPhone 6 plus'ı derinlemesine bir araştırdım ve telefonu çok beğendim,bir telefondan beklediğim tüm argümanları karşılıyor,uzun lafın kısası iphone 6 plus 64 GB almayı düşünüyorum 10 GB'a yakın müzik arşivim var,facebook,whatsapp kullanıyorum onun dışında hukuk fakültesinden mezun oldum UYAP uygulamasını çok kullanırım bunun dışında film izlemeyi de seviyorum ve geniş ekran seven biriyim bir de tabi samsung'un beni hüsrana uğratmasından sonra en az 3 yıl düzenli şekilde güncellenebilecek bir sistem istiyorum sanırım iphone 6 plus bunları karşılıyor ama 6S 9 eylülde tanıtılacakmış 6S Plus 64 GB da muhtemelen 3.900-4.000 TL arası bir fiyatta olacak ne dersiniz beklemeye değer mi yoksa iphone 6 plus beni en az 3 yıl götürür mü kasma sorunu yaşamadan bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum?

6 plus 3 yıl adam gibi güncellenir kasma sorunu da yaşamam diyorsanız 6 plus alabilirim dostlar,6S Plus olması çok da önemli değil benim için,sistem 2-3 yıl adam gibi götürsün beni yeter bana :D

Bence 6s Plus bekle kamera işlemci ve ram olarak iyiyleştirmeler olacak uzun süre kullanmakda istiyorsan yeni cihazlarda 2gb ram olacak ve ilerisi için daha iyi olur

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bence 6s Plus bekle kamera işlemci ve ram olarak iyiyleştirmeler olacak uzun süre kullanmakda istiyorsan yeni cihazlarda 2gb ram olacak ve ilerisi için daha iyi olur

Ram artışı filan olmayacak bak görürsünüz. Bu yazımı hatırlatırım iPhone 6s tanıtıldığında.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar **** My Friends programında ne yaparsam yapayım kendi konumumu paylaşamıyorum. Altta "ben" yazan yere basıyorum açılan sayfada konumumu paylaş açık ama silik şekilde gözüküyor etkin değil yani. Konum servislerine giriyorum orada da açık gözüküyor. Problem nerede bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı? Telefon 6 plus.

eren_ea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ram artışı filan olmayacak bak görürsünüz. Bu yazımı hatırlatırım iPhone 6s tanıtıldığında.

Bana da öyle geliyor GSM ARENA ki yakın zamanda tanıtılacak telefonların özelliklerini eksiksiz tahmin eden bir platform o bile 1 GB Ram demiş sadece DDR bazında iyileştirme olacak gibisinden söz etmiş 6 plusta 1 GB RAM DDR3 iken 6s plusta 1 GB RAM DDR4 olarak görünüyor bunun yanında 6plustaki 1.4 gHz olan işlemci hızı 6s plusta 2.0 gHz olarak görünüyor kamera da 8 den 12 MP ye çıkmış temel farklılıklar olarak bu göze çarpıyor şuan :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar yaklaşık 4.5 aydır İPhone 6 16 Gb kullanıyorum. 2 Haftadır telefonum aşırı derecede ısınma yapıyor çok performans gerektirmeyen oyun oynuyorum 5 dakika geçmeden alev gibi oluyor telefon. Oyunu kapatıyorum normal sadece whatsapp instagram facebook kullanımı yapıyorum 20-25 dakikada yine alev gibi oluyor telefon. 8.4.1 ios güncellemesinden dolayı olduğunu düşündüm , bilgilerimi yedekleyim telefona restore attım ama hala ısınma yapıyor telefonum rahatsız edici bir durum. Başka kullanan arkadaşlarıma soruyorum ısınmıyor bende diyorlar. Belli bi seviyede sıcaklık kabul edilebilir ama aşırı olması beni endişelendiriyor. Apple'ın bu yüzden cihaz değişimi yapacağınıda sanmıyorum servise alıcaklar kaç gün bekler bilmiyorum. Telefon olmadan görüşme yapamayacağım günlerce servistede bekletemem ne yapacağım hiç bilmiyorum.