iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Kullananlar Kulübü

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar rehberde Kayıtlı olan bir kişiden gelen SMS i cevapladigimda SMS yerine mail atıyor bu karışıklığı yaşadınız mi ? Kars'ı tarafta iOS kullaniciydi. Gelen sms i cevapladigimda verdiğim cevap SMS yerine mail olarak gidiyor ,

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Ilk defa duydum böyle bir şeyi ama iMessage olarak telefon no yerine mail tanımlı olabilir mi rehberindeki kişide???

Darqusee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar,merhaba şuan Samsung Galaxy note 4 kullanıyorum.Sizce İphone 6 Plus'la takas yapıyımmı?

Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar rehberde Kayıtlı olan bir kişiden gelen SMS i cevapladigimda SMS yerine mail atıyor bu karışıklığı yaşadınız mi ? Kars'ı tarafta iOS kullaniciydi. Gelen sms i cevapladigimda verdiğim cevap SMS yerine mail olarak gidiyor ,

iMessage Whatsapp uygulamasının mantığında çalışan, yani internet (Wi-Fi veya 3G) üzerinden mesajlaşma imkanı sağlayan Apple’ın bir servisi.iMessage ile; iPad, iPhone, iPod touch. Mac'e sahip kişilerle mesajlaşabilirsiniz

Dilerseniz iMessage özelliğini Ayarlar-Mesajlar- kısmından kapatabilirsiniz
Yada yine aynı kısımda SMS olarak gönder seçeneğini sunuyor böylece wifi yada 3g'ye bağlı değilken sms olarak

bağlıyken iMessage özelliği ile mesaj atabilirsiniz biraz uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir :)

fatihd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Ek olarak ; eğer karşı tarafta apple ID olan bir ürüne mesaj attığınızda rengi mavi olur. Diğerleri ise yeşil.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
iMessage Whatsapp uygulamasının mantığında çalışan, yani internet (Wi-Fi veya 3G) üzerinden mesajlaşma imkanı sağlayan Apple’ın bir servisi.iMessage ile; iPad, iPhone, iPod touch. Mac'e sahip kişilerle mesajlaşabilirsiniz

Dilerseniz iMessage özelliğini Ayarlar-Mesajlar- kısmından kapatabilirsiniz
Yada yine aynı kısımda SMS olarak gönder seçeneğini sunuyor böylece wifi yada 3g'ye bağlı değilken sms olarak

bağlıyken iMessage özelliği ile mesaj atabilirsiniz biraz uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir :)
Teşekkürler :)

@fatihd onun bilgisindeyim zaten ona istinaden bu sorunu dile getirdim :)

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Şuan iphone 6 da ne üstten ne alttan barlar çıkmıyor :D restart forover.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Restart sonrası düzeldi.

hellischild

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar kılıf ile kullanırken telefonunuzda Isınma farkettiniz mi hiç veya cihazınızda herhangi bir ısı oluyor ise ne seviye de bende bazen istem dışı da olsa bayağı Isınma oldu apple store ile telefon görüşmesi yaptım sonra randevu aldım iki gün sonra muhtemelen cihaz değişimi yapılır dedi ama bakalım sizlerin de cihazınızda böyle sorun var mı sorayım dedim ip6 64gb gold kullanıyorum bu arada.

SeeYouLater

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar kılıf ile kullanırken telefonunuzda Isınma farkettiniz mi hiç veya cihazınızda herhangi bir ısı oluyor ise ne seviye de bende bazen istem dışı da olsa bayağı Isınma oldu apple store ile telefon görüşmesi yaptım sonra randevu aldım iki gün sonra muhtemelen cihaz değişimi yapılır dedi ama bakalım sizlerin de cihazınızda böyle sorun var mı sorayım dedim ip6 64gb gold kullanıyorum bu arada.
Aspahalt bir süre sonra yaniyor hocam gold 16 gb model var onun disinda pek bir isinma yok

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Isınma normal muhtemel derecede el yakmiyor.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Dün flipboardda Twitterda gezinirken Isınma yaptı ahizenin olduğu yerde elimle dokunduğum zaman hissediyorum kaldı ki cebimde daha çok hissediyorum ısınmayı
Ben oyun oynamıyorum ancak sürekli arka planda hiçbir uyglamayı kapatmadan kullanıyorum. Wifi sürekli açık ve bir kaç saat elimden düşürmediğimde benım bahsettiğim ısı gerçekleşiyor onun dışında problem yok. Cihazın genel ısısı soğuk diyebiliriz.

hellischild

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben oyun oynamıyorum ancak sürekli arka planda hiçbir uyglamayı kapatmadan kullanıyorum. Wifi sürekli açık ve bir kaç saat elimden düşürmediğimde benım bahsettiğim ısı gerçekleşiyor onun dışında problem yok. Cihazın genel ısısı soğuk diyebiliriz.

O zaman benim cihazda bir problem var galiba arefe gününe randevu almıştım gidip hem şikayetlerimi söylerim hemde cihazın kontrolünü yaptırırım artık duruma geniuslar karar verir diye düşünüyorum
Isı şuan normal ılığa doğru ama gün içinde bildiğin fırın gibi oluyor o da oyun oynamadan sadece sosyal medya ve gazete uygulamalarıyla geçen zamandan bahsediyorum

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar whatsap tan gelen mesajların ön izlemesini kapattım ama yinede gelen mesajda mesaj Ata'nın ismi çıkıyor kilit ekranında ben sadece yeni mesaj yazmasını istiyorum eskiden öyleydi 5s kullanırken suan. Dediğim gibi sadece yeni mesaj yazdırma olasılığım var mi ?

15404a9f265617c4a3e36ee09807e5fd.jpg

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar eskiden bir program vardı telefonu masadan alinca yani hareket ettirince alarm çalıyordu o uygulamayı hatırlayan var mi

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşlar bana aldığınız (androidde olan ekran süresini) söyleyebilirmisiniz? bir konu için gerekiyorda. Biraz araştırdım işte genelde 20 saat beklemede, 8-10 saat arası kullanılmış fakat bu 8-10 saat ekran açık kalma süresi olamaz.

Ekran süresini nasıl öğrenebiliyorsunuz ios'da?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
@Vikings ; Ayarlar => Genel => Kullanım => pil kullanımı adımından bahsediyorsun sanırım ? Ekli dosyayı görüntüle 11920

Pil kullanımından bahsetmiyorum. Aldığınız ekran süresini soruyorum. Mesela LG G2 ile %100 şarj'dan %10 şarj'a inince ekranın açık kalma süresi 6 yada 7 saat 30 dakika gibi gösteriyor orada.

Benim 5s'i kurcaladım göremedim. Ekran açık kalma sürenizi merak ediyorum yani, telefonun ekranı %100'den %20'ye yada %10'a inene kadar kaç saat boyunca toplamda açık kaldı?

fatihd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
En Üstteki "Kullanım" ve "Beklemede" açıklama bilgileri de işini görmüyor sanırım ? Bunun haricinde nereden nasıl görünüyor ben de bilmiyorum.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
En Üstteki "Kullanım" ve "Beklemede" açıklama bilgileri de işini görmüyor sanırım ? Bunun haricinde nereden nasıl görünüyor ben de bilmiyorum.

İşte orada ki kullanım olan şey istediğim değil. İphone gibi bir telefon 10-11 saat ekran açık kalma süresi veremez yani bu demek oluyor ki 10 11 saat boyunca ekranı hep açık kalmış kullanılmış.

Bu imkansız yani. Benim merak ettiğim 6 yada 6 plus gibi bir telefonla kaç saat ekran süresi alabiliriz bunu merak ediyorum yani.

fatihd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Oradaki bilgi yanlış bilmiyorsam ; Kullanım dediğ : tuş kilidini açıp telefonu kurcaladığımız zaman. Bekleme ise , ekranın kapalı olduğu vakit. Yani gönderdiğim ekran görüntüsü örneğine göre ; Telefonu 3 saat 40 dakika tuş kilidini açıp kurcalamışım. 10 saat 28 dakika ise ekran kapalı kalmış gibi. Ya da ben de yanlış biliyorum :)

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
8b6a31362971dc864f1e429a72336c11.jpg
İşte orada ki kullanım olan şey istediğim değil. İphone gibi bir telefon 10-11 saat ekran açık kalma süresi veremez yani bu demek oluyor ki 10 11 saat boyunca ekranı hep açık kalmış kullanılmış.

Bu imkansız yani. Benim merak ettiğim 6 yada 6 plus gibi bir telefonla kaç saat ekran süresi alabiliriz bunu merak ediyorum yani.

Kilit ekranı bin yüzdesini batarya Suresi ile çarparak Süreyi bulabilirsin diye düşünüyorum.

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Pil kullanımından bahsetmiyorum. Aldığınız ekran süresini soruyorum. Mesela LG G2 ile %100 şarj'dan %10 şarj'a inince ekranın açık kalma süresi 6 yada 7 saat 30 dakika gibi gösteriyor orada.

Benim 5s'i kurcaladım göremedim. Ekran açık kalma sürenizi merak ediyorum yani, telefonun ekranı %100'den %20'ye yada %10'a inene kadar kaç saat boyunca toplamda açık kaldı?

İosta bunu bende merak ediyorum çünkü app storeden birşey indirirken mesela ekran kapalı olsa bile kullanım süresine işliyor ayrıca müzik dinlerkende işliyor

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
İosta bunu bende merak ediyorum çünkü app storeden birşey indirirken mesela ekran kapalı olsa bile kullanım süresine işliyor ayrıca müzik dinlerkende işliyor

Hah işte bu yüzden merak ediyorum bende. Cihazda hiç bir işlem yapılmazken kenarda durunca beklemeye, bişi dinlesen indirsen ve ekranın kapalı olsa bile kullanıma işliyor.

Bu yüzden ekran süresini merak ediyorum :D

hellischild

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba gençler cihazımda Isınma sorunu vardı diye sormuştumya Apple Store randevu alıp gitmiştim aynı dakika cihazı incelemek için aldılar ve 10-15 dak sonra bir kağıtla geldiler imzalar mısınız ? Dedi bu ne dedim cihazımın anakartı bozukmuş ve onu alıp anında yeni cihaz verdiler

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Merhaba gençler cihazımda Isınma sorunu vardı diye sormuştumya Apple Store randevu alıp gitmiştim aynı dakika cihazı incelemek için aldılar ve 10-15 dak sonra bir kağıtla geldiler imzalar mısınız ? Dedi bu ne dedim cihazımın anakartı bozukmuş ve onu alıp anında yeni cihaz verdiler
Telefonun yere düşme hatta çakılma sonucu ekran kasadan bağımsız hareket etmeye başlamıştı.Apple store a götürdüğümde 980 tl ye yeni cihaz vereceklerini söylediler. o an cihazı çöpe atasım gelmişti. Şu an cihazı tüm zorluklara rağmen kullanıyorum :D