Iphone 5s

alemko06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı akşamlar arkadaşlar öncelikler herkese iyi forumlar, bir hafta önce ikinci el bir Iphone 5s aldım sorunsuz temiz fakat şarjı çok çabuk bitiyor bütün özellikler kapalı fakat durduk yere şarjı tükeniyor sadece 2g yani edge açık vatsap kullanıyorum ona bile yarım saatte bir bakıyorum işimden dolayı öğlene kadar şarjım bitiyor sabah 8-12 arası %20 civarına düşüyor batarya da sorun var mıdır sizce yeni bir batarya mı takmalı ? Tek istediğim sabah 8 ile akşam 8 e kadar idare etsin sadece vatsap kullanıyorum, bundan önce Iphone 4 kulanıyordum şarjı sabahtan akşama kadar aktif kullanımımda bile %50 civarı kalıyordu bunda çok çabuk bitiyor lütfen önerilerinizi yazınız yardıma ihtiyacım var bu konuda..

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle bu tipik iPhone kullanıcıları şikayetlerinden biri. ikincisi ise eğer garanti yoksa batarya değişimi sıkıntı eğer garanti varsa batarya değiştirilebilir belki. ama batarya mevzusundan önce cihazı formatlamanızı öneririm işe yarayabilir

alemko06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Garanti yok, cihazı alırken satıcının elinde sıfırladım öyle baştan kurdum aldım hepsini

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0
o zaman cihazın bir sorunu olabilir bataryada. satıcı sorunlu telefonu elinden çıkartmakda istemiş olabilir. önce satın aldığınız kişiyle konuşun bence daha sonra batarya tamiri gibi şeyler yapabilirsiniz

dnzckrhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bahsettiğiniz sorunun aynısı benim telefonumda da mevcut. 2. el bir 5s aldım (garantisi devam ediyor) ve bataryası çok kötü durumda. Gece ful şarjlı bırakıyorum sabah şarjı bitmiş oluyor. Orjinal şarj aleti almama rağmen sorun devam etti o yüzden müşteri hizmetlerini aradım teknik servise yönlendirdiler. İstanbul zorlu centera gönderdim çarşamba gününe randevu aldım. Ne tür işlem yaptıklarını burdan tekrar paylaşırım.

alemko06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bahsettiğiniz sorunun aynısı benim telefonumda da mevcut. 2. el bir 5s aldım (garantisi devam ediyor) ve bataryası çok kötü durumda. Gece ful şarjlı bırakıyorum sabah şarjı bitmiş oluyor. Orjinal şarj aleti almama rağmen sorun devam etti o yüzden müşteri hizmetlerini aradım teknik servise yönlendirdiler. İstanbul zorlu centera gönderdim çarşamba gününe randevu aldım. Ne tür işlem yaptıklarını burdan tekrar paylaşırım.
tamam hocam bekliyorum bende sizi ona göre davranırım maalesef garantisi yok cihazımın 2.el olduğu için biraz çok kullanılmış sorun sanırım bataryada 5s kullanan arkadaşlarıma sorduğumda akşamı zar zor ettiklerini söylediler ben öğlene zor çıkıyorum valla :)

ahmettahta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorunu bende yaşadım pil değişimi yaptım tekrar devam etti cihazda sıkıntı olması muhtemel dediler aynı sorun olabilir güvendiğin bi yere yaptırmanı tavsiye ederim eğer pil değişimi fayda etmezse çöp

alemko06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorunu bende yaşadım pil değişimi yaptım tekrar devam etti cihazda sıkıntı olması muhtemel dediler aynı sorun olabilir güvendiğin bi yere yaptırmanı tavsiye ederim eğer pil değişimi fayda etmezse çöp

Pil değişimi olmazsa çöp olmaz kardeşim şarj entegresi değişebilir baktık hiç birisi olmuyor bir power bank işimizi görür :)

bekotechno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cihazda sıvı vardıryani önceki sahibi telefonu suya düşürmüşse bu arıza olağandır çözümü var.. özeline bir bak

dnzckrhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne gibi bi çözümü var? Bana da yazarsan sevinirim dostum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

cihazda sıvı vardıryani önceki sahibi telefonu suya düşürmüşse bu arıza olağandır çözümü var.. özeline bir bak

alemko06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun çözümü şarj entegresi değişimidir muhtemelen sıvı teması olsa anakart tamanen gider benim bildiğim

bekotechno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

cihazda sıvı temas var olduğunu gösteriyor bu sorun, deneyimli bir ustaya göstermeniz gerekiyor , yoksa ben size tarif edebilirim ama reklam olmasın diye buradan yazmadım bu arızanın çözümü var derken bunu demek istedim ama gerçekten işi bilen birinden bahsetme istedim..

tabi söylemeyi unuttum 1, ci ihtimal bataryanın fazla hırpalanmış olabilme olasılığıda var değişmesini tavsiye ederim..

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
a- batarya b- anakart
şarj soketi ile ilgili olduğunu zannetmiyorum.

alemko06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
a- batarya b- anakart
şarj soketi ile ilgili olduğunu zannetmiyorum.

bugün akşam üzeri yeni bir batarya taktım şarj aletim yanımdaydı eve gidemedim akrabaya gittim orda %3 falandı şarj oturdum az %35 olunca kalktım eve gidiyim dedim 15 dakikalık yolda sadece edge ile vatsaptan konuştum bir kişiyle ara sıra %15 şarj gitti :(

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
bugün akşam üzeri yeni bir batarya taktım şarj aletim yanımdaydı eve gidemedim akrabaya gittim orda %3 falandı şarj oturdum az %35 olunca kalktım eve gidiyim dedim 15 dakikalık yolda sadece edge ile vatsaptan konuştum bir kişiyle ara sıra %15 şarj gitti :(
daha büyük sıkıntısı var gibi duruyor, mümkün olduğunca internete bağlanma ya da yanında şarjlı batarya taşı power bank diye anılan, 2850ma olanları 30tl falan iki kere doldurur cihazı.

alemko06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
daha büyük sıkıntısı var gibi duruyor, mümkün olduğunca internete bağlanma ya da yanında şarjlı batarya taşı power bank diye anılan, 2850ma olanları 30tl falan iki kere doldurur cihazı.

ben vatsap kullanmadan yapamam hocam bu sorunu halletmem lazım

alemko06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gerçekten iphonedan anlayan bildiğin bir servis varsa ona göster yoksa yanında batarya taşıyarak idare etmen lazım.
valla bana kalırsa şarj entegresinde sorun var hocam o da yaklaşık 200-300 lira arasındaymış fakat o işlem biraz sakıncalıymış cihazın ölme durumu da varmış az bir ihtimal de ondan korkuyorum şu an yoksa önemli değil yaptırıp kullanırım normal yeni batarya da aldım bugün

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
valla bana kalırsa şarj entegresinde sorun var hocam o da yaklaşık 200-300 lira arasındaymış fakat o işlem biraz sakıncalıymış cihazın ölme durumu da varmış az bir ihtimal de ondan korkuyorum şu an yoksa önemli değil yaptırıp kullanırım normal yeni batarya da aldım bugün
anakartla ilgili bir şey o yüzden her yerde tamir ettirme yıllardır iphone tamiri yapan bir yere baktır, hatta istanbuldaysan apple storedan randevu al baktır masrafını öğren ona göre karar ver yaptırıp yaptırmaya

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Garantiye ver arıza varsa direk değişim yapıyorlar zaten.

alemko06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
garanti yok en iyisi bugün üstüne para verip başka bir 5s alıyım elden çıkarıyım bunu

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
ilk aldığın kişiyle görüş tanıyorsan, bile bile sana böyle satarak ayıp etmiş.

alemko06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk aldığın kişiyle görüş tanıyorsan, bile bile sana böyle satarak ayıp etmiş.
söyledim sen alırken inceledin gördün aldın dedi şerefsiz insan batarya durumu hemen ilk incelemede belli olmaz öyle beş dakikada zaten geçen mesaj attım için rahatsa sorun yok dedim hakkımı helal etmediğimi söyledim ufaktan tabii Allah'a havale ediyorum böylelerini bir değil bin çıkar böylelerinden inşallah

Reaksiyon puanı
16,128
zorlu center apple store'a götür bataryası hatalı dersen apple kendi hatası olunca garanti bitse de değişim yapabiliyor tabi o 5s hiç açılmadıysa.

orhancomertt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
garantisi bitse bile puppa ya filan götür apple yazılım ya da batarya şarj soketi kamera gibi sorunlarda değişim yapıp yeni telefon veriyor. apple farkı :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
söyledim sen alırken inceledin gördün aldın dedi şerefsiz insan batarya durumu hemen ilk incelemede belli olmaz öyle beş dakikada zaten geçen mesaj attım için rahatsa sorun yok dedim hakkımı helal etmediğimi söyledim ufaktan tabii Allah'a havale ediyorum böylelerini bir değil bin çıkar böylelerinden inşallah

üzüldüm ya ilk bakışta anlayamazsın ki batarya durumunu garantisi bitmiş cihazı keşke almasaydın, dediğim gibi apple storea bir göster masrafı ne kadar çıkıyor öğren.

zorlu center apple store'a götür bataryası hatalı dersen apple kendi hatası olunca garanti bitse de değişim yapabiliyor tabi o 5s hiç açılmadıysa.

bataryasını farklı bir yerde değiştirdi ama sorunu çözülmedi :(

Reaksiyon puanı
16,128
zorlu da apple store sorunu çözer dene.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Hocam 2.el ürün alıyorsa satıcının hal hareketlerini konumlarını ses tonunu iyi analiz edersen cihazın skrunlu olup olmadığını kısmen anlarsın. 2.el ürün aliyorsaniz garantisiz ürün almayın. 2.el 5c aldık 1 ay sonra arıza yaptı servise verdik sıfır ile değişim oldu. Garanti olmasa bize patlayacakti tamir ücreti.
Demem o ki. 2. El ürün aliyorsaniz garantisiz ürün almayın. Apple ürünü aliyorsaniz garantiyi Apple den arayıp sorulatin cihazın kimin adına olduğunu sorun kaç kez el değiştiğini öğrenirsinz.

alemko06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Açılmış ekranıda değiştirmiş adam

Hocam 2.el ürün alıyorsa satıcının hal hareketlerini konumlarını ses tonunu iyi analiz edersen cihazın skrunlu olup olmadığını kısmen anlarsın. 2.el ürün aliyorsaniz garantisiz ürün almayın. 2.el 5c aldık 1 ay sonra arıza yaptı servise verdik sıfır ile değişim oldu. Garanti olmasa bize patlayacakti tamir ücreti.
Demem o ki. 2. El ürün aliyorsaniz garantisiz ürün almayın. Apple ürünü aliyorsaniz garantiyi Apple den arayıp sorulatin cihazın kimin adına olduğunu sorun kaç kez el değiştiğini öğrenirsinz.
haklısınız hocam bir daha ikinci el cihaza tövbe şu an aldığım fiyata elimden çıkarmaya çalışıyorum