iPhone 5s alınır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oflu.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ali Sacid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
iPhone 5S aldım yaklaşık iki hafta önce ve gayet memnunum. Ancak 16 GB aldığım için biraz sıkıntı yaşıyorum açıkçası. iPhone 5S'in hala iki yılı var bence . Yani alınabilir ama sana tavsiyem en az 32 GB alman. ;)

eray43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iphone 5s mi yosa samsung galaxy s5 mi almaliyim

QazimiU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bence simdi alinamaz cunku bir kac ay sonar yeni iPhone 5se cikabilir onun fiyati 1900-2500 arasi olur. Onda daha iyi seyler olacak mesela apple pay, A9 chip daha iyi batarya omru. Ben olsam daha 3-4 ay bekler yeni IPhone 5se alirdim yada IPhone 6 alirdim.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Z2ye android 6.0 ne zaman gelicek? Tahmini 2016 sonu (o da bi umut). Bu mudur yani iyi olan şey? iOS'a dönmek konusuna gelince de yakındır zaten dönmem de bu benim şahsi fikrimdi. Orada da belirttim. Beğenmediğim bir şeyden bahsettim, sorun da ediyorum evet. Sen markalar ya da olaylar hakkında konuş yani, bana sallama burada.
Sahsim adima soyle ifade ediyim. Size salladigim yok. Sizi elestirdigim yok.

Sizin bahsettiginiz olayin gunumuz sartlarindaki halini yorumladim. Sizi yorumlamadim. Oncelikle bunu belirtelim. Kimsenin sahsina birsey hitaben konusmam. Herkezin dusuncesine saygimiz var.

Sizin yazdiginizi objektif yorumluyoruz ki okuyan neyin.ne oldugunu bilen arkadaslar tek bir noktaya saplanmasin. Ben ne sony z2 kullaniyorim nede iphone 5s :)

Hatta android platformundaki cihazlarin apple urunleri kadar hizli aninda ve global ile ayni anda guncellenmemesi konusunda sizinle ayni fikirdeyim. Ama sony firmasinin guncelleme politikasini belirtirken iphone lara gore degil diger android cihazlara gore belirttim. Yoksa iphonr ile sony nin guncelleme konusunda kiyaslama yapsak tabikide iphone daha iyi. Ama su noktayi karistirmayalim. Iphone kendi isletim sistemini kullaniyor sony baskasinin. O nedenle iphone kadar hizli olamiyor. Ama android icinde kiyaslama yaptiginda z2 nin denk cihazlari 5.0.2 ile takilirken sony z2 5.1.1 idi. Yani android icinde bir guncelleme basarisi var. Tabikide biz guncelleme takintisi olan kullanucilarin kesinlikle iphone kullanmasi yonunde yorumlar yapiyoruz bu konuda baska bir alternatif olamaz.

O nedenle konuyu kisisel olarsk degil android - ios konusunda yorumlama olarak algilamaniz en dogrusudur.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
6.0 yazın çıktı kaç tane sony de 6.0 var
Amdroid kullaniyorsaniz hicbir zaman yeni bir android surumi ciktigi gibi gelmez. Sadece nexus,andrroid one gini google yakin platform kullanan android cihazlara hemen gelir.

Bunun sebebi ise su;

Orneginn dunyanin parasini verdiniz bir htc, samsung, lg, sony markalarindan birinin bir modelini satin aldiniz. Yeni bir android guncellemesi yayinlandi. Google o guncellemeyi once nexus vaari cihazlari ureten firmaya verir. Guncelleme once bu cihazlara gelir. Sonra markalar, google ile gorusur ve yeni surumi talep eder google dan. Aralarindako prosedure gore yeni surumu alirlar. Alan firma surumu dener, test eder, kendine gore arayuzunu ayarlar, kendi ozel fonksiyonlarini surumu ekler, ondan sonra kendi test ettigi gibi yeni surumu "BAZI" kullanicilarina denesin test etsin diye dagitir. Bir sure sonra geridonusleri alir ve cok buyuk bir sorun yoksa herkese dagitir guncellemeyi.

Ama ios da durum cok farkli. Apple yazilimi kendi yaptigi icin direkt kendi yapar test eder direkt dagitir. Ios sistemini kendi iphone cihazlarindan baskasida kullanmadigi icin sadece kendi cihazlarina direkt kendi dagitmasi daha hizli hatta global ile ayni anda olur.

Aralarindaki guncelleme surec farkliliginin da sebebi bu. O nedenle bir nexus vaari bir cihaz kullanmiyorsaniz beklemeye mecburuz.

Hangi sony 6.0 kullaniyor diyorsunuz;

Nexus cihazlar disinda kim android 6.0 kullaniyor peki? Soyliyim. Generel mobile 4g, htc a9. Htc a9 daha yeni ciktigi icin, general mobile 4g de nexus vaari oldugu icin. O nedenle bu sadrce sony nin degil butun andorid kullanan markalarin sorunu. Sony bu marklarin icinde digerlerine gore en hizli guncelleme verenlerin icinde.

Sh3kiL

Profesör
Reaksiyon puanı
138
kucuk ekran sevıyosan alınır..

ozcanok

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
2
Amdroid kullaniyorsaniz hicbir zaman yeni bir android surumi ciktigi gibi gelmez. Sadece nexus,andrroid one gini google yakin platform kullanan android cihazlara hemen gelir.

Bunun sebebi ise su;

Orneginn dunyanin parasini verdiniz bir htc, samsung, lg, sony markalarindan birinin bir modelini satin aldiniz. Yeni bir android guncellemesi yayinlandi. Google o guncellemeyi once nexus vaari cihazlari ureten firmaya verir. Guncelleme once bu cihazlara gelir. Sonra markalar, google ile gorusur ve yeni surumi talep eder google dan. Aralarindako prosedure gore yeni surumu alirlar. Alan firma surumu dener, test eder, kendine gore arayuzunu ayarlar, kendi ozel fonksiyonlarini surumu ekler, ondan sonra kendi test ettigi gibi yeni surumu "BAZI" kullanicilarina denesin test etsin diye dagitir. Bir sure sonra geridonusleri alir ve cok buyuk bir sorun yoksa herkese dagitir guncellemeyi.

Ama ios da durum cok farkli. Apple yazilimi kendi yaptigi icin direkt kendi yapar test eder direkt dagitir. Ios sistemini kendi iphone cihazlarindan baskasida kullanmadigi icin sadece kendi cihazlarina direkt kendi dagitmasi daha hizli hatta global ile ayni anda olur.

Aralarindaki guncelleme surec farkliliginin da sebebi bu. O nedenle bir nexus vaari bir cihaz kullanmiyorsaniz beklemeye mecburuz.

Hangi sony 6.0 kullaniyor diyorsunuz;

Nexus cihazlar disinda kim android 6.0 kullaniyor peki? Soyliyim. Generel mobile 4g, htc a9. Htc a9 daha yeni ciktigi icin, general mobile 4g de nexus vaari oldugu icin. O nedenle bu sadrce sony nin degil butun andorid kullanan markalarin sorunu. Sony bu marklarin icinde digerlerine gore en hizli guncelleme verenlerin icinde.
Bu aşamaları gayet iyi biliyorum senin övdüğünse sony nin hızlı güncelleme alması diyorsun fakat öyle aman aman fark yok htc yapmış a9 modeline koymuş yeni çıkmış olabilir sonuçta kendi ara yüzüne oturtmuş samsung dağatmaya başladı sony den daha bi ses yok kaç aydır var olan bir sürümümü dağıtamamak androidin değil andriod kullanan firmaların suçudur çıkan güncellemeyi 4 ay sonra dağıtmaya başlayan firmalar güncelleme konusunda övülmemeli

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Bu aşamaları gayet iyi biliyorum senin övdüğünse sony nin hızlı güncelleme alması diyorsun fakat öyle aman aman fark yok htc yapmış a9 modeline koymuş yeni çıkmış olabilir sonuçta kendi ara yüzüne oturtmuş samsung dağatmaya başladı sony den daha bi ses yok kaç aydır var olan bir sürümümü dağıtamamak androidin değil andriod kullanan firmaların suçudur çıkan güncellemeyi 4 ay sonra dağıtmaya başlayan firmalar güncelleme konusunda övülmemeli
Yani firmalar guncellemeyi aldiktan sonra kendi cihazlarina gore editlemeleri ve kullaniciya sunmalari gec oluyor. Bu konuda yapacak birsey olmamakla birlikte firmalarin keyfini beklemekten baska care yok. Htc a9 modeli yeni cikti diye android 6.0 ile geldi.

Markalar bide su marketing olayi icin hemen dagitmiyor guncellemeleri. Mesela samsung s6 ailesine hala 6.0 vermediyse bunun sebeplerinden biri de yakinda tanitacagi samsung s7 modelleri once bir ciksin satilmaya baslasin.ondan sonrs dagitiriz diye de bekliyorlar. Bunlar hep satis icin donen dolaplar :)

M.Bison

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
ios 11 görür demiş birisi güldüm iphone 6 ios11 i görünce iphone 4 ün ios 7 yi görmesi gibi çöpe dönüşecek. illa ios diyorsan alınabilir ancak iphone 6 bile almak şuan mantıksız 1 gb ram ile iphone 5s ile ömrü aynı.

KİNG10UR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Yakın zamanda kasmalar 5s te bence android cihazlar almalısın o fiyata aksi takdirde iyi bir ios cihaza sahip olamazsın ille de alacaksan sana kalmış.

Son düzenleyen moderatör:

KİNG10UR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Ayrıca iphone 7 21 martta tanıtılacak büyük ihtimalle 5 se de burda tanıtılacaktır fakat fiyatı en az 2000 tl olacak gibi daha alta çekmezler.

KeremBabaProsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
King10ur bence haksızsın android de daha çok kasıyo
Tabiki bu kasmalar hemen ortaya çıkmıyo belirli bir süre sonra kasmaya başlıyo
Ben ıos da kullandım android te bence ıos daha ii
5s alabilirsin bence bunda bir sakınca yok

KeremBabaProsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ayrıca iphone 7 21 martta tanıtılacak büyük ihtimalle 5 se de burda tanıtılacaktır fakat fiyatı en az 2000 tl olacak gibi daha alta çekmezler.
King10ur bence haksızsın android de daha çok kasıyo
Tabiki bu kasmalar hemen ortaya çıkmıyo belirli bir süre sonra kasmaya başlıyo
Ben ıos da kullandım android te bence ıos daha ii
5s alabilirsin bence bunda bir sakınca yok

KİNG10UR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
1500 tlye applenin 2 yıl sonra desteğini çekecegi bir telfon almak yerine daha iyi android cihazlar alınabilir

KeremBabaProsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Benc ehe
1500 tlye applenin 2 yıl sonra desteğini çekecegi bir telfon almak yerine daha iyi android cihazlar alınabilir
Bence alınabilir
Sanki apple kullanıyosun king10ur
O yüzden çok bilion dimi
Bence alınabilir apple desteğini çekince telefon çalışmıyomu

KİNG10UR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Velet iphone 6s in var diye havalanma apple desteği kesince uygulamalar desteklenmiyor bunuda bilmiyosan forumda. Git artık

KİNG10UR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
6s ten önce s3 neo vardı galiba hatırlayamdım da :)

DasIstCan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iPhone 5/5S modellerinde ekran atması oluyor. 5 kullanıcısıyım ekran attı şuan telefonun içi görülebilecek seviyede. Tavsiye etmem. Bir - iki ay bekleyip iPhone SE alabilirsin.

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
işini göreceğini düşünüyorsan neden olmasın?

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
sony compact telefon sizin içni daha güzel olur bence z5 c

KİNG10UR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Hayır, apple tarihi doğruladı 21 Mart.