IPhone 13 mü yoksa Samsung s23 mü?

Cahaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocalar selamlar, yakın zamanda yeni telefon almayı düşünüyorum ama gerçekten çok arada kaldım. Iphone 13 mü yoksa samsung s23 mü alsam bilemedim. Iphone'un daha pahalı olması değer mi?
Aralarındaki fark nedir? Kağıt üzerinde Samsung s23 daha iyi gözüküyor ama insanların bi kısmı niye ısrarla iphone diyor. Belli bi kısım da samsung s23 daha iyi diyor vsyr. Uzun lafın kısası kafamı çok karıştı, lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Graveworm

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,251
Apple ekosisteminiz yoksa 5 senelik telefonu almaya ve o kadar para vermeye gerek yok. Ben de Apple'dan Samsung'a geçtim, daha önce neden geçmediğimi sorguladım.

Xriyantos

Asistan
Reaksiyon puanı
107
Bana tamamen telefonla 0 alakası olan, teknolojiden uzak olan insanlar iPhone tercih ediyor gibi geliyor artık. Gereksiz derecede kısıtlıyor sizi. iOS18 ile güya kişiselleştirme konusunda ciddi adım atıldı ama onda bile yine belirtli kısıtlamalarla izin veriyor sadece. Ben iPhone 3S'den beri iPhone kullanıyordum Note9 çıkınca 5 sene onu kullandım sonra tekrar iPhone 14+'a geçtim gerçekten boğuluyormuş hissiyatı oluşturdu bende. Ekosistemi kullanıyorsanız Samsung'un sunduğu ekosistem özellikleri de daha iyi... Özellikle sadece Android değil. OneUI sayesinde vanilla (Google) Android ve Samsung bir cihazın arasında o kadar çok fark oluyor ki yapabileceğiniz şeyler konusunda. Gerçekten anlam veremiyorum insanlar neden kendilerini kısıtlamak istiyor eğer ilk cümlede bahsettiğim gibi konuya uzak değillerse...

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
588
Sana şunu söyleyebilirim internet bilgisayar telefon tablet vs vs bunlardan kısaca anlamıyorsan android'den uzak dur

Graveworm

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,251
Sana şunu söyleyebilirim internet bilgisayar telefon tablet vs vs bunlardan kısaca anlamıyorsan android'den uzak dur

Ne alakası var? Android kullanan her adam kodlarla, yazılımla, donanımla alakalı bilgi sahibi olmak zorunda mı? Kurcalamazsa hiç bir şey olmaz, çiçek gibi kullanır.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
588
Ne alakası var? Android kullanan her adam kodlarla, yazılımla, donanımla alakalı bilgi sahibi olmak zorunda mı? Kurcalamazsa hiç bir şey olmaz, çiçek gibi kullanır.
Sonra 1 yıl geçmeden bu niye donuyor yok bunda reklam çıkıyor yok kastı yok şurası şöyle oldu burası böyle oldu diyecekler.. gelde bu adamlara Google Chrome u işte bildirimlere izin verdiği için reklam çıktığını veya 3.cü parti bir uygulama yüklediğini bunların bu yüzden olduğunu kaldırmam gerektiğini anlat. Sonra aaaa benim şu şu uygulamam vardı o nerde diye geri geldiklerini senin olmayacağını yüklememesi gerektiğini fln anlat..

Bilgisayar diyorum internet diyorum çünkü Android işletim sistemi ile Windows işletim sistemi benzer sistemler ikincisi karakter okumasını bilmek gerekir örneğin öşüğ gibi harflerin Türkçe olduğu internetin dilinin İngilizce olduğu mesela bunun gibi daha birçok şey sıralarım kardeşim Android i herkes kullanamaz.

Son düzenleme:

Graveworm

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,251
Sonra 1 yıl geçmeden bu niye donuyor yok bunda reklam çıkıyor yok kastı yok şurası şöyle oldu burası böyle oldu diyecekler.. gelde bu adamlara Google Chrome u işte bildirimlere izin verdiği için reklam çıktığını veya 3.cü parti bir uygulama yüklediğini bunların bu yüzden olduğunu kaldırmam gerektiğini anlat. Sonra aaaa benim şu şu uygulamam vardı o nerde diye geri geldiklerini senin olmayacağını yüklememesi gerektiğini fln anlat..

Bilgisayar diyorum internet diyorum çünkü Android işletim sistemi ile Windows işletim sistemi benzer sistemler ikincisi karakter okumasını bilmek gerekir örneğin öşüğ gibi harflerin Türkçe olduğu internetin dilinin İngilizce olduğu mesela bunun gibi daha birçok şey sıralarım kardeşim Android i herkes kullanamaz.

Herkes senin bahsettiğin gibi cahil değil... Annem yıllardır Android kullanıyor, telefonu 1 gram kasmıyor. Ben yıllardır Android kullanıyorum, yıllardır kasmıyor. Bir şey söyleyeceksen adam akıllı dayanağın olsun. Şu devirde 4 senelik telefona 50-60k telefona para vermek ne kadar mantıklı? Konuşmuş olmak için konuşmayın lütfen.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
588
Herkes senin bahsettiğin gibi cahil değil... Annem yıllardır Android kullanıyor, telefonu 1 gram kasmıyor. Ben yıllardır Android kullanıyorum, yıllardır kasmıyor. Bir şey söyleyeceksen adam akıllı dayanağın olsun. Şu devirde 4 senelik telefona 50-60k telefona para vermek ne kadar mantıklı? Konuşmuş olmak için konuşmayın lütfen.
Ben tecrübelerim üzerine konuşuyorum genelleme yaptım anneniz veya siz veya başkası söylediklerimi alınmayabilirsiniz gayet. Dediğiniz gibi herkes cahil değil katılıyorum evet ama herkeste android kullanamıyor bu su götürmez bir gerçek..