iPhone 13, 1TB Depolama ile Geliyor !

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
1 Tb telefonlar bir kaç yıl daha aramızda olmayacaklar. Iphone 1Tb ile en az 3-4 sene sonra bu sırada 1Tb android telefon çıkarsa piyasaya çıkar. Applein politikası bazı özellik ve ürünlerin tam performansa ulaşması satışının artması üretim ve maliyet fiyatlarının minimuma düşmesi sonrasında marka değeri ile yüksek fiyattan satarak bol kar elde etmesidir.

muharrem4201

Profesör
Reaksiyon puanı
952
iPhonelar, şuanda en fazla 512 GB depolamaya sahip. Ki bu da fazlasıyla çok büyük bir değer.
Daha telefon dünyasında 1TB depolamalı amiral gemisi yokken iPhone 13'de veya 12 Pro Max'de (?) 1 TB depolama kullanılacağı düşünülüyor.
Ekli dosyayı görüntüle 137082
Bunun nedeni olarak da 4K60 FPS (artık 13 ile 8k mı olur) gibi yüksek boyutlu videoların, dosyaların telefona sığması örnek gösteriliyor.

Ama şöyle de bir durum var ki;
Ekli dosyayı görüntüle 137083 Ekli dosyayı görüntüle 137084 Ekli dosyayı görüntüle 137085
Normal (128 lik) model ile arasında 3300 tl (orta segment telefon parası) var iken acaba bu durum 1 TB için nasıl olur?
Fiyatın yüksek olacağı belli.
Alan olur mu olur orası da belli.

İşin özü yenilik geliyor işte.
Haber için teşekkürler.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Bir akıllı telefon ile film çekecek olsam bu mutlaka iPhone olurdu. O kadar android cihaz inceleme videosu izliyorum hiçbirinin videosu iPhone gibi profesyonel olmuyor.

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
Bunu samsung önceden yapmıştı zaten abartılacak birşey göremiyorum

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Yaparlarsa şaşırmam. 2018’de çıkan ipad pro 3’te zaten 1TB seçeneği vardı. Eğer onunla tıpatıp aynısı ise fazlasını iphone’lara koyarlar...

Bunu samsung önceden yapmıştı zaten abartılacak birşey göremiyorum
O dediğin SD kart hafızası. Dahili hafızada Samsung mobil cihazları, İphonelar gibi en fazla 512GB seçeceğini sunuyor...En azından şimdilik böyle.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Yaparlarsa şaşırmam. 2018’de çıkan ipad pro 3’te zaten 1TB seçeneği vardı. Eğer onunla tıpatıp aynısı ise fazlasını iphone’lara koyarlar...

O dediğin SD kart hafızası. Dahili hafızada Samsung mobil cihazları, İphonelar gibi en fazla 512GB seçeceğini sunuyor...En azından şimdilik böyle.
Daha iyi değil mi işte. SD kart dolunca yenisine geçer insanlar

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Daha iyi değil mi işte. SD kart dolunca yenisine geçer insanlar
Kişiden kişiye ve aynı zamanda SD karta göre değişir. Her SD kart eşit değil biliyorsun...

Zaten gelecek modeller için bunun çok şey edeceğini sanmıyorum çünkü yavaş yavaş SD kartlarını telefonlardan çıkarmaya başladılar.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Kişiden kişiye ve aynı zamanda SD karta göre değişir. Her SD kart eşit değil biliyorsun...

Zaten gelecek modeller için bunun çok şey edeceğini sanmıyorum çünkü yavaş yavaş SD kartlarını telefonlardan çıkarmaya başladılar.
Aynı markanın Class 10'nu alırsan, aynı olur.

ScorFy

Doçent
Reaksiyon puanı
363
Bilgisayarda zar zor 1 tb dolduruyorum, benim için fazla ama işi gereği alanlar çokca olacaktır.

• Beğen
Reactions: 023

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Bilgisayarda zar zor 1 tb dolduruyorum, benim için fazla ama işi gereği alanlar çokca olacaktır.
Bence apple bunu yaparak mantıksız bir iş yaptı ben bu telefonu alsam 1 tb bir daha ne tabletini alırım apple ın ne imac nede macbook unu, tek telefon bana yetecektir tüm herşeyimi o telefonda saklarım açıkçası windows pc de almam oyun içinde ps 5 alır geçerim

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Tam anneme göre bir telefon olmuş ama fiyatı çok pahalı olur bir de 2 tb hafıza kartı desteği olsa harika olurdu.Gerçi annem onları da doldururdu da olsun uzun süre idare ederdi bari ?

ScorFy

Doçent
Reaksiyon puanı
363
Bence apple bunu yaparak mantıksız bir iş yaptı ben bu telefonu alsam 1 tb bir daha ne tabletini alırım apple ın ne imac nede macbook unu, tek telefon bana yetecektir tüm herşeyimi o telefonda saklarım açıkçası windows pc de almam oyun içinde ps 5 alır geçerim
Bakış açınız iyi ama unutmayın ki herşey telefonda, bilgisayardaki gibi güzel ve rahat olmuyor.

404 Not Found

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,852
PC ile telefon çoook farklı

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
IOS kapalı kutu kim nasıl doldurabilir ki o telefonu ?

Reaksiyon puanı
6,371
Artık 8k video yaygınlaştı ve bu da daha çok kapasite gerek demektir. Birkaç seneye telefonlar artık prof kameraları aratmayacak. Profesyonel fotoğrafçılıkla ilgilenen birisi olarak cebinizde profesyonel bir kamera taşımak çok büyük bir şey,
Zaten Apple onu 2019'dan beri yapıyor ki. Hatta ve hatta iPhone 12 Pro Max'in çektiği 4K 30 kare 10bit HDR videoyu, ve RAW formatında videoyu kendi ekranında izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

Apple, 8K gibi sadece kağıt rakamı olan gereksiz bir özellik ile maliyet artırıp, bir de doygunluk basan saçma bir kamera yazılımına sahip telefonla film çekecez deyip göz boyamaya çalışmadan sadece kaliteyi koyup insanların görmesini sağladığı için profesyonel olabiliyor.

Son düzenleme:

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Eskiden çok eski ps 1 ve 2 oyunları vardı bence madem teknoloji gelişti ve madem telefonlara bu kadar para veriliyor o zaman android dünyasının oyunları gelişmeli ve ps dünyasının oyunları ile eski pc oyunları android de oynanmalı

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
8k'yı telefonla çekmek sadece sayılardan ibaret. Deneme yerleri vardı Samsung noteb20'ye baktım, kamerasını açtım ve 8k'yı görünce inanamadım. Resmen telefonu sağa sola götürünce düz bir kolon 45 derece eğilmiş gibi. Hiç kendi içinde montaj yapmamış ki yapması imkansız zaten. Çekerken ham halini sakladığı için görmesem daha iyi demiştim. 4k'yı çektiği anda montaj yapılıyor, renk ayarları, sarsıntı giderme, kalitesi düşmeden kapladığı alanı azaltabiliyor vs. Ama telefonun ancak şuan ki üst segment bilgisayarların düzenleyebildiği görüntüyü telefonun yapması imkansız. O yüzden 8K'nın telefonlar için tam olarak oturmasına 4-5 yıl veriyorum. Apple yaptığı işin en iyisini yapmaya çalıştığı için yine ilkleri onda görmek mümkün.