iPad Şarj Adaptörü İle iPhone 7 Şarj Etmek

erayketme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
İyi günler aslında soracağım sorunun cevabı basit sadece daha ayrıntılı bilgi almak istiyorum. iPad'in şarj adaptörü ile iPhone 7 şarj edince zarar veriyo mu? Elbette veriyodur ama ben bu telefonu 3-4 sene kullanacağım için çok mu zarar verir? Ne kadar mah kayıbı olur?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Plus neyse de düz modelde batarya deformasyonu pil performansına çok yıkıcı darbe indirir bence

M

Murat Burç

SDN Okuru
Şimdi benim bildiğim , Apple bu adaptörlerin kullanılmasında bir sakınca görmüyor(bunu başka yerlerden apple sitesinden araştırın sanırım orda iPhone 7 uyumlu diyor.)
Ama şu kadar zararlı bu kadar zararlı demiyor.
Android tarafındaki cihazların pilleri hızlı şarja daha yatkınken Apple iPhoneların pilleri hızlı şarja dayanıklılık konusuna o kadar yatkın olmayabilir bunu da düşünmek lazım.
Plus bataryası ne kadar deforme olsa bile yine büyük ama düz modellerin düzgün olmayan şarjı iyice batabilir.
Veya ben saçmalıyor olabilirim ve iPad adaptörü o kadar da zarar vermiyor olabilir.

erayketme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Ya Apple'ın uyumlu demesi normal. Her sene yeni cihaz çıktığı için iPad adaptörü ile şarj edilse 1 senede çok bir kayıp olmaz. Ama bizim gibiler her zaman alamayacağımız için 3-4 sene kullanıyoruz yani ben öyle yapıyorum. iPhone 4'ü yanlış olmasın4 sene kullandım 1420 mah'tan kendi adaptörü ile kullandığım halde 1000 mah kaldığını gördüm. Yani iPhone 7'yi iPad adaptörü ile şarj edersem çok çabuk bitirebilir mi?

Reaksiyon puanı
16,128
orijinal şarjı kullan patlayanlar yüzde 99,9999 ipad şarjı yada çakmalardan oldu...

konukulas

Asistan
Reaksiyon puanı
67
orijinal şarjı kullan patlayanlar yüzde 99,9999 ipad şarjı yada çakmalardan oldu...

Örnek var mı?

Ben bugün itibariyle 12W adaptörümü apple store aracılığıyla aldım ve kullanmaya başladım.
Normalde 3.5 saatte %100 'e şadar şarj olurken şu an 2.5 saatte oluyor.

12w adaptör kullanıpta patlayan yanan oldu mu?

Reaksiyon puanı
16,128
Örnek var mı?

Ben bugün itibariyle 12W adaptörümü apple store aracılığıyla aldım ve kullanmaya başladım.

apple sattıysa korkma bakkal,çakkal ise kork araştırmak lazım.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
İyi günler aslında soracağım sorunun cevabı basit sadece daha ayrıntılı bilgi almak istiyorum. iPad'in şarj adaptörü ile iPhone 7 şarj edince zarar veriyo mu? Elbette veriyodur ama ben bu telefonu 3-4 sene kullanacağım için çok mu zarar verir? Ne kadar mah kayıbı olur?

Şimdi benim bildiğim , Apple bu adaptörlerin kullanılmasında bir sakınca görmüyor(bunu başka yerlerden apple sitesinden araştırın sanırım orda iPhone 7 uyumlu diyor.)
Ama şu kadar zararlı bu kadar zararlı demiyor.
Android tarafındaki cihazların pilleri hızlı şarja daha yatkınken Apple iPhoneların pilleri hızlı şarja dayanıklılık konusuna o kadar yatkın olmayabilir bunu da düşünmek lazım.
Plus bataryası ne kadar deforme olsa bile yine büyük ama düz modellerin düzgün olmayan şarjı iyice batabilir.
Veya ben saçmalıyor olabilirim ve iPad adaptörü o kadar da zarar vermiyor olabilir.

Örnek var mı?

ipad cihazımın adaptörü ile 5S/6 Plus/6S Plus/ 7 Plus şarj ediyoruz hiçbirşey olmadı bugüne kadar.
Apple konuyla ilgilş zaten açıklamada yapmış bu durumla ilgilş sakınca görse bunuda belirtirdi ;)
iPad güç adaptörlerini iPhone, iPad ve iPod'unuz ile kullanma

Not : Orjinal olmayan kablo ile şarj eden arkadaşımın bataryasında sorunlar olmaya başladığınıda ayrıca belirtmek isterim.

erayketme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Ya sorun yoksa alayım bir tane. Önemli olan pilin ömrünü bitirmesin. Mah'i düşmesin. Çünkü telefonu uzun süreli kullanıcam

Reaksiyon puanı
16,128
o zaman yavaş şarjı kullan dolunca çek şarjda bırakma...
gt-s5360'ı 700mAh şarj ile acelesiz şarj ediyorum...

erayketme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Ben gece bırakıyom sabah alıyom. Sorun olcağını düşünmemiştim