İP Degiştirmeyi Engellemek

bjk0045

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mrb arkadaşlar
ben bazı pclerde ip degiştirmelerini engellemek istiyorum
pc ler xp pro sp3 kullanıcı hesaplarında sınırlı kullanıcı verdıgım zaman engelliyor fakat sınırlı olmaması lazım çalışan bazı programlar var çünkü.
bunu yapabilecegim program veya windowsta ayarını yapabilecegim yer varmı?
ilgilenen arkadaşlarıma şimdiden teşkkürler.

dLL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bildiğim Bir Yol Var Deneyelim Sonucu Görelim...

Ağ Bağlantılarım / Yerel Ağ Bağlantısı / Özellikler (Sağ Tık) / İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP) (Üstüne Gelip Özelliklere Bas)

Karşına Pencere Çıkacak.Aşağıdaki IP Adresini Kullan'ı Clickliyeceksin.Modemin IP'sini Bilmen Gerek.Örnek Vereyim : 192.168.1.1 - 192.168.1.X Bu 'X' Yerine Birden Büyük Rakam Yazman Gerek 50-60 Mesela.Misal IP Adresine : 192.168.1.43 (Modemin IP'sine Göre IP Farklı Olabilir) Alt Ağ Maskesine : 255.255.255.0 Varsayılan Ağ Geçidi : 192.168.1.1 (Modem IP'si Gene)

Daha Sonra Aşağı Kısmı Geçiceksin...
Aşağıdaki DNS Sunucu Adresini Clikle.
Yeğlenen DNS Sunucusu : 192.168.1.1 (Gene Modemin IP'si)
Alt Tarafı Boş Bırak ve 'Tamam' de Bakalım Aynı Sonuç Olacak Mı.?

Küçük Tablo Halinde Açıklıyım Sana Anlaşılmaz Belki :)
192.168.1.1 Yazdığım Kendi Modemin IP'sine Göre Uygula...!Her Modemin Farklı...

* Aşağıdaki IP Adresini Kullan
- IP Adresi : 192.168.1.X (Büyük Rakam Olabilir 35-50-67 vs)
- Alt Ağ Maskesi : 255.255.255.0
- Varsayılan Ağ Geçidi : 192.168.1.1 (Modem IP'si)

* Aşağıdaki DNS Sunucu Adresini Kullan
- Yeğlenen DNS Sunucusu : 192.168.1.1 (Modem IP'si)
- Diğer DNS Sunucusu : ----

Bu Dediklerimi Uygula Bakalım Sonuç Ne Olacak.IP Sabitlemeninde Kötü Yönler Var Bunlarıda Belirteyim :)

Not :
Bu Olmazsa Başka Bir Yolda İzleriz :)

bjk0045

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dll arkadaşım ilgin için teşekkürler fakat dedigim sorun bu degildi ama senin yoldan anlatsam daha cabuk anlasılacak
dedıgın gıbı ip adresi:192.168.1.5
alt.a.m: 255.255.255.0
varsayalın ag gecidi:192.168.2.1
bu durumun ben ip numaralarını verdikten sonra başka birinin degiştirmesini istemiyorum
yani bundan sonra biyerden kısıtlayımkı yerel agbaglantısı ayarlarına ulaşamasın
işa. anlatabilmişimdir

dLL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
DeepFreeze Kur Ozaman PC'ye Her Kapandığında,Res Atıldığında vs Bütün Ayarların Başa Döner.Bütün PC Özellikleri Aynı Kalır.İnternet Kafelerin Genelinde Mevcut.Sen Değiştirsen Bile Restart veya Kapatıp Açtığında Aynı Ayarlarla Devam Eder PC.

bjk0045

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
internet cafeci degilim üstat işyerinde 7 ye yakın pc var bunların bazılarını nete çıkmasını önlemek için böyle bi yöntem düşünmüştüm olurmu diye çünkü profesyonel anlamda yapsak 7 pc için külfetli bir rakam çıkar
onun için sadece yerel ag baglantısını bi şekilde kaybetsem benim için yeterli olur

dLL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pardon Ama Anlamadım.Şimdi Sen İnterneti Mi Engellemek İstiyorsun?Her Mesajın Farklı Anlamlar İçeriyorda :D

bjk0045

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
üstat kısacası benim istedigim yerel ag bağlantısı ayarlarının görünmesini engellemek

dLL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamam Arkadaşım Şimdi Anladım :)
Ozaman Denetim Masasını Gizlileştirelim :) Denetim Masası Kalkınca Bi Nebzede Olsa Caydırı İnsanı :)

Şimdi Başlata Sağ Tıkla Özellikler Yap.
Başlat Menüsünden Özelleştir'e Bas.Karşına Çıkan Pencerede Gelişmiş'e Gel.Oradan Denetim Masasını Bul 'Bu Öğeyi Göstermeyi' Seç Tamam'a Bas.Daha Sonrada Uygula Dedikten Sonra Denetim Masasına Giriş Kalkar :)
Aynı İşlemi Gizlilikten Çıkarmak İçinde Kullanabilirsin.

bjk0045

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş yaptım ama saatin yanındaki simgesinden gene yerel ag baglantısına giriliyor

dLL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gene Aynı Şekilde Başlat'a Sağ Tıkla Özellikler Yap.Görev Çubuğu Bölümünden 'Özelleştir Yap' Karşına Çıkacak Saatin Yanında Hangi Programlar Aktifse.Ağ Bağlantısını Bul Üstüne Tıkla Sağ Tarafa Doğru Pencere Açılır.Oradan 'Her Zaman Gizle' Yap Ağ Bağlantılarını Sorun Ortadan Kalkar :)

Reaksiyon puanı
189
başlat çalıştıra gel ve gpedit.msc yaz tamam a tıkla

karşına yerel ilkeler diye bir pencereler gelecek. sol taraftaki ağaçta kullanıcı ayarları bağlığı altında yönetimsel şablonlara onun altından başılığına ve oradan ağ bağlantıları başlığna gel orada isteğin ayarları aktif et ve ardından başlattan çalıştıra cmd yaz ve komut satırına gpupdate /force komutunu yaz. oturum açıp kapayında yaptığın ayarların işlediğini göreceksin...

bjk0045

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başlat çalıştıra gel ve gpedit.msc yaz tamam a tıkla

karşına yerel ilkeler diye bir pencereler gelecek. sol taraftaki ağaçta kullanıcı ayarları bağlığı altında yönetimsel şablonlara onun altından başılığına ve oradan ağ bağlantıları başlığna gel orada isteğin ayarları aktif et ve ardından başlattan çalıştıra cmd yaz ve komut satırına gpupdate /force komutunu yaz. oturum açıp kapayında yaptığın ayarların işlediğini göreceksin...

teşekkürler arkadaşım istedigim oldu

dll sanada teşekkürler dostum