Ios mu android mi?

svskskn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sırf ios daha stabil diye daha düşük donanımlı bir cihaza daha fazla para vermek bence mantıklı değil. doğru kullanmayı bilirsen android de gayet stabil

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Google çalışıyordur diyorsun da Apple yatıyor mu? :D Biliyorsun 1 hafta da rekor kırarak sattığını Apple'nin. :P

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
İnsanların Marka Delisi olması bir firmayı işte böyle yapar...

big-apple.jpg

Suskunl4r

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iOS benim en cok kullandigim sistemdir lakin Android de en cok duydugum ...

Android daha hizli gelisiyor ve daha Cok uygulama var lakin
iOS az gelisip az uygulama olmasina ragmen dunyanin en "İYİ" si seciliyor
neden diye sorar saniz kullanimi basit ve kolay birde olmazsa olmaz Jailbreak var :) android bu yuzden arkada kaliyor

malkavian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle tüm yazıları okudum aşağı yukarı herkes kulaklara aşina olan şeyleri söylemiş.Yalnız

Öncelikle IOS tek bir cihaz için yazılan ve tekbir cihaz için test edilen bir OS.Bu yüzden stabilitesi androidden daha iyi olması doğal.Fakat android linux (ki dünyada en az virüs bulaşma riski olan sistemler unix-linux SW OS lerdir.) kernel üzerine yazılan ve birçok sürümü olan ve arkasında dünyanın en değerli markası olan GOOGLE ın bulundugu bir yazılım.

Şimdi öncelikle bir smartphone dan ne beklediğizi bilmeniz gerekiyor.Hangimiz telefonumuzu internet bankacılıgı, oyun oynama, mail alışverişi, web search, film seyretme, müzik dinleme, fotograf çekme, sosyal paylaşım platformalarına erişimden başka birşey için kullanıyoruz.Bu işlemlerin çoğunu 2000 tl lik S3 te yapar.600 tl lik samsungda.

Sonuçta herşey ihtiyac ile ilgili hangisinin daha iyi olduguyla değil.Sen ihtiyacını belirle ona göre elindeki para ile alabileceğinin en iyisini al.Ama tutupta sadece face e erişmek için 2000 tl lik s3 alma her türlü zarada olursun.Aşağıdaki kurala uyun yeter

"KULLANMAYACAĞIN TEKNOLOJİYE PARA VERME"

Google Android

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Android dünyada en çok kullanılan işletim sistemi olmak üzere ayrıca geleceğin işletim sistemi Android, Google Android ile yakın zamanda çok büyük bir patlama yapacak gibi geliyor...

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510

grezimonk

Profesör
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
270
android özgürdür ios değil o sadece Iphone ile çalışır android için kişisel rom hazırlayıp kullanabilirsin ios tek + özelliği wireless ile güncellenebiliyor ama etkinleştirme hikayesi var...

Rufat

Asistan
Reaksiyon puanı
0

grezimonk

Profesör
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
270
Kafan guzelmis gule gule kullan...

Iphoneda Ipadde gayet kaliteli cihazlar birde iphone 5 muhtesem olacak

4s'in fazla değişmiş hali olmıyacak... belki ekran büyür...

Apple pişmanlık demektir alan aldığı güne lanet eder...

grezimonk

Profesör
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
270
kasası sızdı... adamlar fason ürettirince bu tarz sızıntıları engelleyemez...

Rufat

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Iki fikrede katilmiyorum ben yeni iPad aldim gayet memnunum birde ios 6-nin sadece beta versiyonu tanitildi ios6 ile yeni iphone muthis olacak

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109

bu güne kadar iphone alıpda lanet eden görmedim ama androidli alıp da sıkıntıdan dolayı lanet edenede çok rastladım

Reaksiyon puanı
189
kasası sızdı... adamlar fason ürettirince bu tarz sızıntıları engelleyemez...

Sen hangi büyük firmanın her şeyini kendi ürettiğini gördün. Elbette bazı şeyler taşeron üretim olacak. Sen de neyin kafasını yaşıyosun bilmiyorum ama iOS'u bu kadar körü körüne ve hiç bir şey bilmeden karalamak isteyen şimdiye kadar bir tek seni gördüm. Bir kendine bak istersen, tavırların 12-13 yaşındaki çocukların tavırları...

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
teknoloji ustunlugu acisindan beni ikilemde birakan marka.

tam olarak cozmek istiyorum ama apple bilgim cok iyi degil o yuzden neyse, ben sadece ipod touch kullandim, ilk zamanlar iyiydi ama siklikla kullanmaya basladiktan sonra takilmaya basladi falan, yani toplam 6 ay yogun kullanmisimdir belki o da, ama simdi atilacak durumda iyice bozuldu gibi bir hallerde.

esimin herseyi apple dan, o apple laptop aldi ben de toshiba laptop aldim 5 sene once, benim toshiba yerlerde falan harala gurele birde antivirus programsiz kullanmama ragmen halen ayakta iken esimin apple laptop artik kullanilmayacak durumda. benim toshiba 5 sene hic bakima tamire gitmedi en fazla virus falan yuzunden takildi kendim format attim, esimin apple laptop ise 5 sene icinde 5 kere bakima gitti.

esim iphone aldi ben nokia, e71, aldim. benim nokia zeytinyagli barbunyanin icine dustu, sadece ekrani karardi, icini actik vicik yag icindeyken bile calisti. sonra da inanmayacaksiniz ama 1. kattan asagiya dustu parcaya ayrildi hala calisiyordu. benim esimin iphonu ise el bebek gul bebek ellerde baktik ama bozuldu ya ses calismiyor ya sarj olayi bi hallerde, benim nokia o kadar ozensiz kullanmama ragmen hala calisiyor. tanidigim herkesin iphonu var ama herbiri bozuldu bi seneye varmadan benim 5. sene nokiayla bigun tamamen bozulur diye bekliyorum hala tik yok.

o yuzden kararsizim sozluk. herkes cok iyi diyor apple bir numara ama bir yandan da supheleniyorum yoksa abarti mi ki ?

ankarali_gnc"

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir yazılım geliştirici olarak ben Android'i de IOS 'uda Windows'uda gördüm.Windows ortamında yazmak adına sorarsanız Android ve IOS kabız eden bir sistem Android linux tabanlı bir sistem ama açık oldugu için nereye kullanırsan kullan ıstersen evın duvarında kullan o derece yanı Java destegide Tam gaz oldugu için.Düşünün Samsung Buzdolabı çamaşır makinesi için Android kullanıyor.. cunki beleş hazır:D:D
IOS gelince Object C kullanılan bir dil C yada c++ dan daha agır bir dil diyebilirim.Bir derleyici birde düzenleyici bir sistemi var işte sorun burda herkez geliştiremiyor Zekiler degil artık en zekiler geliştiriyorda diyebiliriz..
Ama Windows Mobil öylemi:) Geliştirici birisi olarak hangı dili bilirsen bil Windows SDK yı kur sonra başla yazmaya:D komutlar aynı sistem aynı kolay rahat kasmayan kabız etmeyen bir rahatlıgı var..
Tabiki tercih meselesi ama dunyada hala Windows masaüstü kullanıyorsak yada leptop:D yapacak bişi yok geliştiriciler daha cok calısmalı:D:D

grezimonk

Profesör
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
270
teknoloji ustunlugu acisindan beni ikilemde birakan marka.

tam olarak cozmek istiyorum ama apple bilgim cok iyi degil o yuzden neyse, ben sadece ipod touch kullandim, ilk zamanlar iyiydi ama siklikla kullanmaya basladiktan sonra takilmaya basladi falan, yani toplam 6 ay yogun kullanmisimdir belki o da, ama simdi atilacak durumda iyice bozuldu gibi bir hallerde.

esimin herseyi apple dan, o apple laptop aldi ben de toshiba laptop aldim 5 sene once, benim toshiba yerlerde falan harala gurele birde antivirus programsiz kullanmama ragmen halen ayakta iken esimin apple laptop artik kullanilmayacak durumda. benim toshiba 5 sene hic bakima tamire gitmedi en fazla virus falan yuzunden takildi kendim format attim, esimin apple laptop ise 5 sene icinde 5 kere bakima gitti.

esim iphone aldi ben nokia, e71, aldim. benim nokia zeytinyagli barbunyanin icine dustu, sadece ekrani karardi, icini actik vicik yag icindeyken bile calisti. sonra da inanmayacaksiniz ama 1. kattan asagiya dustu parcaya ayrildi hala calisiyordu. benim esimin iphonu ise el bebek gul bebek ellerde baktik ama bozuldu ya ses calismiyor ya sarj olayi bi hallerde, benim nokia o kadar ozensiz kullanmama ragmen hala calisiyor. tanidigim herkesin iphonu var ama herbiri bozuldu bi seneye varmadan benim 5. sene nokiayla bigun tamamen bozulur diye bekliyorum hala tik yok.

o yuzden kararsizim sozluk. herkes cok iyi diyor apple bir numara ama bir yandan da supheleniyorum yoksa abarti mi ki ?

işte olay bu... sağlam telefonları NOKIA üretir Apple moda ikonu üretir çalışmasada olur konuşurken kulağınızda patlamasıda sorun olmaz... :)

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=268864]nevrotikstar[/MENTION] senden samimi bir cevap istiyorum. kaç kere iphone kullandın ve ne kadar süre ile kullandın?

mcdream

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iOS'da uygulama geliştirmek C ve türevi programlama dilleri ile uygulama geliştirmeye alışmış olan insanlar için başlangıçta zorlasa da kısa bir süre sonra keyifli gelmeye başlıyor (en azından benim için öyle oldu). Hem .NET (C#) hem de Objective-C ve iOS SDK sorunsuz çalışabiliyorum. Her iki platformda da uygulama geliştirirken keyif alıyorum. iOS'un en sevdiğim yönü çok düşük kapasiteli donanımlarla bile son derece yüksek verimle çalışıyor olması. Uygulama geliştirme araçları noktasında ise Android özellikle de emülator konusunda son derece zayıf ve problemli. Ancak geliştirildikçe büyük ölçüde bu sıkıntıların aşılacağını düşünüyorum. Windows Mobile ise bu alanda pek fazla varlık gösteremedi. Ancak Windows 8 ile bu durum değişebilir. Herkes farklı düşünüyor olabilir ama, ben Apple ürünlerinin donanım ve yazılım anlamında daha kaliteli, estetik tasarıma sahip ve sistemin de son derece stabil olduğunu düşünenler ile hemfikirim. Tecrübe ile de sabittir.

srhtcnr44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hem Android hem de İOS kullanmış biri olarak söylüyorum ki kesinlikle İOS candır.

Hem stabilite yönünden olsun hem geniş uygulama yelpazesi yönünden olsun kesinlikle İOS. Şimdi birçok arkadaş diyecektir Android'de biz şunu yapabiliyoruz İOS kullananlar yapabiliyor mu diye.

Örneğin Android'de yapılabilen overclock işlemi;
Bana göre bir mobil cihazı overclock etmek kadar saçma sapan bir işlem olamaz. Arkadaşlar elinizde ki cep telefonu sonuçta, masaüstü bilgisayarlar gibi soğutma işleminin yapıldığı fanlar yok. Overclock yapmak demek çarpan sayısını arttırmak veya çarpanda ki mhz miktarını büyütmek demek, yaparsın hız artar artmaz demiyorum ama peki ya sıcaklık. Sonra kullanıcılar başlıyorlar alet sapıttı, birdenbire kapandı, dokunmatik işlemiyor diye derler tabi.

Bir diğer örnek kişiselleştirme;
Android kullananlar derler iPhone kullananlar zil sesini bile istedikleri şarkı veya melodi yapamıyorlar diye. Zaten artık böyle bir durum da kalmadı son iTunes güncellemesinden sonra ama bu durumun nedeni Apple'ın muazzam satış politikasıdır. iPhone kullananlar bilir Marimba isminde ki melodiyi aslında sırf iPhone kullananlar değil birçok kişi de bilir. Marimba veya diğer zil seçeneklerinden çok kullanılan bazı melodiler zil sesi olarak çaldığında adam daha cebinden çıkarmadan iPhone olduğu anlaşılır. Adamlar zil sesleriyle bile cihazın reklamını yapabiliyorlar. Zil sesi seçeneklerini kısıtladılar ki herkes aynı melodiyi kullansın cihazın reklamı olsun. Artık çıktığı an milyonlar satan bir cihaz olduğu için de serbest oldu isteyen istediğini kullansın :)

App Store'da uygulamalara gelen sürekli güncellemeleri, uygulamaların arayüz kalitesini, kablosuz senkronizasyon veya iCloud gibi birçok şeyden bahsetmiyorum ayrıca.

Kendim geçen sene iPod Touch 4 aldım, iPhone almadığıma pişman oldum İphone 4 aldım, geçen ay da iPhone 4S aldım. Verdiğim paranın tek kuruşuna da pişman değilim. Cihazların hiçbirine Jailbreak yapmadım yapmam da. Ömrüm boyu lisanlı yazılım kullanmayan ben App Store'dan kaç tane uygulama aldım paralı olarak. Öyle bir iki dolar da değil 5 dolar 10 dolar olarak. Ama hiçbirisine de niye verdim ki demedim hepsi de helal olsun.

Bunu yazdığım için bazı arkadaşlar yok hava atıyor bilmem ne diyebilir. Desinler de. Ben iPhone'u masanın üstüne koyup hava atıp da mesajlaşıp telefonla konuşmaktan başka birşey bilmeyen kesimden değilim.
Hem iş yönünden olsun hem de eğlence yönünden var olan uygulamalarıyla kesinlikle 1 numara benim için İOS.

Ayrıca genelleme yapmadan belirtmek isterim ki bazı Android'i savunan arkadaşlar açıkça iPhone'a parası yetmeyip de Android kullanmaya mecbur kalanlardan. Kesinlikle genelleme yapmadan söylüyorum ve bu durumu kesinlikle aşağılamıyorum. Ama kendinde yok diye olana da laf atmak ne kadar doğru açıkçası tartışılır.

Seni gören tüm android telefonlar 300-500 e satıyorlar İPhone bulunmaz hint kumaşı. Sadece İOSu seviyorum yazman yeterliydi. Herkesin düşüncesi farklı android kişiselleştirilmeye ve geliştirilmeye açıkken ios ise şirketin ne çıkarırsa halkın onu kullanabiliceği telefon. Android işletim sistemi kullanan insanlarıda iphone a paraları yetmiyo diye aşağlama ellerindeki telefonla 2 tane iphone alabilecek android kullanıcıları var. Senin paran yetmiyor ki bunlara sen iphone kullanıyorsun.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Adam ortalığı velveleye verip ban yemiş gitmiş :D

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Program satın alabilirim diyosan her zaman ios öneririm. Yazılım geliştiricilerin ilk program çıkardığı platform ios platformudur. Ha ama crackli programlar kullanacağım ben program satın almam diyosan android öneririm. iphone da jailbreak le filab uğraşman gerekiyor. Yok garantı dışı kalacak yok zarar verecek falan filan hiç uğraşma al android i krallar gibi yükle kaçak uygulamalarını :D

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Program satın alabilirim diyosan her zaman ios öneririm. Yazılım geliştiricilerin ilk program çıkardığı platform ios platformudur. Ha ama crackli programlar kullanacağım ben program satın almam diyosan android öneririm. iphone da jailbreak le filab uğraşman gerekiyor. Yok garantı dışı kalacak yok zarar verecek falan filan hiç uğraşma al android i krallar gibi yükle kaçak uygulamalarını :D
jailbreak işlemi yasaldır garanti dışı bırakmaz rahatça restore edebilirsin
aksine root işlemi garanti dışı bırakır