Ios mu android mi?

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Google'nin action bar olayını yayması ile birlikte, ağızlarda sakız olan IOS kullanımı kolay, menuler, sabit faktörü de kalkacak. Google doğru adımlarla geliyor Android konusunda. Umarım daha da güçlü çıkar bu kavgadan ki çıkacak gibi gözükmekte.

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
jailbreak işlemi yasaldır garanti dışı bırakmaz rahatça restore edebilirsin
aksine root işlemi garanti dışı bırakır

Güzel arkadaşım telefona crackli uygula yüklemek ne zamandan beri yasal sayılıyor. Paralı şeyleri bedava yüklüyorsun akıllı arkadaşım. Ayrıca androide crackli uygulama yüklemek için root yapmak zorunda değilsin.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
jailbreak işlemi yasaldır garanti dışı bırakmaz rahatça restore edebilirsin
aksine root işlemi garanti dışı bırakır

Her ikisi de servis yetkililerince yasal degildir,hele ki apple yetkilileri jailbreak lafini duyarlarsa o telefon omur boyu garanti kapsami disi kalir,isin sakasi bu,android demek ozgurluk demek,gerisi yalan dolan :)

Reaksiyon puanı
2,148
Reaksiyon puanı
2,148
Benim bi iddiam yok zaten jailbreak yasal değildir sözüne cevaben yazdım :D

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
blackberry os. whatsapp, bbm ve yemeksepeti uygulaması dışında bişey olmadığı için kafan rahat oluyor :)

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Jailbreak'ın yasal olduğu konusunda haklı.

Ama apple demiş ki yasal olabilir ama yine de telefon garanti kapsamından çıkar.

http://www.donanimhaber.com/iphone/...ihazlar-yine-de-garanti-kapsamindan-cikar.htm

Yasal olan bir işlem telefonu garanti kapsamından çıkarmaz arkadaşlar. Cydia içinde Cydia Store diye bir bölüm var. Buradan uygulamalar satın alabiliyoruz. Zaten orada "adil kullanım amaçlı olduğu sürece" denmiş. Yani Cydia yükleyip uygulamalar satın alırsanız yasal ama jailbreak yapanların amacı paralı uygulamaları parasız olarak edinmek. Satın almak isteyen adam gider App Store dan alır. Ha tabii iphone cep bilgisayarı olduğu için Apple ın kısıtlarından kurtulup cihaza her istediğini kurmak isteyenler olabilir ama büyük bir çoğunluk bedava yazılım amaçlı kullanıyor. Crackli yazılım yüklemek "adil kullanım amaçlı" değildir

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=281914]xxTitanyPro25xx[/MENTION]
O eskıde kaldı donanımhaberın galaxy nexus 4.1.1 vıdeosunu ızleyın sonra tekrar dusunun. Iosdan daha stabıl olmus resmen.

selenyildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kısa bi süre öncesine kadar ios derdim ama suan için android tercihimdir

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
teknoloji ustunlugu acisindan beni ikilemde birakan marka.

tam olarak cozmek istiyorum ama apple bilgim cok iyi degil o yuzden neyse, ben sadece ipod touch kullandim, ilk zamanlar iyiydi ama siklikla kullanmaya basladiktan sonra takilmaya basladi falan, yani toplam 6 ay yogun kullanmisimdir belki o da, ama simdi atilacak durumda iyice bozuldu gibi bir hallerde.

esimin herseyi apple dan, o apple laptop aldi ben de toshiba laptop aldim 5 sene once, benim toshiba yerlerde falan harala gurele birde antivirus programsiz kullanmama ragmen halen ayakta iken esimin apple laptop artik kullanilmayacak durumda. benim toshiba 5 sene hic bakima tamire gitmedi en fazla virus falan yuzunden takildi kendim format attim, esimin apple laptop ise 5 sene icinde 5 kere bakima gitti.

esim iphone aldi ben nokia, e71, aldim. benim nokia zeytinyagli barbunyanin icine dustu, sadece ekrani karardi, icini actik vicik yag icindeyken bile calisti. sonra da inanmayacaksiniz ama 1. kattan asagiya dustu parcaya ayrildi hala calisiyordu. benim esimin iphonu ise el bebek gul bebek ellerde baktik ama bozuldu ya ses calismiyor ya sarj olayi bi hallerde, benim nokia o kadar ozensiz kullanmama ragmen hala calisiyor. tanidigim herkesin iphonu var ama herbiri bozuldu bi seneye varmadan benim 5. sene nokiayla bigun tamamen bozulur diye bekliyorum hala tik yok.

o yuzden kararsizim sozluk. herkes cok iyi diyor apple bir numara ama bir yandan da supheleniyorum yoksa abarti mi ki ?

sende abartmışsın biraz e71 zaten 2008 temmuzunda çıktı, o'da avrupa çıkışı, Türkiye'ye daha geç geldiği düşünülürse hangi 5 seneden bahsediyorsun? :)

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Biraz bi acıklık getıreyim su konuya dedim. (:

Simdi Android Cephesi Cok Genis Ve Herkez daha ustun bır telefon cıkarmak ıcın kıya sıya yarısıyor.(Samsun-HTC-LG-Sony...)
Bu Nedenle Andoid Cihazların hızla donanımsal gücü artıyor vede ona uygun yazılımsal destegıde Google Artık Vermeye Calısıyor (4.1 JelyBean Di Galiba adı)

İos ise rekabetsız bır ortamda bulunuyor Vede ıPhone bagımlıları sayesınde gayet güzelde satıs yapıyor vede hakkı zaten.
Jaılbreak avantajı da var Tabı.AppStore Da Daha Büyük Bir Uygulama Sayısına Sahip.(Google Play E Kıyasla)

Bu Druma Bakarsak Bence Artık İOS Alanlar biraz hava atmak icin atmıs olur gibime geliyor.Tabi Stabilitesi Ve Oyun ları nı asla kucumsemıyorum onlarda bir (+) sı Apple'ın.

Kısacası Andoid Her Açıdan Çok Hızlı Gelişiyor
Örnegin
HTC One XXL'nin ARM CORTEX A15 SNAPDRAGON S4 PLUS YANI =4 CEKİRDEKLİ 1.6 GHZ DE CALISAN 2 GB RAMLI ANDERO 320 li bir model.Konsol kalitesinde bir telefon,
Galaxy S3 =4 Çekirdekli exyonos işlemci ve 1 gb ram var Tabi Mali 400 Gpu suda...

Bunlar Cok ust sevıye cıhazlar Bence 2013 De Android Satısları Fırlayacak Çünkü Android De Stabıl Leşiyor Bu Üst Donanımlar Sayesinde...

Ben HTC ONE XXL'Nin Cıkmasını Bekliyorum.

Sonuç =Android

Ama Tablet Kısmında İOS' u bir numara görüyorum. Mesela 3 parmakla veya daha fazla 4 felan dıger yanda olan uygulamaya geçme vb cok guzel özellikleri var Tablet kısmında ıPad Android i Nakavt eder...

xxTitanyPro25xx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
haklısınız fakat her cihaz için stabil denemez özellikle htc nin modellerinde çok kasılmaya rastlıyorum.Keşke bütün android cihazları stabil çalışsa. ayrıca galaxy nexus ta da 4 çekirdekli işlemci var böyle bir android cihazdan böyle bir hız beklenir zaten

Android'in açık kaynaklı bir işletim sistemi olması da stabil çalışmasını engelliyor

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bu kavga bitmez kardeşim. kime göre neye göre hangi kriterler göz önünde bulundurularak. ben apple ürünleri kullanmazken apple düşmanıydım. şimdi kullanmaya başladım, iyi ki başlamışım. ben apple kullanıcısı olarak yada bir başkası android kullanıcısı olarak beklentilerinin cevabını bu cihazlardan alabiliyorsa gerisi hikaye. istediğiniz kadar hız deyin, tasarım deyin, özellik deyin, kararlılık deyin farketmez.

mesele renkler ve zevkler meselesi.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
arakdaslar iphone ve android kullanıcı profillerini incelersek şöyle bir durum çıkıyor ortaya, tabi buradaki örnek havuzum gözlemlerimle sınırlı;

(konuya girmeden önce çok bilinçli apple kullanıcılarının olduğunun farkındayım ama azınlıkta kalıyorlar, sözlerim onlara değil üstlerine alınmasınlar :) )
tanıdığım iphone kullananların çok büyük kısmı %80 diyelim apple ın marka imajını yada kendi alım gucunu sergileyip gösteriş yapmaktan öteye gidemiyorlar. telefonla ilgili birşey sorduğumuzda o büyük bir özgüvenle cebine uzanıp masaya telefonunu koyan el başlıyor titremeye, yaşlı teyzeler gibi ya şu nerdeydi burda görmüştüm sanki diyip saçma sapan alakasız işler yapıyor ve buradan anlıyoruz ki bu arkadaslar daha telefonlarını açıp kurcalayıp ne nerededir bakmamışlar, 2000tl verdikleri cihazı hiç tanımıyorlar. asgari ücretle çalışıp gsm operatörü kampanyalarıyla maaşının yarısını verip bu telefonu alan çok büyük bir kesim de var, ergenler özellikle. bu kişiler için içinde ios olmuş android olmuş windows mobile olmuş hiç bir önemi yok zaten bu kavramlardan birçoğu haberdar bile der. ios desen yemeklik malzeme sanarlar. cihazlarının donanımsal ve yazılımsal özelliklerinin hemen hemen hiçbirini bilmezler, haberdar değillerdir. Marka tutkunudurlar , ay sonu ceplerine giren üç kuruşun yarısı faturalarına diğer yarısıda pahalı markalı ürünlere verip ilk haftadan maaşlarını bitirirler. ceplerindeki iphone onları bulutların üzerinde gezdirir. oturdukları cafede arkadas ortamında telefonlarını masanın üzerine koyduklarında yaşadıklar haz onlar için paha biçilemez. bide zengin züppeler babalarının paralarını apple a yedirir benzer şekilde.

andoid ise herkese hitap edebilir, 400 tl lik cihazı da var 2000 tl lik cihazıda. bilinçli bir şekilde android alan bir kişi zaten ne istediğini biliyordur, araştırmasını yapmıştır, sayısız makale ve forum kurcalamıştır. performans testlerini incelemiş tercihlerinin sonuçlarını daha cihazı almadan aşağı yukarı kestirebilmiştir. kısacası bilinçli tüketicidir. bütçesi 500 tl ise ona uygun bir telefon bulur. 2000tl ise ihtiyacına göre çok farklı seçenekler vardır. telefonunu gösteriş aracı olarak görmez, arasında çoğu zaman duygusal bağ kurar.

bu olayın farklı bir boyutuydu;

ios konusuna gelirsek ise çok hızlu, gücü yeterli, stabil, estetik olmasının yanında kısıtlayıcı ve gelişim hızı çok yüksek değil.

android ise çok büyük bir dünya ve son 1 yıldaki gelişme ve büyüme hızını dikkate alırsak birkaç sene içinde piyasanın %80 ine hakim olabilecek düzeyde. eksiği gediği çok belki ama özgürlüğün gücü arkadasında.

apple biraz monarşik, android ise anarşiktir işin özü :)

ben ise maddi durumum iyi olmasına rağmen 7 sene samsung sgh e730 kullandım ve çok ufak olması ve kullanım kolaylığından dolayı bir türlü vazgeçemedim, hiç de gocunmadım. en sonunda bataryası gün sonunu getirmez olunca emektar telefonum müzedeki yerini aldı. şu sıralar sony xperia arc s kullanıyorum. eksiği gediği var ama memnumum, işimi fazlasıyla görüyor. para vermeden 100lerce uygulama bulup indirdim internetten. fiyat/ performans ve tasarım olarak da çok iyi. cebimde resmen bilgisayar taşıdığı hissediyorum, tüm dünya avucumun içinde.

cinemaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kim ne derse desin şu an için Jailbreak yapılmış ios işletim sistemli bir iphone 4s i dünyadaki hiç bir telefona değişmem arkadaş kısa ve net

CrazymnyD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer akıllı telefon istiyorsan tabi ki andorid yok ben kısıtlamaları yasakları seviyorum hatta hoşuma bile gidiyor diyorsan ios :

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Apple fanboyları milleti ve kendilerini kandırıyor... ios asla kolay kullanımlı değil... karışık ve kısıtlaması bol... android ise esnek özgür ve basit...

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Öncelikle tüm yazıları okudum aşağı yukarı herkes kulaklara aşina olan şeyleri söylemiş.Yalnız

Öncelikle IOS tek bir cihaz için yazılan ve tekbir cihaz için test edilen bir OS.Bu yüzden stabilitesi androidden daha iyi olması doğal.Fakat android linux (ki dünyada en az virüs bulaşma riski olan sistemler unix-linux SW OS lerdir.) kernel üzerine yazılan ve birçok sürümü olan ve arkasında dünyanın en değerli markası olan GOOGLE ın bulundugu bir yazılım.

Şimdi öncelikle bir smartphone dan ne beklediğizi bilmeniz gerekiyor.Hangimiz telefonumuzu internet bankacılıgı, oyun oynama, mail alışverişi, web search, film seyretme, müzik dinleme, fotograf çekme, sosyal paylaşım platformalarına erişimden başka birşey için kullanıyoruz.Bu işlemlerin çoğunu 2000 tl lik S3 te yapar.600 tl lik samsungda.

Sonuçta herşey ihtiyac ile ilgili hangisinin daha iyi olduguyla değil.Sen ihtiyacını belirle ona göre elindeki para ile alabileceğinin en iyisini al.Ama tutupta sadece face e erişmek için 2000 tl lik s3 alma her türlü zarada olursun.Aşağıdaki kurala uyun yeter

"KULLANMAYACAĞIN TEKNOLOJİYE PARA VERME"

imza attım

icakir86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
android telefonumla geçen şirkette sip servera register oldum konuşma yaptım. ios da bi program bulana kadar göbeğimiz çatlıyo ayrıca uygulamalar da paralı. android telefonu cep bilgisayarına çeviriyo ios da yapabilecekleriniz kısıtlı ben bunu anladım.

celil.kısa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ona bakarsan tüm şirketler uygulamalarının ilk olarak ios versiyonunu çıkarıyorlar ve ardından android bunları kopyalıyor sonrada android daha iyi oluyor ben android ve ios kullanmış birisi olarak kesinlikle ios diyorum.

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
sende abartmışsın biraz e71 zaten 2008 temmuzunda çıktı, o'da avrupa çıkışı, Türkiye'ye daha geç geldiği düşünülürse hangi 5 seneden bahsediyorsun?

ne diyeydim arkadaşım 4 sene 5 ay 13 gün 12 saat 15 dakka 12 saniye 23 salise 43 nano saniyemi mü?
:D

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
arakdaslar iphone ve android kullanıcı profillerini incelersek şöyle bir durum çıkıyor ortaya, tabi buradaki örnek havuzum gözlemlerimle sınırlı;

(konuya girmeden önce çok bilinçli apple kullanıcılarının olduğunun farkındayım ama azınlıkta kalıyorlar, sözlerim onlara değil üstlerine alınmasınlar :) )
tanıdığım iphone kullananların çok büyük kısmı %80 diyelim apple ın marka imajını yada kendi alım gucunu sergileyip gösteriş yapmaktan öteye gidemiyorlar. telefonla ilgili birşey sorduğumuzda o büyük bir özgüvenle cebine uzanıp masaya telefonunu koyan el başlıyor titremeye, yaşlı teyzeler gibi ya şu nerdeydi burda görmüştüm sanki diyip saçma sapan alakasız işler yapıyor ve buradan anlıyoruz ki bu arkadaslar daha telefonlarını açıp kurcalayıp ne nerededir bakmamışlar, 2000tl verdikleri cihazı hiç tanımıyorlar. asgari ücretle çalışıp gsm operatörü kampanyalarıyla maaşının yarısını verip bu telefonu alan çok büyük bir kesim de var, ergenler özellikle. bu kişiler için içinde ios olmuş android olmuş windows mobile olmuş hiç bir önemi yok zaten bu kavramlardan birçoğu haberdar bile der. ios desen yemeklik malzeme sanarlar. cihazlarının donanımsal ve yazılımsal özelliklerinin hemen hemen hiçbirini bilmezler, haberdar değillerdir. Marka tutkunudurlar , ay sonu ceplerine giren üç kuruşun yarısı faturalarına diğer yarısıda pahalı markalı ürünlere verip ilk haftadan maaşlarını bitirirler. ceplerindeki iphone onları bulutların üzerinde gezdirir. oturdukları cafede arkadas ortamında telefonlarını masanın üzerine koyduklarında yaşadıklar haz onlar için paha biçilemez. bide zengin züppeler babalarının paralarını apple a yedirir benzer şekilde.

andoid ise herkese hitap edebilir, 400 tl lik cihazı da var 2000 tl lik cihazıda. bilinçli bir şekilde android alan bir kişi zaten ne istediğini biliyordur, araştırmasını yapmıştır, sayısız makale ve forum kurcalamıştır. performans testlerini incelemiş tercihlerinin sonuçlarını daha cihazı almadan aşağı yukarı kestirebilmiştir. kısacası bilinçli tüketicidir. bütçesi 500 tl ise ona uygun bir telefon bulur. 2000tl ise ihtiyacına göre çok farklı seçenekler vardır. telefonunu gösteriş aracı olarak görmez, arasında çoğu zaman duygusal bağ kurar.

bu olayın farklı bir boyutuydu;

ios konusuna gelirsek ise çok hızlu, gücü yeterli, stabil, estetik olmasının yanında kısıtlayıcı ve gelişim hızı çok yüksek değil.

android ise çok büyük bir dünya ve son 1 yıldaki gelişme ve büyüme hızını dikkate alırsak birkaç sene içinde piyasanın %80 ine hakim olabilecek düzeyde. eksiği gediği çok belki ama özgürlüğün gücü arkadasında.

apple biraz monarşik, android ise anarşiktir işin özü :)

ben ise maddi durumum iyi olmasına rağmen 7 sene samsung sgh e730 kullandım ve çok ufak olması ve kullanım kolaylığından dolayı bir türlü vazgeçemedim, hiç de gocunmadım. en sonunda bataryası gün sonunu getirmez olunca emektar telefonum müzedeki yerini aldı. şu sıralar sony xperia arc s kullanıyorum. eksiği gediği var ama memnumum, işimi fazlasıyla görüyor. para vermeden 100lerce uygulama bulup indirdim internetten. fiyat/ performans ve tasarım olarak da çok iyi. cebimde resmen bilgisayar taşıdığı hissediyorum, tüm dünya avucumun içinde.

doğru söze ne denir ki ayrıca android 4.1 güncellemesi ile ios kadar stabilmiş

ona bakarsan tüm şirketler uygulamalarının ilk olarak ios versiyonunu çıkarıyorlar ve ardından android bunları kopyalıyor sonrada android daha iyi oluyor ben android ve ios kullanmış birisi olarak kesinlikle ios diyorum.

bu kadar saçma bi düşünce olamaz ya ilk nereye çıktığı o kadar önemli değil

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
o değil de iphone'da herhangi bir mp3, telefon melodisi yapılamıyor mu? iphon'u olan bir arkadaşım yapılamıyor diyince sağlam bir yuhh çektim ama belki o bilmiyordur? cidden yapılamıyor mu?

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
o değil de iphone'da herhangi bir mp3, telefon melodisi yapılamıyor mu? iphon'u olan bir arkadaşım yapılamıyor diyince sağlam bir yuhh çektim ama belki o bilmiyordur? cidden yapılamıyor mu?
artık yapılıyor ama söyle bir olay var önceden zil sesi yapılamıyorken direk iphone melodilerini kullanıyordu herkez ne oldu adam cebinden tlefonu çıkarmadan iphone sahibi olduğunu sadece zil sesi ile reklam yaparak belli etti bu kadar reklamdan sonra şu an yapılıyor biliyorum

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
androidmi yoksa ios mu deseler düşünmeden android derim zaten düşününce ios :)

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
artık yapılıyor ama söyle bir olay var önceden zil sesi yapılamıyorken direk iphone melodilerini kullanıyordu herkez ne oldu adam cebinden tlefonu çıkarmadan iphone sahibi olduğunu sadece zil sesi ile reklam yaparak belli etti bu kadar reklamdan sonra şu an yapılıyor biliyorum

:D yerim onun reklamını