Windows'un yerini mi alacak?..Android dünyada en çok kullanılan işletim sistemi olmak üzere ayrıca geleceğin işletim sistemi Android, Google Android ile yakın zamanda çok büyük bir patlama yapacak gibi geliyor...
Hayırlı olsun Ali..bugün ilk android telefonumu aldım ve diyorum ki; IOS..
Kafan guzelmis gule gule kullan...İnsanların Marka Delisi olması bir firmayı işte böyle yapar...
![]()
Iphoneda Ipadde gayet kaliteli cihazlar birde iphone 5 muhtesem olacaksırf ios daha stabil diye daha düşük donanımlı bir cihaza daha fazla para vermek bence mantıklı değil. doğru kullanmayı bilirsen android de gayet stabil
Kafan guzelmis gule gule kullan...
Iphoneda Ipadde gayet kaliteli cihazlar birde iphone 5 muhtesem olacak
4s'in fazla değişmiş hali olmıyacak... belki ekran büyür...
Iki fikrede katilmiyorum ben yeni iPad aldim gayet memnunum birde ios 6-nin sadece beta versiyonu tanitildi ios6 ile yeni iphone muthis olacak4s'in fazla değişmiş hali olmıyacak... belki ekran büyür...
Apple pişmanlık demektir alan aldığı güne lanet eder...
kasası sızdı... adamlar fason ürettirince bu tarz sızıntıları engelleyemez...
4s'in fazla değişmiş hali olmıyacak... belki ekran büyür...
Apple pişmanlık demektir alan aldığı güne lanet eder...
kasası sızdı... adamlar fason ürettirince bu tarz sızıntıları engelleyemez...
teknoloji ustunlugu acisindan beni ikilemde birakan marka.
tam olarak cozmek istiyorum ama apple bilgim cok iyi degil o yuzden neyse, ben sadece ipod touch kullandim, ilk zamanlar iyiydi ama siklikla kullanmaya basladiktan sonra takilmaya basladi falan, yani toplam 6 ay yogun kullanmisimdir belki o da, ama simdi atilacak durumda iyice bozuldu gibi bir hallerde.
esimin herseyi apple dan, o apple laptop aldi ben de toshiba laptop aldim 5 sene once, benim toshiba yerlerde falan harala gurele birde antivirus programsiz kullanmama ragmen halen ayakta iken esimin apple laptop artik kullanilmayacak durumda. benim toshiba 5 sene hic bakima tamire gitmedi en fazla virus falan yuzunden takildi kendim format attim, esimin apple laptop ise 5 sene icinde 5 kere bakima gitti.
esim iphone aldi ben nokia, e71, aldim. benim nokia zeytinyagli barbunyanin icine dustu, sadece ekrani karardi, icini actik vicik yag icindeyken bile calisti. sonra da inanmayacaksiniz ama 1. kattan asagiya dustu parcaya ayrildi hala calisiyordu. benim esimin iphonu ise el bebek gul bebek ellerde baktik ama bozuldu ya ses calismiyor ya sarj olayi bi hallerde, benim nokia o kadar ozensiz kullanmama ragmen hala calisiyor. tanidigim herkesin iphonu var ama herbiri bozuldu bi seneye varmadan benim 5. sene nokiayla bigun tamamen bozulur diye bekliyorum hala tik yok.
o yuzden kararsizim sozluk. herkes cok iyi diyor apple bir numara ama bir yandan da supheleniyorum yoksa abarti mi ki ?
Hem Android hem de İOS kullanmış biri olarak söylüyorum ki kesinlikle İOS candır.
Hem stabilite yönünden olsun hem geniş uygulama yelpazesi yönünden olsun kesinlikle İOS. Şimdi birçok arkadaş diyecektir Android'de biz şunu yapabiliyoruz İOS kullananlar yapabiliyor mu diye.
Örneğin Android'de yapılabilen overclock işlemi;
Bana göre bir mobil cihazı overclock etmek kadar saçma sapan bir işlem olamaz. Arkadaşlar elinizde ki cep telefonu sonuçta, masaüstü bilgisayarlar gibi soğutma işleminin yapıldığı fanlar yok. Overclock yapmak demek çarpan sayısını arttırmak veya çarpanda ki mhz miktarını büyütmek demek, yaparsın hız artar artmaz demiyorum ama peki ya sıcaklık. Sonra kullanıcılar başlıyorlar alet sapıttı, birdenbire kapandı, dokunmatik işlemiyor diye derler tabi.
Bir diğer örnek kişiselleştirme;
Android kullananlar derler iPhone kullananlar zil sesini bile istedikleri şarkı veya melodi yapamıyorlar diye. Zaten artık böyle bir durum da kalmadı son iTunes güncellemesinden sonra ama bu durumun nedeni Apple'ın muazzam satış politikasıdır. iPhone kullananlar bilir Marimba isminde ki melodiyi aslında sırf iPhone kullananlar değil birçok kişi de bilir. Marimba veya diğer zil seçeneklerinden çok kullanılan bazı melodiler zil sesi olarak çaldığında adam daha cebinden çıkarmadan iPhone olduğu anlaşılır. Adamlar zil sesleriyle bile cihazın reklamını yapabiliyorlar. Zil sesi seçeneklerini kısıtladılar ki herkes aynı melodiyi kullansın cihazın reklamı olsun. Artık çıktığı an milyonlar satan bir cihaz olduğu için de serbest oldu isteyen istediğini kullansın
App Store'da uygulamalara gelen sürekli güncellemeleri, uygulamaların arayüz kalitesini, kablosuz senkronizasyon veya iCloud gibi birçok şeyden bahsetmiyorum ayrıca.
Kendim geçen sene iPod Touch 4 aldım, iPhone almadığıma pişman oldum İphone 4 aldım, geçen ay da iPhone 4S aldım. Verdiğim paranın tek kuruşuna da pişman değilim. Cihazların hiçbirine Jailbreak yapmadım yapmam da. Ömrüm boyu lisanlı yazılım kullanmayan ben App Store'dan kaç tane uygulama aldım paralı olarak. Öyle bir iki dolar da değil 5 dolar 10 dolar olarak. Ama hiçbirisine de niye verdim ki demedim hepsi de helal olsun.
Bunu yazdığım için bazı arkadaşlar yok hava atıyor bilmem ne diyebilir. Desinler de. Ben iPhone'u masanın üstüne koyup hava atıp da mesajlaşıp telefonla konuşmaktan başka birşey bilmeyen kesimden değilim.
Hem iş yönünden olsun hem de eğlence yönünden var olan uygulamalarıyla kesinlikle 1 numara benim için İOS.
Ayrıca genelleme yapmadan belirtmek isterim ki bazı Android'i savunan arkadaşlar açıkça iPhone'a parası yetmeyip de Android kullanmaya mecbur kalanlardan. Kesinlikle genelleme yapmadan söylüyorum ve bu durumu kesinlikle aşağılamıyorum. Ama kendinde yok diye olana da laf atmak ne kadar doğru açıkçası tartışılır.
jailbreak işlemi yasaldır garanti dışı bırakmaz rahatça restore edebilirsinProgram satın alabilirim diyosan her zaman ios öneririm. Yazılım geliştiricilerin ilk program çıkardığı platform ios platformudur. Ha ama crackli programlar kullanacağım ben program satın almam diyosan android öneririm. iphone da jailbreak le filab uğraşman gerekiyor. Yok garantı dışı kalacak yok zarar verecek falan filan hiç uğraşma al android i krallar gibi yükle kaçak uygulamalarını![]()