IOS mi Android mi ? Hangisine yönelim ?

metinogtem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba . Bilg. müh son sınıf öğrencisiyim ve IOS ve Android uygulamaları yazıyorum . Bu sene mezun olucam ve iş ararken Android veya IOS kısmını CV de ön plana çıkartmak istiyorum . Android de aktif olmasa da 2 yıllık , IOS de de Android den daha aktif olarak 1 yıllık tecrübem var .

Daha iyi iş , çalışma ortamı , maaş , kolay iş bulmak için hangisine daha çok yönelim ? Zamanın az olduğu için birine yoğunlaşmak istiyorum. Tavsiyeleriniz neler ? Teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kesinlikle ios senin için doğru tercih olucaktır , appleın sdk dosyaları yazılım yapayı kolaylaştırıyo ve fazla cihaz olmadığı için optimizasyon sıkıntısı da çekmezsin uygulamarında ayrıca para da kazanmak istiyosan kesinlikle iOS , android fanboylar yanlış anlamasın android iyi bi işletim sistemi ama eğer sen para kazanıyım zamanım da az kaliteli uygulama üretiyim diyosan kesinlikle iOS

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
ios daha kazançlı olur bence google playde ücretli uygulamalar forum sitelerinden vs bedava indirilebiliyor anlayan anlamayan herkes yapabiliyor ama ios farklı sanırım ücretli uygulamaları bedava yüklemek için JB falan gerekiyor bildiğim kadarıyla ve iphone kullanan birçok kişi bu tür işlemler yapmak istemiyeceği için ios da yolunacak kaz çok

Nugets

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Genelde büyük çoğunlukta android yazılımlı telefon var. Bunun sonucunda android yazılımcı olmak daha mantıklı gibi geliyor. Ama ios ta bir köşede olmalı.

metinogtem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplar için teşekkürler , yorumlarınız çok önemli . Ben biraz iş hayatını merak ediyorum. Hangisine yönlenirsem iş ararken daha kolay iş bulurum , daha iyi çalışma ortamı sağlanır . Teşekkürler

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
iOS avantajlıdır bunu kullanmaya başladığın da daha iyi anlayacaksın

PelinYavas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim tavsiyem ios. Nedeni yazılım yapacak kişiye daha fazla imkan sunuyor.

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
kesinlikle android senin için doğru tercih olucaktır , android in sdk dosyaları yazılım yapayı kolaylaştırıyo ve fazla cihaz olduğu için yükleme sıkıntısı da çekmezsin uygulamarında ayrıca para da kazanmak istiyosan kesinlikle android , ios fanboylar yanlış anlamasın ios iyi bi işletim sistemi ama eğer sen para kazanıyım zamanım da az kaliteli uygulama üretiyim diyosan kesinlikle android

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Android daha geniş bi platform olduğundan daha kolay yükselirsin. iOS işin ticari kısmına girince faydalı olur

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Kararın hangi yönde olursa olsun, diğer bildiğini de sürekli güncel tutmaya bak (elinden geldiği kadar) çünkü yarın öbür gün bir masa üstü uygulaması geliştirdiğin zaman işin mobil kısmında her iki platformun da uygulamasının olması sana ekstra artı getirecektir.

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
en çok kazandıran ios'tur.herkesçe bilinen bir gerçek.
ama sağına soluna dünya kadar reklam entegre edeceksen hiç ios'a bulaşma.
ya ücretli yada minimal reklamlı uygulama tasarla.