İnterneti tam anlamıyla kullanmak ?

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Selam arkadaşlar , benim bir sorum olacaktı ;

ben tarayıcı olarak operayı kullanıyorum. İnternetimin 8mbit olmasına rağmen sayfaları düşük hızda yüklüyor.

Örneğin:
8vUE.png

Benim isteğim ise sayfaları 700-800 kb/sn gibi yüksek hızda yüklemesidir.

Yardımcı olan veya olmaya çalışan herkese teşekkürler :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ben de opera kullanıyorum. aynı sorun bende de var. internetim 16 mb ama tarayıcı yavaş. sebebi ise sistemimin eski olması. aynı internete ablamın dizüstü bilgisayarı ile bağlanınca ie8 bile sayfaları hızlıca açılıyor.

özellikle flash uygulamalar çok kasıyor. mesela youtube da video izlerken yüklenme çubuğu çok yavaş ilerliyor. videoyu durdurduğum an hızlanıyor. idm ile videoları indirirken 1600 kb leri görüyorum.

senin de eski bir sistemin varsa sorun sistem kaynaklı olabilir.

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5
3 gb ram
intel core 2 quad 4 çekirdekli işlemci
ATİ hd readon 4350 ekran kartı

bu sistemde kasması normal mi ?

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Opera'nın 11.50 versiyonunu kullandım. Tarayıcıdan kaynaklı da olabilir. Sayfayı açtığında sürekli yükleniyor ibaresinde meşgul tonu var ve kısmi yerler açılmıyor. Opera'yı seviyorum fakat son versiyon beni biraz şaşkına uğratmıştı.

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Opera'nın 11.50 versiyonunu kullandım. Tarayıcıdan kaynaklı da olabilir. Sayfayı açtığında sürekli yükleniyor ibaresinde meşgul tonu var ve kısmi yerler açılmıyor. Opera'yı seviyorum fakat son versiyon beni biraz şaşkına uğratmıştı.

Ama benim şikayetim tarayıcıdan değil.Mesela Mozilla Firefox ile video izlerken , internet hızımın yüksek olmasına rağmen video (360p) takılarak ilerliyor.Bi ara bir program kullandım.İsmi "Turbo İnternet" idi.O program hem gezinirken hem de video izlerken internetimi tam olarak kullanmamı sağlıyordu.(her tarayıcı için geçerli)Ama lisans süresi dolduğu için daha fazla kullanamadım.İnternetimi bu program gibi hızlandıracak alternatif programlar arayışındayım.Belki aranızda bilen vardır diye SDN okurlarına danışmayı uygun gördüm.Aranızda derdime derman olacak yöntem veya program bilen yok mu ? :)

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Turbo İnternet'i Full kullanıyorum. Fakat video izlerken açıyorum diğer zamanlarda kapalı tutmaktayım. Nedeni sayfayı yüklerken yine parçalı halde yüklemeye çalışmakta onun içindir ki açılış süresi yavaş kalıyor açıldığı zaman sorun yok. Videolar da yararlı buluyorum parçalı yüklerken biraz beklersin ( 3-4 saniye bekletiyor ) sonra 720p de bile rahat izlenim sunuyor.

Bu konu da tam uzman değilim bilenler çıkagelir yakında şu an da saat 02:50 bulurlar bir çaresini :)

enesakan96

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bende şu an turbo internet full ve cfoss speed var sayfa açılırken siteden siteye 50-100 kb/sn oynama oluyor ama video ve dowmload yaparken tam verim alıyorum 6 mbps hızla 1080 p videoları bile takılmadan izliyorum denemeni tavsiye ederim bunlarlada düzelmezse bilgisayarda bi sorun vardır kesin çözüm format

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Turbo İnternet'i Full kullanıyorum. Fakat video izlerken açıyorum diğer zamanlarda kapalı tutmaktayım. Nedeni sayfayı yüklerken yine parçalı halde yüklemeye çalışmakta onun içindir ki açılış süresi yavaş kalıyor açıldığı zaman sorun yok. Videolar da yararlı buluyorum parçalı yüklerken biraz beklersin ( 3-4 saniye bekletiyor ) sonra 720p de bile rahat izlenim sunuyor.

Bu konu da tam uzman değilim bilenler çıkagelir yakında şu an da saat 02:50 bulurlar bir çaresini :)

inşallah çaresi bulunur

---------- Post added at 03:11 ---------- Previous post was at 03:11 ----------

bende şu an turbo internet full ve cfoss speed var sayfa açılırken siteden siteye 50-100 kb/sn oynama oluyor ama video ve dowmload yaparken tam verim alıyorum 6 mbps hızla 1080 p videoları bile takılmadan izliyorum denemeni tavsiye ederim bunlarlada düzelmezse bilgisayarda bi sorun vardır kesin çözüm format

cfosspped nedir ?

enesakan96

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
cFosSpeed benim interneti adam akıllı kullanmamda ki ilk göz ağrımdır. Bir ara crackini bulamadığımdan vazgeçmiştim kullanmaktan. Upload ve Downloaddaki trafiğini en akıllı bir biçimde ayarlayıp sorunsuzca ve hızlı kullanmanı sağlamaktadır. Otomatik olarak gerçekleştiriyor açılışta açılıyor ve arka planda çok yer kaplamadan internetini sürekli optimize etmektedir. Bulursan onu kullan derim.

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5
cFosSpeed benim interneti adam akıllı kullanmamda ki ilk göz ağrımdır. Bir ara crackini bulamadığımdan vazgeçmiştim kullanmaktan. Upload ve Downloaddaki trafiğini en akıllı bir biçimde ayarlayıp sorunsuzca ve hızlı kullanmanı sağlamaktadır. Otomatik olarak gerçekleştiriyor açılışta açılıyor ve arka planda çok yer kaplamadan internetini sürekli optimize etmektedir. Bulursan onu kullan derim.

hocam bana bugün deneyeceğim.bu arada turbo interneti lisansladım.büyük faydasını gördüm(videolarda)

oda turbo internet gibi bişey interneti optimize ediyo

---------- Post added at 03:53 ---------- Previous post was at 03:14 ----------

turbo internet ile cfoss speed in birleşmesi, senin hızın 8mbsn ise bundan çok daha hızlı olacaktır
[video=youtube;0oWbmw-l9gE]http://www.youtube.com/watch?v=0oWbmw-l9gE[/video]

Video için çok saol kardeş :D arkada cam stüdio gibi bşey vardı , o nedir ?

enesakan96

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hocam bana bugün deneyeceğim.bu arada turbo interneti lisansladım.büyük faydasını gördüm(videolarda)

Video için çok saol kardeş :D arkada cam stüdio gibi bşey vardı , o nedir ?
ekran görüntüsünü çekmek için program bu arada nasıl hızda bi değişme oldumu düzeldimi

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ekran görüntüsünü çekmek için program bu arada nasıl hızda bi değişme oldumu düzeldimi

video izlerken turbo internet yardımıyla takılmadan izliyorum 1080p videoları , ama hala sayfalarda gezinmeler yavaş. cfosspeed programını daha önce ping trafiğini düzenlesin diye kullanmışım. lisans süresi dolmuş.eğer elinde lisanslı varsa pm ile ulaşabilir misin ? :)

enesakan96

Asistan
Reaksiyon puanı
1
video izlerken turbo internet yardımıyla takılmadan izliyorum 1080p videoları , ama hala sayfalarda gezinmeler yavaş. cfosspeed programını daha önce ping trafiğini düzenlesin diye kullanmışım. lisans süresi dolmuş.eğer elinde lisanslı varsa pm ile ulaşabilir misin ? :)
hocam elimde yok ama indirdiğim yeri biliyorum herhalde bi dakka bi bakam

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5
hocam elimde yok ama indirdiğim yeri biliyorum herhalde bi dakka bi bakam

bekliyorum :)

---------- Post added at 13:53 ---------- Previous post was at 12:56 ----------

arkadaşlar video izlerken artık daha hızlı yükleniyor yardımlarla. fakat hala sayfanın daha hızlı yüklenmesi olayını beceremedim

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Nedense bende bu tip programları sevemedim gitti bi türlü...

Belkide senin internetinin ayarını kaçıran bu tip programlardır...