İnternet Hızım Çok Düşük :S

oguz69kiyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Biz 3 bilgisayar aynı modemden (Airties RT-210) ttnet 8Mbps limitsiz olan tarifeden kullanıyoruz.. İnternet hızı baya bi düşük..
TTNET Hız Testi:
İndirme Hızı: 618 kbps (77.3 KB/sec transfer rate)
Gönderme Hızı: 428 kbps (53.5 KB/sec transfer rate)
20 Mayıs 2011 Cuma 20:15:13
log_result.php

Mesela facebookta 5dklık bir video seyretmek istiyorum.. En az 10dk dolmasını bekliyorum.. Yada 50mb lık bir dosyayı 40dkda anca indiriyor..(Normal bir indirme kaynağında 100kb/sn hızına çıkamadım daha)

Bugün yakınlardaki bir internet kafeye gittim, hız testinde indirme hızı 10mbps gösteriyordu ve videoyu başlattığımda takılmadan devam ediyordu orada ağlayacaktım neredeyse..

Herneyse işte bi bilgisayarcıya sorayım dedim:
Türkiyede 8mbps altyapısı yok Fiber kablo yok.. Çıkamazsın o kadar dedi.. Ama 4mbps olursa hepsini çeker dedi..

Benimde kafam karıştı açıkcası.. Birde size sorayım dedim.. Yardım ederseniz sevinirim..

Ekleme:
Birde santral olayı varmış.. Bizim kapının önünde telefon kutusundan var ama karşımızdaki kafenin 2km ötedeki santralmiş :)

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sen dua et kardeşim 100 kbye düşürmesinler.

Bu kadar yüzsüz bunlar işte. 2 km uzaklıktasın hala santral uzak diyorlar.

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu mahalledelerde ufak ufak santraler olur,genellikle köşelerde. Evine en yakın olanı bul ona taşıttır netini belki düzelir.

oguz69kiyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi modem kontrol panelinde adsl istatistiklerine baktım: 1011 mbps

Cbox

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Bu mahalledelerde ufak ufak santraler olur,genellikle köşelerde. Evine en yakın olanı bul ona taşıttır netini belki düzelir.

Yok kardeşim onunla alakası yok. Santral falan pek bana açıklayıcı gelmiyor. Kardeş seninde hızını sabitlemiş olabilirler, peki sen önceden 8 mbit bağlantı hızını iyi alabiliyormuydun ?

Bu arada sizin hat zayıflaması amma fazlaymış. Benim kine bakın.

13767.jpg

Ama TTnet bana full kullandığım 8mbit interneti şimdi 1 mbit' e indirmiş, hakmıdır yani.:hammer:

oguz69kiyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben 8 aydır bilgisayar / internet pek kullanmıyordum.. Dolayısıyla hız filan yeni bakmaya başladım.. Ama şunu söyleyebilirimki önceden daha hızlıydı..

Hat zayıflaması, santrale olan uzaklıktan mı kaynaklanıyor.. Modeme bağlı olan kablolar, modemin kendisinin bir etkisi var mı?

Ayrıca bu tür olayların Türkiye'de olması şaşırtıcı.. Sonuçta müslümanız, kul hakkı denen birşey var :(

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Ara küfür ederek deki 13 mbite kadar çıkıyor :D

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Konu disi oldu yorumum kusura bakmayin...
Sormasi ayip Türkiyede bu internet neden böyle tek firmami var yoksa alt yapimi fos...

comancero

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

ttneti aradık 10 dakka görüştük sonucta santralden port açılması gibi bişey dedi
tt santrali aradık
"sizin orası mahrumiyet bölgesi hız mız artmaz alt yapı müait deil dediler

bizde içimizden küfür ettik....

oguz69kiyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TtnetDestek'e mesaj attım.. Cevap bekliyorum.. İnşallah çözüm bulunur..

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5

Size allah kolaylik versin bu simdi sizin vermis oldugunuz paranin karsiligiysa bence hak etmiyorlar paralarini...

atlantisprensi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Metronet şimdi fiber kablo döşüyor. Elektrik kablasundan bağlanılıyor internete. 10 mb 47 lira. Upload da 10 mb. :D Hızda düşme olmayacağının da garantisini veriyor. Bizim siteye fiberi döşediler bekliyoruz başlamasını. En güzel yanı da ne biliyor musunuz? TTnetten vazgeçersen vazgeçme cezasının 250 lirasını Metronet ödüyor. :D :D

oguz69kiyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sitede otursaydık, kablolar filan yeni döşenmiş olurdu.. Ama malesef apartmanda oturuyoruz.. Hat zayıflaması 50db :(

---------- Post added at 10:32 ---------- Previous post was at 10:29 ----------

hıza bak yaaaa
tahmin et bakalım içimden neler geçiyor

İnsan böyle şeyler yüzünden resmen ülkesinden nefret ediyor.. 32mbps almanya güzel :) Bizde 0,4 mbps için o kadar para bayılıyoruz..

Sizin aylık kaç TL ya denk geliyor acaba?

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
66
hızdan eser kalmamış şimdiye kadar ufak hız sorunları yaşadım ama bu biraz uzun sürdü.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Önceden yüksek hızda bağlanabilen arkadaşlar durumunu ispatlayarak http://forum.shiftdelete.net/ttnet-...yis-hizlar-dusurulmus-tvibu-uyanikligi-3.html sayfasında dediğim gibi yaparlarsa herkes için daha kalıcı çözüm elde edebilirler. Bu arada "sizin orası mahrumiyet bölgesi hız mız artmaz" demişler, bu ne demek anlamadım. :S "Teknik yetersizlik var" 'dan çok "Sizin oraya fazla bant genişliği vermeyeceğiz" demek gibi geldi bana.

CbIHTON

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aslında parana göre bağlantı var Turkiyede
not torrent açıkken alınmıştır

oguz69kiyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Speedtestlerdeki gibi 400 Kb/sn çekse yine biraz işimi görür ama idm ile bile durum böyle:

Aktarım hızı 15-20 lerde sürünüyor..

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149

Cbox

Doçent
Reaksiyon puanı
14
3.sekmeyi kapatta sonra de hızım böyle şöyle. :hammer:

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sitede otursaydık, kablolar filan yeni döşenmiş olurdu.. Ama malesef apartmanda oturuyoruz.. Hat zayıflaması 50db :(

---------- Post added at 10:32 ---------- Previous post was at 10:29 ----------

İnsan böyle şeyler yüzünden resmen ülkesinden nefret ediyor.. 32mbps almanya güzel :) Bizde 0,4 mbps için o kadar para bayılıyoruz..

Sizin aylık kaç TL ya denk geliyor acaba?

Ya bendeki 50.000 lik ama masa ustu wlanli kullaniyorum biraz dusuk direk kablo baglasam test ettik 50.000 net oluyor..Bizde telefon internet televizyon kanallari hepsi icinde...70 euro ödüyorum ayda..Yalniz Türkiye sabit hatlar bedava almanya sabit hatlar bedava 9 türk kanalimiz var ikisi premium paket diyorlar burda lig tv ve türkmax...

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
kabloludan kablosuza gectım keske gecmeseymısım gectıgım gune lanet olsun. ne bir şey indirebiliyorum nede bir şey oynayabiliyorum. i5 işlemli pcde 1 tane bıle oyun yok. cok acıyorum vallahi.

sharaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben 8 aydır bilgisayar / internet pek kullanmıyordum.. Dolayısıyla hız filan yeni bakmaya başladım.. Ama şunu söyleyebilirimki önceden daha hızlıydı..

Hat zayıflaması, santrale olan uzaklıktan mı kaynaklanıyor.. Modeme bağlı olan kablolar, modemin kendisinin bir etkisi var mı?

Ayrıca bu tür olayların Türkiye'de olması şaşırtıcı.. Sonuçta müslümanız, kul hakkı denen birşey var :(

Adamlar zaten 8mbit'e kadar internet diyor. 8mbit sabit demiyorlar ki. ve 50GB AKK'de Sözleşme belirtilmiş ve altına imzayı atmışsın. Hak felen arayamazsında. AKK'siz 8mbit sabit isteyen ise ayda 100 tl çıkarması gerekiyor.

hıza bak yaaaa
tahmin et bakalım içimden neler geçiyor

Adam Almanya'da yaşıyor ve ordan test yapmış. İçinden neler geçebilir ki çok normal?