Internet Explorer 9 İçin Çalışmalar Başladı

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Microsoft, Internet Explorer 8'in yayınlanmasıyla birlikte kullanıcılara sunacağı bir sonraki internet tarayıcısı üzerine çalışmaya başladı.

Microsoft'un internet tarayıcısı geliştirme ekibi için durmak yok. Yeni tarayıcı için çalışmalarına devam eden ekip, Internet Explorer 9'da kullanıcıların neler görmek isteyip neleri görmek istemeyeceği üzerine çalışmaya devam ediyor.
internetexploder1241620061.jpg
Bu şekilde daha gelişmiş bir kullanım deneyimi sunmak isteyen Microsoft, farklı tarayıcılardan doğrudan esinlenmek yerine kullanıcı ve geliştiricilere soracağı için şanslı sayılırız. Yoksa Opera veya Firefox'a bakarak bir sonraki Internet Explorer sürümünde neler olacağını söyleyebilmek bizim de meziyet saydığımız bir durum değildi.

:: Yeni Explorer'da neler görmek istersiniz?

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
İyi Ypmışlar çalışsınlar nede olsa ben firefox kullanıyom :D

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
daha doğru dürüst 7 ve 8 çalışmıyor sürekli hata veriyor ve açıkları var şimdide 9 dan bahsediliyor. yaw bunlar film gibi adamlar.

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hani bundan sonra yeni tarayıcı sürümü yayınlamak yerine var olanı geliştireceklerini söylüyorlardı! N'oldu? Önce zorunlu hale getirdikleri "varsayılan tarayıcı" durumunu düzeltsin onlar. Yaşasın Google, Yaşasın Chrome. :)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bence en yenisi google chrome şu bağlanma hızı falan sayfa açma hızı chrome gibi olsa valla çoğu kişinin geri döneceğini düşünüyorum.Chrome'de fazla özellik yok mesela ben çok hızlı diye giriyorum.İE'de chromeden fazla özellik var ama sıkıyor çok yavaş chrome kadar hızlı olursa çoğu kişi geri döner.

cambaz_4387

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1- Mesela şu indirme pencerelerini firefoxtaki gibi gizleseler iyi olur, görev çubuğunda fazlalık yapmamış olur.
2- Bazı linkler tıklanacak şekilde olmuyor ve bu linkleri kopyalayıp adres satırına yapıştırarak açabiliyoruz. Bunun için de linki taradıktan sonra sağ tık menüsüne "linki yeni sekmede aç" gibi bir seçenek koymaları gerekir.
3- 70-80 parttan oluşan linkler oluyor, bu linkler de tam gözükmüyorsa "kısayolu kopyala" demeden linki alamıyoruz, tek tek 80 partı "kısayolu kopyala" diyerek de almak çok uzun ve yorucu oluyor. Topluca kopyalama kolaylığı sağlamalılar.
4- Açılır pencereleri engelleyememe konusunda ie kadar zavallı olan başka tarayıcı yoktur herhalde.

Felagund

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Allah (cc) muhaffak etsin inşallah.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Yapamıyorlar yeni sürümlerle kendilerin kurtarmaya çalışıyorlar.

eairmak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İe nin yüzünü unuttum ben en son 7 çıktı die indirmiştim diye hatırlıyorum :D yaşaşın firefox xD

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
valla hiç gülesim yoktu. Sağolsun sdn tebessüm etmeme neden oldu :)
Bana göre micrososft tarayıcı işini bıraksa daha iyi olur. ie6 en sağlam çalışanıydı. Ondan sonra microsoft tozuttu.Öte yandan ummadık taş baş yarar derler. En iyisi çıksın deneyelim.