Internet Explorer 9 Geliyor!

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yaşasın firefox chrome explorer 99 çıkarsa bakarız :)

Mehmet Kcgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

İnternet

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İE daha 8 beta 2 yi final yapamadı ki(yaptıysa da haberim yok) hala sürünüyoruz İE 8 beta 2yle.... Birde İE 9 mu çıkartacakmış, ilk önce ie 8i betalıktan çıkarsın(çıkartıysa da haberim yok).

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
resmi sitelere girişte internet explorer kullanmak zorundayız diğerleri iş yapmıyorrrrr.

Uyumsuz-Sami

Asistan
Reaksiyon puanı
174
Sana kesinlikle katılıyorum En az Chrome kadar hızlı ve kararlı, Firefox kadar kullanışlı bir tarayıcı olması böylece firefox ve chrome daha iyisini yapacaklardır :thumbup::clap:
tamamda kardeşim
chrome ve firefox aynı motoru kullanıyor sadece görselllik farklı birde
yaptırkm testlerde mozilla sayfa hatası verirken i8 de vermiyor yani mozilla biraz zorla patlar ama i8 zorla patlamaz :) yani işlemciye yüklenir tam güç kullanır buda size çok yavaş dişye gelir ben 11 senedir ie ci olarak i9 çok daha muhteşem olcak saygılar sunarım
ha bu arada pc me opera mozilla ie chrome safari var hepsini kullanıyorum ama daha çok i8 bilgine

---------- saat 05:08 eklendi ---------- önceki mesaj saat 05:06 eklenmişti ----------

Firefox ve Chrome' den başkası hikaye.
ne alaka i6 varken bunalr varmıdı ?
10 sene önce

---------- saat 05:09 eklendi ---------- önceki mesaj saat 05:08 eklenmişti ----------

bunu da ellerine yüzlerine bulaştırırlarsa bıraksınlar browser işini. ben artık microsoft'un browser çıkarmamasından yanayım ama 9 da baya atıp tutmuşlar dedikleri gibi çıkarsa karizmasını biraz toparlar explorer ama yine eski sürümlerde ki hatalar cirit atarsa sonunu hazırlar explorer.
o zaman linux kullanın windows hiç bir yazılımını kullanma ne bu düşmanlık ?

---------- saat 05:10 eklendi ---------- önceki mesaj saat 05:09 eklenmişti ----------

i.e 8 için de aynı şeyleri söyleyip durdular ama pek de bir şey değişmedi. bekleyelim görelim.
ne alaka i7 den 2 kat daha hızlı i8 testlerini takip et
ve gör

---------- saat 05:20 eklendi ---------- önceki mesaj saat 05:10 eklenmişti ----------

IE hiç kullanmıyorum. Sadece işletim sisteminin bana yüklediği bir zorunluluk olarak kalabalık yapıyor. Firefox eklentileri ile beraber bana yetiyor. Arada Opera da kullanıyorum. Chrome'a ise hiç güvenmiyorum. Güvenlik açısından araştırmasını yapabilecek kadar tarayıcı kültürüm yok ama, ben bunca hizmetine rağmen Google'a fazla araştırmaya meraklı(!) olduğu için pek sempati duymuyorum açıkçası. Hotmail, Yahoo ve G-mail e-posta hesaplarım var. aralıklarla bakıyorum. Ama bir gün dikkatimi bir şey çekti. Bir ay haftalık periyotlarla denedim. Hotmail ile Yahoo'da haftada en fazla 10'ar adet spam posta geliyorken, G-mail'de haftada 500'e yakın e-posta geliyor. Ben fazla e-posta kullanmadığım halde haftalık 500 spam postayı kim gönderiyor? Buradan kendimce yürüttüğüm fikir, Google mail benim E-posta hesabımı önüne gelene (ve mutlaka ticari amaçla) peşkeş çekmiş. Bu hesapça Google biraz şımarık ve bilgi toplamaya fazla meraklı gibi geldi. Ben ise kendi bilgisayarımdan, başkalarına bilgi sızmasını pek benimsemiyorum.
Tarayıcı olarak açık kaynak kodlu olamadıkça IE asla diğerlerini taklitten öteye geçemez. Zira kapasite olarak Microsoft'ta tarayıcı için 1 kişi kafa patlatıyorsa, Mozilla için en az 500 kişi kafa patlatıyor. Yani oran 1'e 500. İstediği motoru, istediği sistem kaynağını kullansın. Benim için artık pek değeri yok. Ve böyle içine dönük kaldıkça da bu değer değişmez.
ben opera mozilla safari chrome ve i8 kullanıyorum bu yaptırın tamamiyle yannış bir yorum biri yılların bir firması ve lisanslı bir firma digerleri gpu ile lisanslanmış bir browser i7 ile i 8 arasından farklı biraz kavyayabilirsen ne demek istedigimi anlarsın bundan 10 ay öncede aynı olay windows 7 işin dendi ve ve kimse guzel olmıycak ve yavaş oclak vistanın makyajlı hali dedi ne oldu şuanda satış larına bak ? millet habare win 7 geçiyor neden ?
bunları biraz otur ve düşün ie olmazza sen nasıl windows kurdukdan sonra internet mozilla inidirim mozilla kurcan yani tamamıyla saçma sapan bir olay ben 10 senelik deneyimlerime göre yorum yapıyorum
+ neden ben mozilla kurup bir ton eklenti kurum pc mi boşuna yer kaplatırım veya neden ugraçırım i8 kurum geçer giderim yok bilme ne eklentisi yok o eklenti peki bunların açıklarını hiç baktınızmı bir ton açıgı oldurunun haberin varmı ? yani sen bir firmarı böyle karalıyamassın buna hakkın yok eger istemiyorsan linux kur ondan mozilla geliyor al kullan windows uzak dur
saygı ve selamlarımla

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
tamamda kardeşim
chrome ve firefox aynı motoru kullanıyor sadece görselllik farklı

Chrome tarayıcısı (Safari'nin de kullandığı) WEBKIT motorunu, Mozilla/Firefox ise GECKO motorunu kullanır. Bu durumda aynı motorumu kullanmış oluyorlar? :blink:

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bence her şekilde IE sadece hız artsa rakipsiz olur

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Google Chrome en iyi si şuan güvenlik açısından da bir pc dergisinin yaptığı testlerde okudum aralık ayı sayısında isim vermeyim reklam olur :D en çok ciddi açıklar firefox da var şuan derginin dediğine göre c..p derginin adı :D

winchester07

Doçent
Reaksiyon puanı
22
"-explorer'ın en çok neyini seviyorum biliyor musun?
-bilmiyorum neyini?
-mozilla'nın sitesine girip firefox'u indirmesini.
-haa evet.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Arkadaşlar nasıl böyle yapılıyor, hem etiketler gizli ve hemde gruplanmıyor, öyle yapmak istedim ben yapamadım.

10n55z8.jpg

smashburak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben şu arkadaşları anlamıyorum, ie sürekli yama yapıyormuş !!! Peki bana bunun cevabını verebilirler mi o bilmiş arkadaşlar, neden sürekli mozillanın, safarinin, chrome un yeni versiyonları çıkıyor ???? Bu da onların yaması olmuyor mu ??? Lütfen aşalayacaksınız biraz mantıklı aşağılayın da gülünç duruma düşmeyin. Ben de Mozilla kullanıcısıyım ama IE den vazgeçmem, her zaman durur, özellikler Win 7 de yeterince de hızlı, ki bence bu yeni çıkacak IE 9 daki kasılmalar, yavaşlıklar yok olacak, ben buna gönülden inanıyorum, benim fikrimi değiştiren şey ise Win 7 !!! Çünkü istedikleri zaman xp kadar hızlı, ondan daha gelişmiş bir sistem yapabiliyorlar. IE her ayın 2. haftası Windows Update üzerinden güncelleme yapılıyor, sizin tabirinizle yamalanıyor, fakat ben 1 ayda 2 defa mozilla güncelledim, buna ne demeli ??
Kötü amaçlı insanlar oldukça açıklar güncelleme her zaman olacaktır. Bir Mozilla kullanıcısı olarak IE yi seviyorum :) Hız konusunda evet biraz yavas fakat diğerlerinden daha sağlam, bundan şüphem yok, herkese saygılar ...